Αποτελέσματα ενδημικού σεζόν 2012-13

Απάντηση
sotiris!129

Re: Αποτελέσματα ενδημικού σεζόν 2012-13

Δημοσίευση από sotiris!129 »

kypros έγραψε:
virtualgreek έγραψε:Σε συνέχεια της περιγραφής που έγραψε πιο πάνω ο admin αλλά και μερικοί άλλοι συνάδελφοι σε νωρίτερα μηνύματά τους, θα ήθελα να προσθέσω κάτι για την συμπεριφορά των άγριων περδικιών.
Είναι παρατηρημένο ότι τα άγρια περδίκια δεν σε αφήνουν τόσο εύκολα να τα πλησιάσεις. Παρατηρημένο είναι επίσης ότι το πέταγμα τους είναι από κορυφή σε κορυφή. Δεν πάνε κάτω για να κάνουν τα πανηγύρια τους οι κυνηγοί στο στάμα. Μετά από 1-2 πετάγματα κουράζονται και σε συνδυασμό με τις αυξημένες πλέον θερμοκρασίες, τότε αρχίζουν τα πετάγματα προς τα κάτω. Και να προσθέσω ότι εάν το κοπάδι ντουφεκιστεί από μακρινή απόσταση και διασπαστεί, τότε τα άγρια περδίκια κρύβονται πλέον και ούτε να τα πατήσεις δεν σηκώνονται.

Σ. Μακρής
Συμφωνω σε γενικες γραμμες Σαββα αλλα τιποτε δεν ειναι απολυτο. Πρεπει να ξερεις καλα το μερος, απο που να το πιασεις και που να τα σπρωξεις. Το κυνηγι της αγριας περδικας εν κατι σαν την ναυμαχια!!
+ απο τα λιγα μανιακα χρονια που κυνηγω σε συνκεκριμενους μονο τοπους, τα περδικια καθε βουνου εχουν τον τοπο τους που κριφουν! ουτε 10 μετρα κατω ουτε 10 μετρα πανω απο εκεινο τον τοπο...εμεις που κυνηγουμε σε τεραστεια βουνα και η ακριβεια ειναι το παν,,,, περπατουμε 3-4 ατομα παραληλα του βουνου σε αρκετα αρεη παγανια μονο και μονο για να φαρασουμε τα περτιζια ζε να παν στην αλλη ακρι του βουνου οπου σε μια γονια τσουφωνουν οπου εκει και κοντεφκουμε σε σχηματισμο κανονικης παγανιας , και το σκυλι κανει παρτυ...1 - 1 που πετασουνται ;) αχχχ μακαρι να βρεξει να φκουμε πας ζινα τα βουνα γιατι εν ζιπανω που ακασε τον σκυλο η κουφι περσυ και ειπα φετος εν εχει ρισκα!!!
dangerous
Full Member

Δημοσίευση από dangerous »

Είναι η Μονή χρόνια που το 80-90% των συζητήσεων αφορά την περδικα και όχι τον λαγό,,αυτό κατα την άποψη μου Δείχνει και την κατάντια που παρουσιάζει ο λαγός φέτος,,,τώρα αν αυτό ωφειλεται στην ψευδοφυματιωση η ψευδολαθροθηριαση δεν ξέρω,,,το μόνο που ελπίζουμε είναι να αλλάξουν τα πράγματα τώρα που αλλάζει και ο καιρός....μιας και η πρώτη εξόρμηση για μας θα ξεκινήσει την τεταρτη
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

dangerous έγραψε:Είναι η Μονή χρόνια που το 80-90% των συζητήσεων αφορά την περδικα και όχι τον λαγό,,αυτό κατα την άποψη μου Δείχνει και την κατάντια που παρουσιάζει ο λαγός φέτος,,,τώρα αν αυτό ωφειλεται στην ψευδοφυματιωση η ψευδολαθροθηριαση δεν ξέρω,,,το μόνο που ελπίζουμε είναι να αλλάξουν τα πράγματα τώρα που αλλάζει και ο καιρός....μιας και η πρώτη εξόρμηση για μας θα ξεκινήσει την τεταρτη
τούτου επαρατήρησα το και εγώ ότι οι συζητήσεις όλες είναι για το περδίκι, σαν να μεν υπάρχει λαγός ! :lol: ακόμα λίγο και εν να μας κάμουν και εμάς που μας αρέσει το κηνύγι του λαγού να το γυρίσουμε στους πέρδικους !
VALENTINOS
Full Member

Δημοσίευση από VALENTINOS »

ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ ΕΝ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΕΝ ΤΣΙΑΙΝ ΛΑΟΥΣ. ΑΚΟΥΩ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΝ ΛΑΛΟΥΝ. ΑΝ ΕΙΧΕΝ ΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΟΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΤΕ Η ΜΑΛΑΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ.
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
dimitris savva

VALENTINOS έγραψε:ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ ΕΝ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΕΝ ΤΣΙΑΙΝ ΛΑΟΥΣ. ΑΚΟΥΩ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΝ ΛΑΛΟΥΝ. ΑΝ ΕΙΧΕΝ ΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΟΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΤΕ Η ΜΑΛΑΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ.

ποσο καιρο ασχολεισαι με το λαγοκυνηγι? ειναι το ίδιο να κυνηγάς κατω απο 30 βαθμους και να γεμιΖει η μυτη του σκυλου σκονη και να περπατα σε σκληρο εδαφος και να πληγωνονται τα ποδια τους. και να ξερεις οτι ο λαγος οταν ειναι Ζεστη καθετε σε πολυ δυσκολα μερη.
δεν ακουσες την φραση " να βρεξει να φκουν οι λαοι που τα αρκατσια" :?:
VALENTINOS
Full Member

Δημοσίευση από VALENTINOS »

ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΛΑΓΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΥΡΙΣΚΑΜΕΝ. ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ ΟΤΑΝ ΕΝΕΝ ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ . ΑΝ ΕΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΝ ΕΒΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΑΛΑΗ ΕΝ ΕΒΡΙΣΚΟΥΝ. ΑΝ ΕΙΧΕΝ ΛΑΟΥΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΡΟΛΑΟΥΑ ΤΟΥΣ. ΟΞΑ ΚΟΠΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΑΜΑΝ ΒΡΕΞΕΙ? ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΝΗΞΕΡΩ.
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ..... [/color]
dimitris savva

VALENTINOS έγραψε:ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΛΑΓΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΥΡΙΣΚΑΜΕΝ. ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΙ ΟΤΑΝ ΕΝΕΝ ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ . ΑΝ ΕΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΝ ΕΒΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΑΛΑΗ ΕΝ ΕΒΡΙΣΚΟΥΝ. ΑΝ ΕΙΧΕΝ ΛΑΟΥΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΡΟΛΑΟΥΑ ΤΟΥΣ. ΟΞΑ ΚΟΠΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΑΜΑΝ ΒΡΕΞΕΙ? ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΝΗΞΕΡΩ.
ΕΓΩ ΚΥΝΗΓΩ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ . ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ( ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΛΕ 4-5 ΛΑΓΟΥΣ) ΑΠΛΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ.
ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΙΑ
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

ε παιθκια λαους ειχε λαους εχει λαους εν να εχει για αλλο λια χρονια...
μπορει να φτεει και η ψευτοαρωστια για την παραπανω μειωση τους φετος αλλα σε γενικες γραμμες εν καθε χρονο που μειωνεται το θηραμα εν εκαρτερουσαμε την ψευτοαρωστια για να μειωθει κατι!
τα περδικια ελεαν προπαγανδες για να δοσουν κυνητρο στον κοσμο οτι ηταν παραπανω κατα 30% μπλα μπλα μπλα
εγω ουτε 23 ουτε 10 χρονια κυνηγω με αδεια αλλα εχει 15 χρονια που ασχολουμε μανιακα με το κυνηγι περδικας πιο χαλια χρονια δεν ξαναδα!
καμω 10-12 εξωρμισεις τον χρονο για περδικια και φκαλω αποτελεσμα 20-25+ πουλια στην τσαντα αρα μπορω να θεωρήσω τον εαυτο μου περτικαρη και να εχω αποψη για το θεμα, και ναι ειμαι 100% απογοητευμενος με αυτα που βλεπω φετος στα βουνα μας!
ειπαν ειπαν ειπαν για περτιζια εκουρτησαν τον κοσμο πας τα βουνα για πρωτη φορα φετος βλεπω τοοοοσο κοσμο αντι να στεκει ποστα πουκατω που τες κλουβες να στεκει ποστα πας τα βουνα μακρια που τες κλουβες και να μεν εχει περτιζια ουτε για να τους συρουμε εμεις κατω :lol: εχτες πρωτη τεταρτη ειχεν τοοοοοσο κοσμο πας το βουνο που ενομιζα ηταν κυριακη ακομα! επιτρεπεται 6 ατομα που τες 5:20 το προι ως τες 5 το απογευμα να παιξουμε συνολο 1 τουφετσια σε 1 περτικο προσικομενο και συνολο να ειδαμε 4-5 περτιζια ζε ζινα ποζι ποδα που αλλους?
3 βουνα Σια/Δελικιπο/Φρακτη Λευκαρων συνολο 10 ωρες περπατημα σε βουνα που πανω ως κατω εκαμαμε τα και ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΑ ακουες κανενα περτιζι ποζι ποδα αλλα ετσι οπως εν η κατασταση αστα να πανε....
εγω λεω πως φετος η "αυξηση 30% περδικας" ηταν Μ@λαΚιες για να μεν χασουν αδειες που την "ψεφτοαρωστια"
καπου δαμε κοντεφκει το Τελος...
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Για ποια αρρωστια ακριβως μιλουμε :?: :shock:

Βρηκε κανένας απο εσας λαγο εξασθενημενο που αρρωστια ή επιάσαν του τα σκυλια η εστω βρηκατε μιαν ζαμπα του λαγου του αρρωστου φαγωμενη?? Αν ειχε ψευδοφυματιωση οι αλεπουδες που θα ετρωα τους λαγους εν θα εφκαλαν τζαι τουτες τουμπανο να ησυχασουμε !!!

Ο λαγός μειωθηκε
Επειδη το λαθροθηρουν 365 νυχτες το χρονο μανιακα και με προγραμμα, με 4 τροχες, αυτοκινητα, παηθκια, ττελια, σκυλλους κουρσας, ματσουτζιες,ψαροντουφεκα, φλοπερ, μοτορες, απόχες και οτι αλλο φανταστει ο νους σας.

Μειωθηκε επειδη το νουμερο 1 αρπακτικο μετα τον ανθρωπο που τον κυνηγα Η ΑΛΕΠΟΥ εφτασε σε ισους αριθμους με τους λαγους ( σε λιον εν να φτασει τζαι τους περτικους) και δεν αφηνει βερκολαουδο να ξιμουττισει.

Μειωθηκε επειδη αν την γλιτωσει απο τους λαθροθηρες και τους κυνηγους και τις αλεπουδες θα του ταραξουν τα κραγκα οι ιχνηλατες σε εκπαιδευτικα ( χωρις παρεξηγηση κοπελλια ωραιο το μερακι μας αλλα νομιζω πρεπει να δεκτουμε την αληθεια)-- κανενα ζωο ακομα ουτε και ο ανθρωπος δεν αναπαραγεται κανονικα οταν διωκεται συστηματικα.

Νομιζω οτι ΑΝ:
Γινει συνεργασία με εμπορους και μπουν λαγοι στο εμποριο, ειτε μεσω του εκτροφειου σταυροβουνιου , ειτε εισαγωγής ειτε δοθει αδεια σε εγκεκριμενα σημεια παγκυπρια ( μπακαλιδες) να πουλουν νομιμα θηραματα θα πληγει κατα πολυ η λαθροθηρια.

Αν δοθει "κατα παρεκλιση" αδεια και κυνηγουμε για 1 μηνα τις αλεπουδες και ελεχθει ο αριθμος τους

Αν ΟΛΟΙ για το καλο μας συμφωνησουμε οτι 1 μηνα την ανοιξη και 1 μηνα μετα το κυνηγι ΔΕΝ θα βγαζουμε ιχνηλατη ή αλλο σκυλο μες τα βουνα

Τότε συντομα αυτη την ελαχιστη περιοδο των δυο μηνων που κυνηγουμε θα χαιρομαστε θηραμα!!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

Συμφωνό ΑΠΟΛΥΤΑ όμως έχω την εντύπωση ότι τα ΑΝ είναι κατά πολύ περισσότερα απ' αυτά που έγραψες φίλε Άνθιμε. Δυστυχώς.
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”