Τσιπούρες στη Λεμεσό
- πανικος
Re: Τσιπούρες στη Λεμεσό
τα περδικια στο βιντεο απο καπου σηκωθηκαν ειτε απο σκυλλαριες ειτε απο αλλους κυνηγους που τα πυροβολσαν και τα καλλικωσαν η δεν τα ειδαν.στο σημειο που τα πυροβολει αυτος στο βιντεο δεν φαινεται να ενοχλα κανενα ουτε να παιρνει την μπουκια απο το στομα κανενος.που ειναι το λαθος?
λαθος ειναι να τα βουρουμε με τις τετρατροχες να τα πυροβολουμε σε απαγορευμενη εποχη και να κτυπουμε παραπανω απο 5.
λαθος ειναι να τα βουρουμε με τις τετρατροχες να τα πυροβολουμε σε απαγορευμενη εποχη και να κτυπουμε παραπανω απο 5.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
- giorgos80
ρε κοπελια μπορει ο Σωτηρης να περιαυτολογει πολλες φορες και αλλες τοσες να ειναι απολυτος αλλα εσεις εννα τον φκαλεται και σκαρτον αλλο λιον.δαμε βρισκει με 100% συμφωνο στα γραφομενα του ,το περδικι κυνηγιεται με περπατημα με ή χωρις σκυλλο.και να σας πω και κατι.να μεν ξαναφησουν περδικια εκτροφης ελευθερα και τα λεφτα που ξοδευονταν για τα περδικοτοπουλα γιατι περι αυτου προκειται να πανε σε τροπους διαχειρισης και αυξησης της
ποιοτητας και ποσοτητας των αγριων πλυθησμων.να δω ποσοι εννα ανανεωσουν την αδεια.το πρωτο χρονο 40000
και το δευτερο 30000.να φυουν που μες τη μεση οι κρεατοσυλλεκτες και τυφεκιοφοροι να γινει και αποσυμφορηση
των κυνηγων που μες τα βουνα.να μεινουν τζεινοι που τα εχουν εχουν μπρουντζενα να κυνηγουν και θα καρπωνονται και το κοτα.εν γινεται να κυνηγαμε 50000 κυνηγοι πανω σε μια τσιακκιλα.αν το καλοσκεφτειτε 10-15% των αντρων εν κυνηγοι, κοινως εφκαλαμεν ναμιν
ποιοτητας και ποσοτητας των αγριων πλυθησμων.να δω ποσοι εννα ανανεωσουν την αδεια.το πρωτο χρονο 40000
και το δευτερο 30000.να φυουν που μες τη μεση οι κρεατοσυλλεκτες και τυφεκιοφοροι να γινει και αποσυμφορηση
των κυνηγων που μες τα βουνα.να μεινουν τζεινοι που τα εχουν εχουν μπρουντζενα να κυνηγουν και θα καρπωνονται και το κοτα.εν γινεται να κυνηγαμε 50000 κυνηγοι πανω σε μια τσιακκιλα.αν το καλοσκεφτειτε 10-15% των αντρων εν κυνηγοι, κοινως εφκαλαμεν ναμιν
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
-
- Full Member
+1000000000πανικος έγραψε:τα περδικια πρωτα πρωτα ειναι πιο δυσκολο να τα χτυπσεις στο σταμα παρα να σου το φερμαρει ο σκυλλος και να το καρτερας να σηκωθει.εγω προσωπικα στεκομαι το πρωι σε μια πλαια και περιμενω να πεσουν κατω περδικια να τα πυροβαβολησω και απολαμβανω τες ευστοχες βολες αφου ερχονται σαν τα πυραβλουκια.αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειμαι κυνηγος νομιζωστο κατω κατω οι μισοι κυνγοι ακομα και οι σκυλλαριες βουρουν πανω στα βουνα πριν ξμερωσει και ριχνουν κατω το θυραμα
![]()
δεν καρτερω να περασει παγανια να πεξω τον λαγο τους ουτε τα περτιτζια τους,αν δωσει πανω μου στο ποστο μου λαος η περδικι στο ποστο μου το ξαναλεω οπιος θελει ασ ρεξει το θυραμα που θα ερτει πανω μου ειναι δικο μου και δεν ρωτω κανενα.παντα φιλικα
-
- Full Member
ρε κοπελια το ξαναλέω ο καθένας έχει το δικαίωμα να κυνηγά όπως θέλει !!!!!!!!!!!δεν έχει κανένα νομο που λέει ότι πρέπει να κυνηγάς έτσι η διαφορετικά.beretta687 έγραψε:+1000000000πανικος έγραψε:τα περδικια πρωτα πρωτα ειναι πιο δυσκολο να τα χτυπσεις στο σταμα παρα να σου το φερμαρει ο σκυλλος και να το καρτερας να σηκωθει.εγω προσωπικα στεκομαι το πρωι σε μια πλαια και περιμενω να πεσουν κατω περδικια να τα πυροβαβολησω και απολαμβανω τες ευστοχες βολες αφου ερχονται σαν τα πυραβλουκια.αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειμαι κυνηγος νομιζωστο κατω κατω οι μισοι κυνγοι ακομα και οι σκυλλαριες βουρουν πανω στα βουνα πριν ξμερωσει και ριχνουν κατω το θυραμα
![]()
δεν καρτερω να περασει παγανια να πεξω τον λαγο τους ουτε τα περτιτζια τους,αν δωσει πανω μου στο ποστο μου λαος η περδικι στο ποστο μου το ξαναλεω οπιος θελει ασ ρεξει το θυραμα που θα ερτει πανω μου ειναι δικο μου και δεν ρωτω κανενα.παντα φιλικα
- giorgos80
ρε beretta687 εισαι ιδιοτροπος ρε
οπως τα μπερεττα.ενυγουέι που τη στιγμη που ο νομος το επιτρεπει ειναι ασκοπο να το συζητουμε....αλλα,οσοι το κανετε δεν θελω να ακουσω απο εσας για αθλητικο κυνηγι και οτι το κυνηγι ειναι αθλημα και καμποσα αλλα .το κυνηγι διεπεται και απο αγραφους νομους
υ.γ η μπεκατσα στην ελλαδα απο οσο ξερω απαγορευεται στο καρτερι ισως και σε αλλες χωρες
σκεφτειτε το ...γινεται.
καληνυκτα

υ.γ η μπεκατσα στην ελλαδα απο οσο ξερω απαγορευεται στο καρτερι ισως και σε αλλες χωρες
σκεφτειτε το ...γινεται.
καληνυκτα
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
-
- Full Member
Εγώ ρε κοπέλια δεν καταλάβω τούτον τον τροπο σκέψης που έχουν οι πλείστοι σιηλλαριες ότι όλοι άλλοι κυνηγοί που ένα γύρο τους έν αχαπαροι που ήρταν να τους εκμεταλλευτούν.Μπράβο τους που έχουν την καβλα να περπατούν αλλά αμάν σηκώσεις κάτι φίλε μου κουτσια το και καθαρησε την φάση αλλιώς κρυψε.
Ο καθένας κυνηγά όπως θέλει φτάνει να μεν παράνομα.
-
- Full Member
Οπως τζαι να εχει παιθκια! να μπουμε πισω στο θεμα μας! την παρασκευη επιασαμε αρκετες τσιπουρες στον εναεριο! ως η ωρα 7 οσοι ημασταν που τις 4 τζαμε επιαμεν απο 4 εως 10 ψαρια.μετα τις 8 εγεμοσεν ο εναεριος καλαμια! το πιο λιγο να ειχε 100 καλαμια! καπιοι εξυπνοι εμπικαν και μεσα στο νερο να ψαρεψουν ταχα! Το σαββατο επιαμε παλε στον εναεριο ηταν οπως γινετε ο ακαμας αμαν βαλει τζικλες! θα ειχε 300 καλαμια,η αποβαθρα γεματη,οι πετρες διπλα που το καφε του εναεριου γεματες! η παραλια ως τους διδιμους πυργους και στον κηπο γεματες καλαμια! μετα απο 3 ωρες αφου ειδαμε οτι δεν ειχαμε πιασει τιποτε και ουτε μας ετσιμπουσεν εφιαμε!
-
- Full Member
εν πειράζει φιλε γιώργο μόνον εσείς που περπατάτε είσαστε κυνήγι εμείς είμαστε "αχαπαρι" και ούτε έχουμε ίδια από αυτό το άθλημα....αλλα θωρώ και εκείνους που έχουν σκύλους( όχι όλοι μερική) που το πρωί "βουρουν" να πάσιν στα πόστα να παίξουν τους σχιστούς γιατί "απολαμβανουντο".καλημέραgiorgos80 έγραψε:ρε beretta687 εισαι ιδιοτροπος ρε![]()
οπως τα μπερεττα.ενυγουέι που τη στιγμη που ο νομος το επιτρεπει ειναι ασκοπο να το συζητουμε....αλλα,οσοι το κανετε δεν θελω να ακουσω απο εσας για αθλητικο κυνηγι και οτι το κυνηγι ειναι αθλημα και καμποσα αλλα .το κυνηγι διεπεται και απο αγραφους νομους
σκεφτειτε το ...γινεται.
καληνυκτα
φιλε μου εντελος ψυχρεμα απλα ερωτηση ...εξανακυνηγισες περδικια κανονικα???Tasozzz έγραψε:Εγώ ρε κοπέλια δεν καταλάβω τούτον τον τροπο σκέψης που έχουν οι πλείστοι σιηλλαριες ότι όλοι άλλοι κυνηγοί που ένα γύρο τους έν αχαπαροι που ήρταν να τους εκμεταλλευτούν.Μπράβο τους που έχουν την καβλα να περπατούν αλλά αμάν σηκώσεις κάτι φίλε μου κουτσια το και καθαρησε την φάση αλλιώς κρυψε.
απο το τι εγραψες εκαταλαβα πως η απαντηση ειναι μαλον οχι, αν ειναι ναι τοτε μην διαβασεις το παρακατω
φκενεις το πρωι πας το βουνο με το σκυλο σου... αυτος εντωπιζει ενα κοπαδι απο 20 περδικια που κατα ενα 90% θα πρωσικοστουν αυτο ειναι δεδομενο ξερεις το που πρην φκεις πας το βουνο... παεις πισω τους και την δευτερη φορα λογικα παλε θα πρωσικοστουν αυτο γινεται μεχρι το κοπαδι να σπασει αλλα και να κουραστει... οταν γινει αυτο τοτε τα 3 που θα ακολουθισεις οταν σπασει πλεον το κοπαδι θα τα φερμαρει ο σκυλος 1-1 ΑΝ δεν εχει παλουρες μπροστα σου, ΑΝ προλαβεις να κοντεψεις του σκυλου πρην πεταχτει ο περτικος αν μπορεις να κοντεψεις ζιαμε που εν φερμαρισμενος ο σκυλος αναναναναναν τοτε θα παιξεις!
στο μεταξυ αυτος ο κυνηγος επερπατησεν ουλο το βουνο πανω κατω 1-2-3 ωρες για να γινει τουτι η κουβεντα ... ο αλλος που στεκετε κατω στην ζικλα επερπατησεν 10 μετρα να παει στο ποστο, εκατσεν στην καρεκλουα του με το τσιαρουι του τον καφε του και απλα καρτερα ποτε που τουτιν την κουβεντα πιο πανω εν να παν να δοκουν τα 20 πανω του και απλα να εκτελεσει!
Κυπρο σιγουρα δεν ειναι ολα μαυρα και ασπρα, αυτο περιμενα εσυ ειδικα που κυνηγας περδικια να το ελεγες πρωτος πως ειναι ολα καταμαυρα!!!
ειπες για τον τοπο πως και να θελουν δεν μπορουν να κυνηγισουν περπατητο γιατι δεν ειναι καταληλος ο τοπος και οι κυνηγοι πολοι...οτι τα περδικια της κλουβας ειναι ουλα μαζεμενα γιρο που την κλουβα μεσα σε 2 αρκαζια τοπο κτλ κτλ ακριβος τουτα ουλα καπιος που ξερει τι κανει και πως να κυνηγισει ξερει τα που πρην παει κυνηγι αρα δεν θα παει εκει

ζινοι που παν ζιαμε ξερουν και τι θα βρουν μπροστα τους και πως δεν θα ταραξουν παρα μονο στο να παν να πιαν τα νεκρα πουλια, και πως αυτα ειναι της κλουβας 100% γιατι πρην 2 εβδομαδες ζιαμε μεσα σε 2 αρκαζια τοπο δεν ειχε ουτε 1 περτιζι .... μεν μου πεις πως παν ζιαμε ζε λαλουν ου γα...τω ηρταμε δαμε κυνηγι και εχει 200 ατομα ζε τωρα πως θα κυνηγισουμε και στεναχωρκουνται αντηθετος χερονται (α εχει κυνηγους εν να ταραξουν τα πουλια, σαμπος ζεν ζικλες τα περτιζια) !!! τα πραματα ειναι καταμαυρα και οσο χαιδευουμε τα αυτακια μας ενθαρινουμε αυτους που ΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ μεν σωστοι δεν κανουμε τιποτα και ενθαρινουμε και αλλους να το κανουν, αλλα οπως ειπε και ο giorgos80 "το κυνηγι διεπεται και απο αγραφους νομους" τον σεβασμο πρως το θηραμα και πολλα αλλα !
Ας μην ξεχναμε πως αυτοι ειναι οι πρωτοι που φκενουν στες ειδησεις και κλεεν πως δεν εχει θηραμα κτλ κτλ
Πρώτα απο όλα ο καθένας μπορεί να κυνηγα όπως νομίζει αυτός, φτάνει να νιώθει καλά με τον εαυτό του και να βρίσκεται εντός της νομιμότητας. Μερικές φορές όμως και ενώ θέλεις να πεις τη γνώμη σου, κάτι σου λέει μέσα σου να μην ασχοληθείς αλλα διαβάζοντας κάποια post, μπορει ο καθένας να καταλάβει πως σκεφτόμαστε και πάνω απο όλα πως μας έχουν καταντήσει κάποιοι. Διαβάζοντας κάποια post μου έχει δοθεί η εντύπωση πως το καρτέρι της περδικας ειναι πιο αθλητοπρεπές και πιο δύσκολο απο το να περπατώ 5-6 ώρες κυνηγώντας την στα γκρεμια και στες κορυφές των βουνών με το σκύλο φέρμας, ειναι πιο δύσκολο να περπατω μια απόσταση των 50 μέτρων πάνω-κάτω περιμένοντας τον λαγό να περάσει απο το μονοπάτι παρά να λιώσω τα παπούτσια μου πίσω απο τον ιχνηλατη περιμένοντας να μου τον βγάλει με την ελπίδα να των δώ ( σήμ: δεν κυνηγώ λαγο). Ειναι όντως έτσι;
Τελικά τι πρέπει να μεταφέρουμε στα παιδιά μας ή/και στην νέα γενιά κυνηγών;
´´ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΓΩΡΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΚΥΛΟ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΔΙΚΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΕΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΛΑΓΟ ΝΑ ΒΓΕΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙΣ´´. Ειναι νόμιμο και μπορει να το κάνει οποίος θέλει!!!!
Τελικά τι πρέπει να μεταφέρουμε στα παιδιά μας ή/και στην νέα γενιά κυνηγών;
´´ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΓΩΡΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΚΥΛΟ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΔΙΚΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΕΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΛΑΓΟ ΝΑ ΒΓΕΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙΣ´´. Ειναι νόμιμο και μπορει να το κάνει οποίος θέλει!!!!