Σπορές...
-
- Full Member
Re: Σπορές...
μπορουμε να βρουμε σε φυτορια??
- Nikos
sotiris NIKOLAOU έγραψε:φιλε νίκο από μύλους μπορείς για σπορά να τους πεις και θα σου δώσουνεNikos έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Χρονια Πολλά σε όλους!!
Εννοώ αυτό ακριβώς αυτό που λέει ο φίλος Αντρέας!![]()
![]()
Όσο αφορά αυτά που 'εχουμε σκοπό να φυτέψουμε απο πού μπορούμε να τα προμηθευτούμε, αυτά που είναι με το κιλό στις υπεραγορές που είναι για μαγείρεμα , κάνουν???\\
Ευχαριστώ
Νίκος Α.
και εύχομαι ότι καλύτερο και σε "σιχερο" για το ενδιαφέρω μονο μπράβο μπορώ να σου πω είσαι λεβέντης
Φίλε Σωτήρη ευχαριστώ για την βοήθεια σου.... δυστυχώς δεν ξέρω κάποιον μύλο στις περιοχές μου, Λεμεσό.... Αν πάρω ας πουμε φακές ή ρεβύθια απο την υπεραγορά δεν θα βλαστήσουν ουτως ώστε να δ'ωσουν τροφή στο θήραμα??
λογικά θα "βλαστισου" εγώ επειδή κάνω μεγάλες εχτάσεις πάω στον μιλώ αλλα λογικά και αυτά θα "βλαστανε"Nikos έγραψε:sotiris NIKOLAOU έγραψε:φιλε νίκο από μύλους μπορείς για σπορά να τους πεις και θα σου δώσουνεNikos έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Χρονια Πολλά σε όλους!!
Εννοώ αυτό ακριβώς αυτό που λέει ο φίλος Αντρέας!![]()
![]()
Όσο αφορά αυτά που 'εχουμε σκοπό να φυτέψουμε απο πού μπορούμε να τα προμηθευτούμε, αυτά που είναι με το κιλό στις υπεραγορές που είναι για μαγείρεμα , κάνουν???\\
Ευχαριστώ
Νίκος Α.
και εύχομαι ότι καλύτερο και σε "σιχερο" για το ενδιαφέρω μονο μπράβο μπορώ να σου πω είσαι λεβέντης
Φίλε Σωτήρη ευχαριστώ για την βοήθεια σου.... δυστυχώς δεν ξέρω κάποιον μύλο στις περιοχές μου, Λεμεσό.... Αν πάρω ας πουμε φακές ή ρεβύθια απο την υπεραγορά δεν θα βλαστήσουν ουτως ώστε να δ'ωσουν τροφή στο θήραμα??
- Nikos
οκ φίλε , ευχαριστώ ... ξεκινώ την κυριακή δοκιμαστικά....
-
- Full Member
Φίλε Παναγιώτη, όταν βρεις χρόνο γράψε μας σε παρακαλώ μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε και να λαμβάνουμε υπόψη όταν προβαίνουμε σε σπορές (ρεβίθια, βίκος, φακές κουκιά, τριφύλλι και άλλα). Εποχή, ποσότητα νερού που απαιτούν, τοποθεσία κτλ.Panas έγραψε:Φίλε Νίκο κατ αρχάς καλά Χριστούγεννα, για τι καλλιέργειες ρωτάς? Για σιτηρά και αγρωστώδη? για κηπευτικά? για ψυχανθή? Πες μου τι σκέφτεσαι να σου πω.
Φιλικά,
Παναγιώτης Λ. Γεωπόνος.
το τριφύλλι παιδιά θέλει αρκετό νερό ο βίκος πάλι όχι και τόσο από προσωπική εμπειρίαnature έγραψε:Φίλε Παναγιώτη, όταν βρεις χρόνο γράψε μας σε παρακαλώ μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε και να λαμβάνουμε υπόψη όταν προβαίνουμε σε σπορές (ρεβίθια, βίκος, φακές κουκιά, τριφύλλι και άλλα). Εποχή, ποσότητα νερού που απαιτούν, τοποθεσία κτλ.Panas έγραψε:Φίλε Νίκο κατ αρχάς καλά Χριστούγεννα, για τι καλλιέργειες ρωτάς? Για σιτηρά και αγρωστώδη? για κηπευτικά? για ψυχανθή? Πες μου τι σκέφτεσαι να σου πω.
Φιλικά,
Παναγιώτης Λ. Γεωπόνος.
-
- Full Member
Σωτήρη, έχω από τώρα στις τσέπες μου και ρίχνω σπόρους από τριφύλλι σε ποταμοσίες και υγρά μέρη, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού εν πράσινο. Μετά εννοείτε χάνεται χωρίς νερό.
- Nikos
Φίλε nature απλά τα ρίχνεις, δεν χρειάζεται να τα σκεπάσεις με χώμα?? ισχύει και για φακές ρεβύθια , βικο κοκ??
+1000000000nature έγραψε:Σωτήρη, έχω από τώρα στις τσέπες μου και ρίχνω σπόρους από τριφύλλι σε ποταμοσίες και υγρά μέρη, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού εν πράσινο. Μετά εννοείτε χάνεται χωρίς νερό.
- kanaris
- Full Member
φιλε νικο απο ο,τι ξερω τα οσπρια ή καποια απο αυτα οπως τα ξεκουνια ας πουμε ή το λουβι ας πουμε για να βγουν στο εμποριο πρεπει να υποστουν μια διαδικασια απομακρυνσης μικρων "παρασιτων" που τα τρωνε. αυτο γινεται ειτε με θερμανση σε φουρνο ειτε με αποτομο και συντομο παγωμα περιπου στους -18. τωρα θα μου πεις πως βλαστουν οι φακες και τα φασολια πανω στο βαμβακι? ας μας διαφωτισει καποιος ειδικος και να μας πει και πως ακριβως πρεπει να φυτευουμε το καθε ενα για μεγαλυτερη επιτυχιαNikos έγραψε:Φίλε nature απλά τα ρίχνεις, δεν χρειάζεται να τα σκεπάσεις με χώμα?? ισχύει και για φακές ρεβύθια , βικο κοκ??
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!