ΦΙΛΕ vti-chris Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ(ΣΕ ΠΟΝΤΟΥΣ) ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΤΟΥΦΕΚΙΑΣ ?vti-chris έγραψε:Μερικές δοκιμές από τα 15μ. με κύλινδρο τσοκάρισμα και 6άρια σκάγια.
Fiocchi dispersante 34gr
Winchester green 36gr felt
Nobel sport dispersante 32gr
Ο κύκλος δείχνει την σωστή πυκνότητα για καταβολή του θηράματος. Το χαρτί είναι 70εκ. Χ 120εκ. αν δεν κάνω λάθος!!
Fiocchi
Nobel Sport
fysiggia diasporas
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
Re: fysiggia diasporas
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
-
- Full Member
Φίλε τα έχω στο χωριό αλλά μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα αν υπολογίσεις ότι το χαρτί είναι 70εκ. πλάτος.
Σε γενικές γραμμές εγώ αποφάσισα να χρησιμοποιώ τάππα για κοντινές με κύλινδρο λόγω καλύτερης κατανομής και φαινομενικά ίδιας διασποράς.
Τώρα με πιο στενά τσοκ "πιθανό" τα διασποράς να ανοίξουν περισσότερο από τάππα!!.
Έχω ένα άρθρο από Ελληνικό περιοδικό το οποίο μου έστειλαν με fax προσωπικά και τους ευχαριστώ όπου κάνουν δοκιμή σε 6 τσοκ(3 χ διασποράς τσοκ και 3 χ 4* διαφορετικής μάρκας) με 3 διαφορετικά φυσίγγια(διασποράς, τάππα, συγκεντρωτήρα)...όποιος το θέλει ας μου στείλει ΠΜ να του το στείλω.
Σε γενικές γραμμές εγώ αποφάσισα να χρησιμοποιώ τάππα για κοντινές με κύλινδρο λόγω καλύτερης κατανομής και φαινομενικά ίδιας διασποράς.
Τώρα με πιο στενά τσοκ "πιθανό" τα διασποράς να ανοίξουν περισσότερο από τάππα!!.
Έχω ένα άρθρο από Ελληνικό περιοδικό το οποίο μου έστειλαν με fax προσωπικά και τους ευχαριστώ όπου κάνουν δοκιμή σε 6 τσοκ(3 χ διασποράς τσοκ και 3 χ 4* διαφορετικής μάρκας) με 3 διαφορετικά φυσίγγια(διασποράς, τάππα, συγκεντρωτήρα)...όποιος το θέλει ας μου στείλει ΠΜ να του το στείλω.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-
- Full Member
stile to file chris
-
- Full Member
Προχθές βρέθηκα στο σκοπευτήριο Λάρνακας με το Πέτρο Ρωμανό, Εισαγωγέα των φυσιγγίων Lambro στη Κύπρο. Συζητήσαμε γενικά περί φυσιγγίων και του ζήτησα και μου έδωσε τον νέο κατάλογο του 2012. Μου έκανε εντύπωση το νέο φυσίγγιο διασποράς το Direct ,το οποίο δίδει 40% περισσότερο άνοιγμα από τα υπόλοιπα γνωστά φυσίγγια διασποράς της ίδιας εταιρείας ,αλλά και άλλων εταιρειών που είναι παρόμεια . Έχω μαζέψει τις διάφορες πληροφορίες και έκανα ένα πίνακα για καλύτερη μελέτη. Πάντως είναι εντυπωσιακή η διαφορά στις αποστάσεις από 15 μέχρι 20μ. Για παράδειγμα στα 20μ ένα κανονικό φυσίγγιο έχει άνοιγμα κύκλου 50cm , το disperante 32gr εχει άνοιγμα 70cm , το δε direct 34gr 105cm . Το direct32gr βγαίνει σε νούμερο σκαγιών 8,5 και 9,5 που βασικά είναι για μικρά θηράματα (πχ ορτύκι) και το direct34gr σε νο 3-4-5 για υδρόβια αλλά και σαν πρώτο φυσίγγιο για λαγό γιαυτούς που κυνηγούν στο πυκνό.. Επίσης βγένει και σε νο7,5 για μεσαίου μεγέθους πουλιά( περδίκια, φάσες κλπ) που πετούν σε χαμηλό ύψος, αλλά και σε νο 8+9 μιξ για μπεκάτσα.(σημ. το τσοκ που έγεινε η ποιό πάνω δοκιμή δεν το λεγει, αλλα πιστεύω οτι είναι το Full και αυτό το συμπέρανα από το ανοιγμα που δίδει το κανονικό φυσίγγιο στα 20μ.). Πάντως θα ήταν ποιό σίγουρο αν εκανα και κάποιες δοκιμές. Οταν προμηθευτώ αργότερτα αυτά τα φυσίγγια θα το κάνω. Επίσης να ρωτήσω τον φίλο τον Ανθιμο, ο οποίος σε παλαιώτερη συζήτηση ανάφερε για τα direct οτι είναι αξαιρετικά, αν τα δοκίμασε και στή πράξη.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
ΛΕΥΚΙΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΘΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ;
ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΚΑΝΗΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΚΑΝΗΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
-
- Full Member
Έχει στο GreenBlue στο Ύψωνα σίγουρα, πιθανώς και αλλού.
-
- Full Member
Se ti timi ta vriskoume?
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
- Anthimos
- Moderator
LEFKIOS έγραψε:Προχθές βρέθηκα στο σκοπευτήριο Λάρνακας με το Πέτρο Ρωμανό, Εισαγωγέα των φυσιγγίων Lambro στη Κύπρο. Συζητήσαμε γενικά περί φυσιγγίων και του ζήτησα και μου έδωσε τον νέο κατάλογο του 2012. Μου έκανε εντύπωση το νέο φυσίγγιο διασποράς το Direct ,το οποίο δίδει 40% περισσότερο άνοιγμα από τα υπόλοιπα γνωστά φυσίγγια διασποράς της ίδιας εταιρείας ,αλλά και άλλων εταιρειών που είναι παρόμεια . Έχω μαζέψει τις διάφορες πληροφορίες και έκανα ένα πίνακα για καλύτερη μελέτη. Πάντως είναι εντυπωσιακή η διαφορά στις αποστάσεις από 15 μέχρι 20μ. Για παράδειγμα στα 20μ ένα κανονικό φυσίγγιο έχει άνοιγμα κύκλου 50cm , το disperante 32gr εχει άνοιγμα 70cm , το δε direct 34gr 105cm . Το direct32gr βγαίνει σε νούμερο σκαγιών 8,5 και 9,5 που βασικά είναι για μικρά θηράματα (πχ ορτύκι) και το direct34gr σε νο 3-4-5 για υδρόβια αλλά και σαν πρώτο φυσίγγιο για λαγό γιαυτούς που κυνηγούν στο πυκνό.. Επίσης βγένει και σε νο7,5 για μεσαίου μεγέθους πουλιά( περδίκια, φάσες κλπ) που πετούν σε χαμηλό ύψος, αλλά και σε νο 8+9 μιξ για μπεκάτσα.(σημ. το τσοκ που έγεινε η ποιό πάνω δοκιμή δεν το λεγει, αλλα πιστεύω οτι είναι το Full και αυτό το συμπέρανα από το ανοιγμα που δίδει το κανονικό φυσίγγιο στα 20μ.). Πάντως θα ήταν ποιό σίγουρο αν εκανα και κάποιες δοκιμές. Οταν προμηθευτώ αργότερτα αυτά τα φυσίγγια θα το κάνω. Επίσης να ρωτήσω τον φίλο τον Ανθιμο, ο οποίος σε παλαιώτερη συζήτηση ανάφερε για τα direct οτι είναι αξαιρετικά, αν τα δοκίμασε και στή πράξη.
Φίλε τα Direct 34γρ μου τα συστησε ο αδελφος μου .
Τα κυνηγησα φέτος και ειναι εξαιρετικα για μπηκτες πρωτες βολές.
Καρπωθηκα μια φραγκολίνα, μια περδικα και τρεις μπεκάτσες.Οντως τα πουλια όλα κτυπημενα στα 10 περιπου μετρα ειχαν σκαγια "απο την κορφη ως τα νυχια" και σεκκα.
Αγορασα ενα πακέτο με φυσιγγια των 10 απο τον ΑΕΤΟ στη Δευτερα . Ακομα έχω δυο τρια φυσιγγια τα όποια φυλαξα για δοκιμες.
Πολύ καλο φυσιγγιο για μπεκάτσα.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- marinos.a
- Site Admin
-
- Full Member
ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΩΜΕΝΟ ΜΕ Α1 VECTAN. ΟΠΟΤΑΝ ΠΟΥ ΚΟΦΚΙ, ΣΕ ΒΟΡΚΑ Η ΝΟΤΟ?