Πωλειται Beretta 686 Silver Pigeon S

Για προβολή αντικειμένων-ζώων πρός πώληση ή εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορά απο τα μέλη της σελίδας
Απάντηση
Hercules
Full Member

Re: Πωλειται Beretta 686 Silver Pigeon S

Δημοσίευση από Hercules »

Ανθιμε, επειδη δε μου αρεσει να μιλω σε θεωρητικο επιπεδο, θα πρεπει να αναφερω οτι τα τελευταια 4 χρονια τουλαχιστον χρησιμοποιω οπλα 29 και 30 ιντζων μονο στο ενδημικο και γι αυτο αναφερω τα μειονεκτηματα τους και το πιο σημαντικο ειναι οτι πρεπει να δουλεφτει ενα τετοιο οπλο στο σκοπευτηριο και ειδικα στο σκητ για να μπορει καποιος να αξιοποιησει τις δυνατοτητες του στο ενδημικο με καλα αποτελεσματα. Το να σου καθεται το κοντακι στη θεωρεια ή σε στατικο κυνηγι δε σημαινει οτι θα μπορει το ιδιο ατομο να χειριστει σωστα και αποτελεσματικα αυτο το εργαλειο μεσα σε ενα γκρεμο οπου θα εχει τη μοναδικη ευκαιρια ισως της ημερας, καθαρα λογο του μηκους των καννων και το βαρους του οπλου οπου θα δρασουν ανασταλτικα στην επιτυχια. Ο σωματοτυπος δεν παιζει μεγαλο ρολο στη σκοπευτικη δεινοτητα καποιου παραμονο στο γεγονος της μεταφορας ενος τετοιου οπλου σε πολυωρες παγανιες.

Σιγουρα δε θα συστηνα σε καποιον την αγορα ενος τετοιου οπλου για πολυωρες παγανιες και ειδικα εαν κυνηγα σε δυσκολα εδαφη.
Αυτο που δεν χωρα καμιας αμφισβητησης ειναι οτι στο κυνηγι σε ημιορεινες και ορεινες περιοχες του τοπου μας ενα οπλο κοντοκαννο ειναι πολυ πιο γρηγορο στη σκοπευση απο οτι ενα μακρυκαννο. (Τουλαχιστον για μενα, αφου παλαιοτερα χρησιμοποιουσα 26 & 28 ιντζες)

Περαν αυτου, τα κριτηρια επιλογης τις περισσοτερες φορες ειναι υποκειμενικα και αυτο δε σημαινει οτι εκεινο που χρησιμοποιουμε ή εφαρμοζουμε εμεις ειναι και το ορθοτερο ή το καλυτερο για τους υπολοιπους ή το συνολο γενικοτερα.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Hercules έγραψε:Ανθιμε, επειδη δε μου αρεσει να μιλω σε θεωρητικο επιπεδο, θα πρεπει να αναφερω οτι τα τελευταια 4 χρονια τουλαχιστον χρησιμοποιω οπλα 29 και 30 ιντζων μονο στο ενδημικο και γι αυτο αναφερω τα μειονεκτηματα τους και το πιο σημαντικο ειναι οτι πρεπει να δουλεφτει ενα τετοιο οπλο στο σκοπευτηριο και ειδικα στο σκητ για να μπορει καποιος να αξιοποιησει τις δυνατοτητες του στο ενδημικο με καλα αποτελεσματα. Το να σου καθεται το κοντακι στη θεωρεια ή σε στατικο κυνηγι δε σημαινει οτι θα μπορει το ιδιο ατομο να χειριστει σωστα και αποτελεσματικα αυτο το εργαλειο μεσα σε ενα γκρεμο οπου θα εχει τη μοναδικη ευκαιρια ισως της ημερας, καθαρα λογο του μηκους των καννων και το βαρους του οπλου οπου θα δρασουν ανασταλτικα στην επιτυχια. Ο σωματοτυπος δεν παιζει μεγαλο ρολο στη σκοπευτικη δεινοτητα καποιου παραμονο στο γεγονος της μεταφορας ενος τετοιου οπλου σε πολυωρες παγανιες.

Σιγουρα δε θα συστηνα σε καποιον την αγορα ενος τετοιου οπλου για πολυωρες παγανιες και ειδικα εαν κυνηγα σε δυσκολα εδαφη.
Αυτο που δεν χωρα καμιας αμφισβητησης ειναι οτι στο κυνηγι σε ημιορεινες και ορεινες περιοχες του τοπου μας ενα οπλο κοντοκαννο ειναι πολυ πιο γρηγορο στη σκοπευση απο οτι ενα μακρυκαννο. (Τουλαχιστον για μενα, αφου παλαιοτερα χρησιμοποιουσα 26 & 28 ιντζες)

Περαν αυτου, τα κριτηρια επιλογης τις περισσοτερες φορες ειναι υποκειμενικα και αυτο δε σημαινει οτι εκεινο που χρησιμοποιουμε ή εφαρμοζουμε εμεις ειναι και το ορθοτερο ή το καλυτερο για τους υπολοιπους ή το συνολο γενικοτερα.

Φιλε εσυγχησες με!!!! :?
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Savvas
Full Member

Δημοσίευση από Savvas »

Anthimos έγραψε:

Φιλε εσυγχησες με!!!! :?

Φίλε Think BIGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG ;)
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

Hercules έγραψε:Ανθιμε, επειδη δε μου αρεσει να μιλω σε θεωρητικο επιπεδο, θα πρεπει να αναφερω οτι τα τελευταια 4 χρονια τουλαχιστον χρησιμοποιω οπλα 29 και 30 ιντζων μονο στο ενδημικο και γι αυτο αναφερω τα μειονεκτηματα τους και το πιο σημαντικο ειναι οτι πρεπει να δουλεφτει ενα τετοιο οπλο στο σκοπευτηριο και ειδικα στο σκητ για να μπορει καποιος να αξιοποιησει τις δυνατοτητες του στο ενδημικο με καλα αποτελεσματα. Το να σου καθεται το κοντακι στη θεωρεια ή σε στατικο κυνηγι δε σημαινει οτι θα μπορει το ιδιο ατομο να χειριστει σωστα και αποτελεσματικα αυτο το εργαλειο μεσα σε ενα γκρεμο οπου θα εχει τη μοναδικη ευκαιρια ισως της ημερας, καθαρα λογο του μηκους των καννων και το βαρους του οπλου οπου θα δρασουν ανασταλτικα στην επιτυχια. Ο σωματοτυπος δεν παιζει μεγαλο ρολο στη σκοπευτικη δεινοτητα καποιου παραμονο στο γεγονος της μεταφορας ενος τετοιου οπλου σε πολυωρες παγανιες.

Ούτε εγω το έπιασα ρε φιλε, εσυ κυνηγάς σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές και γιαυτό επιλεγείς να χρησιμοποιείς 30αρι?
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥΝΧΙΣΤΙΚΑΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ :shock: Ο Hercules ΜΙΛΗΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ!!!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΑΙ?
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ... ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΕΙ ΑΠΟΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΥΝΗΓΑ ΜΕ 30ΑΡΙ...ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΝΗΓΑ ΜΕ 30ΑΡΙ ΣΕ ΚΑΡΤΕΡΙ ΔΕΝ ΣΥΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΠΑΤΗΤΟ....
ΜΕ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ(ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ)

ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΟΤΙ....
ΣΕ ΚΑΚΟΤΡΑΧΑΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΟΠΩΣ (ΔΙΣΚΟΛΑ ΕΔΑΦΟΙ,ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΕΙΟΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΔΙΑΔΑ...ΜΟΝΟ)ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ ΜΕ
26ΑΡΙ ΚΑΙ 28ΑΡΙ(ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 30ΑΡΙ) Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΙ(ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ,ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗ Κ.Τ.Λ)

ΚΑΙ ΕΠΙΔΙ Κ'ΕΓΩ ΓΝΟΡΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΥΝΗΓΑ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΦΕΡΜΑΣ ΤΟΥ ΕΙΠΑ...ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ....

ΜΑΡΙΝΟ....30 ΙΝΤΣΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΤΟ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ...... ΣΚΕΨΟΥ ΗΡΕΜΑ ΣΕ ΤΙ ΚΥΝΗΓΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΑΣ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ...ΤΥΧΑΙΟ ;) ...Γ'ΑΤΥΟ ΦΙΛΕ ΣΚΕΨΟΥ ΠΑΡΑ-ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ :roll:

ΦΙΛΕ Hercules.....+1000 :D
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

alea iacta est φίλε Σόλωνα
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

marinos.a έγραψε:alea iacta est φίλε Σόλωνα
ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗ......ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ.....ΜΑΡΙΝΟΣ????? :roll:
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Δημοσίευση από Athos 1978 »

solon loyka έγραψε:
marinos.a έγραψε:alea iacta est φίλε Σόλωνα
ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗ......ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ.....ΜΑΡΙΝΟΣ????? :roll:
point of no return ε τζε εξερατο εμαθαμεν αλονα :D
Open mind for a different view.
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

ο κύβος ερρίφθη
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

solon loyka έγραψε:ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥΝΧΙΣΤΙΚΑΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ... ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΕΙ ΑΠΟΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΥΝΗΓΑ ΜΕ 30ΑΡΙ...ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΝΗΓΑ ΜΕ 30ΑΡΙ ΣΕ ΚΑΡΤΕΡΙ ΔΕΝ ΣΥΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΠΑΤΗΤΟ....
ΜΕ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ(ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ)
ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΟΤΙ....
ΣΕ ΚΑΚΟΤΡΑΧΑΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΟΠΩΣ (ΔΙΣΚΟΛΑ ΕΔΑΦΟΙ,ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΕΙΟΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΔΙΑΔΑ...ΜΟΝΟ)ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ ΜΕ
26ΑΡΙ ΚΑΙ 28ΑΡΙ(ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 30ΑΡΙ) Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΙ(ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ,ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗ Κ.Τ.Λ)
ΚΑΙ ΕΠΙΔΙ Κ'ΕΓΩ ΓΝΟΡΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΥΝΗΓΑ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΦΕΡΜΑΣ ΤΟΥ ΕΙΠΑ...ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ....
ΜΑΡΙΝΟ....30 ΙΝΤΣΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΤΟ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ...... ΣΚΕΨΟΥ ΗΡΕΜΑ ΣΕ ΤΙ ΚΥΝΗΓΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΑΣ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ...ΤΥΧΑΙΟ ;) ...Γ'ΑΤΥΟ ΦΙΛΕ ΣΚΕΨΟΥ ΠΑΡΑ-ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ :roll:
ΦΙΛΕ Hercules.....+1000 :D
Φιλε Σολον δεν εχεις αδικο...αλλα πρεπει να κρινουμε και την καθε περιπτωση ξεχωριστα...εγω εβλεπα τον μαρινο πως παλευε να δουλεψει με το 28 αρι του το κυνηγιετικο. Δεδομενου και του σωματοτυπου του ( τεθωρακισμενο με ελπιρστριες!) και του πως ενιωσε με τουντο οπλο οταν το επωμισε δεν μπορουσα παρα να τον παροτρινο.

Σημερα στη πρωτη επαφη που ειχε κατα την πρωτη προπονηση που καναμε γυρισε και μου ειπε κατι που σημαινει πολλα...." φιλε τοσο καιρο δεν ειχα οπλο...."

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οντος ο κανονας ειναι οτι στο πικνο το 30 αρι γυριζει πιο αργα.... Αλλα η διαφορα στη ταχυτητα για καπιον ειδικα που παιζει με maintaned lead οπως τον μαρινο αντισταθμιζετε με την διαφορα στο pointability. Ok δεν θα πας για μπεκατσα με 30 αρι. Αλλα η περδικα ειναι διαφορετικη...πιστευω οτι μπορεις με ενα γρηγορο 30 αρι μεχρι τα 3500 βαρος να κυνηγισεις περδικα ρο ιδιο ισως και καλυτερα παρα με 28 αρι εαν πληρουνται τα πιοανω.

Παντως ο μαρινος σημερα ηταν σαν να και επεζε 15 χρονια με τουντο οπλο!!
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αγοραπωλησίες πλήν Επαγγελματιών”