Yiannis έγραψε:Θα ήθελα να πω και εγώ τις απόψεις μου για αυτό το κυνήγι.
Από τι φαίνεται μερικοί βλέπουν εκείνο που τους συμφέρει και όχι το γενικό καλό του κυνηγίου.
Από τη μια οι πολέμιοι των λαγοκυνηγών και των εκπαιδευτικών διατυμπανίζουν πως οι σκύλοι δεν έχουν θέση στα βουνά από τον Γενάρη μέχρι το κυνήγι (εκτός από τις ‘δήθεν’ περιοχές εκπαίδευσης ) και από την άλλη τα ίδια άτομα υποστηρίζουν πως τα περδίκια στις περιοχές θα δοθούν για αυτό το κυνήγι δεν θα επηρεαστούν γιατί δήθεν θα κυνηγούν στις ποταμοσιές, γιατί δεν θα έχουν φωλιές και οι λαγοί (εάν τους νοιάζει δηλαδή) δεν θα εντοπίζονται από τα σκυλιά φερμας.
Τα ίδια επιχειρήματα αλλά με αντίθετο νόημα θα έλεγαν και στην περίπτωση που κάποιος λαγοκυνηγός υποστήριζε να δοθούν όλες οι περιοχές παγκύπρια για εκπαιδευτικά από το Γενάρη μέχρι το Φεβράρη με περιορισμό στον αριθμό σκύλων και μετά μόνο σε προκαθορισμένες περιοχές.
Αν σκεφτόμουν ακριβώς όπως μερικοί θα έβγαζα τα σκυλιά μου από τον Μάρτη μέχρι τον Απρίλη χωρίς να με νοιάζει η πέρδικα αφού δεν την κυνηγώ. Αλλά από την άλλη είναι και αυτή ένα ενδημικό θήραμα που έμαθα να σέβομαι.
Αν καταφέρει να γίνει ένα ελεγχόμενο κυνήγι μπεκάτσας εγώ είμαι μαζί σας. Αλλά μην χρησιμοποιείτε επιχειρήματα όπως και τι μας νοιάζει εμάς ο λαγός κτλ.
Μπορεί και να ζηλέψω μάλιστα γιατί σαν άνθρωπος που κυνηγώ μόνο λαγό είμαι αναγκασμένος να έχω απαγορεύσεις στην εκπαίδευση των σκυλιών μου γιατί αυτοί που οδηγούν γάρο τουλάχιστο στο κυνήγι του λαγού είναι περισσότεροι από τις φερράρι.
Επίσης φίλε Αντρέα δες το οργανόγραμμα του ταμείου θήρας και πες μου εάν σου προκαλεί θλίψη ή όχι. Δεν κατηγορώ ούτε τους θηροφύλακες ούτε τίποτε. Απλά ίσως να μην μπορούν!
http://www.moi.gov.cy/moi/wildlife/wild ... enDocument
Φίλε Yiannis, το θέμα του Ταμείου το έχουμε εξαντλήσει σε πολλές αναφορές και θα επαναλάβω και εγώ, πως το Ταμείο δεν είναι σε θέση να ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΕΙ τον κυνηγόκοσμο της Κύπρου.
Άλλο ανέφερα και στο κάτω-κάτω οι καταγγελίες μπορούν να γίνονται στην Αστυνομία, που είναι υπόχρεα να παρουσιαστεί στο τόπο.
Σε κανένα σημείο από τις αναφορές μου δεν έριξα φταίξιμο σε λαγοκυνηγούς όπως επίσης δεν είπα, δεν με νοιάζει ο λαγός επιδί δεν τον κυνηγώ!!!!
Πρέπει όμως να σταματήσει η δικαιολογία, της τάχα προστασίας του λαγού εξού και οι μέχρι τώρα απαγορεύσεις. Αυτά είναι που μας έφεραν πριν το χείλος του γκρεμού.!!!!