Ποιά πυρίτιδα προτιμάτε

Απάντηση
vti-chris
Full Member

Re: Ποιά πυρίτιδα προτιμάτε

Δημοσίευση από vti-chris »

Βάση του εγχειριδίου του Victory.
challenger 28gr
rocket 29gr
mirage 30gr
skeet 480 32gr

Και άλλες εταιρείες θα την χρησιμοποιούν ...κάποιος θα μας ενημερώσει και γι'αυτούς... :idea: :idea:
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
kanaris
Full Member

Δημοσίευση από kanaris »

682 GOLD E έγραψε:οντος... ασπρη 35/7 σε 5 τσοκ ηταν τρομερη!
VICTORY 35 GR

Characteristics:
victory 35g

An exceptional load with excellent results for long range shooting. Intended for sedentary game it has very strong following in several markets due to the suitability to most weather conditions.

Gauge/HeadBrass/Shell 12 gauge/16mm/70mm
Colour: White
Shot Load: 35gr.
Shot Size: No 4, 5, 6, 7
Powder: Single Base
Wad: Plastic with container
Packaging 25 / Box / 250 Carton
εννοειταε αυτη την χαρτουτσια???
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
Άβαταρ μέλους
mariosk
Full Member

Ποιά πυρίτιδα προτιμάτε

Δημοσίευση από mariosk »

Ξέρει κάποιος να μας εξηγήσει τα χαρακτηριστικά της κάθε πυρίτιδας; Ακούω για Α0, Α1 και πάει λέγοντας και δεν ξέρω που είναι καλή η κάθε πυρίτιδα και που όχι. Γιατί θα έπρεπε να ξέρουμε τι πυρίτιδα έχει ένα φυσίγγιο;; Αν έχει κάποιον που γνωρίζει για αυτό το θέμα θα τον παρακαλούσα να μας διαφωτίσει. Ευχαριστώ!!
Άβαταρ μέλους
FRANCHI
Full Member

Δημοσίευση από FRANCHI »

Μάριε δεν είμαι γνώστης του θέματος, αλλά παίζοντας αρκετά διαφορετικά φυσίγγια κατάλαβα ότι έχει πυρίτιδα που κάμνει μόνο όταν έχει κρύο ή υγρασία π.χ. gp, nobel και άμαν την παίξεις στην ζέστη θα σε κλωτσίσει το όπλο δεν παν να είναι 28γρ. Έχει πυρίτιδα που κάμνει όλη μέρα. Θα ακούσεις και εξαιρέσεις όμως, που είναι σπάνιες, όπως άκουσα από κάποιον γνωστό μου να παίζει gp μόνο, ολόχρονα, για όλα τα θηράματα.
I believe half of what I see and nothing of what I hear
chr34
Full Member

Δημοσίευση από chr34 »

mariosk έγραψε:Ξέρει κάποιος να μας εξηγήσει τα χαρακτηριστικά της κάθε πυρίτιδας; Ακούω για Α0, Α1 και πάει λέγοντας και δεν ξέρω που είναι καλή η κάθε πυρίτιδα και που όχι. Γιατί θα έπρεπε να ξέρουμε τι πυρίτιδα έχει ένα φυσίγγιο;; Αν έχει κάποιον που γνωρίζει για αυτό το θέμα θα τον παρακαλούσα να μας διαφωτίσει. Ευχαριστώ!!
Γεια σου φιλε μου,
Πρωτα απο ολα καθε πυριτιδα κατασκευαζετε για να προωθηση ενα συγκεκρημενο φορτιο πχ 32γρ , 34γρ κτλ.
Η Α0 ειναι πυριτιδα για μακνουμ γομωσεις, η Α1 ειναι της ιδιας σειρας για 31-34γρ.Το κεφαλαιο πυριτιδα ειναι τεραστιο!!! Οι πυριτιδες χωριζονται σε τρεις κατηγοριες τις μονοβασικες(πχΑ1,Δ20), διβασικες(S4,sipe,tekna) και τις τροποποιημενες μονοβασικες(F2,MB,GP...).
Eνας καλος λογος γιατι πρεπει να ξερεις τι πυριτιδα εχουν τα φυσιγγεια που χρησιμοπιας ειναι επειδη καμια φορα μπορει νομιζεις οτι εχεις αγορασει δυο διαφορετιους τυπους φυσιγγειων ενω στην πραγματικοτητα εχεις το ιδιο φυσιγγιο με αλλο ονομα.!
Αν εχεις την ευχερια να ξερεις τι πυριτιδα εχει το φυσιγγιο που χρησιμοποιας ,κατα την γωμη μου να εχεις μαζι σου
ενα με διβασικη(δεν επηραεζετε απο την υγρασια) και ενα με μονοβασικη.
Άβαταρ μέλους
mariosk
Full Member

Ποιά πυρίτιδα προτιμάτε

Δημοσίευση από mariosk »

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!! Από ότι κατάλαβα είναι μεγάλο το θέμα. Ξέρει κανένας που μπορώ να διαβάσω περισσότερα γιατί τελικά είναι σημαντικό για κάποιο κυνηγό να γνωρίζει σε βάθος ό,τι αφορά τη συμπεριφορά κάθε φυσιγγίου στο σημείο που είναι αυτό δυνατόν. Ευχαριστώ!!
chr34
Full Member

Δημοσίευση από chr34 »

mariosk έγραψε:Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!! Από ότι κατάλαβα είναι μεγάλο το θέμα. Ξέρει κανένας που μπορώ να διαβάσω περισσότερα γιατί τελικά είναι σημαντικό για κάποιο κυνηγό να γνωρίζει σε βάθος ό,τι αφορά τη συμπεριφορά κάθε φυσιγγίου στο σημείο που είναι αυτό δυνατόν. Ευχαριστώ!!
Δυστυχώς δεν υπάρχει Ελληνική βιβλιογραφία που μπορείς να διαβάσεις για αυτό το θέμα.
Ο κ.Χρίστος Χατζιωτης έγραψε ένα βιβλίο που αναφέρετε στην ιδιογομωση αλλα δεν νομίζω να σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.Πολλές πληροφορίες μπορείς να πάρεις από διάφορα φόρουμ, ειδικά από τα ιταλικά φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΥΡΙΑΚΟΣ »

οι κουπερ του ψημολοφιτη τι πυριτιδα εχουν αν ξερετε ρε κοπελια ?
Άβαταρ μέλους
LOUIS SETTER
Full Member

Δημοσίευση από LOUIS SETTER »

ΚΥΡΙΑΚΟΣ έγραψε:οι κουπερ του ψημολοφιτη τι πυριτιδα εχουν αν ξερετε ρε κοπελια ?
ΤΑ 32 ΓΡ- Α1
ΤΑ 34 ΓΡ - PSB2
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Χάρη ξέρεις τη δοσολογία της PSB2 στο copper 34???
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”