kypros έγραψε:
παιδες η κυριοτερη διαφορα μεταχυ κοντης και μακριας καννης ειναι οτι η σκοπευση με την μακρια καννη ειναι ευκολοτερη γιατι το pointability ειναι αυξημενο και γιατι οι απετουμενες προσκοπευσεις ειναι μικροτερες. Γιαυτο και σε μακρινες βολες οπου κατα κανονα οι κυνηγοι υποεκτιμουν την απετουμενη προσκεπευση με το 30αρι οι πετιχιμενες βολες ειναι πιο πολλες. πολυ απλα με την υποεκτιμημενη προσκευση που βαζουμε και με το πολι καλιτερο pointability πολλες φορες με το 30αρι προλαβενουμε το θηραμα.
Φίλε μου είδες αμαν θέλεις που εν απλά τα πράγματα?? Τελος! - με την μακρύτερη κάννη - όχι barrel extension - έχεις αυξημένο pointability. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Τωρά το πόση μεγάλη διαφορά θα κάνει σε κάποιον μια μακρύτερη κάννη και πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου, πιστεύω ότι την μεγαλύτερη διαφορά θα κάνει σε ένα έμπειρο κυνηγό, με σκοπευτικές ικανότητες πολύ πολύ πέραν του μέτριου και ΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ότι έχει τακτοποιήσει όλους τους υπόλοιπους παράγοντες που επιρεάζουν το όλο θέμα - κάτι που κατα την άποψη την δική μου - εαν όντως έχει τακτοποιήσει όλους τους υπόλοιπους παράγοντες σε πέραν απο απλά ικανοποιητικό βαθμό η βελτίωση που θα δεί με την αλλαγή σε κάννη μακρύτερου μήκους δεν θα είναι και τόσο εντυπωσιακή μιας και ήδη το άτομο αυτό σε θέμα απόδοσης είναι πάρα πάρα πολύ ψηλά.
Προσωπικά δεν βρίσκομαι εγώ σε τέτοιο επίπεδο, και ακόμα και να βρισκόμουν θα προτιμούσα να δοσω ακόμα περισσότερη έμφαση στο θέμα ψυχολογίας παρά στο μήκος της κάννης μου. Φυσικά ίσως και σε τέτοια περίπτωση και μια μακρύτερη κάννη να μου πρόσφερε περισσότερες επιτυχιες αλλά πιστεύω ότι αυτό θα ήταν λόγω της ψυχολογίας μου - "έχω μακρύτερη κάννη απο πρίν" - και όχι τόσο λόγω της πραγματικής αύξησης στο μήκος.
Εγώ φίλε Κύπρο σε έχω παρατηρίσει πάρα πολλές φορές να εκτελείς απίστευτες βολές κατ'επανάληψη (που αυτό είναι το ζητούμενο - σταθερότητα στην απόδοση) και αυτές τις έκανες με όπλο 28". Δεν αποκλείω ούτε αμφισβητώ το γεγονός ότι τελευταίως είχες πολύ καλύτερες αποδόσεις με ένα όπλο 30" αλλά πιστεύω ότι είναι κυρίως - για να μήν είμαι και απόλυτος - λόγω ενίσχυσης της ψυχολογίας σου. Το τεχνικό σου επίπεδο σε θέμα σκόπευσης είναι σε αρκετά ψηλό επίπεδο που δέν πιστεύω ότι η μακρύτερη κάννη θα σου έκανε τόση μεγάλη διαφορά όσο μια "ένεση" στην ψυχολογία σου. Για εσένα αυτή η "ένεση" ήρθε μέσω μιας μακρύτερης κάννης, για κάποιο άλλο μπορεί να έρθει μέσω ενός συγκεκριμένου φυσσιγίου και για άλλο μέσω ενός νέου κυνηγετικού γιλέκκου. Για τον καθένα μας το τί μπορεί να επιρεάσει την ψυχολογία του σίγουρα δεν είναι πάντα το ίδιο και δεν μπορείς να το περιορίσεις - μπορεί να είναι το ότιδήποτε.