ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΝΙ?

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kanaris
Full Member

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΝΙ?

Δημοσίευση από kanaris »

απο τη στιγμη που εχουμε ας πουμε ενα οπλο πολιτσιοκ γιατι να χρησιμοποιουμε το πιστονακι για να πετυχουμε τον σκοπο μας και να μην βαζουμε παντα ταπα (και πρωτη και δευτερη ντουφεκια)η οποια θα προσαρμοζεται στο εκαστοτε τσοκ?
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
sotiris NIKOLAOU

Re: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΝΙ?

Δημοσίευση από sotiris NIKOLAOU »

kanaris έγραψε:απο τη στιγμη που εχουμε ας πουμε ενα οπλο πολιτσιοκ γιατι να χρησιμοποιουμε το πιστονακι για να πετυχουμε τον σκοπο μας και να μην βαζουμε παντα ταπα (και πρωτη και δευτερη ντουφεκια)η οποια θα προσαρμοζεται στο εκαστοτε τσοκ?
φιλε εγώ κυνηγό σχεδόν πάντα 1-2 η 1-3
με πιστονάκι στο ένα και τάπα στο 2-3 και 32 τα όπλα μου
τάπα και στα δυο θα βάλω σε δασος για "παραδιμα"
όμως ανοίγεις πολύ μεγάλο κεφαλαιο
Άβαταρ μέλους
kanaris
Full Member

Δημοσίευση από kanaris »

sotiris NIKOLAOU έγραψε:
kanaris έγραψε:απο τη στιγμη που εχουμε ας πουμε ενα οπλο πολιτσιοκ γιατι να χρησιμοποιουμε το πιστονακι για να πετυχουμε τον σκοπο μας και να μην βαζουμε παντα ταπα (και πρωτη και δευτερη ντουφεκια)η οποια θα προσαρμοζεται στο εκαστοτε τσοκ?
φιλε εγώ κυνηγό σχεδόν πάντα 1-2 η 1-3
με πιστονάκι στο ένα και τάπα στο 2-3 και 32 τα όπλα μου
τάπα και στα δυο θα βάλω σε δασος για "παραδιμα"
όμως ανοίγεις πολύ μεγάλο κεφαλαιο
μεγαλο κεφαλαιο αλλα νομιζω εχουμε στο forum πολυ διαβασμενους συναδερφους που θα μου απαντησουν να καταλαβω κι εγω
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

φιλε εν προσωπικα γουστα και τι απαιτησεις εχεις εσυ. το φυσιγγι των μακρινων αποστασεων ειναι αναγκαστικα αυτο με πιστονακι που λες. το πιστονακι ^προστατευει^ τα σκαια και εχουμε λιγοτερες παραμορφωσεις (επειδη δεν εχουν επαφη με την καννη) και αρα περισσοτερα σφαιρικα σκαια στο θηραμα!
Costas_
Full Member

Δημοσίευση από Costas_ »

Πράγματι πολύ μεγάλο θέμα. Προσωπικά συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης του φίλου Κανάρη. Σε περίπτωση όπου κάποιος θέλει να επιτρέψει στο τσοκάρισμα του να δουλεψει στο μέγιστο, τότε κατ'εμένα η τάππα είναι η απάντηση.

Το πιστονάκι μόνο σε cylinder άτε το πολύ skeet τσοκάρισμα δεν τυχαίνει αλλίωσης η οποία αλλίωση μπορεί να επιρεάζει την κατανομή μας.

Εγώ έχω φίλο, μεγάλο άνθρωπο που ασχολείται "αρρωστημένα" με αυτά τα θέματα, χρησιμοποιεί ιδιογομώσεις εδώ και τουλάχιστο μια 20ετία, και όλα του τα κυνήγια τα κάνει με όπλο fixed chock skeet. Παίζει με τα φυσίγγια, τα πιστονάκια, τάππες, αναλογίες μπαρουτιού κτλ.

Από'κει και πέρα είναι προσωπικό θέμα του κάθε ενός. Παραπάνω ψυχολογικό - διότι είπαμε εκατό φορές πως οι βελτιώσεις που μπορεί να τύχεις σε τέτοια θέματα είναι ελάχιστες σε σχέση με την βελτίωση σε θέματα ψυχολογίας, εφαρμογής του όπλου και ορθής επώμησης!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ....ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ.....

ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ(ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ) ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ Η ΤΑΠΑ ΔΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΙΝΑ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ....ΚΑΙ
ΛΕΩ ΚΟΙΝΑ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ...ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΟΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΑ!!!!

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΚΑΤΑΣΑΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ.....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΩΝΩ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ!!!

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΑΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΛΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ, ΤΗΝ ΚΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΚ!!!!
ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΝΕΠΑΦΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΝΗ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΒΟΛΕΣ
(ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ)!!!!

ΔΥΟ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ NOPEL SPORT (ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΠΑΤΟ)ΚΑΙ ΤΗΣ REMINGTON TO (POWER PISTON)

ΑΝ ΘΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΕΣ ΣΤΝ ΕΝΩΤΗΤΑ(ΦΥΣΙΓΓΙΑ)ΤΟ ΘΕΜΑ (ΕΥΘΥΒΟΛH ΒΟΛΗ -ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
LOUIS SETTER
Full Member

Δημοσίευση από LOUIS SETTER »

ΦΕΤΟΣ ΓΕΜΙΣΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΤΑΠΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΟΝΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. Η ΤΤΑΠΠΑ ΔΕΝ ΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΚΑΡΙΑΙΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΙ. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΥΠΕΡΑΡΕΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΗΜΙΚΟ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΤΑΠΠΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΛΛΕΝΕΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΙΗΚΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ. ΜΟΝΟ ΤΤΑΠΠΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑ-ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΚΑΓΙΟΥ-ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ.
ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΤΤΑΠΠΕΣ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΓΛΥΚΕΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
Άβαταρ μέλους
kanaris
Full Member

Δημοσίευση από kanaris »

καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!!η ερωτηση μου οπως θα καταλαβατε δεν ειναι θεωρητικη. απλα λεω: μηπως ακυρωνουμε ας πουμε τον ρολο(δυνατοτητες κλπ) ενος πολιτσιοκ οπλου με το να βαζουμε φυσιγγια με πιστονι? και ανφερουμε σε κοινα πιστονακια και οχι σε κατι εξειδικευμενο.
να εισαστε καλα!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Φιλε μου εγω το ξαναλεω. Σωστα συμπερασματα ο καθε ενας βγαζει οταν κανει μονος του δικες του δοκιμες με το οπλο του. Οπως ξανειπαμε υπαρχει ταππα που εχει το ιδιο ανοιγμα με πιστονι... Απλα μεσα απο τις δοκιμες θα βρεις εκεινο που σε ικανοποια. Π.χ. Εγω μου αρεσει το 5 τσιοκ με πιστονι ή και με αποσπωμενο πατο για πιο μακρινες βολες. Αλλος μπορει να προτιμα το 4 τσιοκ με ταππα.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
kanaris
Full Member

Δημοσίευση από kanaris »

Breda Pegaso έγραψε:Φιλε μου εγω το ξαναλεω. Σωστα συμπερασματα ο καθε ενας βγαζει οταν κανει μονος του δικες του δοκιμες με το οπλο του. Οπως ξανειπαμε υπαρχει ταππα που εχει το ιδιο ανοιγμα με πιστονι... Απλα μεσα απο τις δοκιμες θα βρεις εκεινο που σε ικανοποια. Π.χ. Εγω μου αρεσει το 5 τσιοκ με πιστονι ή και με αποσπωμενο πατο για πιο μακρινες βολες. Αλλος μπορει να προτιμα το 4 τσιοκ με ταππα.
σωστος! επισης να πω το εξης: δεν γινεται να δοκιμαζουμε φυσιγγια και τσιοκ π.χ. στο σκοπευτηριο λατσιων και μετα να κυνηγαμε π.χ. πανω στην μουττη της μαδαρης περιμενοντας ιδια βλητικα αποτελεσματα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”