HUNTER έγραψε:Φιλοι μου μην βαλλετε λογια στο στομα του αλλου. Μια καλη λαγοπαρεα 4 ατομων 30 λαγοι δεν ειναι
υπερβολικοι. Αναλογουν σε 7.5 λαγους ανα ατομο. Αυτο που λεω ειναι οτι εαν καρπονωμαι 7 λαγους την σεζον
τοτε ναι αξιζει να μην συκονω το οπλο μου σε αλλα θηραματα. Αν ομως καρπονωμαι 1-2 λαγους το χρονο και δεν παιζω αλλα θηραματα γιατι ταχα θελω να ονομαζομαι λαγοκυνιγος γιατι ο (Γιαννης) στην ελλαδα που τον ειδα στο βιντεο ετσι καμνει δικαιωμα σας αλλα για εμενα λαγοκυνιγοι ΔΕΝ εισαστε.
ρε φίλε εξακολουθείς να κολλάς πάνω στο θέμα ταπέλας και αριθμού θηραμάτων, για σένα δηλαδή εν η κάρπωση το μοναδικό ζητούμενο που μετρά για να είναι κάποιος λαγοκυνηγός. ΟΚ λύσε μου τούτο το αίνιγμα ένας παρέας μου έιχε και γ.... τα σκυλιά έφκαλε κάθε χρόνο 30-40 λαγούς αλλά επειδή εν μεγάλος καλλικάς επαίζε 1-2 κάθε χρόνο (αληθινή κουβέντα-ρωτάτε για τον Μάριο με την πατσάλα που την Λεμεσό) ο άνθρωπος επέρνε τους σκύλοςυ του έξω σχεδόν κάθε μέρα σε επιτρεπώμενες περιοχές και ήταν άρρωστος με τον λαγό . Επειδή επαίζε 1-2 κάθε χρόνο πρέπει να ξεκινήσει να παίζει πέρτικους και να μην ονομάζεται λαγοκυνηγός. όξα μετρούμε το θήραμα κατά αναλογία. Αν πάλι κάποιος πηγαίνει ΄μόνο Κυριακές και που τις 9 που έχει το κυνήγι τις 2 βρέχει και την μία εν ξηρασία και μόνο τις 6 καταφέρει να κυνηγίσει σε κανονικές συνθήκες και βλάλει 6 λαγούς αλλά να παίξει μόνο 2 πρέπει να μέν χαρακτηρίζεται κυνηγός του λαού. ????
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΟΣ πρεπει να παιζει καθε εξορμιση 1-2
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
HUNTER έγραψε:Φιλοι μου μην βαλλετε λογια στο στομα του αλλου. Μια καλη λαγοπαρεα 4 ατομων 30 λαγοι δεν ειναι
υπερβολικοι. Αναλογουν σε 7.5 λαγους ανα ατομο. Αυτο που λεω ειναι οτι εαν καρπονωμαι 7 λαγους την σεζον
τοτε ναι αξιζει να μην συκονω το οπλο μου σε αλλα θηραματα. Αν ομως καρπονωμαι 1-2 λαγους το χρονο και δεν παιζω αλλα θηραματα γιατι ταχα θελω να ονομαζομαι λαγοκυνιγος γιατι ο (Γιαννης) στην ελλαδα που τον ειδα στο βιντεο ετσι καμνει δικαιωμα σας αλλα για εμενα λαγοκυνιγοι ΔΕΝ εισαστε.
ρε φίλε εξακολουθείς να κολλάς πάνω στο θέμα ταπέλας και αριθμού θηραμάτων, για σένα δηλαδή εν η κάρπωση το μοναδικό ζητούμενο που μετρά για να είναι κάποιος λαγοκυνηγός. ΟΚ λύσε μου τούτο το αίνιγμα ένας παρέας μου έιχε και γ.... τα σκυλιά έφκαλε κάθε χρόνο 30-40 λαγούς αλλά επειδή εν μεγάλος καλλικάς επαίζε 1-2 κάθε χρόνο (αληθινή κουβέντα-ρωτάτε για τον Μάριο με την πατσάλα που την Λεμεσό) ο άνθρωπος επέρνε τους σκύλοςυ του έξω σχεδόν κάθε μέρα σε επιτρεπώμενες περιοχές και ήταν άρρωστος με τον λαγό . Επειδή επαίζε 1-2 κάθε χρόνο πρέπει να ξεκινήσει να παίζει πέρτικους και να μην ονομάζεται λαγοκυνηγός. όξα μετρούμε το θήραμα κατά αναλογία. Αν πάλι κάποιος πηγαίνει ΄μόνο Κυριακές και που τις 9 που έχει το κυνήγι τις 2 βρέχει και την μία εν ξηρασία και μόνο τις 6 καταφέρει να κυνηγίσει σε κανονικές συνθήκες και βλάλει 6 λαγούς αλλά να παίξει μόνο 2 πρέπει να μέν χαρακτηρίζεται κυνηγός του λαού. ????
bravo ρε Αρηστε εκαληψες με!
τουτο ηθελα να πω πρην επειδη εγω ειμαι ενας ζεγκενος που εν εχω να καμω τιποτε αλλο στην ζωη μου και ειμαι ουλη μερα μες τα βουνα και εν χανω εξωρμιση και παιζω ενα καρο θηραματα σημενει ο αλλος που παει τες μισες εξωρμησεις που μενα γιατι δουλεφκει η εχει 3 κοπελουθκια και δεν μπορει να αφιερωνει τον ιδιο χρονο με Μενα συνκεκριμενα εν κατοτερος γιατι παιζει το 1/3 ?
ζεγω ξερω ανθρωπο που δεν εχει σκυλο δεν παει κυνηγι σχεδον ποτε του και την πρωτη κυριακη εστεκεν στρατα και επαιξεν 2 λαους... εν καλητερος ζινος που μενα η που τον οποιο διποτε που δαμεσα που δεν επαιξεν ως τωρα λαο?
Φιλε αδμιν μην συγχιζεσε. Δεν ειπα να παιζει περτικους γιατι εν καλυκκας πανω στους λαους. αν φκαλλη 30-40 λαους το χρονο τοτε ναι αξιζει να κυνηγα λαο. τορα αν ειναι καλλυκας εν αλλου παπα ευαγγελιο. Λεω οτι αν φκαλλω 2-3 λαους το χρονο δεν αξιζει να κυνηγω μονο λαγο. με την προυποθεση οτι παω ολες τις εξωρμησεις.
bravo ρε Αρηστε εκαληψες με!
τουτο ηθελα να πω πρην επειδη εγω ειμαι ενας ζεγκενος που εν εχω να καμω τιποτε αλλο στην ζωη μου και ειμαι ουλη μερα μες τα βουνα και εν χανω εξωρμιση και παιζω ενα καρο θηραματα σημενει ο αλλος που παει τες μισες εξωρμησεις που μενα γιατι δουλεφκει η εχει 3 κοπελουθκια και δεν μπορει να αφιερωνει τον ιδιο χρονο με Μενα συνκεκριμενα εν κατοτερος γιατι παιζει το 1/3 ?
ζεγω ξερω ανθρωπο που δεν εχει σκυλο δεν παει κυνηγι σχεδον ποτε του και την πρωτη κυριακη εστεκεν στρατα και επαιξεν 2 λαους... εν καλητερος ζινος που μενα η που τον οποιο διποτε που δαμεσα που δεν επαιξεν ως τωρα λαο?
ΦΙΛΕ HUNTER NA ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ....
ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ 4 ΣΚΥΛΛΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ 10Α ΣΤΟ ΛΑΓΟ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΚΟΙΜΟΥΝΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΑΓΟ. ΠΑΙΖΑΜΕ 20-30 ΛΑΓΟΥΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩ8ΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ Ο ΑΡΙ8ΜΟΣ ΚΑΡΠΩΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΑΓΟ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑ8ΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΥΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΡΠΩΣΗΣ. ΦΕΤΟΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΜΑΛΑΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΓΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΤΥΠΟΥΣΑΜΕ 2 ΚΑΙ 3 ΛΑΓΟΥΣ.
ΣΤΗ 4 ΕΞΩΡΜΙΣΗ, ΔΗΛ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΝΑ ΛΑΓΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΤΥΠΗΣΟΥΜΕ....
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΛ?? ΟΤΙ ΔΕΝ 8ΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΟΙ? ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΤΥΠΑΜΕ Ή ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΠΑΛΙΑ??
ε αφου ειναι η αληθεια ρε hunter μου ειμαι ενας ζεγκενος, ως τωρα εσπουδαζα ειχα μιαν δικαιολογια!
τωρα που ετελειοσα και δουλεια εν βρισκω παλε δε χανω εξωρμιση αρα επειδη ειμαι εγω αθκιασερος!
αρα εν λογικοτατο να παιζω παραπανω που καποιον στο επιπεδο μου γιατι κυνηγω παραπανω ωρες!
sotiris!129 έγραψε:ε αφου ειναι η αληθεια ρε hunter μου ειμαι ενας ζεγκενος, ως τωρα εσπουδαζα ειχα μιαν δικαιολογια!
τωρα που ετελειοσα και δουλεια εν βρισκω παλε δε χανω εξωρμιση αρα επειδη ειμαι εγω αθκιασερος!
αρα εν λογικοτατο να παιζω παραπανω που καποιον στο επιπεδο μου γιατι κυνηγω παραπανω ωρες!
Σωτηρη μην βλεπεις τα πραματα επιφανιακα. Αν πας πισω τσε διαβασεις την ολη συζητηση θα καταλαβεις τι θελω να πω.
Οσο για τον φιλο ανδρεα πιο πανω ουτε για την περιπτωση του μιλαμε.
Παρόλο που δεν γράφω στο φορουμ, το παρακολουθώ καθημερινά. Εχώ διαβάσει κατακαιρούς διάφορες συζυτήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κυνήγι στην Κύπρο. Όλα μα όλα τα προβλήματα πηγάζουν από ένα και μόνο γεγονός. Κυνηγετικος συνωστισμος.
Οι κυνηγοί είναι πάρα πολύ περισσότεροι από όσους θα έπρεπε να είναι.
Αύτο είναι η πήγη σε όλα μα σε όλα τα κυνηγετικα μας προβληματα. Τίποτα αλλό.Πως να μην εχεις αντιπαραθέσεις με αλλους κυνηγους αμα εν γεματο το βουνό κυνηγους? Αμα το βουνο έχει 1 λαγο και κυνηγούν των 100 κυνηγοι αυτο προκαλει ανταγωνισμο. Το ιδιο και στο δίπλα βουνο που εχει 20 περτιτσια και βουρουν τα 200 κυνηγοι. Αυτος ο ανταγωνισμος αναποφεκτα θα οδηγησει σε αντιπαραθεσεις σε καποια φαση. Εκτος του ανταγωνισμου καποιοι κυνηγοι θα μεινουν παπαγαλοι αφου οι κυνηγοι ειναι περισσοτεροι απο το θυραμα. Αυτοι οι παπαγαλοι αν εχουν συχνα χαμηλη καρπωση θα γινουν πονηστικομενοι με αποτελεσμα να συμπεριφερονται όπως στην περιπτωση που αναφέρει ο Anthimos.
Φιλε μην ξεχνας οτι το 37 % της πατριδας μας εν τουρκοκρατουμενη... Εν κανει που ημαστεν πολλοι κυνηγοι, εν κανει που ολο το δασος της παφου (παραδειγμα) εν μονιμα απαγορευμενη περιοχη εχουμε πολλα περιορισμενο χωρο να κυνηγησουμε.. Υποσημειωση: Δεν σημαινει οτι πρεπει να ανοιξει η περιοχη του δασους της Παφου για ευνοητους λογους (αγρινο) αλλα θα πρεπει να ανοιξουν και αλλες επιπλεον περιοχες που ειναι προσωρινα απαγορευμενες ! Δυστυχως ο συνοστισμος αυτος αλλα ΚΥΡΙΩΣ η νοοτροπια του Κυπραιου ειναι ενα αναποφευκτο φαινομενο.. Τουλαχιστον με την οικονομικη κριση οι κυνηγοι στους καμπους και στα βουνα πιθανον να μειωθουν επειδη συνηθως οι πονιστηκομενοι ειναι και οι τσιγγουνιδες..
Αν ήταν πιο λιγοι οι κυνηγοί το κυνηγί θα ήταν ποιοτικό. Μονο και μόνο ετσί.
Διαφορετικα εν να μαλλονουμε για ενα περτικο , για μισο λαο κτλ.
Αν δεν ειμαστεν 50000 και ειμασταν 5000, στο βουνο θα βρίσκονται οι πραγματικοι λάτρεις του κυνηγίου και οχι ο κάθε αθκιασερος που εν ξερει τι να καμει.
Ειμαι σιουρος οτι τσαι η κουτσι Μαρια εν κυνηγός.
Επειδη οι κυνηγοι ομως δεν προκειται αν λιανουμε πρεπει να συμβιβαστουμε με την κυπριακη πραγματικοτητα.
Ποιοτικό κυνήγι δεν θα δούμε ποτε.
Φιλε μην ξεχνας οτι το 37 % της πατριδας μας εν τουρκοκρατουμενη... Εν κανει που ημαστεν πολλοι κυνηγοι, εν κανει που ολο το δασος της παφου (παραδειγμα) εν μονιμα απαγορευμενη περιοχη εχουμε πολλα περιορισμενο χωρο να κυνηγησουμε.. Υποσημειωση: Δεν σημαινει οτι πρεπει να ανοιξει η περιοχη του δασους της Παφου για ευνοητους λογους (αγρινο) αλλα θα πρεπει να ανοιξουν και αλλες επιπλεον περιοχες που ειναι προσωρινα απαγορευμενες ! Δυστυχως ο συνοστισμος αυτος αλλα ΚΥΡΙΩΣ η νοοτροπια του Κυπραιου ειναι ενα αναποφευκτο φαινομενο.. Τουλαχιστον με την οικονομικη κριση οι κυνηγοι στους καμπους και στα βουνα πιθανον να μειωθουν επειδη συνηθως οι πονιστηκομενοι ειναι και οι τσιγγουνιδες..
Αν ήταν πιο λιγοι οι κυνηγοί το κυνηγί θα ήταν ποιοτικό. Μονο και μόνο ετσί.
Διαφορετικα εν να μαλλονουμε για ενα περτικο , για μισο λαο κτλ.
Αν δεν ειμαστεν 50000 και ειμασταν 5000, στο βουνο θα βρίσκονται οι πραγματικοι λάτρεις του κυνηγίου και οχι ο κάθε αθκιασερος που εν ξερει τι να καμει.
Ειμαι σιουρος οτι τσαι η κουτσι Μαρια εν κυνηγός.
Επειδη οι κυνηγοι ομως δεν προκειται αν λιανουμε πρεπει να συμβιβαστουμε με την κυπριακη πραγματικοτητα.
Ποιοτικό κυνήγι δεν θα δούμε ποτε.
Ρε παιθκια δεν ειναι αναγκη να παρεξηγουμαστε συνεχεια. Εγω πιστευω οτι ο HUNTER εννοει κατα τη γνωμη του οτι ενας ο οποιος λαλει οτι κυνηγα το λαο παει κυνηγι 17-18 εξορμησεις τζιαι φκαλει 2-3 λαους το χρονο ανεξαρτητα ποσους θα πιασει, δεν αξιζει τον κοπο. Και να μην πεζει κατι αλλο. Τωρα αν φκαλεις λαους και εχει ενδιαφερον το κυνηγι σου αλλη υποθεση ασχετα αν πεξεις 2 λαους μονο.
Και να καμω λιο τον δικηγορο του διαβολου.
Τωρα ενας λαγοκυνηγος που παει 1-2 φορες την εβδομαδα εκπαιδευτικα στην νεκρη περιοδο (πεζινες,πετρελαια, κοπος, εξοδα, χρονος, αλλα οκ δεν τα πολυμετρω αυτα γιατι καμνει κατι που του αρεσκει και ειναι επιλογη του) αν σε 17-18 εξορμησεις φκαλει 2-3 λαγους και πιασει τον 1 ή και τους 3 ειναι ευχαριστημενος???
Για μενα οι πραγματικοι λαγοκυνηγοι κυνηγουν ειτε μονοι τους ειτε με ακομα 1-2 ατομα το πολλυ και εχουν συνολο 1-4 σκυλια. Στο ποσους λαγους βγαζουν δεν θα πω αριθμο αλλα θα πω οτι πρεπει να εχει ενδιαφερον το κυνηγι τους και οχι να μενουν μονο πανω στη μαλαη. Και η καρπωση εξαρταται απο πολλους παραγοντες.
Τωρα ενας που παει με μια παρεα 7-8 ατομα και τα σκυλια δεν ειναι δικα του και ειναι ο 8ος σκοπος πας τη μουττη και καρτερα τα κοκκαλουθκια που θα του αφηκουν οι αλλοι, και μπορει να πεξει και 5 λαους αυτος ονομαζεται λαγοκυνηγος????
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Breda Pegaso την 16 Νοέμ 2012, 16:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.