Αγορά νεου όπλου
-
- Full Member
Αγορά νεου όπλου
Για σας παιδιά.
Είμαι καινούγιος στο άθλημα και θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο όπλο για δίσκους. Δεν με ενδιαφέρει το κυνήγι καθόλου, και παίζω δίσκους με κάτι παρέες το σαββατοκύριακο. Μπορεί σε κάποια στιγμή, να mbo σε κανένα αγώνα - μονο και μονο για το χάζι!
Ζητω την γνώμη σας!
Ψάχνω για sporting όπλο, multichoke, 32" over/under, το grade του stock then με ενδιαφέρει ιδιαιτερα, φτάνει να είναι καλο το balance. Προτιμότερο κάτω από 2200 Euro. Σημαντικό για μένα να έιχει καλο service ο αντιπρόσωπος και κάτι που θα είναι αξιόπιστο χωρίς πολλή συντήρηση. (πέραν το κανονικού)
Δυστυχώς, τα μονα που βρήκα στα λεφτά που διαθέτω - είναι το Beretta 686/687 και το Browning B725. (Κα τα δυο λίγο κάτω από 1900 Euro)
Αρχικά αποφάσισα για το B725 αλλα ο αντιπρόσωπος που τα φέρνει, δεν μου εμπνέει m πολλή εμπιστοσύνη.
Το Beretta 686/687 - (ίδιος το silver pigeon) - το συστήνουν η άγγλοι με κλειστά ματια για clays - ως ένα από το καλύτερα value for money όπλα στην αγορά. Μιλώντας με αρκετούς το σκοπευτήριο λευκωσίας έχω την εντιοποσι ότι παρόλο που είναι παρα πολλά καλά όπλα - θέλουν παραπάνω προσοχή και συντήρηση - πχ - οι δυο πείροι ασφαλειας τις κάννης θέλουν αλλαγή κάθε τόσο, και σε ορισμένες περίπτωσις τρώνε το block τις κάννης! (συνέβηκε σε καιρό γνωστό μου).
Εκτος από Browning/Beretta είδα και τα Blaser - αλλα είναι τα διπλάσια λεφτά και θα πρέπει να περιμένω άλλο 6 με 12 μήνες για να το πάρο! Μετά είναι και η ερώτηση αν όντως, αξίζουν τα διπλάσια λεφτά - ίδιος για ένα αχαριο?
Τι προτείνεται έσειες? τι χρησμοποιούν στα σκοπευτήρια? (ένα όπλο καλο σε λογικά λεφτά για trap, sporting και λίγο skeet). Όσον αφορά service, τι επιλογές υπάρχουν? (προτιμώ να αποφύγω oplougous που δεν είναι τις αντιπροσωπείας επειδή δεν ξέρω καθόλου το παζάρι - και αμάν μπλέξεις με κανένα αχαπαρο μπορεί να σου καταστρέψει το όπλο).
Ευχάριστο
Κώστας
Είμαι καινούγιος στο άθλημα και θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο όπλο για δίσκους. Δεν με ενδιαφέρει το κυνήγι καθόλου, και παίζω δίσκους με κάτι παρέες το σαββατοκύριακο. Μπορεί σε κάποια στιγμή, να mbo σε κανένα αγώνα - μονο και μονο για το χάζι!
Ζητω την γνώμη σας!
Ψάχνω για sporting όπλο, multichoke, 32" over/under, το grade του stock then με ενδιαφέρει ιδιαιτερα, φτάνει να είναι καλο το balance. Προτιμότερο κάτω από 2200 Euro. Σημαντικό για μένα να έιχει καλο service ο αντιπρόσωπος και κάτι που θα είναι αξιόπιστο χωρίς πολλή συντήρηση. (πέραν το κανονικού)
Δυστυχώς, τα μονα που βρήκα στα λεφτά που διαθέτω - είναι το Beretta 686/687 και το Browning B725. (Κα τα δυο λίγο κάτω από 1900 Euro)
Αρχικά αποφάσισα για το B725 αλλα ο αντιπρόσωπος που τα φέρνει, δεν μου εμπνέει m πολλή εμπιστοσύνη.
Το Beretta 686/687 - (ίδιος το silver pigeon) - το συστήνουν η άγγλοι με κλειστά ματια για clays - ως ένα από το καλύτερα value for money όπλα στην αγορά. Μιλώντας με αρκετούς το σκοπευτήριο λευκωσίας έχω την εντιοποσι ότι παρόλο που είναι παρα πολλά καλά όπλα - θέλουν παραπάνω προσοχή και συντήρηση - πχ - οι δυο πείροι ασφαλειας τις κάννης θέλουν αλλαγή κάθε τόσο, και σε ορισμένες περίπτωσις τρώνε το block τις κάννης! (συνέβηκε σε καιρό γνωστό μου).
Εκτος από Browning/Beretta είδα και τα Blaser - αλλα είναι τα διπλάσια λεφτά και θα πρέπει να περιμένω άλλο 6 με 12 μήνες για να το πάρο! Μετά είναι και η ερώτηση αν όντως, αξίζουν τα διπλάσια λεφτά - ίδιος για ένα αχαριο?
Τι προτείνεται έσειες? τι χρησμοποιούν στα σκοπευτήρια? (ένα όπλο καλο σε λογικά λεφτά για trap, sporting και λίγο skeet). Όσον αφορά service, τι επιλογές υπάρχουν? (προτιμώ να αποφύγω oplougous που δεν είναι τις αντιπροσωπείας επειδή δεν ξέρω καθόλου το παζάρι - και αμάν μπλέξεις με κανένα αχαπαρο μπορεί να σου καταστρέψει το όπλο).
Ευχάριστο
Κώστας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος newshooter την 07 Οκτ 2012, 21:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- virtualgreek
- Moderator
Re: Αγορά νεου όπλου
newshooter έγραψε:Gia sas paidia.
Eimai kainougios sto athlima kai thelo na agoraso ena kainourgio oplo gia diskous. Den me endiaferi to kynigi kathollou, kai paizo dyskous me kati parees to savatokyriako. Mbori se kapoia stygmi, na mbo se kanena agona - mono kai mono gia to hazi!
Zito tin gnomi sas!
Psaxno gia sporting oplo, multichoke, 32", over/under, to grade tou stock then me endiaferi idietera, ftani na einai kallo to balance. Protimotero kato apo 2200 Euro. Symantiko gia mena na eixei kallo service o antiprosopos kai kati pou tha einai aksiopisto horis pollh syntirisi. (peran to kanonikou)
Dystixos, ta mona pou vrika sta lefta pou diatheto - einai to Beretta 686/687 kai to Browning B725. (Ka ta duo ligo kato apo 1900 Euro)
Arxika apofasisa gia to B725 alla o antiprosopos pou ta ferni, den mou embnei m polli embistosini.
To Beretta 686/687 - (idios to silver pigeon) - to systinoun h aggloi me klysta matia gia clays - os ena apo to kalytera value for money opla stin agora. Milontas me arketous to skopeftirio lefkosias exo tin entioposi oti parolo pou einai para polla kalla opla - theloun parapano prosoxi kai syntirisi - px - oi duo peiroi asfalias tis kannhs theloun allagh kathe toso, kai se orismenes periptosis trone to block tis kannhs! (synevike se kaipo gnosto mou).
Ektos apo Browning/Beretta eida kai ta Blaser - alla einai ta diplasia lefta kai tha prepi na perimeno allo 6 me 12 mines gia na to paro! Meta einai kai h erotisi an ontos, aksizoun ta diplasia lefta - idios gia ena axario!
Ti protinete esies? ti xrismopioun sta skopeftiria? (ena oplo kallo se logika lefta gia trap, sporting kai ligo skeet). Oson afora service, ti epiloges yparhoun? (protimo na apofygo oplougous pou den einai tis antiprosopias epidi den ksero kathollou to pazari - kai aman mbleksis me kanena axaparo mbori na sou katastrepsi to oplo).
Euxaristo
Costas
Φίλε Κώστα,
αναρωτιέμαι γιατί θέλεις όπλο 32 ιντζών. Τι ηλικίας είσαι και τι ύψος έχεις ?
Οτιδήποτε όπλο 32 ιντζών και εάν αγοράσεις θα έιναι μπροστόβαρο και όχι ισοζυγισμένο.
Από τις μάρκες που έχεις αναφέρει πιο πάνω κανένα δεν θέλει σέρβις πριν τις 50-100 χιλιάδες φυσίγγια. Αναλογίστου λίγο πόσα πακέτα είναι αυτά.
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Φίλε καλωσόρισες
μερικές συμβουλές
-μην βιαστείς,να περιμένεις ακόμα και ένα χρόνο να αποφασίσεις
-διάβασε για κανένα μήνα το τι υπάρχει στο forum σαν θέματα
-μην ακούς πωλητή που θα σου πουλήσει ότι θέλει εκείνος
-πήγαινε με μέλη εδώ αν μπορείς να δεις τα όπλα τους
-μην βιαστείς
-μεν βιαστείς
-υπάρχουν πολλά μέλη εδώ που μπορούν να σε βοηθήσουν και όπως εσένα είμαστουν όλοι στην θέση σου
μερικές συμβουλές
-μην βιαστείς
-μεν βιαστείς
-υπάρχουν πολλά μέλη εδώ που μπορούν να σε βοηθήσουν και όπως εσένα είμαστουν όλοι στην θέση σου
-
- Full Member
Hi VirtualGreek.
Είμαι 37 χρόνον και είμαι 178cm σε ύψος.
Αρχικά ήθελα 30" και όταν δοκίμασα το B725 σε 30" και 32" 'βρήκα ότι το 30" ήταν τέλειο σε balance, lively αλλα το 32"ήταν λίγο πιο σταθερό στο follow-through του δίσκου. Φυσικά εντύπωση από ένα όπλο μονο.......
Για να μην μπαίνω σε λεπτομέρειες, σε συζήτηση για αγορά του B725, κατάλαβα από τον αντιπρόσωπο ότι δεν έχει μεγάλη ανάγκη από νέους/άλλους πελάτες, προφανώς γιατί πωλούνται μονα τους τα όπλα. "γιαφτο" το λόγο, παρόλο ότι μου πέφτει τέλεια το όπλο, είμαι διστακτικός να του δώσω λεφτά, που δούλεψα παρα πολλά σκληρά για να αποκτήσω.
Υπολόγισα service για το beretta σε λιγότερο από 20 000 φυσίγγια! Αν είναι 50 - 100 000 τότε πιθανόν να το έχω ήδη κάνει trade-in πολλά πριν το service.
Από brands & dealer customer service πρέπει να έχω κάτι υπόψη μου?
ρεαλιστικά - έχω άλλες σοβαρές επιλογές? (το εξάρι το λόττο με αποφεύγει
...."γιαφτο" το Perazzi πρέπει να περιμένει λίγο )
ευχάριστο!
Κώστας
Είμαι 37 χρόνον και είμαι 178cm σε ύψος.
Αρχικά ήθελα 30" και όταν δοκίμασα το B725 σε 30" και 32" 'βρήκα ότι το 30" ήταν τέλειο σε balance, lively αλλα το 32"ήταν λίγο πιο σταθερό στο follow-through του δίσκου. Φυσικά εντύπωση από ένα όπλο μονο.......

Για να μην μπαίνω σε λεπτομέρειες, σε συζήτηση για αγορά του B725, κατάλαβα από τον αντιπρόσωπο ότι δεν έχει μεγάλη ανάγκη από νέους/άλλους πελάτες, προφανώς γιατί πωλούνται μονα τους τα όπλα. "γιαφτο" το λόγο, παρόλο ότι μου πέφτει τέλεια το όπλο, είμαι διστακτικός να του δώσω λεφτά, που δούλεψα παρα πολλά σκληρά για να αποκτήσω.
Υπολόγισα service για το beretta σε λιγότερο από 20 000 φυσίγγια! Αν είναι 50 - 100 000 τότε πιθανόν να το έχω ήδη κάνει trade-in πολλά πριν το service.
Από brands & dealer customer service πρέπει να έχω κάτι υπόψη μου?
ρεαλιστικά - έχω άλλες σοβαρές επιλογές? (το εξάρι το λόττο με αποφεύγει

ευχάριστο!
Κώστας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος newshooter την 07 Οκτ 2012, 21:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Full Member
Ευχάριστο Λούη!louisll έγραψε:Φίλε καλωσόρισες
μερικές συμβουλές
-μην βιαστείς
-μεν βιαστείς
Σύμφωνο με το σχόλιο σου για τους πωλητές, έχω ξεκινήσει να διαβάζω τα posts για sporting με ενθουσιασμό, για να μάθω τι γίνετε Κύπρο.
Ο λόγος που το θέλω σχετικά σύντομα όπλο, είναι επειδή χρισμοπιο ένα Browning B26 (fixed choke 2/4, made in Belgium in 1984) - που αν και είναι σε εξαιρετική κατάσταση - είναι του πατέρα μου και η Browning then έχει πλέον εξαρτήματα. (άρα αμάν το σπάσω, δύσκολα θα επιδιορθώνεται).
Κώστας
P.Σ δυστυχώς then έχω ελληνικό ορθογράφο και σαν απόφοιτος "αγγιλικου" σχολειου....τα ελληνικά μου είναι χαλια!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος newshooter την 07 Οκτ 2012, 21:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- marinos.a
- Site Admin
φιλε new shooter καλωσόρισες.
Τα Ελληνικά στο φορουμ ειναι προϋπόθεση γιαυτο σε παρακαλώ χρησιμοποιώντας το ποιο κατω εργαλείο διόρθωσε τα κείμενα σου και συνέχισε στη γλώσσα μας.
http://services.innoetics.com/greeklish/
και εγω είμαι ανορθόγραφος
Τα Ελληνικά στο φορουμ ειναι προϋπόθεση γιαυτο σε παρακαλώ χρησιμοποιώντας το ποιο κατω εργαλείο διόρθωσε τα κείμενα σου και συνέχισε στη γλώσσα μας.

Si vis pacem, para bellum
-
- Full Member
COOL! δεν ήξερα ότι υπήρχε καν...... - DONE!marinos.a έγραψε:φιλε new shooter καλωσόρισες.

-
- Full Member
Φίλε έτσι, το όπλο αν είναι 28 30 32 δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν δεν το νιώθουμε άνετο στα χέρια μας. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εμπιστοσύνη στο όπλο μας γενικά. Browning b725 φέρνουν και άλλοι που εκτιμούν τους πελάτες τους και προσέχουν τους -(όχι εγώ δεν πουλάω όπλα !!!) αλλά ρε Φίλε έχεις βελγικό και ψάχνεις όπλο ???!!
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Φίλε καλωσόρισες και από εμένα, η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να σου δώσει κάποιος τώρα είναι μην βιάζεσαι. Επειδή υπάρχει και ο παράγοντας οικονομική ευχέρεια εγώ θα σου πρότεινα το εξής. Πρώτα δες πολλά όπλα πιάστα στα χέρια σου και παίξε τα . Μπορεί ένα όπλο να σου κάθετε στην δοκιμή αλλά στο σκοπευτήριο να σου παρουσιάσει άλλα προβλήματα. Δεύτερο σήμερα λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί οι τιμές των όπλων γενικά έχουν πέσει και αυτό μας δίνει την ευχέρεια να βρούμε πολύ καλά μεταχειρισμένα σε πολύ καλές τιμές. Για παράδειγμα ξέρω ότι κάποιος εδώ μέσα πουλάει 2 DT10 σε πολύ καλή τιμή τα οποία είναι σαφώς πολύ καλά σκοπευτικά όπλα και ίσως κάπως καλύτερα απο αυτά που είδες μέχρι τώρα. . Αφού ασχολείσαι προς το παρών μόνο με το σκοπευτήριο και δέν έχεις το άγχος του κυνηγίου ψάξε, δές σύγκρινε. Μέσα στο περιοδικό υπάρχουν αρκετά στοιχεία που θα σε βοηθήσουν
Προσέχουμε...για να έχουμε