Phinix έγραψε:εγώ είδα την ερευνα και στο διαδίχτυο αλλα και σε ένα περιοδικό
προσωπική μου άποψη είναι ότι η ερευνα είναι πολλά μακριά από την πραγματικότητα
δεν ξέρω αν δικαιολογούνται έτσι τα κονδύλια και τα οικονομικά αλλα δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύουν έτσι νούμερα
όπως λέει και το άρθρο - αν οι αριθμοί αυτοί ισχύουν τότε η κύπρος δεν έπρεπε να ονομαζόταν κύπρος αλλα κυνηγετικός παράδεισος
που - πως - παίχτηκαν
51,240 λαγοί
345,529 περδίκια
11,336 φραγγολινες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1,642,338 τσίχλες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21,512 μπεκάτσες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
το πιο κάτω κομμάτι είναι αντιγραφή από την ερευνα
τα σχόλια δικά σας
7. Από διερεύνηση μέσω του διαδιχτύου, από πληροφορίες που συλλέχθηκαν, καθώς και από συλλογή πληροφοριών μέσω διαφημιστικών εντύπων, έχει διαφανεί ότι σε χώρες της Ευρώπης όπου οι κυνηγοί πληρώνουν για το κάθε θήραμα που θηρεύουν, χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνεται το τέλος της άδειας κυνηγίου και άλλα παρεμφερή έξοδα, για να επιτευχθεί η ίδια κάρπωση με αυτή που επιτεύχθηκε στην Κύπρο την κυνηγετική περίοδο 2011 – 2012, θα έπρεπε οι κυνηγοί να καταβάλουν κόστος πέραν των 30 εκατ. Ευρώ !
Μ.Ο. κόστος θηράματος στις χώρες όπου οι κυνηγοί πληρώνουν για το κάθε θήραμα που θηρεύουν (στοιχεία μέσω διαδικτύου και διαφημιστικά έντυπα κ.α)
Μ,Ο κόστους ανά θήραμα
Περδίκια 30 €
Λαγοί 50 €
Τσίχλες 7 €
Φίλε το ταμειο θηρας διεξάγει μια τηλεφωνικη ερευνά και παραθετει τα στοιχεια που ΕΜΕΙΣ τους δινουμε μα δειγμα περιπου 1000 ατόμων. Απο στατιστικής πλευρας αποτελει ενα αξιολογο δειγμα που θα επρεπε να αντιπροσοπευει το συνολο των κυνηγων!!!! Το κόστος των θηραματων ειναι επισης αντιπροσοπευτικο δεδομενου του πόσα πληρωνεις σε μια ρεζερβα του εξωτερικου. παρα να τους κρινουμε ας προβληματιστουμε καλητερα.