ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Re: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ
φίλοι μου πραγματικα΄χαίρομαι για τις έρευνες που κάνετε , για ταχυγράφο έχουμε και εμείς εάν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι μας λέτε και αν΄ θέλετε και βγάλετε συγκεκριμένα αποτελαίσματα μπορούμε να φτιάξουμε και άρθρο για το περιοδικό όπως κάναμε και παλαιότερα με τον φίλο Λέυκιο και καλαμαρά
Προσέχουμε...για να έχουμε
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΦΙΛΕ admin ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΑΣ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΩΝ ΟΤΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΕΓΩ ΑΠΟΡΙΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ... ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ Ο ΚΥΠΡΟΣ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ!!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
- o kalamaras
- Full Member
Χαιρετίζω την παρέα και όλες τις δοκιμές και πειράματα!!
Solon αν δεν έκανες ακόμα τις δοκιμές, θα ήθελα να σου ζητήσω αν και εφόσον όλα αυτά τα φυσίγγια που ετοιμάζεις είναι σε Νο6, να ρίξεις και 1 μόνο με Νο7 και 1 με Νο5, οτιδήποτε μάρκα. (πραγματικά Νο 7,6,5 όμως
)! Προσωπικά για να διαπιστώσω το πραγματικό Νο σκαγιού ανοίγω 1 φυσίγγι και ζυγίζω μερικά σκαγια με ζυγαριά ακριβείας. Το 7αρι έχει ~11σκ/γρ, το 6αρι ~9σκ/γρ, το 5αρι ~7σκ/γρ.
Επίσης να δώσω εδώ μερικές μετρήσεις από τα πειράματα ενός αμερικανού βλητικού και να συγκρίνουμε όταν με το καλό κάνεις τις δοκιμές και μας πεις τα αποτελέσματα..
405μ/δ στο 1μ από την κάνη – 24οC – 270μ πάνω από τη θάλασσα.
Νο - V(35) (στα 35μ) – ενέργεια κρούσης Joule/ft-lb
7 – 218m/s – 2.25j ή 1.82ft/lb
6 – 228m/s – 3.29j ή 2.65ft/lb
5 – 237m/s – 4.63j ή 3.71ft/lb

Solon αν δεν έκανες ακόμα τις δοκιμές, θα ήθελα να σου ζητήσω αν και εφόσον όλα αυτά τα φυσίγγια που ετοιμάζεις είναι σε Νο6, να ρίξεις και 1 μόνο με Νο7 και 1 με Νο5, οτιδήποτε μάρκα. (πραγματικά Νο 7,6,5 όμως

Επίσης να δώσω εδώ μερικές μετρήσεις από τα πειράματα ενός αμερικανού βλητικού και να συγκρίνουμε όταν με το καλό κάνεις τις δοκιμές και μας πεις τα αποτελέσματα..

405μ/δ στο 1μ από την κάνη – 24οC – 270μ πάνω από τη θάλασσα.
Νο - V(35) (στα 35μ) – ενέργεια κρούσης Joule/ft-lb
7 – 218m/s – 2.25j ή 1.82ft/lb
6 – 228m/s – 3.29j ή 2.65ft/lb
5 – 237m/s – 4.63j ή 3.71ft/lb
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΜΑΡΚΑ-ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ ----------ΓΡ -ΝΟ.6-2,75 ----------25Μ ---45Μ -------ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΕ ΣΕΛΙΔΕΣ
REMINGTON-LONG RANGE 35,5 -ΑΡ.ΣΚ.293 ----------399 -199----------- 200
ROTTWEIL -HV --------------36 ------------285 ---------353 -153-----------200
SAGA-HIGH SPEED ----------36 -------------281 --------335 -180-----------155
OLYMPIA-QUICK ------------30 ------------245 ----------329 -138-----------191
RIO-LARGA DISTANCIA ------36 ----------310 ----------376 -173-----------203
VICTORY-ΑΣΠΡΗ ------------35 ------------329 ----------313 -178-----------135
NSI-PERCORSO CACCIA ------36 ----------316 ----------320 -176-----------144
FOB-UHV ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΟ --35 ----------323 ----------303 -173-----------130
----------------------------------NO.5-3,00
NSI-SUPER CACCIA ----------38 -----------271 ----------376 -216-----------160
RC-CAMOUFLAGE ------------37 -----------264 ---------435 -203-----------232
FOB-UHV ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΟ --35 -----------235 ---------413 -211-----------202
ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (4-5) ΣΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ
REMINGTON-LONG RANGE 35,5 -ΑΡ.ΣΚ.293 ----------399 -199----------- 200
ROTTWEIL -HV --------------36 ------------285 ---------353 -153-----------200
SAGA-HIGH SPEED ----------36 -------------281 --------335 -180-----------155
OLYMPIA-QUICK ------------30 ------------245 ----------329 -138-----------191
RIO-LARGA DISTANCIA ------36 ----------310 ----------376 -173-----------203
VICTORY-ΑΣΠΡΗ ------------35 ------------329 ----------313 -178-----------135
NSI-PERCORSO CACCIA ------36 ----------316 ----------320 -176-----------144
FOB-UHV ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΟ --35 ----------323 ----------303 -173-----------130
----------------------------------NO.5-3,00
NSI-SUPER CACCIA ----------38 -----------271 ----------376 -216-----------160
RC-CAMOUFLAGE ------------37 -----------264 ---------435 -203-----------232
FOB-UHV ΕΠΙΧΑΛΚΩΜΕΝΟ --35 -----------235 ---------413 -211-----------202
ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (4-5) ΣΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SOLON-FAIR ΤΕΑΜ την 09 Μαρ 2013, 14:20, έχει επεξεργασθεί 21 φορές συνολικά.
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ=ΑΥΛΟΙ ΟΠΛΟΥ-18,4........28 ΙΝΤΣΕΣ.....2*ΤΣΟΚ.......ΜΕΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 38-40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ....ΜΕΣΗ ΥΓΡΑΣΙΑ 40%
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SOLON-FAIR ΤΕΑΜ την 09 Μαρ 2013, 13:54, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
-
- Full Member
Φίλε η Remington είναι όντως 390 σκάγια??? Ή είναι τυπογραφικό λάθος για 290??
Αφαίρεσες το χοντρό εξώφυλλο από τον τηλεφωνικό κατάλογο πριν τις δοκιμές?
Σχεδιάζουμε και εμείς να κάνουμε κάποιες δοκιμές και καλό θα ήταν να γνωρίζουμε για να έχουμε παρόμοιες συνθήκες.
Σχετικά με τα αποτελέσματα και συγκρίνοντας τα με αυτά που έχουν ανεβάσει στο Ελληνικό φόρουμ θα περίμενα πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα επιχαλκωμένα...
Αν και στο Ελληνικό αναφέρονται σε επινικελλωμένα που πιθανό να έχουν διαφορές...
http://www.e-artemis.gr/forum/lofiversi ... -1100.html
Η RIO είναι με επινικελλωμένα σκάγια???
Αφαίρεσες το χοντρό εξώφυλλο από τον τηλεφωνικό κατάλογο πριν τις δοκιμές?
Σχεδιάζουμε και εμείς να κάνουμε κάποιες δοκιμές και καλό θα ήταν να γνωρίζουμε για να έχουμε παρόμοιες συνθήκες.
Σχετικά με τα αποτελέσματα και συγκρίνοντας τα με αυτά που έχουν ανεβάσει στο Ελληνικό φόρουμ θα περίμενα πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα επιχαλκωμένα...
Αν και στο Ελληνικό αναφέρονται σε επινικελλωμένα που πιθανό να έχουν διαφορές...
http://www.e-artemis.gr/forum/lofiversi ... -1100.html
Η RIO είναι με επινικελλωμένα σκάγια???
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-
- Full Member
Ξέρει κανείς με ποιό τρόπο γίνεται η καταμέτρηση των σελίδων?
Μελετώντας τον κατάλογο βρίσκουμε τα σκάγια, μετά τις ελαφρός σχισμένες σελίδες και τέλος τα βαθουλώματα.
ΠΟΥ σταματούμε??
Μελετώντας τον κατάλογο βρίσκουμε τα σκάγια, μετά τις ελαφρός σχισμένες σελίδες και τέλος τα βαθουλώματα.
ΠΟΥ σταματούμε??
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
[quote="vti-chris"]Ξέρει κανείς με ποιό τρόπο γίνεται η καταμέτρηση των σελίδων?
ΠΟΥ σταματούμε??[/qΦΙΛΕ ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΡΙΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 1 ΣΚΑΓΙ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ 5 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΦΑΝΕΙ ΣΚΑΓΙΑ(ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΣΧΙΣΙΜΟ)ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΙΣΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ (ΜΕ ΤΑ 5)ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ.... ΕΝΑ ΣΚΑΓΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟ.. ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΙΣΩ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.... ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΕΝΝΟΩ
ΠΟΥ σταματούμε??[/qΦΙΛΕ ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΡΙΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 1 ΣΚΑΓΙ....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ 5 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΦΑΝΕΙ ΣΚΑΓΙΑ(ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΣΧΙΣΙΜΟ)ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΙΣΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ (ΜΕ ΤΑ 5)ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ.... ΕΝΑ ΣΚΑΓΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟ.. ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΙΣΩ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.... ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΕΝΝΟΩ
-
- Full Member
Καλή και κοπιαστική δουλειά το τεστ φυσιγγίων που κάνεις φίλε solo louka, είμαι παθών και γνωρίζω. Θα ήθελα να δώσω και εγώ κάποιες απόψεις, έτσι για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας. Πρώτα θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία από όση χρειάζεται στο θέμα της διατρικότητας. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε με ΛΙΟΚΑΝΑ ΟΠΛΑ και άρα μετρούμε ΚΑΤΑΝΟΜΈΣ και όχι με ΡΑΒΔΟΤΑ ΟΠΛΑ που μας ενδιαφέρει η διατριτικότητα. Αν πάρουμε την κυπριακή πραγματικότητα στο θέμα πτερωτά θηράματα μόνο το περδίκι και η φάσα μας προβληματίζει στο θέμα διατριτικότητα ( εγώ θα το έλεγα ενέργεια κρούσης). Αυτά λοιπόν τα πουλιά χρειάζονται ενέργεια κρούσης τουλάχιστον 0.11kgm. Αυτό σε σελίδες τηλεφωνικού καταλόγου της ΣΥΤΑΣ υπολογίζονται περίπου γύρο στις 150 σελίδες.( Αυτό το βρήκα σε διάφορα συγγράμματα από επώνυμους γνώστες του αντικειμένου και αφορά το Νο 6 σκαϊ) Τονίζω τηλεφωνικού καταλόγου διότι το πάχος τους είναι 0.06μμ. Αν βάλλεται χαρτί Α4 που το πάχος του είναι 0.10μμ τότε θα υπολογίζονται 90 σελίδες( 150Χ0.06=9.0>>>>9.00 διά 0.10=90).vti-chris έγραψε:Ξέρει κανείς με ποιό τρόπο γίνεται η καταμέτρηση των σελίδων?
ΠΟΥ σταματούμε??
Αν προσέξουμε τις δοκιμές του φίλου solo louka θα δούμε ότι όλα τα φυσίγγια που δοκίμασε και στα 25μ και στα 45μ έχουν ξεπεράσει το μίνιμουμ των 150 φύλλων που χρειάζονται. Το ζητούμενο όμως είναι τι κατανομή έχω στα 45μέτρα για να μπορώ να προκαλέσω τουλάχιστον 3πλούν τραύμα για να πάρω το θήραμα. Γιαυτό ανάφερα στην αρχή ότι δεν πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία στην διατριτικότητα από όση χρειάζεται. Επίσης να τονίσω ότι εκεί που βλέπεται μεγάλη διατριτικότητα σημάνει και πολύ γρήγορες ταχύτητες και…….μην ξεχνάτε ότι η ταχύτητα δουλεύει εις βάρος της κατανομής. Φυσικά δεν λέω ότι ο φίλος ο solo louka δίνει σημασία στη διατριτικότητα, άλλωστε άτομο που ασχολείται με δοκιμές με τόση λεπτομέρεια είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει και την σημασία της κατανομής, απλώς το αναφέρνω για γενικό προβληματισμό.
Όσον αφορά την καταμέτρηση που ρώτα ο φίλος vti-chris εγώ απλώς μετρώ 150 σελίδες, τις κόβω ,τους βάζω stapler(σιδεράκια) και τα τοποθετώ στο κέντρο του στόχου. Όταν ξετρυπείσουν όλες τις σελίδες τότε ικανοποιούμε από θέμα διατριτικότης και επικεντρώνουμε στην κατανομή.
Επίσης να ρωτήσω το solo louka αν έχει καταμετρήσει και τον αριθμό των σκαγιών στο κύκλο των 75εκ, διότι κάποια από τα φυσίγγια που δοκίμασε με ενδιαφέρουν. Αυτά προς το παρόν.
-
- Full Member
Ξεχνάς όμως κάτι Λεύκιε...αφού κάνουμε τις δοκιμές διατριτικότητας μπορεί ορισμένα φυσίγγια να δίνουν παραπλήσιες διατρήσεις το ένα με 6άρι και το άλλο με 7άρι σκάι...άρα μπορώ να χρησιμοποιώ ένα νούμερο πιο πάνω και να έχω πολύ καλύτερη και πυκνή κατανομή...άρα πάω πάνω και σε τσοκάρισμα.
Εγώ προσωπικά γι'αυτό το λόγω το κάνω και από τα πρώτα αποτελέσματα που πήρα όντως συμβαίνει το πιο πάνω.
Δοκιμή Victory cotournice 37gr 6άρι είχε σχεδόν την ίδια διάτρηση με την RC red shot nik 7.5 στα 25 μέτρα.
Εγώ προσωπικά γι'αυτό το λόγω το κάνω και από τα πρώτα αποτελέσματα που πήρα όντως συμβαίνει το πιο πάνω.
Δοκιμή Victory cotournice 37gr 6άρι είχε σχεδόν την ίδια διάτρηση με την RC red shot nik 7.5 στα 25 μέτρα.