Έλεγχος επιβλαβών

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Re: Έλεγχος επιβλαβών

Δημοσίευση από Anthimos »

vti-chris έγραψε:Ρε λεβέντες νομίζω το να πλασάρουμε κάποιες ορολογίες, άγνωστες σε πολλούς και να δείχνουμε έμμεσα το ακαδημαϊκό μας επίπεδο δεν ωφελεί κανένα.
Συμφωνώ όμως στο ότι μια καταξιωμένη έρευνα εγκριμένη από ένα καταξιωμένο περιοδικό θα είχε άλλη βαρύτητα και ΪΣΩΣ να επηρέαζε αλλιώς τα πράγματα όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα.
Αυτό θα ήταν στήριγμα για εμάς και το ταμείο θήρας αν όντως έχουν όρεξη για να πολεμήσουν γι'αυτό και να αλλάξουν τα δεδομένα.
+1000
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

nature έγραψε:Λοιπόν, με εντελώς φιλική διάθεση γιατί ο έμμεσος λόγος εύκολα παρεξηγιέται.

Έχεις μπλέξει την επιστημονική έρευνα με τις ερευνητικές παρατηρήσεις ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να περιέχει έρευνα αλλά δεν έχει καμία σχέση με επιστημονική έρευνα. Δηλαδή όταν εγώ πάω και βλέπω που έχει περάσματα φασσών πάλι έρευνα κάνω αλλά δεν είναι επιστημονική έρευνα. Αυτό που λες ότι αυξηθήκαν οι λαοί 400% ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. Επίσης, έχει μπλέξει την δημοσίευση σε κάποιο μέσο ενημέρωσης (όπως το hunt and shoot ) κάποιον παρατηρήσεων με την επιστημονική δημοσίευση.

(Φίλε Nature δέν έχω παρεξηγήσει τίποτα και οι επιστημονικές έρευνες για να τεκμηριωθούν βασίζονται πολλές φορές σε ερευνητικές παρατηρήσεις. Αν ένας επιστήμονας π.χ πτηνολόγος σημειώσει 100 συγκεκριμένες παρατηρήσεις (τυχαίος αριθμός) για ένα συγκεκριμένο είδος σε μια συγκεκριμένη περίοδο τότε ευτές οι παρατηρήσεις του μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος. Μην πέρνεται ένα παράδειγμα και μην καταπιανεσται απο λέξεις για να δημιουργήτε αντιπαραθέσεις αντιλαμβάνομαι απο το επίπεδο σου ότι κατάλαβες ότι το 400% ήταν ένα παράδειγμα θα μπορούσα να το θέσω πολύ πιο επιστημονικά αλλά χωρίς να το αντιληφθούν όλοι εδώ μέσα , )
Αόριστος με τα περιοδικά; Είναι απλό σε ποια διεθνή επιστημονικά περιοδικά (δεν υπάρχουν κυπριακά) διαχείρισης άγριας ζωής με σύστημα κριτών που είναι το αντικείμενο του θέματος έχουν δημοσιευτεί αυτές οι έρευνες; Η πιο απλή ερώτηση που μπορούσε να γίνει.
Το επιστημονικό περιοδικό που θα δημοσιευτεί μια έρευνα είναι δείκτης του κύρους αυτής. Η εγκυρότητα ενός περιοδικού μετράτε με πολλούς δείκτες με ποιο βασικό το Impact Factor που έχει το καθένα. Τα επιστημονικά περιοδικά λειτουργούν με το σύστημα των κριτών (peer review system). Δες παρακάτω σε παρακαλώ τι είναι αυτές οι έννοιες.

http://en.wikipedia.org/wiki/Peer_review
http://en.wikipedia.org/wiki/Impact_factor

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο εγώ τα επιστημονικά περιοδικά σε πόσα χέρια Κυπρίων κυνηγών πέφτουν και για ποιό σκοπό και λόγο αν δημοσιεύονται οι έρευνες σε αυτά τα περιοδικά?, για να λέμε ότι διεξάγουμε καλές έρευνες η μήπως δέν μετράει το γεγονός ότι οι έρευνες αποτελούν και σημείο αναφοράς για διάφορες πτηνολογικές και ευρωπαικές οργανώσεις διαχείρισης άγριας ζωής?

Ειλικρινά, αγνοείς βασικά πράγματα που έχουν να κάνουν σχέση με την επιστημονική έρευνα και ισοπεδώνεις την επιστήμη με την τακτική σου να βαφτίζεις τα πάντα ως "έρευνα". Αν είσαι όντως ενεργός επιστήμονας όπως λες λυπάμαι πολύ.

Δέν αγνοώ τίποτε απλά εσύ ίσως δέν γνωρίζεις ότι το ταμείο θήρας έχει ειδική ομάδα ερευνητών και ειδική ομάδα έρευνας με υπεύθυνο τον κύριο Κασσινη ο οποίος έχει ειδίκευση στην έρευνα και διαχείριση άγριας ζωής. Διεξάγουν εκατοντάδες έρευνες κάθε χρόνο για διάφορα είδη της πανίδας μας και δίδουν τις αναφορές τους και στην Ευρωπαϊκή ένωση και σε διάφορα άλλα σώματα. Τώρα δέν μπορώ μέσα απο το φόρουμ και δέν είναι και δουλειά μου να σου εξηγήσω την μεθοδολογία που χρησιμοποιούν σε κάθε έρευνα όυτε πώς κατωχυρώνουν τα ποσοστά εγκυρότητας , εγώ το έψαξα και είδα ότι γίνετε μια πολύ καλή δουλεια . ΄΄Ετσι νομίζω είναι άδικο να βγαίνει κάποιος ο οποίος δέν γνωρίζει ακριβώς τι γίνετε γιατί ίσως δέν το έψαξε και να σχηματίζει άποψη και να ισοπεδώνει τα πάντα

Ακόμα κάτι, είναι τιμή για κάθε επιστήμονα να δημοσιεύει τις έρευνες του σε περιοδικά του αντικειμένου του με ψηλό impact factor και γενικά να έχουν απήχηση. Είναι πολύ σημαντικό να έχει στο cv του έρευνες που έχουν πάρει αναφορές από άλλους επιστήμονες (citations). Ακόμα και αυτό εσύ που είναι το όνειρο κάθε επιστήμονα το ισοπέδωσες λέγοντας ότι πρέπει να μένουν κρυφές. Βέβαια, αυτό που αναφέρεσαι ότι πρέπει να μένει κρυφό (η όποιος θέλει καταλαβαίνει όπως λες) και πάλι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ αλλά παρατηρήσεις όπως κάνω εγώ με τις φάσσες. Έτσι ναι να μένουν κρυφές γιατί ούτε εγώ βγαίνω στο forum και φωνάζω που έχει φάσσες, αλλά και αν το κάνω δεν θα το βαφτίσω αυτό δημοσιευμένη έρευνα. Εύχομαι να αντιληφθήκατε την διαφορά.

Να σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα γιατί έχεις σταθεί στο θέμα έρευνας - παρατήρησεις ,και επιμένεις ότι τα πάντα πρέπει να δημοσιεύονται, αν μια ομάδα επιστημόνων σε ένα πανεπιστήμιο βάση μιας επιστημονικής έρευνας ανακαλύψουν ότι ένα συγκεκριμένο αθώο σκεύασμα ανακατευτεί με κάποιο άλλο προκαλέι μια παραισθησιογόνα ουσία η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως αντικατάστατο προϊόν για το χασίσι το θεωρείς ηθικό να δημοσιευτεί αυτή η έρευνα στον τύπο ???????? Πολλές φορές οι ίδιοι οι επιστήμονες-ερευνητές για το δημόσιο καλό ξέρουν τι πρέπει και τι δέν πρέπει να δημοσιεύσουν. Απο κάθε έρευνα προκείπτουν κάποια συμπεράσματα τα οποία αν πέσουν πολλές φορές σε λάθος χέρια ίσως είναι καταστροφικά και στην προκειμένη περίπτωση για την πανίδα.

Τα παραπάνω δεν είναι προσωπική επίθεση απλά έπρεπε να ξεκαθαριστούν μερικά πράγματα αν και βγήκαμε εκτός θέματος του post.

Όπως σωστά είπες ο έμμεσος λόγως παρεξηγήτε, δέν είναι θέμα προσωπικής πείθεσης αλλά νομίζω όμως ότι σαν κυνηγοί και αυτό φάνηκε και απο την τηλεφωνηκή έρευνα που έκανε το ταμείο θήρας για τα αποτελαισματα κυνηγίου 2011, οι κυνηγοί έχουν σχηματίσει μια πολύ λάθος άποψη για το ταμείο θήρας. Αυτή την στιγμή το ταμείο δουλεύει με την ελάχιστη δυνατή δύναμη σε προσωπικό, προσπαθεί να αστυνομεύει, να διαχειρίζεται , να προστατεύει την άγρια ζωή να κάνει έρευνες, να περιθάπτει τραυματισμένα πτηνά και ζώα, να φροντίζει τους βιοτόπους και εμάθαμε απλά να λέμε εν κάμνουν τίποτε..... εμείς τι κάνουμε??????? Εμάθαμε να λέμε πιάνουν τόσο εκατομμύρια και τόσα εκκατομύρια και πάει λέγοντας. όταν έχεις 20 αυτοκίνητα και περιπολείς 365 μέρες το χρόνο μόνο σε καύσιμα και φθορές των οχημάτων θέλέις πάνω απο €1 000000. όταν έχεις 65 άτομα μόνιμο προσωπικό και το καλοκαίρι ακόμη 100-120 έκτακτους δασοπυροσβέστες θέλεις πάνω απο €3 000 000 μισθολόγιο, που είναι τα έξοδα για κτηριακές εγκαταστάσεις αναλώσιμα, ρεύματα, φάρμακα, ποτίστρες, κ.τλ κ.τ.λ . κ.τ.λ Εμάθαμε να λέμε δέν κάνουν τίποτε τουλάχιστο πρίν το πούμε καλύτερα να το ψάξουμε λίγο
Τα λέμε
Προσέχουμε...για να έχουμε
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

sdsdsd
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nature την 20 Ιουν 2012, 23:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Φίλε nature νομίζω όλοι έχουν καταλάβει τι εννοείς σε γενικές γραμμές. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή σου να προσπαθείς να φυτέψεις τον όρο "επιστημονική έρευνα και δημοσίευση" στο μυαλό του admin...ο οποίος παρεμπιπτόντως φαντάζομαι γνωρίζει τι είναι απλώς τώρα λογομαχείτε μεταξύ σας μέχρι να βρει ο ένας λάθος στον άλλο όπως τα μωρά του νηπιαγωγείου.
Ο μεν admin το είπε απλά και πιο γενικευμένα πάνω στην κουβέντα και πιάστηκες, δικαιολογημένα, αλλά με λάθος ύφος από συγκεκριμένες λέξεις.
Από ότι γνωρίζω η κάθε επαρχία διοικείται από ΈΝΑΝ ανώτερο λειτουργό απόφοιτο πανεπιστημίου χωρίς να απαιτείται μεταπτυχιακό δίπλωμα.
Ο λειτουργός αυτός μπορεί να είναι Βιολόγος ή απόφοιτος συγκεκριμένων σχολών στην Ελλάδα και εξωτερικού, εξειδικευμένες στην διαχείριση περιβάλλοντος.
Τώρα από ποιόν περιμένεις να κάνει επιστημονική έρευνα και μελέτη με ότι αυτή χρειάζεται να εμπεριέχει για να γίνει αποδεκτή από περιοδικά του εξωτερικού και μάλιστα με high impact factor όπως αναφέρεις?
Απλά κάνουν τις μετρήσεις/καταγραφές που έκαναν εδώ και χρόνια φαντάζομαι. Αν υπήρχε ένα τμήμα του πανεπιστημίου για διαχείριση άγριας ζωής ίσως τα πράγματα να ήταν εντελώς διαφορετικά.
Καταλαβαίνω την βαρύτητα μιας τέτοιας έρευνας και δημοσίευσης και προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμη.
Κάτι τέτοιο βέβαια μπορεί να γίνει απλά χρειάζεται πρωτοβουλία από τα κατάλληλα άτομα και λίγο σπρώξιμο από τις αρμόδιες υπηρεσίες για στήριξη της έρευνας.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
NARITAPA
Full Member

Δημοσίευση από NARITAPA »

nature έγραψε:sdsdsd
Δεν πρόλαβα πριν τ'αποσύρεις αλλα΄θα το πω."Το φάσκω και αντιφάσκω" στη πλήρη του μεγαλοπρέπεια.Προς τι όλα τα κατηγορώ ,αφου παραδέχεσαι οτι τη έρευνα τη κάνουν ανώτερα ακαδημαικά ιδρύματα και απλώς το ταμείο θηρας εφαρμόζει πολιτικες .
Αγένεια επίσης είναι η έπαρση και οτι εμείς είμαστε ο ένας και μοναδικός΄΄οι άλλοι είναι "πιόνια".
Έτσι είναι,..άν έτσι νομίζετε...../Λουίτζι Πιραντέλλο
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Απέσυρα τα posts από σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη πρωτίστως και επειδή αποφάσισα να αποχωρήσω από το forum πριν καν ποστάρεις κύριε αστυφύλαξ. Το είχα ήδη ζητήσει από ένα moderator.

Βλέπω δεν πρόλαβε να περάσει 1 μέρα και έφτασαν οι ενισχύσεις.
Όλα τα κατηγορώ είναι γιατί παρουσιάζεται το ταμείο σαν το top οργανισμό και συνεχώς γλείψιμο από πάνω ως κάτω. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό, κακό μόνο κάνετε.

Όπως πάντα όλα είναι ρόδινα στη Κύπρο και κρύψε να περάσουμε.

Ευχαριστώ τους ιδιοκτήτες του χώρου για την φιλοξενία τα τελευταία 2 χρόνια. Θα απενεργοποιήσω το λογαριασμό μου μετά από δική μου απόφαση. Εν θα κάνω διπλοεγγραφή με άλλο nick ενεν του χαρακτήρα μου. Εννοείτε θα μπαίνω για να ενημερώνομαι για θέματα που αφορούν το hobby μου.

Αυτό είναι το τελευταίο μου post.

Καλά κυνήγια συνάδελφοι.
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

φιλε nature αφου θα μπενεις αρα θα το δεις γιαυτο το γραφω!
αν και δεν πολικαταλαβα τι λες ειμαι σιγουρος απο τον τροπο που τα λες οτι εισαι αθρωπος με μορφοση αρα εισαι στην θεση να καταλαβεις 5 πραγματα!

ειμαι σιγουρος πως τα γραφομενα σου ειχαν καπιο νοημα και το ποστ που διαγραφικε που διεβασα πρην διαγραφει ομως χωρις να καταλαβω και πολλα...ομως κατα την αποψη μου ηταν εχτος θεματος!
αν εσυ εισαι εναντια στην πολιτηκη και σε πολλα αλα θεματα που αφορουν το ταμειο Θηρας εγω ειμαι 10! δεν τα εχω με τους θηροφιλακες τα εχω με την γραφειοκρατεια που εχουν απο πισω τους και την πολιτικη που εχουν απο πισω!
σιγουρα ο αριθμος τον ατομον και οι κυνδινοι που εχουν οπως ειπε και ο admin δεν τους επιτρεπει να κανουν και πολλα και το συστιμα δεν τους παρεχει καμια προστασια!

Πρην λιγο καιρο ειχα γραψει οπως εσυ τωρα την αποχωριση μου απο αυτο το φορουμ και οταν με ρωτισε ο Admin γιατι το κανω αυτο? του απαντησα πως η αποχωριση μου ειναι γιατι το 99/100 αυτου του φορουμ και γενικοτερα τον κυνηγον δεν εχουν οραμα για το μελον αυτου του "Αθληματος"πανε κυνηγι και οτι βρεξει ας κατεβασει, καμια ζικλουα καμια φασουα κανα περτικουι που να ριψουν κατω και να βουρα κουρασμενο να φκει ξανα πανω, ζε αν εν "τυχερο" και γελασει τους κανενας λαος και δοκει πανω μας εν bonus!
Αθρωποι 50 χρονον που συνπεριφερουνται σαν μωρα και οτι εμαθαν πρην 30-40 χρονια εχουν τα εβαγκελιο και δε καταβενουν οτι τα πραματα ειναι σε μια κλοστη που αν συνεχισουν ετσι θα χασουμε τα παντα!
και η Απαντηση του ηταν πως πραγματι τα πραγματα ετσι ειναι και ο λογος δημιουργιας αυτου του φορουμ ειναι 1 οραμα του για να διαφωτισει τον κοσμο να ακουστουν λαθοι και σοστες αποψεις να παραδειγματιστει ο κοσμος και σιγα σιγα να χτισουμε και να αλαξουμε την κακια νοοτροπια που εχουμε σαν λαος!
Ανθρωποι με οραματα και φιλοδοξιες για το μελον αυτου του τοπου πρεπει να μενουν και οχι να αποχωρουν , να μιραζονται τες γνωσεις τους και να δειχνουν στους αλλους πως τα πραγματα μπορουν να πανε πρως το καλητερο!

φιλε μου εγω προσοπικα σε προσκαλω να επιστρεψεις πισω οπως και τον φιλο Laurona που η απουσια του πραγματικα στεναχωρισε αρκετους και ενας απο αυτους ειμαι και εγω!

παρολα αυτα καλιτερα να επανερθουμε στο θεμα που ειναι ΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ!!!
και σας λεω οπως και το προιγουμενω μου ποστ σε αυτο το θεμα Τι κανουμε εμεις σαν ατομα για αυτο?
και εγω σας λεω πως ΔΕΝ κανουμε τιποτα , απλα δεσαμε τα χερια και περιμενουμε απο τους αλλους να τα κανουν για εμας!
σιγουρα περιθορια βελτιοσης ειπαρχουν γενικοτερα και στο ταμειο θηρας αλλα και σε μας ως ατομα!
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Φίλε Nature , ενώ οι εισαγωγές τον γραφομένων σου σε αυτή την ενότητα ανέφεραν ότι δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση αλλά για την άποψη σου, τελικά με τις πράξεις και τα γραφόμενα σου αποδεικνύεις ότι επρόκειτο για προσωπική επίθεση και μάλιστα όταν είδες ότι όπως λες υπήρχαν 'ενισχύσεις' απεχώρησες, λυπάμε. Τώρα θέλω να σου απαντήσω και σε ορισμένα θέματα όχι για εσένα αλλά για να διαβάσουν ίσως κάποιοι άλλοι νεαροί κυνηγοί εδώ μέσα που χωρίς να έχουν πλήρη αντίληψη κάποιον θεμάτων γράφουν ένα +100 πουκάτω και μετά μπορεί να σχηματίζουν και την ίσια άποψη προς τα έξω κακός.
Το ότι εγώ έβαλα μια κάμερα σε μια φωλιά το θεωρώ ασήμαντο γεγονός καθώς σαν εμένα το κάνουν πολλοί και μάλιστα και εμένα μου το έδειξαν άτομα της υπηρεσίας θήρας. από την στιγμή που μπαίνει κάποιος και γράφει μπράβο ρε φίλε για το κατόρθωμα σου και τρίψετε το στα μούτρα εκείνον που έπρεπε να το κάνουν, έμμεσα το θεωρώ προσβολή και υποτιμητικό προς την υπηρεσία θήρας να αφήνονται τέτοιες αιχμές εναντίον τους ιδιαίτερα ότι εγώ έμαθα κάποια πράγματα μέσα από τα άτομα στην υπηρεσία. Άρα καταλαβαίνεις ήταν καθήκον μου να απαντήσω μόνο και μόνο από σεβασμό. Από εκεί και πέρα με το που έβαλα κάποιες φωτογραφίες που γίνονται βάση κάποιου ερευνητικού προγράμματος από τα πολλά που κάνει η υπηρεσία αμέσως με ζήλο προσπάθησες να αμφισβητήσεις να καταπιαστείς από λέξεις και να ισοπεδώσεις το έργο της υπηρεσίας και διερωτώμαι γιατί; Είναι επειδή είσαι απογοητευμένος από τα κυνήγια στην Κύπρο και γυρεύεις κάπου να ρίξεις το φταίξιμο? είναι επειδή έχεις προσωπικές διαφορές μαζί τους? ή απλά επειδή πρέπει να αμφισβητούμε τα πάντα ακόμη και εάν δεν γνωρίζουμε τα πραγματικά γεγονότα. Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι το έργο της υπηρεσίας και της Ομοσπονδίας είναι μικρό, ε λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι για να αντιληφθείτε το εύρος αυτό τον δύο ομάδων πρέπει να το συγκρίνετε και με άλλα πράγματα όπως παράδειγμα το ψάρεμα. Στο ερασιτεχνικό ψάρεμα με το οποίο ασχολούμαι συστηματικά εδώ και 16 χρόνια παρουσιάζει την εικόνα του ξέφραγου αμπελιού. Ο καθένας ότι θέλει κάνει στην θάλασσα και κανείς δεν δίνει σημασία, κανείς δεν ελέγχει κανείς δεν αστυνομεύει, κανείς δεν δίνει σημασία, το τμήμα αλιείας είναι εκεί να εξυπηρετεί μόνο επαγγελματίες. Οι ερασιτέχνες είναι στο έλεος του θεού. Μας ρίχνουν δίκτυα από πάνω μας , μας ρίχνουν δυναμίτες, καθαρίζουν τα ψάρια με ένα σωρό άνανδρους τρόπους και δεν υπάρχει κάποιος, κάτι να τους εμποδίσει. Τουλάχιστο στο κυνήγι και από την ομοσπονδία και από την θήρα γίνονται έργα και με την υποστήριξη την στήριξη και την συνεργασία μας μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα. Εάν δεν υπήρχε ομοσπονδία και υπηρεσία θήρας σήμερα απλά δεν θα υπήρχε κυνήγι. Άρα εκεί που θέλω να καταλήξω πάντα εργαζόμενος με την ελπίδα για ένα καλύτερο κυνηγετικό αύριο είναι ότι δεν γλύφουμε κανένα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και εάν πρέπει κάποτε να τους πούμε και μπράβο πρέπει να τους το πούμε όχι μόνο να ρίχνουμε ευθύνες και να κατηγορούμε. Έχουμε γράψει πολλές φορές άρθρα στο περιοδικό και σε εφημερίδες που καυστηριάζουμε θέματα ενάντια στις αποφάσεις και τις πράξεις τόσο της θήρας όσο και της Κ.Ο.Κ, όταν κάτι είναι λάθος το λέμε. Πέρσι έτσι εποχή γράψαμε ένα άρθρο για τον τρόπο που ανοίγει και κλείνει μια περιοχή, αυτό το άρθρο ενόχλησε πολύ τους παράγοντες της Κ.Ο.Κ φέτος άλλαξαν κάποια πράγματα. Γράψαμε για τις μηχανούες και ενοχλήθηκε η θήρα ότι δεν ακολουθεί σωστή πολιτική φέτος ασκήθηκε περισσότερη πίεση. Σκοπός δεν είναι η εξολόθρευση κανενός , σκοπός είναι η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια για ένα καλύτερο κυνήγι.
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται γαι επιστημονικές έρευνες του Ταμείου απλά επισκευθείτε την σελίδα τους και υπάρχουν μερικέ ςμέσα και ακόμη αρκετές άλλες όπου δημοσιεύονται ή θα δημοσιευτούν ή όποιος θέλει μπορέι να τις πάρει απο κοντά τους

http://www.moi.gov.cy/moi/wildlife/wild ... endocument
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Η αποψη μου ειναι ότι ναι γίνονται επιστημονικές μελέτες απο το ταμειο θήρας αλλα υπάρχει αδυναμία στο να γινει πρακτική εφαρμογη .
Δηλαδη , ενω υπάρχουν επιστημονικα καταρτισμενα ατομα και φυσικα και ατομα με μερακι στο Ταμείο Θηρας και υλοποιούν μελέτες και προγραμματα δεν εξαργυρωνουμε αποτελέσματα. Δηλαδη το ταμειο θηρας δεν φαινεται να ειναι παραγωγικο.
Το να συνταξεις μια επιστημινικη μελέτη για τον γενετικο φαινοτυπο της Κυπριακης περδικας chukarn σιγουρα εχει υποβοηθητικο ρολο στη διαχειριση αλλα ταυτοχρονα η πρακτικη εμπειρεια δεκάδων χρονων δεν θα έπρεπε να θέτει σε εφαρμογη τεχνικες ανάπτυξης των θηραμάτων.? :?:
Για παράδειγμα, Ο τρόπος απελευθέρωσης περδικας . Για δεκαετίες βλέπουμε το φαινόμενο να απελευθερωνονται κατα εκατοντάδες περδικες σε κλουβες μια εβδομάδα πριν το κυνηγι. ΚΑθε χρονο καθε χρονο καθε χρονο. Ποια επιστημονική μελέτη χρειαζεται για να δει το Ταμειο Θηρας ότι αυτη η πρακτική ειναι λάθος?? Αφου καθε χρονο το βλέπουμε με τα ματια μας ότι ο τρόπος αυτο δεν έχει αποτελέσματα . Αφου υπαρχει επιστημονικό προγραμμα καταμέτρησης πληθυσμων γιατι απελευθερωνουν πουλια εκει που ήδη υπάρχει αγριος πληθυσμος. Γιατι δεν απελευθερωνουν τμηματικα μικρους πληθυσμούς σε περιοχές φτωχές σε θηραμα
Αντιλαμβανομαστε όλοι πληρως τις δυσκολιες που αντιμετωπίζει το σχετικα υποστελεχομένο ταμειο θηρας και τα οικονομικά προβλήματα αλλα πραγματικα ειναι ενοχλητικό να μην βλέπουμε αποτελέσματα σε αυτονόητα πράγματα.
Αυτος ειναι ο κυριος λόγος που ο κοσμος βαλλει κατα του ταμειου θήρας.
Ειμαι υπέρ του εθελοντισμου για προγραμματα ελεγχου επιβλαβων και δεν με χαλά καθολου να ξοδέψω 10 και 20 ευρω να βάλω δολωματα και παγιδες για τις ποντίκες αλλα θέλω να δω ΕΡΓΑκαι απο αυτους που δινω τα λεφτα μου για να κάνουν αυτη τη δουλεια. Αν κάνουν δεν το γνωριζω . Ας μου στειλουν ενα μυνημα στο κινητο για το τι κάνουν ας προκυρηξουν ένα προγραμμα μετα απο επιστημονική μελέτη και να συμμετεχουν όσοι θέλουν σε εθελοντική βαση .Τα στοιχεια και τηλέφωνα όλων μας τα έχουν απο τις αδειές!!!
Το να μην βλεπουμε τίποτε όμως ή να γίνονται 10 πραματα τον χρονο και να μην τα ξέρει κανένας ειναι σταγονα στον ωκεανό.

Τα καθηκοντα του ταμειου θήρας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anthimos την 21 Ιουν 2012, 09:12, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΟΡΑΚΟΕΙΔΗ - ΕΠΙΒΛΑΒΗ”