Φίλε Πανίκο τι επαρχία ησασταν αν επιτρέπεται?πανικος έγραψε:απολαυσα τουφεκια σημερα μυριστικα τις τζικλες απο τα ψες αφου τσακρουσαν απο ωρα 10 ψες.2 οπλα μαζι 25
Αποτελέσματα ενδημικού σεζόν 2012-13
-
- Full Member
Re: Αποτελέσματα ενδημικού σεζόν 2012-13
- Anthimos
- Moderator
Η δικη μας κυνηγετικη κάρπωση
Υπεροχες φέρμες σημερα απο όλα τα σκυλια της παρέας ( 12 συνολικα φέρμες)
*Για να μην καμει το πουλάκι τσιου να διευκρινησω ότι η 4 η φραγκολινα χτυπηθηκε απο 4ο κυνηγο ( πατερα του ενος απ τους 3 μας) που μπηκε στην παρεα αργα το απογευμά
Υπεροχες φέρμες σημερα απο όλα τα σκυλια της παρέας ( 12 συνολικα φέρμες)
*Για να μην καμει το πουλάκι τσιου να διευκρινησω ότι η 4 η φραγκολινα χτυπηθηκε απο 4ο κυνηγο ( πατερα του ενος απ τους 3 μας) που μπηκε στην παρεα αργα το απογευμά
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
-
- Full Member
Σήμερα η μέρα τα είχε όλα!!!!! Ξεφώλιασμα χωρίσ πυροβολισμό τον βγάλαμε απο δύσκολο μέρος, καταδίωξη χωρίς να καταφέρουμε να τον πάρουμε στη δίωξη και μετά δεύτερο ξεφώλιασμα. Δεύτερο και τυχερό αφού καταφέραμε να τον πάρουμε σε πολύ δύσκολη περιοχή.
Μέχρι τώρα όλα προμηνίουν μια καλή σεζόν για το λαγό(πάντα κυνηγάμε στο σωστό μέροσ με σωστά σκυλιά
)!!!!!!!
Μέχρι τώρα όλα προμηνίουν μια καλή σεζόν για το λαγό(πάντα κυνηγάμε στο σωστό μέροσ με σωστά σκυλιά

-
- Full Member
Ένα δύσκολο βερκολαγουδο. Σχετικά μακρινή διαδρομή καθίσματος από το σημείο που ξεκίνησε η ιχνηλασία σε πολύ απότομο, δύσβατο πετρότοπο και δύσκολο ξεφώλιασμα αφού ήταν μέσα σε πέτρες και μυρσινιες και ήθελε σπρώξιμο για να σηκωστεί. Μόνο αυτή τη μαλαή βρήκαμε, δυσκολεύουν τα πράγματα. Καμία σχέση με προηγούμενες χρονιές στον ίδιο τόπο.
Καλή μας συνέχεια
ΥΣ: Έβγαλα το πορτοκαλί γιλέκο για να βάλω το λαγό μέσα τη δεδομένη στιγμή.
Καλή μας συνέχεια
ΥΣ: Έβγαλα το πορτοκαλί γιλέκο για να βάλω το λαγό μέσα τη δεδομένη στιγμή.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Συγχαρητήρια σε όλους για τις επυτιχίες σας , υπομονή στους υπόλοιπους
"ειναι ανυπερβλητη η αισθηση να κυνηγας κατι που μονο εσυ ξερεις ποσο επιθυμεις για αρκετο χρονο, να καταλαβαινεις οτι σε κοροιδευει και παιζει μαζι σου το θηραμα και στο τελος της ημερας να εχεις αποτυχει..το να συνεχιζεις να κυνηγας εχοντας παντα την αισθηση οτι αργα η γρηγορα θα τα καταφερεις και οτι η τυχη θα αλλαξει και η ευκαιρια που περιμενεις θα παρουσιασθει" Ernest Hemingway
ΤΟ πρωί στο σύντομο κυνήγι που πήγασ όπως σας είπα εκτος απο μια μαλαή του λαγού που τραβούσε απαγορευμένη βρήκα πολλά περδίκια τα οποία δέν πυροβόλησα. Το απόγευμα έκανα παγανιά μόνος ΄μου σε κάτι γκρέμια(ξέρω απο την μια μ..... μου αλλά απο την άλλη γνωρίζω την περιοχή και δέν υπήρχε κανένας να έρθει μαζί μου το απόγευμα για περδίκια) Παγανιά απο τις 2 μέχρι τις 4.15 και μόνο 4 περδίκια είδα που έφυγαν απο μακριά. Σε ένα πλευρό λίγο πρίν το αυτοκίνητο ακούω μπροστά μου ένα ασταμάτητο φρρρρρ και βλέπω νε φεύγουν στα 100 μέτρα μπροστά μου 60-70 περδίκια και να τραβάνε πρός μια απαγορευμένη απέναντι. Ο τελευταίος του κοπαδιού στα 60-70 μέτρα και του ρίχνω μια ντουφεκιά τότε απο κάτω μου 150 μέτρα ένα άλλο αδιάκοπο φρρρρρ και φεύγουν ακόμη 60-70 πουλιά και πάνε πρός τους πρόποδες του βουνού που κυνηγούσα. Κατακομμένος απο το δύσκολο περπάτημα έκατσα σε ένα βράχο χαίδευα τα σκυλιά και ένιωθα μεγάλη ανακούφιση γιατί υπήρχε αρκετό θήραμα στην περιοχή ανέπαφο!!!!! Αν είχα ώρα θα ήμουν απο πάνω τους αλλά δυστηχώς ίσα που προλάμβενα να πάω στο αυτοκίνητο!!!
"ειναι ανυπερβλητη η αισθηση να κυνηγας κατι που μονο εσυ ξερεις ποσο επιθυμεις για αρκετο χρονο, να καταλαβαινεις οτι σε κοροιδευει και παιζει μαζι σου το θηραμα και στο τελος της ημερας να εχεις αποτυχει..το να συνεχιζεις να κυνηγας εχοντας παντα την αισθηση οτι αργα η γρηγορα θα τα καταφερεις και οτι η τυχη θα αλλαξει και η ευκαιρια που περιμενεις θα παρουσιασθει" Ernest Hemingway
ΤΟ πρωί στο σύντομο κυνήγι που πήγασ όπως σας είπα εκτος απο μια μαλαή του λαγού που τραβούσε απαγορευμένη βρήκα πολλά περδίκια τα οποία δέν πυροβόλησα. Το απόγευμα έκανα παγανιά μόνος ΄μου σε κάτι γκρέμια(ξέρω απο την μια μ..... μου αλλά απο την άλλη γνωρίζω την περιοχή και δέν υπήρχε κανένας να έρθει μαζί μου το απόγευμα για περδίκια) Παγανιά απο τις 2 μέχρι τις 4.15 και μόνο 4 περδίκια είδα που έφυγαν απο μακριά. Σε ένα πλευρό λίγο πρίν το αυτοκίνητο ακούω μπροστά μου ένα ασταμάτητο φρρρρρ και βλέπω νε φεύγουν στα 100 μέτρα μπροστά μου 60-70 περδίκια και να τραβάνε πρός μια απαγορευμένη απέναντι. Ο τελευταίος του κοπαδιού στα 60-70 μέτρα και του ρίχνω μια ντουφεκιά τότε απο κάτω μου 150 μέτρα ένα άλλο αδιάκοπο φρρρρρ και φεύγουν ακόμη 60-70 πουλιά και πάνε πρός τους πρόποδες του βουνού που κυνηγούσα. Κατακομμένος απο το δύσκολο περπάτημα έκατσα σε ένα βράχο χαίδευα τα σκυλιά και ένιωθα μεγάλη ανακούφιση γιατί υπήρχε αρκετό θήραμα στην περιοχή ανέπαφο!!!!! Αν είχα ώρα θα ήμουν απο πάνω τους αλλά δυστηχώς ίσα που προλάμβενα να πάω στο αυτοκίνητο!!!
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Έκαμες μου την φανέλα τραπεζομάντηλο ενα σε καθαρίσω!!!!!!!!!!sotiris!129 έγραψε:λιγοστα τα πραγματα σημερα τα περδικια δεν εστεκαν με τιποτα... τουλαχιστο επιασα την πρωτη της χρονιας και ελεα σου το Κ.Μιχαλη "αυριο θελω μπεκατσα.."
+2 κοκκινομανηταρα και 1 μαυροζικλα

Προσέχουμε...για να έχουμε
- 'petros'
Η ωρα 2.30 την κανω απο την δουλεια και 3.00 συναντω το γαμπρο μου στο βουνο μιας και εβλεπα τις συζητησεις στο φορουμ και τριβιτζιαζουμουν.
Καναμε 1 κομματι μικρο των 40-50 λεπτων (μιας και δεν ειχαμε και πολυ ωρα μπροστα μας) χαλαρα που ηξερα οτι θα βρισκαμε λαγο.
Η παγανια ξεκινα και δεν αφηναμε πετρα, ξισταρκα, πευκουι, μαζια, στο τοπο τους που να μην τα τσακαρουμε και εμεις και τα σκυλια
Φτανουμε κοντα στο αυτοκινητο 100μ μακρια περιπου και αφου δεν το πετυχαμε περπατουσαμε κοντα κοντα σε κατι κρατονια και μιλουσαμε προχωροντας στο αυτοκινητο.
Σε μια φαση η σκυλα του συνγκυνηγου φερμαρε στην ακρα του κρατονιου που ειμουν εγω πιο μπροστα μου αλλα δεν την ειδα .
Ο συνγκυνηγος εκεινη την ωρα μιλουσε στο κινητο και μου λεει να παω κοντα στο σκυλι και ειναι φερμαρισμενο μιας και δεν μπορουσε να κατεβει απο το κρατονι που ηταν γιατι ηταν ψηλο και αποτομο
Παω κοντα στο περιπου γιατι δεν εβλεπα καν το σκυλι ηταν απο κατω και λογο των χορτων και τα σταφυλια που ηταν φυτεμενα στις ακριες δεν φενοταν και φρρρ πετανε 15-20 περδικια 2 σιηπεθκιες βιαστηκες του αερα .
Μολις κατεβαζα το οπλο ειδα τα κολομερκα του λαου να χανονται πισω που τες ελιες στο αποκατω κρατονι απεκτος.
Εκαθετουν μες την κουτσα του και τα περδικια εκαμναν του παρεα.
Παραπανω εμαραζοσα το σκυλι του συνγκυνηγου που ακομα και με τις σιηπεθκιες και το φρρρ των περτικων δεν εταραξε και ηταν ακομα φερμαρισμενη στην οφκερη κουτσα 4 μετρα απο κατω της
Καναμε 1 κομματι μικρο των 40-50 λεπτων (μιας και δεν ειχαμε και πολυ ωρα μπροστα μας) χαλαρα που ηξερα οτι θα βρισκαμε λαγο.
Η παγανια ξεκινα και δεν αφηναμε πετρα, ξισταρκα, πευκουι, μαζια, στο τοπο τους που να μην τα τσακαρουμε και εμεις και τα σκυλια
Φτανουμε κοντα στο αυτοκινητο 100μ μακρια περιπου και αφου δεν το πετυχαμε περπατουσαμε κοντα κοντα σε κατι κρατονια και μιλουσαμε προχωροντας στο αυτοκινητο.
Σε μια φαση η σκυλα του συνγκυνηγου φερμαρε στην ακρα του κρατονιου που ειμουν εγω πιο μπροστα μου αλλα δεν την ειδα .
Ο συνγκυνηγος εκεινη την ωρα μιλουσε στο κινητο και μου λεει να παω κοντα στο σκυλι και ειναι φερμαρισμενο μιας και δεν μπορουσε να κατεβει απο το κρατονι που ηταν γιατι ηταν ψηλο και αποτομο
Παω κοντα στο περιπου γιατι δεν εβλεπα καν το σκυλι ηταν απο κατω και λογο των χορτων και τα σταφυλια που ηταν φυτεμενα στις ακριες δεν φενοταν και φρρρ πετανε 15-20 περδικια 2 σιηπεθκιες βιαστηκες του αερα .
Μολις κατεβαζα το οπλο ειδα τα κολομερκα του λαου να χανονται πισω που τες ελιες στο αποκατω κρατονι απεκτος.
Εκαθετουν μες την κουτσα του και τα περδικια εκαμναν του παρεα.
Παραπανω εμαραζοσα το σκυλι του συνγκυνηγου που ακομα και με τις σιηπεθκιες και το φρρρ των περτικων δεν εταραξε και ηταν ακομα φερμαρισμενη στην οφκερη κουτσα 4 μετρα απο κατω της
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
- Breda Pegaso
Τελικα στεκει πολλα η κουβεντα: "Οι περτιτζιοι καμνουν τον πεζεβεγγη του λαου"
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- 682 GOLD E
- Full Member
Μου ετυχε και εμενα τουτο με τους περτικους να καθουντε πας τον λαο ακριβος αλλα για καλη μου τυχη εχασα τα πουλια αλλα πηρα το λαγο! 

- peanut5020
- Full Member
Κοπέλια γειά σας. Εγω με τον σύντροφο μου περπατήσαμε από τις 6 μέχρι τις 10 σε κάτι ψήλά βουνά με σιταρόχορτα όπου παραδοσιάκα χτυπούμε περδίκια. Από την ώρα που κατεβηκαν τα σκυλιά από το αυτοκίνητο δεν σταμάτησαν να πιέσουν τις πέρδικες και αυτές περπατούσαν συνέχεια χωρίς να κρύψουν ούτε και να σηκωστούν. Αποτέλεσμα της ημέρας ένα μόνο περδίκι κουτσόφτερο της Κυριακής που το ετσίλησε ο σκύλος. Ποι'ες είναι οι συνθήκες που κάνουν τα περδίκια να κρύψουν. Η μήπως εξελίκτηκε το θήραμα για να επιβιώνει.
Ώτα έχει όνου, μύστακα γαλής, εριφίου νώτα, πόδας ασφαλείς.