μακαρι να ειχα την ευχερεια να εχω ενα 26αρι και ενα 32αρι ιδιας μαρκας με τους ιδιους κωνους προσαρμογης και το ιδιο σταθερο τσοκ για να κανω τη δοκιμη που μου αναφεις φιλε Hercules. μην ξεχνατε οτι το θεμα που συζητηται εδω ειναι η διαφορα του 28 με 30. αν αρχισουμε για τα φυσιγγια και τις καυσεις πρεπει να αλλαξουμε συζητηση γιατι εδω θα μπερδευτει ο φιλος που εθεσε το ερωτημα 28 με 30 γτ η διαφορα των 2 εινα περισσοτερο σκοπευτικηHercules έγραψε:lusso έγραψε:φιλε Hercules θα διαφωνησω μαζι σου οσο αφορα τη τελια η την ατελη καυση. το εαν θα επιτευφχθει τελια καυση εξαρτατε απο το φυσιγγι και οχι απο τη καννη του οπλου. αλιμονο να αναγκαζομαστε να πεζουμε γρηγορες και ελαφριες γομωσεις σε κοντοκαννα οπλα για επιτιγχανουμε πληρη καυση του φυσιγγιου. αυτη ειναι καθαρα δουλεια του φυσιγγιου και οχι του οπλου. φυσιγγια που δεν εχουν σωστο κλεισιμο, δισαναλογες γωμοσεις, λαθος πιεσεις στο κλεισιμο, ακομα και πιστονακια που δεν κρατουν πιεση και "κολυμπουν" μεσα στο καλυκα ειναι οι πληστες αιτιες σ' αυτο που ανεφερες.Hercules έγραψε: Απο τοτε μεχρι σημερα φιλε τιποτε σχεδον δεν εχει αλλαξει στη βληττικη αποδοση του λειοκαννου.
Μια πυριτιδα γρηγορης καυσης πχ ΑS24, CSB5 κτλ σε γομωση 24γρ. εχει μια μαξιμουμ προοδευτικοτητα που επιτυγχανεται στους 46 ποντους δηλαδη εαν ριχτει απο καννη 24 ιντζων θα εχει ολοκληρωμενη καυση. Εαν στην ιδια καννη βαλεις μια γομωση με προοδευτικη πυριτιδα και αδυνατο καψουλι (που ετσι πρεπει) (ΑΟ 50γρ ή TECNA 48gr ή M92S 50gr κτλ) η προοθητικη υλη δε θα καει τελειως μεσα στην καννη και θα βγαζει φωτιες το στομιο της καννης λογο ατελης καυσης.
Δεν ειναι καθολου τυχαιο το μηκος των 90εκ που εχουν οι καννες Super Goose.
Υπαρχει διαφορα στις ταχυτητες μεταξυ κοντης και μακριας, αμελητεες ομως για πρακτικους σκοπους, η μεγαλυτερη διαφορα που ειναι ορατη ειναι στο θεμα σκοπευσης.
Φιλε Lusso η καθε πυριτιδα εχει διαφορετικο χρονο ολοκληρωμενης καυσης, οι πυριτιδες για μεγαλες γομωσεις που αναφερα πιο πανω θελουν περισσοτερο χρονο να καουν απο τις υπολοιπες πυριτιδες . Σιγουρα το ρελιασμα ειναι κατι πολυ σημαντικο στην καθε γομωση. Εστω και αν επιτυχεις να παρεις το μαξιμουμ ολων των παραμετρων που αφορουν τα υλικα εμφραξης και το ρελιασμα, η προοδευτικοτητα της καυσης της πυριτιδας μενει σχεδον αμεταβλητη γιατι αυτη ειναι η χημικη της συσταση τετοια.
Εαν επιμενεις στα γραφομενα σου, παρε ενα οπλο 24αρι ριξε με μια απο τις πιο πανω γομωσεις και παρατηρα μετα μεσα την καννη να δεις ποσα υπολειμματα ακαης πυριτιδας θα εχει, επισεις κανε και ενα τεστ διατρητικοτητας σε συγκριση με μια 30αρα καννη με αυτες τις γομωσεις και θα δεις οτι δεν ειναι ολα τοσο ροδινα.
28ρι vs 30ρι
-
- Full Member
Re: 28ρι vs 30ρι
- kypros
επισης κατι αλλο που εχω παρατηρησει ειναι οτι αρκετα ευκολα προσαρμοζεσε απο κοντιτερη σε μακριτερη καννη ενω δυσκολα πας απο την μακριτερη στην κοντιτερη.
οταν για χρονια κυνηγουσα με 28 και αγορασα ενα οπλο 263/4 η απετουμενη κινηση του αριστερου μου χεριου (ειμαι δεξιοχερας) ηταν μεγαλυτερη και πιο εντονη με αποτελεσμα να δισκολευομαι στις προσκεπευσης ειδικα σε μετριους και μακρινους στοχους.
αντιθετος προσφατα πιγαινοντας απο 28 σε 30 προσαρμοστικα σχεδον τελια με 2-3 κουτια φισσιγια στο σκοπευτηριο. οταν τωρα πιανω 28αρι ξανα νιωθω οτι πρεπει να ξαναμπω στο mode του 28.
αυτο πρεπει να το γνωριζουν οσοι για παραδειγμα θελουν να κυνηγουν με οπλα διαφορων μηκων
οταν για χρονια κυνηγουσα με 28 και αγορασα ενα οπλο 263/4 η απετουμενη κινηση του αριστερου μου χεριου (ειμαι δεξιοχερας) ηταν μεγαλυτερη και πιο εντονη με αποτελεσμα να δισκολευομαι στις προσκεπευσης ειδικα σε μετριους και μακρινους στοχους.
αντιθετος προσφατα πιγαινοντας απο 28 σε 30 προσαρμοστικα σχεδον τελια με 2-3 κουτια φισσιγια στο σκοπευτηριο. οταν τωρα πιανω 28αρι ξανα νιωθω οτι πρεπει να ξαναμπω στο mode του 28.
αυτο πρεπει να το γνωριζουν οσοι για παραδειγμα θελουν να κυνηγουν με οπλα διαφορων μηκων
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- πανικος
θα σας πω τη πιο απλη απαντηση για τη διαφορα της μακρυτερης καννης χωρις την επιστημη
Η ΜΑΚΡΥΤΕΡΗ ΚΑΝΝΗ ΧΤΥΠΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.
Ο ΠΙΟ ΣΩΣΤΟς ΟΡΙΣΜΟς ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΡΥΤΕΡΗ ΚΑΝΝΗ ΣΚΟΤΩΝΗ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗς ΣΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΙΟΚ
ΚΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΝΙ ΑΠΟ 25 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΟ 28 ΚΑΙ ΤΣΙΟΚ3 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ 30 Η ΑΚΟΜΑ ΜΕ 32 ΟΠΛΟ
ΕΧΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ 28 ΜΕΧΡΙ 32 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΑς ΤΑ ΛΕΩ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟς ΟΥΤΕ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ,ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.
Η ΜΑΚΡΥΤΕΡΗ ΚΑΝΝΗ ΧΤΥΠΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΣΙΓΟΥΡΑ.
Ο ΠΙΟ ΣΩΣΤΟς ΟΡΙΣΜΟς ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΡΥΤΕΡΗ ΚΑΝΝΗ ΣΚΟΤΩΝΗ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗς ΣΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΙΟΚ
ΚΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΝΙ ΑΠΟ 25 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΟ 28 ΚΑΙ ΤΣΙΟΚ3 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ 30 Η ΑΚΟΜΑ ΜΕ 32 ΟΠΛΟ
ΕΧΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ 28 ΜΕΧΡΙ 32 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΑς ΤΑ ΛΕΩ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟς ΟΥΤΕ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ,ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
- Laurona
Φιλε Πανικο αφου λες οτι σιγουρα σκοτωνει πιο μακρυα μια πιο μακρυα καννη, σε παρακαλω μπορεις να μας πεις τι δοκιμη εχεις καμει?
Δηλαδη θελω να πω πως το συμπερανες?.Υποθετω οτι δεν μιλας για μια διαφορα των 3-4 μετρων γιατι σιγουρα ειναι αμελητεα.
Απλα και μονο ρωτω διοτι τα κυνηγετικα μας δεν εχουν ραβδωσεις και ετσι με τα λιγα που ξερω δεν επηρεαζεται η αποσταση απο το μακρος την καννης, πλην μεδαμινων διαφορων.
Οσο για αυτα που λενε τα υπολοιπα παιδια...απλα λεω γιατι το ψαχνετε τοσο πολυ.?Λιγο πολυ για τον καθε ενα υπαρχουν τα υπερ και τα κατα και το θεμα ειναι ανεξαντλητο.Απο κει και περα υπερχουν ΠΑΡΑ πολλοι αλλοι λογοι που μπορουν να κανουν το ενα καλυτερο απ το αλλο, οι οποιοι πιστευω κανουν αρκετα το θεμα υποκειμενικο.Ακομα και ο σωματοτυπος παιζει ρολο οποταν εγω δεν θελω να σταθουμε εκει.
Αλλα στο θεμα του μεγαλυτερου βεληνεκες , που ακουμε κατι κουβεντες των 10-20 μετρων κερδος σ εαποσταση, ναι ρε παιδια, πειτε μας πως το εχετε συμπερανει αυτο το πραμα?
Υ.Σ Φιλε Πανικο δεν σε αμφισβητω, δεν ειναι του χαρακτηρα μου, τα υπολοιπα μελη που με ξερουν μπορουν να στο επιβαιβαιωσουν, απλα δεν γραφω πια οσο παλια και οι περισσοτεροι στο σαιτ δεν με ξερουν ως ανθρωπο.Ο μονος λογος που εβαλα το θεμα της αποστασης ειναι διοτι πραγματικα θα ηταν ενδιαφερον να το αναπτυξουμε, αν μη τι αλλο να διαπιστωσουμε με γεγονοτα εαν η αυξηση του βεληνεκους ειναι τελικα ενας μυθος η οχι.
Φιλικα
Χρυσανθος
Δηλαδη θελω να πω πως το συμπερανες?.Υποθετω οτι δεν μιλας για μια διαφορα των 3-4 μετρων γιατι σιγουρα ειναι αμελητεα.
Απλα και μονο ρωτω διοτι τα κυνηγετικα μας δεν εχουν ραβδωσεις και ετσι με τα λιγα που ξερω δεν επηρεαζεται η αποσταση απο το μακρος την καννης, πλην μεδαμινων διαφορων.
Οσο για αυτα που λενε τα υπολοιπα παιδια...απλα λεω γιατι το ψαχνετε τοσο πολυ.?Λιγο πολυ για τον καθε ενα υπαρχουν τα υπερ και τα κατα και το θεμα ειναι ανεξαντλητο.Απο κει και περα υπερχουν ΠΑΡΑ πολλοι αλλοι λογοι που μπορουν να κανουν το ενα καλυτερο απ το αλλο, οι οποιοι πιστευω κανουν αρκετα το θεμα υποκειμενικο.Ακομα και ο σωματοτυπος παιζει ρολο οποταν εγω δεν θελω να σταθουμε εκει.
Αλλα στο θεμα του μεγαλυτερου βεληνεκες , που ακουμε κατι κουβεντες των 10-20 μετρων κερδος σ εαποσταση, ναι ρε παιδια, πειτε μας πως το εχετε συμπερανει αυτο το πραμα?
Υ.Σ Φιλε Πανικο δεν σε αμφισβητω, δεν ειναι του χαρακτηρα μου, τα υπολοιπα μελη που με ξερουν μπορουν να στο επιβαιβαιωσουν, απλα δεν γραφω πια οσο παλια και οι περισσοτεροι στο σαιτ δεν με ξερουν ως ανθρωπο.Ο μονος λογος που εβαλα το θεμα της αποστασης ειναι διοτι πραγματικα θα ηταν ενδιαφερον να το αναπτυξουμε, αν μη τι αλλο να διαπιστωσουμε με γεγονοτα εαν η αυξηση του βεληνεκους ειναι τελικα ενας μυθος η οχι.
Φιλικα
Χρυσανθος
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
- virtualgreek
- Moderator
Ενα απλό ερώτημα ρε παιδιά για να καταλάβω καλυτερα.
Δηλαδή στα πόσα μέτρα θέλετε να κτυπά το όπλο σας ? Πάνω από 40 ? Πάνω από 50 ? 60 ?
Κατ' αρχάς οτιδήποτε πάνω από 40 είναι αντιαθλητικό και αυτό δεν σας τιμά καθόλου σαν κυνηγούς. Και σίγουρα δεν θα σας δώσουν τον τίτλο του καλύτερου κυνηγού στο καφενείο. Σίγουρα θα έχετε αρκετές φορές ευκαιρία να το κάνετε, αλλά το μόνο που θα πετύχετε είναι τον τραυματισμό του θυράματος το οποίο μάλλον θα καταλύξει για δείπνο κάποιας αλεπούς. Άν φανείτε τυχεροί ίσως του βάλετε 2-3 σκάγια σε καίρια σημεία που θα το καρπωθείτε.
Θέλετε να κτυπάτε μακρυά ? Βάλτε πιο στενό τσοκάκι, βάλτε και πιο χοντρά σκάγια και αυτό θα σας λύσει το πρόβλημα σας. Τωρά αν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα στις κοντινές βολές, πάρτε το δεδομένο.
Αν θέλετε τόσο πολύ να μάθετε το αποτέλεσμα, πάρτε μερικούς τηλεφωνικούς καταλόγους, πάρτε και δύο όπλα ακριβώς την ίδια μάρκα, τα ίδιο μοντέλο, με τις ίδιες θαλάμες, τους ίδιους αυλούς, κώνο προσαρμογής, τσόκ, βάρος καννών, και δοκιμάστε το ίδιο φυσίγγιο στα 40, 50, 60, 70 μέτρα κλπ και πείτε μας και εμάς τα αποτελέσματα. Πάντως για 25 μέτρα απόσταση, δεν αξίζει αυτή η αντιπαράθεση.
Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Δηλαδή στα πόσα μέτρα θέλετε να κτυπά το όπλο σας ? Πάνω από 40 ? Πάνω από 50 ? 60 ?
Κατ' αρχάς οτιδήποτε πάνω από 40 είναι αντιαθλητικό και αυτό δεν σας τιμά καθόλου σαν κυνηγούς. Και σίγουρα δεν θα σας δώσουν τον τίτλο του καλύτερου κυνηγού στο καφενείο. Σίγουρα θα έχετε αρκετές φορές ευκαιρία να το κάνετε, αλλά το μόνο που θα πετύχετε είναι τον τραυματισμό του θυράματος το οποίο μάλλον θα καταλύξει για δείπνο κάποιας αλεπούς. Άν φανείτε τυχεροί ίσως του βάλετε 2-3 σκάγια σε καίρια σημεία που θα το καρπωθείτε.
Θέλετε να κτυπάτε μακρυά ? Βάλτε πιο στενό τσοκάκι, βάλτε και πιο χοντρά σκάγια και αυτό θα σας λύσει το πρόβλημα σας. Τωρά αν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα στις κοντινές βολές, πάρτε το δεδομένο.
Αν θέλετε τόσο πολύ να μάθετε το αποτέλεσμα, πάρτε μερικούς τηλεφωνικούς καταλόγους, πάρτε και δύο όπλα ακριβώς την ίδια μάρκα, τα ίδιο μοντέλο, με τις ίδιες θαλάμες, τους ίδιους αυλούς, κώνο προσαρμογής, τσόκ, βάρος καννών, και δοκιμάστε το ίδιο φυσίγγιο στα 40, 50, 60, 70 μέτρα κλπ και πείτε μας και εμάς τα αποτελέσματα. Πάντως για 25 μέτρα απόσταση, δεν αξίζει αυτή η αντιπαράθεση.
Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Είσαι ωραίος
το πείραμα αυτό θα το κάνουμε στο επόμενο τεύχος (Αυγούστου) πάντος ο Σάββας έχει απόλυτο δίκαιο κάποτε ο παπούς μου όταν πήγαινα μαζί του βουρκάτορας εσηκόνουνταν τα περδίκια στα 40 μέτρα και δέν τους έριχνε γιατί δέν είχαμε σκύλο και λαλεί μπορείνα μέν πεθάνουν τσια να τα χάσουμε. Τωρά όπου θιωρούμε παίζουμε - κρατούμε πάνω μας και χαρτούτσες 60-80, 80+ αν ήταν δυνατό ήταν να κρατούμε και εκτοξευτήρα με πύραυλο εδάφοους -εδάφους 

Προσέχουμε...για να έχουμε
-
- Full Member
συμφωνο και με τους δυο σας... 

- πανικος
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΟΚΙΜΗ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΙ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος πανικος την 07 Δεκ 2010, 10:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
- πανικος
ΦΙΛΕ ΧΡΥΣΑΝΘΕ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΦΟΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΤΥΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΛΑ ΟΙ ΜΑΚΡΥΤΕΡΕΣ ΚΑΝΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΥΚΝΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΤΥΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΑΓΙΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΦΟΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΤΥΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΛΑ ΟΙ ΜΑΚΡΥΤΕΡΕΣ ΚΑΝΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΥΚΝΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΤΥΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΑΓΙΑ.
κοσμε κοσμε μην μου αχονεστε μην μου απελπιζεσται
σας φευγουν οι λαγοι και οι περδικες στα100-200-300 μετρα και δεν ξερεται πλεον τη να καμεται?
τσακονεσται και κανεται ασκοπες κουβεντες στο φορουμ για το τη ειναι το καλητερο οπλο αλλα εσει εχεται ειδη παρει μια αποφαση, και πατε κυνηγι και με το πρωτο καληκομα φτεει το οπλο?
γοραστε μπαζουκα ρε ζε κανει !!!
σας φευγουν οι λαγοι και οι περδικες στα100-200-300 μετρα και δεν ξερεται πλεον τη να καμεται?
τσακονεσται και κανεται ασκοπες κουβεντες στο φορουμ για το τη ειναι το καλητερο οπλο αλλα εσει εχεται ειδη παρει μια αποφαση, και πατε κυνηγι και με το πρωτο καληκομα φτεει το οπλο?
γοραστε μπαζουκα ρε ζε κανει !!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.