Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!
Re: Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!
Παλε αρχισαν τα τυμπανα του πολεμου να ηχουν!!
-
- Full Member
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΟΣ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΦΤΕΡΩΤΟΥ???
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…
Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…
Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
- Anthimos
- Moderator
Ναι!!!!tooulos96 έγραψε:Ρε φίλε πιστεφκεις ότι με σκύλους φερμας εν εντάξει ούλλα??
Όταν ο σκυλλος εν να φερμαρει το περτικο εν να το αφικουν να φυει????
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
-
- Full Member
Φίλε Κύπρο δαμε που φτάσαμε πρέπει να μας νοιάζει αν κάποιοι θα λαθροθηρησουν τον λαγο όπως και για τον πέρτικο φυσικά.kypros έγραψε:Παιδες,
Εγω ρωτω...για και παλιν ολες οι αποφασεις πρεπει να λαμβανονται βαση ενος θηραματος που λεγεται λαγος? δηλαδη το κυνηγι μπεκατσας ειναι λιγοτερο σημαντικο απο το κυνηγι του λαγου?
Γιατι πρεπει εμενα ασπουμε να με νοιαζει οτι καποιοι θα λαθροθηρησουν το λαγο και να πρεπει να στερουμε το κυνηγι τις μπεκατσας?
Πρεπει να ξεκολισουμε ρε guys.
Ιδεες υπαρχουν πολλες, και πιστευω καιμεγω οτι αυτο το κυνηγι πρεπει να ειναι υπο την οργανωση και τον Ελεγχο των ομιλων σκυλων δεικτων. Ετσι θα υπαρχει και ελεγχος.
Οταν δοθει και καποια εξουσια σε ενα οργανωμενο συνολο τοτε αυτοι σοβαρευονται και τιρουν με ευλαβια τους κανονες διοτι το νιοθουν προσωπικη ευθυνη.
Εξου και στο εξωτερικο η ευθυνη δινεται στο κατα μερους συλλογο. Και αν θες μπες στην περιοχη που ειναι υπο τον ελεγχο τους να κανεις μαγκιες η βγες απο το σπιτι το βραδυ να παιξεις το παλλικαρι.
"Παιδες,
Εγω ρωτω...για και παλιν ολες οι αποφασεις πρεπει να λαμβανονται βαση ενος θηραματος που λεγεται λαγος? δηλαδη το κυνηγι μπεκατσας ειναι λιγοτερο σημαντικο απο το κυνηγι του λαγου?
Γιατι πρεπει εμενα ασπουμε να με νοιαζει οτι καποιοι θα λαθροθηρησουν το λαγο και να πρεπει να στερουμε το κυνηγι τις μπεκατσας?
Πρεπει να ξεκολισουμε ρε guys"
Κυπρο εσυ πρεπει να ξεκολλησεις νομιζω. Διακατεχεσε απο μανια καταδιωξης λαγοκυνηγων ρε φιλε; Δεν ειναι αυτοι που δεν επιτρεπουν το κυνηγι της μπεκατσας η το κυνηγι του ορτυκιου με σκυλλους!! Ειναι αυτοι που παραανομουν με καθε ευκαιρια.
Πρεπει να ξεκολισουμε ρε guys"
Κυπρο εσυ πρεπει να ξεκολλησεις νομιζω. Διακατεχεσε απο μανια καταδιωξης λαγοκυνηγων ρε φιλε; Δεν ειναι αυτοι που δεν επιτρεπουν το κυνηγι της μπεκατσας η το κυνηγι του ορτυκιου με σκυλλους!! Ειναι αυτοι που παραανομουν με καθε ευκαιρια.
kypros έγραψε:Αντρεα μου δικαιωμα του καθενως τι κυνηγα. Αλλα πρεπει να αντιλιφθουν οτι ολα τα θηραματα ειναι ισαξια.
Προσωπικα το κυνηγι του λαγου δεν με εκφραζει, το θεωρω ανιαρο. Σεβομαι αυτον που το εξασκει αλλα σε καμια περιπτωση δεν δεχομαι οτι το θηραμα αυτο πρεπει να ειναι ο καθοριστικος παραγοντας ολων των αποφασεων που αφορουν τα κοινα.
Ειμαι μανιακοτατος κυνηγος, καλος η κακος, νομιζω οσο λιγοι σε τουντο τοπο σε θεμα παθους για το κυνηγι αλλα δεν με ενοχλει καθολου να μην χτυπησω ουτε ενα λαγο ολοχρονα αλλα δεν μπορω να φανταστω να χασω ουτε μιση εξορμηση για κυνηγι φτερωτου θηραματος.
Εχω το ιδια δικαιωματα οσο ενας λαγοκυνηγος , θελω να κυνηγα και εκεινος ελευθερα αλλα οφειλει και αυτος να με σεβαστει και να αντιλιφθει οτι οταν δικαιουμαι να κυνηγω μπεκατσα το δημοκρατικο και δικαιο ειναι να με σεβαστει.
Αυτό εννοώ και εγώ με την παράθεση μου στο ποστ σου.
Ούτε εγώ κυνηγώ λαγό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τον λαγοκυνηγο, πρέπει όμως να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν και αλλά θηράματα και η σούπα με τον λαγό που μας ταιζουν, εκτός του ότι έχει κρυώσει δεν υπάρχουν υλικά για να φτιάξουν άλλη!!!!!
Τώρα είναι ο ποιό κατάλληλος καιρός να γίνουν πιέσεις!!!!
Για τους ασυνείδητους να έχετε υπόψιν ότι από όσους έχει τύχει να σας πουν ότι είδαν κάποιους και έπιασαν το Ταμείο και δεν ήρθε κανένας και...και...και...!!!!!
Πιστεύω ότι 8 στους 10 ψεύδονται!!!!!!
Όσοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο Ταμείο ή στον ουλαμο να περνούν την αστυνομία, είναι στα καθήκοντα τους!!!!!
- marinos.a
- Site Admin
εγω ναι!tooulos96 έγραψε:Ρε φίλε πιστεφκεις ότι με σκύλους φερμας εν εντάξει ούλλα??
Όταν ο σκυλλος εν να φερμαρει το περτικο εν να το αφικουν να φυει????
Si vis pacem, para bellum
- LAGOS
- Full Member
Ποτζί ποδά πάλε εφτέξαν οι λαγοκυνηγοί!
Κοπέλια αν δεν υπάρξει επαρκής και ουσιαστικός έλεγχος στο κυνήγι εντός και εκτός σεζόν τότε σε μερικά χρόνια θα βλέπουμε φωτογραφίες απο παλιές κυνηγετικές επιτυχίες και να κλαίμε!
Όσο για το κυνήγι μπεκάτσας ισχίει το ίδιο! Όλα μπορούν να γίνουν φτάνει να συνεργαστούμε όλοι αλλά το κυριότερο να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα απο τους αρμοδίους!
Ολα αυτά θα έχουν αποτέλεσμα όμως μόνο αν όλοι μας επιτέλους αποκτήσουμε κυνηγετική συνείδηση και ευαισθησία.

Κοπέλια αν δεν υπάρξει επαρκής και ουσιαστικός έλεγχος στο κυνήγι εντός και εκτός σεζόν τότε σε μερικά χρόνια θα βλέπουμε φωτογραφίες απο παλιές κυνηγετικές επιτυχίες και να κλαίμε!
Όσο για το κυνήγι μπεκάτσας ισχίει το ίδιο! Όλα μπορούν να γίνουν φτάνει να συνεργαστούμε όλοι αλλά το κυριότερο να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα απο τους αρμοδίους!
Ολα αυτά θα έχουν αποτέλεσμα όμως μόνο αν όλοι μας επιτέλους αποκτήσουμε κυνηγετική συνείδηση και ευαισθησία.
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
- marinos.a
- Site Admin
παιθκια σας παρακαλώ ας μεν χωριστούμε λααριες περτικαριες παλε και να αρχίσουμε
ολοι κυνηγοί είμαστε ενα και εχουμε δοξα το Θεο πολλούς πολέμιους
ολοι κυνηγοί είμαστε ενα και εχουμε δοξα το Θεο πολλούς πολέμιους
Si vis pacem, para bellum
Συμφωνω απολυτα!Anthimos έγραψε:Πανικο και υπόλοιπα παιδια
Το να ξεκινα το κυνηγι 4 εξορμησεις μετα δεν δίνει λυση στο πρόβλημα , μην ξεχνατε οτι εν για χατιρι των σκυλιων που θελουμε την αδεια , να χαρουμε φερμες , να χαθουμε μες το χειμωνιατικο τοπιο και οχι να παιξουμε μπεκατσες να φαμε ή να ποσταρουμε φωτογραφιες για προβολή
Το θεμα ρε παιδια δεν ειναι μονο μπεκατσα τον Ιανουαριο - Φεβρουαριο , ειναι γενικα η νοοτροπια (να ακυρωθει η γαμημενη σκοπια στο παγκάκι)
Δηλαδη πρεπει να βρεθει μια λυση να κυνηγουμε μπεκατσα τον χειμωνα με σκυλια, αν ειμαστε σωστοι και το σεβαστουμε μετα θ ακολουθησει ορτυκι το καλοκαιρι , μετα αδεια ας πουμε σε μια απαγορευμενη για να γινονται οργανωμενοι αγωνες με ιχνηλατες απο οργανωμενα συνολα και τα λοιπα, μετα οργανωμενα εκπαιδευτικα απο ομιλους ιχνηλατων και παει και παει
Πρεπει να γινει αρχη ομως
Το να μην εμπιστευομαστε τους εαυτους μας , δεν θα μας εμπιστευτουν ουτε οι αλλοι....