ΠΑ.ΣΥ.ΚΥ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Re: ΠΑ.ΣΥ.ΚΥ

Δημοσίευση από Anthimos »

Πολυ καλες οι εισηγησεις , πιστευω ομως ότι πρεπει να γινουν σε επαρχιακό επιπεδο επειδή σε κοινοτικο οπως εγραψε και ο Πετρος εν δυσκολο.

Ακομα αν γινει σε περιφερειες (10 με 15 κοινοτητες ανα περιφερεια) που να υπαγονται σε μια κεντρικη επαρχιακη επιτροπη και μετα αυτες να υπάγονται σ ενα παγκυπριο μεγαλο συλλογο θα ηταν ιδανικο!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Fanos έγραψε:
'petros' έγραψε:Ωραιες οι ιδεες σας αλλα οι πληστες μη εφαρμοσιμες στο τελος της μερας.....
Γιαυτο είπα οτι χρειαζεται σκέψη. Εγω το βλεπω σαν ένα μέσο αντίδρασης στα κακά έχοντας του κυνηγίου και όχι σαν μέσο άμεσης βελτίωσης των βιοτόπων. Οι κυνηγοί είμαστε σημαντικό οικονομικό κεφάλαιο προς το κράτος αλλα και προς την αγορά κυνηγετικών ειδών. Μπορουμε να το εκμεταλλευτούμε για το καλο του κυνηγίου.
Θα καταληξουμε να ειμαστε οπως την ΚΟΚ&ΔΑΖ και διαφορων Επαρχιακων Επιτροπων που δεν ξερεις πως και ποτε θα φαει ο ενας τον αλλο για να ειναι στην ''εξουσια''.
Ριχνουν ο ενας του αλλου μαχαιριες πισωπλατα μερα νυχτα και δεν ξερεις ποιους να εμπιστευτεις
Μες το φορουμ και βλεπετε καθε μερα 4-5 ατομα στην ενταση με προσωπικες τους αντιπαραθεσεις και πολλες αλλες ασυμαντες και δεν τα φκαλουν περα σκεφτου να μεγαλωσει ο αριθμος 40-50 ατομα τι θα γινετε
Αυτο που ειπες ''να το εκμεταλλευτούμε(οχι εσυ) να εισαι σιγουρος θα βρεθουν πολλοι ετσι καιρους που εφτασαμε να το πραξουν για οποιοδηποτε προσωπικο ωφελος ακομα και ''διαφημισης'' και αλλοι μονο και μονο για το ''κορτωμα'' και για κανενα αλλο λογο

Προσωπικη μου αποψη μακρια που ετσι καταστασεις δεν θα κερδισουμε τπτ μονο την υγεια μας και πνευματικη μας γαληνη θα χαλασουμε
sotiris!129 έγραψε: φιλε πετρο και γιαυτα εχει λυση!
δηλαδη εν να ερχεσαι εσυ ο Κυνηγος και παρα να δοκεις 50-100 ευρο για να καμεις δικη σου κλουβα, εν να ζητας την βοηθεια του ομιλου "ρε παιθκια εφαν με οι κορονοι!"
οκ φιλε μου ελα μια κλουβα καταπολεμισης κοραζινον δουλεφκει καπως ετσι καμε την δουλεια σου 5 μερες και φερμας την πισω!
αν δεν εισαι μελος τοτε γραφτου, 10-20 ευρο ποσα εν να ειναι να γινεις μελος, πιασε την κλουβα παενε καμε την δουλεια σου και φερμας την πισω στες τοσες του μηνα!

η ελα 2-3 σακουλια δηλητηρια του ποντικου βαλε μες το χωραφι σου αφου εν θελεις να ερτουμε και παλε η δουλεια γινεται!

Φιλε μου πανω κατω με τα ιδια λεφτα που λες καμνεις τα και μονος σου αμα θελεις δεν χρειαζετε πολλους
Τζιε μονος σου να καμεις για παραδειγμα την κλουβα που λες θα την εχεις εκει 365 μερες το χρονο παλι τα ιδια λεφτα θα δωσεις αν το υπολογισεις

Θα ηταν καλο λες κατι σαν ενα περιπτερο που οταν εισαι μελος και δινεις την εισφορα σου πχ 20 ευρω το χρονο παρουσιαζεις την καρτα σου (κατι σαν ταυτοτητα) να περνεις οτι χρειαζεσαι μεσα στα πλαισια πχ. το χρονο δικαιουσε
1- ποτηστρα
1 σακουλι 5-10κιλα με διαφορα (ρεβιθι, βικο, σιταρι ,σιταροπουλα,κληθαρι)για να φυτεψεις
ακομα καλυτερα 1 δεντρο που καμνει καρπους να το φυτεψεις γιατι το σακο με το σπορο δεν θα ληψουν και οι εξυπνοι που θα το χρησιμοποιησουν για ταισμα.
1- πακετο με 10-20 δολωματα και 5-6 κομματια πλαστικη σωληνα να μπαινει μεσα το δολωμα για ποντικους
για να κανεις ολα αυτα και αλλα που προαναφεραμε και θα μπορουσαν και ατομα που δεν ειναι κατ'αναγκη κυνηγοι για να προσφερουν και να γραφτουν μελη.

Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι και μονος σου αμα θελεις καμνεις τη δουλεια σου ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΟΜΩΣ και δεν χρειαζεσαι τετοιου τυπου διαδικασιες
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Fanos
Full Member

Δημοσίευση από Fanos »

'petros' έγραψε:
Fanos έγραψε:
'petros' έγραψε:Ωραιες οι ιδεες σας αλλα οι πληστες μη εφαρμοσιμες στο τελος της μερας.....
Γιαυτο είπα οτι χρειαζεται σκέψη. Εγω το βλεπω σαν ένα μέσο αντίδρασης στα κακά έχοντας του κυνηγίου και όχι σαν μέσο άμεσης βελτίωσης των βιοτόπων. Οι κυνηγοί είμαστε σημαντικό οικονομικό κεφάλαιο προς το κράτος αλλα και προς την αγορά κυνηγετικών ειδών. Μπορουμε να το εκμεταλλευτούμε για το καλο του κυνηγίου.
Θα καταληξουμε να ειμαστε οπως την ΚΟΚ&ΔΑΖ και διαφορων Επαρχιακων Επιτροπων που δεν ξερεις πως και ποτε θα φαει ο ενας τον αλλο για να ειναι στην ''εξουσια''.
Ριχνουν ο ενας του αλλου μαχαιριες πισωπλατα μερα νυχτα και δεν ξερεις ποιους να εμπιστευτεις
Μες το φορουμ και βλεπετε καθε μερα 4-5 ατομα στην ενταση με προσωπικες τους αντιπαραθεσεις και πολλες αλλες ασυμαντες και δεν τα φκαλουν περα σκεφτου να μεγαλωσει ο αριθμος 40-50 ατομα τι θα γινετε
Αυτο που ειπες ''να το εκμεταλλευτούμε(οχι εσυ) να εισαι σιγουρος θα βρεθουν πολλοι ετσι καιρους που εφτασαμε να το πραξουν για οποιοδηποτε προσωπικο ωφελος ακομα και ''διαφημισης'' και αλλοι μονο και μονο για το ''κορτωμα'' και για κανενα αλλο λογο

Προσωπικη μου αποψη μακρια που ετσι καταστασεις δεν θα κερδισουμε τπτ μονο την υγεια μας και πνευματικη μας γαληνη θα χαλασουμε
Δεν ξέρω τι άκριβος γίνεται με ΚΟΚ&ΔΑΖ. Αυτό που έχω εγώ στο μυαλό δεν θα εμπλέκει οικονομικά συμφέροντα. Ουτε καν συνδρομή δεν θα πληρώνουν τα μέλη. Με καταπολέμηση της ποντίκας και με το να σπερνω βικο δεν περιμένω να δουμε αποτελεσματα. Χρειάζονται πιο δραστικά μέτρα.

π.χ. Φέτος παρατηρείται οτι ο λαγός είναι αισθητά μειωμένος. Ο όμιλος κρίνει ότι ο κύριος λόγος είναι η λαθροθηρία. Ο όμιλος πέρνει απόφαση ότι τα 15000 μελη του δεν θα ανανεώσουν την άδεια κυνηγίου τους μέχρι να γίνει πάταξη της λαθροθηρίας.

Κάτι σαν αυτό έχω στο μυαλό.
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

ρε Πετρο μου καταλαβω τουτα που λαλεις σιγουρα οπου μαζεφκουντε πολλα πετηναρκα ... τα αποτελεσματα παντα δεν ειναι και τα αναμενομενα! και ισως να εχεις και 100% δικαιο
παρολα αυτα παρα να βουρα ο Α-Β να καμουν καταπολεμησεις μονοι τους ή γενικα να αγωνιζονται για το μελλον τουτου του "αθληματος" μονοι τους τοτε φαντασου τι μπορουν να κανουν παραπανω ατομα μαζι !
επεια σε τοπο την κυριακη που καθε 20-40 μετρα εβρισκα ποντικα!
δεν εχω παραπονο επειασαμε 2 εξωρμισης ζιαμε 1 λαο 4 φραγκολινες και 2 περτιζια παρολο που ειχεν μιαν μαντραν αλλους κυνηγους που επαιξαν ουλοι δοξαση ο Θεος αρκετο θηραμα! και εχει ακομη λιγα θηραματα αλλα το γεγονος οτι η ποντικα εν ζιαμε και θα μπορουσε ο τοπος να προσφερει αλλα τοσα θηραματα ειναι δεδομενο... !!! το να παω εγω ζιαμε και να δοσω 10 ευρο δολοματα ειναι το ποιο απλο! το να παω και στον Λυθροδοντα που κυνηγω να δοσω αλλα 10 παλε ειναι λυση, το να παω και Αναλιωντα που κυνηγω να δοσω αλλα 10 παλε ειναι μια λυση! αλλα δεν μπορει 1 αθρωπος να αλαξει τον κοσμο! οχι οικονομικα αλλα ειναι αθρωπινος αδυνατο!
Costas_
Full Member

Δημοσίευση από Costas_ »

Φίλοι μου γεία σας.

Πράγματι, οι περισσότεροι συλλόγοι δεν προσφέρουν ουσιαστικά φυσικά όμως δεν πρέπει να τους μηδενίζουμε όλους. Πιστεύω ότι με ανανέωση και σωστή στελέχωση πολλά μπορούν να γίνουν. Το καταστατικό της ΚΟΚ & ΔΑΖ το οποίο τυχαίνει να έχω διαβάσει επιτρέπει μόνο σε ένα σύλλογο απο κάθε δήμο/κοινότητα να είναι μέλος του. Δηλαδή, π.χ. τα Λευκαρα εαν έχουν δύο συλλόγους, μόνο ο ένας μπορεί να είναι μέλος. Με την αίτηση για εγγραφή στην ΚΟΚ & ΔΑΖ πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση του δημάρχου/κοινοτάρχη ότι δεν υπάρχει άλλος κυνηγετικός σύλλογος.

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι δύσκολο να αντικατασταθούν οι υφιστάμενοι συλλόγοι ή ακόμα να δημιουργηθεί δεύτερη ομοσπονδία. Ακόμα είμαι της αποψης όταν υπάρχει κάτι ήδη έτοιμο πρώτα πρέπει να εξαντλήσεις όλες τις πιθανότητες βελτίωσης του πριν να το ρίξεις στα σκουπίδια.

Εκείνο που θέλουμε είναι κάτι που να μπορεί να ασκεί πίεση σε όλα τα επίπεδα, (κράτος, βουλή, συλλόγους, ΚΟΚ&ΔΑΖ) και να τους ωθήσει σε μία εξέλιξη θετκή και αποτελεσματική για τα όσα θέλουμε να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε.

Αυτό - πάντα κατά την δική μου προσωπική άποψη, μπορεί να γίνει μέσω ενός οργανομένου συνόλου - κινήματος/ μη κερδοσκοπικού οργανισμού/ ομίλου που να κάνει όλα όσα θέλουμε και ταυτόχρονα να ασκεί και πίεση σε όλους τους πιο πάνω. Να έχει φωνή και να μπορεί να ασκεί επίσημα κριτική, να διαβιβάζει σε όλα τα επίπεδα εισηγήσεις κλπ.
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Φιλε κωστα και 2-3 συλλογους μπορεις να καμεις σε 1 χωριο.
Εχει πολλα παραθυρα και φανταζομαι τα ξερεις
Μπορεις να κανεις οτι θελεις φτανει να υπογραψουν 21 ατομα
Και ποιος ο λογος να γινει συλλογος ο οποιος να ειναι κατω απο την ΚΟΚ & ΔΑΖ εχει και αλλου πορτοκαλιες που καμνουν πορτοκαλια
Οπως ειναι μες την ΚΟΚ&ΔΑΖ χωρισμενοι σε ''κλικες'' (Φανταζομαι οτι το γνωριζουν ολοι) και σφαζουντε ετσι εκαμαν και τους συλλογους απο κατω τους.
Τους εχουν ξεχωρισει και ολοι παλευουν για το ποιους συλλογους να πλησιασουν για να παρουν το ψηφο τους (Συλλογοι με τα περισσοτερα ατομα =περισσοτεροι ψηφοι στους υποψηφιους της ΚΟΚ&ΔΑΖ εν καιρο εκλογων)
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Costas_
Full Member

Δημοσίευση από Costas_ »

Πέτρο μου σωστός - δεν είπα ότι δεν μπορείς να γράψεις σύλλογο - είπα ότι αν υπάρχει άλλος του χωριού ήδη μέλος της ΚΟΚ & ΔΑΖ δεν μπορεί να γίνει και αυτός.
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Συνάδελφοι, μα νομίζω δεν μιλούμε για την δημιουργία ενός ακόμη κυνηγετικού συλλόγου με διαφορετικό όνομα. Μιλάμε για την δημιουργία ενός (μη κερδοσκοπικού εννοείτε) όμιλου/λέσχης εντελώς διαφορετικού από Κ.Σ που καμία σχέση δεν θα πρέπει να έχει με την ΚΟΚ & ΔΑΖ έτσι, ελεύθερα θα κάνουμε την κριτική μας και θα κακίζουμε λάθος καταστάσεις. Δηλαδή θα δημιουργήσουμε το δικό μας "position stand" και θα το προωθούμε (κυνήγι μπεκάτσας, ηθική στο κυνήγι περδικιού στο στάμα, άγραφοι κανόνες κτλ). Θα μπορεί να δημιουργηθεί ένα site και εκεί να γίνεται η παροχή πληροφοριών και διαφόρων άλλων. Θα γίνεται ενημέρωση για εκδηλώσεις, καθαρισμούς κτλ. Αν γίνει κάτι επίσημο, οργανωμένο και όχι με την προχειρότητα ενός ΚΣ εκεί να δείτε πως θα αρχίσουν να μας λαμβάνουν υπόψη, ιδίως οι πολιτικοί. Ας κάνει ότι θέλει η ΚΟΚ/ΔΑΖ αλλά θα ξέρει ότι όταν κάνει κάτι μεμπτό θα βρίσκει απέναντι της το μεγαλύτερο οργανωμένο σύνολο κυνηγών. Αν το καταφέρουμε να το κάνουμε.....

Προσωπικά, το αντιλαμβάνομαι όπως έχει πει και ο φίλος Costas "Εκείνο που θέλουμε είναι κάτι που να μπορεί να ασκεί πίεση σε όλα τα επίπεδα, (κράτος, βουλή, συλλόγους, ΚΟΚ&ΔΑΖ) και να τους ωθήσει σε μία εξέλιξη θετική και αποτελεσματική για τα όσα θέλουμε να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε".

Αν πάμε να κάνουμε άλλο ένα κυνηγετικό σύλλογο είμαστε ήδη χαμένη από χέρι. Το θέμα δεν είναι τόσο οι σπορές και η καταπολέμηση (που σίγουρα θα γίνονται) αλλά να φυσήξει νέος αέρας στη "μούχλα" που επικρατεί.

Σε πρώτη φάση αυτό είναι το δικό μου σκεπτικό, ανοικτός σε κάθε άποψη.

ΥΣ: Δείτε τι ωραία ιστοσελίδα, σκεφτείτε να είχαμε την δική μας
http://www.hunters.gr/
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nature την 22 Νοέμ 2012, 17:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Επίσης, στην ουσία μέλη μας θα γίνουν άτομα που έχουν αηδιάσει με την κατάσταση που επικρατεί στους ΚΣ και γενικά κυνηγοί που θέλουν ένα καλύτερο αύριο. Ξέρετε πόσους τέτοιους κυνηγούς γνωρίζω προσωπικά......
Άβαταρ μέλους
B725 Sporting
Full Member

Δημοσίευση από B725 Sporting »

nature έγραψε:Επίσης, στην ουσία μέλη μας θα γίνουν άτομα που έχουν αηδιάσει με την κατάσταση που επικρατεί στους ΚΣ και γενικά κυνηγοί που θέλουν ένα καλύτερο αύριο. Ξέρετε πόσους τέτοιους κυνηγούς γνωρίζω προσωπικά......
Αλίμονο αν η νέα γενιά όπως εμείς δεν προτοστατήσουμε σε τέτιες ενέργειες... ό,τι θέλετε σε κάλυψη της επαρχίας αμμοχώστου που μπορώ να βοηθήσω (λόγω της ηληκίας μου...) εδώ είμαι !
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”