Σπορές...

Απάντηση
nature
Full Member

Re: Σπορές...

Δημοσίευση από nature »

Νίκο ως τώρα έριχνα τα έτσι αν και είναι λάθος αφού πρέπει να πλάθονται με χώμα για προστασία. Ας μας πουν οι πιο ειδικοί καλύτερα περισσότερα. Φέτος θα δοκιμάσω πιο εκτεταμένες σπορές αφού πρέπει να βοηθήσουμε το λαγό αρκετά και κάθε πληροφορία είναι για καλό.
Άβαταρ μέλους
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

Σωστο αυτό που λέεις φίλε Κανάρη...Ας μας δώσει τις γνώσεις του ο φίλος Παναγιώτης που είναι και γεωπόνος , όταν δει τα μηνυματα μας.
Ναι φίλε nature το είδα σε ενα άλλο ποστ, νομίζω εσύ το είχες βάλει??δεν θυμαμαι καλά..
Άβαταρ μέλους
Koutsofteros
Full Member

Δημοσίευση από Koutsofteros »

Λλία πράματα που μπορεί να βοηθήσουν!

Για έτσι περίοδο, που εν κρυάδες, καλές προοπτικές να πετύχει έχει η ΦΑΚΗ... γιατί αντέχει. Μπορούν να σπαρθούν που τον Νοέμβριο. Θέλουν τόπο που να στραγγίζει, όι να μεν στεγνώννει. Επίσης, πρέπει να μπουν σε ελαφρύ έδαφος, όχι βαθιά 1-4 πόντους(πιο βαθια σε βαρετό χώμα). Αν βρέξει μετά την σπορά, λασπώνει και μπορεί να μεν ξεμουττύσουν.
Είναι έυκολο να έβρουμε, που supermarket, μπορούμε να την φουσκώσουμε σε νερό που την προηγούμενη μέρα για να βοηθήσει στην φύτρωση.

Τα ΡΕΒΙΘΙΑ, όπως και τα φασόλια, σπέρνουνται Άνοιξη...γιατί δεν αντέχει το φυτό στο ψύχος.

Ο ΒΙΚΟΣ, είναι καλή επιλογή γιατί δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά δεν βρίσκουμε εύκολα.

Προσωπικά πέρσι τελευταία μέρα, έσπειρα φακές, και για την Κυριακή έχω την ήδη σπίτι για να κάμω το ίδιο στες περιοχές μου. Δυστυχώς όμως εν μπορώ να ξέρω αν επέτυχε, γιατί μεσολαβεί ένας χρόνος ώσπου να ξαναπάω στου τόπους, οπόταν εν μεινίκουν σημάθκια...
Στην χειροτερη περίπτωση, εννα βρίσκουν για λλίο καιρό τωρά τον χειμώνα τα πουλιά σπόρους σαν σκαλίζουν...γιαυτό ρίχνω τους στα περάσματα τους..
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, πριν από τις Εκλογές, κατά την διάρκεια του Πολέμου και..... μετά το Κυνήγι...! "
stelios---
Full Member

Δημοσίευση από stelios--- »

ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΕΣΠΕΙΡΕ Η ΘΗΡΑ Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΡΑ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ???ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??ΛΕΣ ΤΟ 2013 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ???
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
Άβαταρ μέλους
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

Φίλε Στέλιο την Κυριακή που έκανε την δική μου σπορά, τωρα να δουμε αν βλαστησουν βέβαια... Στην περιοχή που κυνήγησα είδα 3 κομμάτια τα οποία πρέπει να εν η θήρα που τα έσπειρε...
stelios---
Full Member

Δημοσίευση από stelios--- »

Nikos έγραψε:Φίλε Στέλιο την Κυριακή που έκανε την δική μου σπορά, τωρα να δουμε αν βλαστησουν βέβαια... Στην περιοχή που κυνήγησα είδα 3 κομμάτια τα οποία πρέπει να εν η θήρα που τα έσπειρε...
ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΒΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΟΠΑΖ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΑΡΚΟΜΠΙΖΕΛΟ!!!!!!
Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ…

Κλέβει το χόµπι και την πανίδα του τόπου, του
δικού σου τόπου και των παιδιών σου. Είσαι το
θύµα του στον ίδιο βαθµό όπως και να σου
έκλεβε το σπίτι........!!
dangerous
Full Member

Δημοσίευση από dangerous »

Ρε παιδιά πρώτα απ όλα για να πιάνουμε τα πράματα με την σειρά ....
Βλέποντας και γω την κατάντια φέτος είπα οτι πρέπει να πάρουμε κάπως την κατάσταση στα χέρια μας..και για να κάνουμε σωστές δουλειές δώστε μας τα φώτα σας κάποιοι που ξέρετε κάτι παραπάνω

Για περιοχές ημιορινα και ορεινά π.χ αγ μαρίνα Παναγία φτερικουδι τεμπρια λαγούδερα και γενικά τέτοια. Υψόμετρα τι είναι το καλύτερο για σπορά????βικος????μονο?
Άβαταρ μέλους
christy2000
Full Member

Δημοσίευση από christy2000 »

Μπορει καποιος που καταλαβει να μας πει πως να φυτεψουμε; τι να φυτεψουμε; πρεπει να επιλεξω καποιο σημειο κ να το φυτευκω συνεχεια; να φυτευω διασπαρτα; θελουν ποτισμα;να φυτευω οπου εχει θηραμα η οπου ειναι μειομενο;εαν σε καποια περιοχη υπαρχουν σπαρτα χρειαζεται να φυτεψω; ας μας βοηθειση καποιος που κατεχει!
ΔΡΑΣΕ 'Η ΣΚΑΣΕ...!!!
Hunting Maniac
Full Member

Δημοσίευση από Hunting Maniac »

Συνάδελφοι, χωρίς να είμαι ειδικός επί του θέματος, σας παραθέτω κάποιες γενικές απόψεις/εισηγήσεις από την εμπειρία μου λόγω της εμπλοκής σε κυνηγετικό σύλλογο:

1. Η πιο επιτυχημένη σπορά σε διάφορα είδη εδαφών και που προσεκλύει όλα τα είδη θηραμάτων, είναι ο βίκος. Ακόμα και σε πετρώδη επιφάνειες με ελάχιστο χώμα είδαμε ότι ευδοκιμεί χωρίς να χρειάζεται και ιδιαίτερο πότισμα.
2. Το αγριομπίζελο που προμηθεύει το Ταμείο Θήρας επίσης είναι αρκετά καλή σπορά, αλλά χρειάζεται μαλακό έδαφος και φύτεμα σε μεγαλύτερο βάθος (π.χ 5 cm).
3. Οι μεγάλες σπορές κοντά σε αγροτικούς δρόμους κατά την άποψη μου πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγονται. Δυστυχώς όπου γίνονται τέτοιες σπορές, ειδικά σε δάση που δεν υπάρχουν άλλα σπερμένα κοντά, μαζεύονται όλοι οι λαγοί της περιοχής και αν εντοπιστούν από τους λαθροθήρες, είναι θέμα χρόνου να μην μείνει ούτε ένας. Είναι καλύτερα να γίνονται σπορές σε πιο απομονωμένα σημεία και χωρίς οπτική επαφή από δρόμο για μεγαλύτερη ασφάλεια των θηραμάτων.
4. Μια καλή πρακτική είναι όπως περιμετρικά από τα σπερμένα τοποθετηθούν παγίδες για τις νυφίτσες, κατά προτίμηση σωλήνες με παραφίνες, αφού κάποιες σπορές προσελκύουν και τα τρωκτικά.
5. Ενα τελευταίο σημείο, είναι η δημοσιότητα στους τόπους των σπορών. Δυστυχώς έχει διαπιστωθεί επανειλημμένα ότι όπου γίνουν σπορές και το θέμα διαδοθεί, τον επόμενο χρόνο η κυνηγετική πίεση είναι τέτοια που εξανενίζει το όποιο όφελος υπήρξε από τις σπορές.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΠΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣ Η ΣΠΟΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο κ. ΧΑΡΗΣ ,ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΟΥΜΕ .ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΧΩΡΙΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΕΙΤΕ ΛΑΓΟ ΕΙΤΕ ΠΕΡΔΙΚΟ Η ΦΡΑΓΓΟΛΙΝΑ.ΑΚΟΜΑ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΤΥΚΙ ΧΑΘΗΚΕ. :cry:
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”