winchester
- Sergios
winchester
Καλησπέρα σας ,
Τελικά η νέα μου επιλογή είναι το Winchester Select Field αν κάποιος το έχει η κάποιος που είναι γνωστης των συγκεκριμένων ας μας πει λίγο την άποψη του
Ευχαριστώ
Τελικά η νέα μου επιλογή είναι το Winchester Select Field αν κάποιος το έχει η κάποιος που είναι γνωστης των συγκεκριμένων ας μας πει λίγο την άποψη του
Ευχαριστώ
-
- Full Member
Re: winchester
http://www.guns.gb.com/contents/en-uk/p4378.htmlSergios έγραψε:Καλησπέρα σας ,
Ευχαριστώ
- mouzouris
- Full Member
- Επικοινωνία:
Φίλε καλορίζικο, να το χαίρεσαι !!! Έχω δοκιμάσει το light που ήταν γύρω στα 2800gr και μου άφησε καλές εντυπώσεις ειδικά για το ανεκτό του κλώτσημα, μιας και είναι το πρώτο πράγμα που ελέγχεις σε τόσο ελαφρυά όπλα. Έχουν πωληθεί αρκετά τέτοια όπλα στην Κύπρο και μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιάσει προβλήματα. Παρά το ότι πρόσφατα λανσαρίστηκε δεν πιστεύω να παρουσιάσει γιατί οι μηχανισμοί του είναι καλοσχεδιασμένοι και απλοί, πραγμα δύσκολο για την εποχή μας.Sergios έγραψε:Καλησπέρα σας ,
Ευχαριστώ
Φαντάζομε ότι γνωρίζεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και δεν χρειάζεται να τα πούμε !!
Και πάλι καλορίζικο !!!!!
- Sergios
Ευχαριστώ μουζούρη μου για τις ευχές ένα όμως με παραξενεύει στα 30 μετρα το δοκίμασα με tsok 4 και άνοιξε πολύ όμορφα η ντουφεκια του χωρίς πυρήνα εξαιρετική διασπορά!!!
όμως εάν ντουφεκίσω έναν λαγό στα 50 μετρα με το 4 αφού δεν έχει πυρήνα για να διαρκέσει το δραστικό βεληνεκές του φυσιγγίου δεν είναι μειονέκτημα αυτό? εάν ναι πως μπορώ να το βελτιώσω?
το 4 του συντρόφου μου με 18.5 αυλό επίε βρούλλη χαζίρι στα 30 μετρα:( σε 18.7 αυλό όπως είναι το back-bore ίσος πρέπει να χρησιμοποιήσω πιο κλειστά tsiok??
ποια είναι η γνώμη σας παιδιά αν μπορείτε να βοηθήσετε
ευχαριστώ
όμως εάν ντουφεκίσω έναν λαγό στα 50 μετρα με το 4 αφού δεν έχει πυρήνα για να διαρκέσει το δραστικό βεληνεκές του φυσιγγίου δεν είναι μειονέκτημα αυτό? εάν ναι πως μπορώ να το βελτιώσω?
το 4 του συντρόφου μου με 18.5 αυλό επίε βρούλλη χαζίρι στα 30 μετρα:( σε 18.7 αυλό όπως είναι το back-bore ίσος πρέπει να χρησιμοποιήσω πιο κλειστά tsiok??
ευχαριστώ
- andreasana210326
Sergios έγραψε:Ευχαριστώ μουζούρη μου για τις ευχές ένα όμως με παραξενεύει στα 30 μετρα το δοκίμασα με tsok 4 και άνοιξε πολύ όμορφα η ντουφεκια του χωρίς πυρήνα εξαιρετική διασπορά!!!
ευχαριστώ
ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ NA ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΕΤΣΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.......ΑΜΑΝ ΣΤΑ 30 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΣΟΚ 4 Η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΑΛΛΟ......ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΑΓΟ ΣΤΑ 30 ΜΕΤΡΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ 8Α ΤΟΝ ΠΑΡΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΣΤΑ 50ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ 8Α ΕΡΙΧΝΑ ΚΑΝ.....ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΧΑ ΜΕΣΑ 2 Ή 3 ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 8ΕΩΡΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ. ΔΑΜΕ ΚΑΛΛΙΚΩΝΟΥΜΕ ΛΑΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ 20 ΜΕΤΡΑ.....ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΑ 50ΜΕΤΡΑ.....

ΟΠΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ......ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ ΚΑ8ΕΤΑΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΑΛΛΑ 8Α ΕΡΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ
andreasana210326 έγραψε:εμενα η περισσότερες βολές μου είναι στα 50 μετραSergios έγραψε:Ευχαριστώ μουζούρη μου για τις ευχές ένα όμως με παραξενεύει στα 30 μετρα το δοκίμασα με tsok 4 και άνοιξε πολύ όμορφα η ντουφεκια του χωρίς πυρήνα εξαιρετική διασπορά!!!
ευχαριστώ
αλλα ok 32 ιντζές 1-2 και παίζω 6 -7 τζάι εν κάτω
ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ NA ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΕΤΣΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.......ΑΜΑΝ ΣΤΑ 30 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΣΟΚ 4 Η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΑΛΛΟ......ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΑΓΟ ΣΤΑ 30 ΜΕΤΡΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ 8Α ΤΟΝ ΠΑΡΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΣΤΑ 50ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ 8Α ΕΡΙΧΝΑ ΚΑΝ.....ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΧΑ ΜΕΣΑ 2 Ή 3 ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 8ΕΩΡΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ. ΔΑΜΕ ΚΑΛΛΙΚΩΝΟΥΜΕ ΛΑΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ 20 ΜΕΤΡΑ.....ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΑ 50ΜΕΤΡΑ.....EMENA TO ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4-2 18.4 FIXED CHOK KAI ΒΟΛΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΠΟΛΛΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ....ΑΝ ΚΑΙ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.....
ΟΠΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ......ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ ΚΑ8ΕΤΑΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΑΛΛΑ 8Α ΕΡΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ
- mouzouris
- Full Member
- Επικοινωνία:
Φίλε Σέργιε το τεσσάρι δεν είναι για τα πενήντα μέτρα. Το full choke για παράδειγμα θα δώσει στα 36 περίπου μέτρα ποσοστά συγκέντρωσης γύρω στα 73% με 75% μέσα στον κύκλο των 76 εκατοστών. Το τεσσάρι θα πρέπει να δώσει γύρω 58% των σκαγιών σου, μεσα στον κύκλο των 76 εκατοστών από το συνολικό αριθμό που έχει το φυσίγγιο. Υπάρχουν φυσικά και αυξομειώσεις που είναι ανάλογα με τον τύπο του φυσιγγίου (τεχνικά χαρακτηριστικά) και με βάση τον κατασκευαστή του όπλου σου, του τσιοκ σου, κλπ κλπ....Sergios έγραψε:Ευχαριστώ μουζούρη μου για τις ευχές ένα όμως με παραξενεύει στα 30 μετρα το δοκίμασα με tsok 4 και άνοιξε πολύ όμορφα η ντουφεκια του χωρίς πυρήνα εξαιρετική διασπορά!!!
ευχαριστώ
Αν θέλουμε να μάθουμε το όπλο μας και τι είδος φυσιγγίου του "ταιριάζει", πρέπει να κάνει ο καθενάς μας τις δικές του δοκιμές (χαρτόνια 1Χ1), για να γνωρίζει τις κατανομές και την πυκνότητα των σκαγιών στις αποστάσεις που συνήθως τουφεκκά.
Προσωπικά εμένα με ενδιαφέρει να πάρω τα θηράματα που είναι για το δωδεκάρι (όταν το κυνηγώ) μέχρι τα 40 μέτρα που είναι και το 80% -90% και το άλλο υπόλοιπο ας πάει στο καλό. Γνώμη μου και ουδής αλάνθαστος !
- virtualgreek
- Moderator
Φίλε Sergios
καλορίζικο το νέο σου όπλο. Όπως είπαν και οι υπόλοιποι συναδέλφοι μην ασχολήσε με τέτοιες λεπτομέριες.
Και επέτρεψε μου να κάνω μία παρένθεση προς όλους τους νέους κυνηγούς της ιστοσελίδας.
Βγάλτε από το μυαλό σας τις βολές και τις δοκιμές στα 45 και 50 μέτρα. Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να τραυματίσεται το θήραμα. Κοιτάξτε την ενότητα για τα αποτελέσματα κυνηγιού 2012-2013. Μετρήστε πόσα κουτσόφτερα έχασαν οι συναδέλφοι σας.
Το έχω πει πάμπολλες φορές και θα το πω άλλες τόσες. Είναι αντιαθλητικό να ρίχνετε σε θήραμα σε απόσταση πάνω από 35 μέτρα. Πριν να δικαιούστε να ονομάζεστε κυνηγοί, πρέπει να είσαστε αθλητές και κύριοι στο βουνό, και όχι οπλοφόροι.
Σ. Μακρής
καλορίζικο το νέο σου όπλο. Όπως είπαν και οι υπόλοιποι συναδέλφοι μην ασχολήσε με τέτοιες λεπτομέριες.
Και επέτρεψε μου να κάνω μία παρένθεση προς όλους τους νέους κυνηγούς της ιστοσελίδας.
Βγάλτε από το μυαλό σας τις βολές και τις δοκιμές στα 45 και 50 μέτρα. Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να τραυματίσεται το θήραμα. Κοιτάξτε την ενότητα για τα αποτελέσματα κυνηγιού 2012-2013. Μετρήστε πόσα κουτσόφτερα έχασαν οι συναδέλφοι σας.
Το έχω πει πάμπολλες φορές και θα το πω άλλες τόσες. Είναι αντιαθλητικό να ρίχνετε σε θήραμα σε απόσταση πάνω από 35 μέτρα. Πριν να δικαιούστε να ονομάζεστε κυνηγοί, πρέπει να είσαστε αθλητές και κύριοι στο βουνό, και όχι οπλοφόροι.
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
φιλε αν κάνω εγώ βολή στα 20 μετρα θα το λιώσωvirtualgreek έγραψε:Φίλε Sergios
Σ. Μακρής
έχω "μοναρι" στο λαγό αθώ δώσε φώτα 33 inzes σχεδόν 34
με tziok 1
- mouzouris
- Full Member
- Επικοινωνία:
+10000000000000000000000000000.................virtualgreek έγραψε:Φίλε Sergios
Σ. Μακρής
Αν και άλλο ήταν το θέμα μας, ρε παιδιά για το όνομα του θεού, υποτήθεται ότι πρέπει κάποτε να διμιουργήσουμε κυνηγετική συνήδηση, και ειδικά στους νέους μας. Καταλαβένω ότι το λιγοστό θήραμα της Κύπρου , μας δίνει λίγες ευκαιρίες να το συναντήσουμε με απότέλεσμα να μπαίνουμε στον πειρασμό να του ρίξουμε. Θα πάρουμε πολύ λιγα θηράματα σε σύγκριση με το κακό που κάνουμε στο ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ παίζοντας στα πενήντα μέτρα με την ελπίδα να το καταβάλουμε. Και το χειρότερο το κάνουμε εμείς οι ίδιοι που παραπονιούμαστε ότι δεν υπάρχει θήραμα.