ΣΚΥΛΟΙ ΦΕΡΜΑΣ
- APOLLON_1
Re: ΣΚΥΛΟΙ ΦΕΡΜΑΣ
Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΝΟΜΙ ΜΟΥ ΦΙΣΙΚΑ ΜΙΝ ΠΑΡΙΣ ΞΕΚΙΝΙΜΕΝΟ ΣΚΙΛΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΜΙΝ ΠΑΘΕΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΚΛΑΠΕΣ. ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΙΣ ΕΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 1000 ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΑ
EPANIEL POWER
-
- Full Member
ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ..ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΙΕΛ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΞΩ (ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΤΑ ΙΧΝΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ).
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΕΥΩ ΞΕΚΙΝΙΜΕΝΟ ΣΚΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΟΨΑ ΜΕΣΑ ΑΦΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΕΠΑΝΙΕΛ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ...ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΚΥΝΗΓΙ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΥΡΕΥΩ ΞΕΚΙΝΙΜΕΝΟ ΣΚΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΟΨΑ ΜΕΣΑ ΑΦΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΕΠΑΝΙΕΛ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ...ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΚΥΝΗΓΙ.
- ΚΥΡΙΑΚΟΣ
- Full Member
E φιλε οπως τον μαθεις . οταν τον επαιρνα στο τελιασμενο με τους λαους επιανε τη μαλαη οταν ηταν κοντα και εφκαλε τους και εβαλε τους του βουρου, στο κυνηγι ακομα ειμαστε στα περτικια , οι γονεις του δικου μου κυνηγουν μονο λαγο . περιμενω να βρεξει οπως ουλλοι μας να δω τες δυνατοτητες του.dangerous έγραψε:κυριακο εσυ που δουλεψες καπως αυτη την φυλη πιστευεις πως εχει την προοπτικη να εξελιχθει και καλο λαγοσκυλο συν των αλλων ολων΄?δεν σου λεω να κανει ιχνηλασια αλλα εχει τα φοντα να παιρνει ευκολα τη μαλαη του λαου οταν βρεθει κοντα του??η εχει ταση προς το φτερωτο΄??παντος οπως ειπα και πριν στο βιντεο που ειδα εδουλευκαν πολλα τα κουνελιαα...
νικολη μου πιστευω πως ειναι προταιρημα για τα επανιελ το οτι φερμαρουν αντι τα σπρινγκελ..εξαρτατε ομως τι εχεις στο μυαλο¨?αν κυνηγας περισσοτερο το λαγο πιστευω το σπρινγκελ εννα σε βοηθησει καλυτερα..για εμενα το επανιελ ειναι καθαρα πουλοσκυλλο

- chrysanthos
- Full Member
Φιλε dangerous να σου πω τζαι'γω τη δικη μου πειρα με το springer spaniel. Κυνηγω με τη συγκεκριμενη ρατσα στη Ρωσια τα τελευταια 5 χρονια και ειμαι πολυ ενθουσιασμενος, παρολο που η συγκεκριμενη ρατσα ειναι για το φτερωτο και ειχε δημιουργηθει και εξεληχθει ως διωχτης του φτερωτου λογο σβελταδας και του γρηγορου ξεφωλιασματος σε κυνηγι "στασιδι" εξω απο το δασος (σκυλος μεσα στο δασος μαζι με βοηθο και ο κυνηγος εξω απο το δασος να περιμενει) εντουτης με ενα χρονον εκπαιδευση που εκανα στο σκυλο εμαθε και κυνηγα κοντα μου πειθαρχημενα και σε ποικιλια θηραματος (Φασιανο, περδικα πεδινη, ασπρο περδικα, λαγο, ασπρο λαγο, αγριοκουνελλο, μπεκατσα και μπεκατσονι, παπια, χηνα και γαλο). Δεν φοβαται το πικνο τρυπωνει παντου και μολις ξεφωλιασει μου κανει δυο τρεια γαυγισματα ωστε να μου δωσει το "συνθημα". Κυνηγα παρα πολυ καλα το πρωι τις ζεστες μερες ή οταν εχει λιγην ομιχλη και υγρασια κιαι οταν βρεχει η μετα τη βροχη.dangerous έγραψε:παιδες σας χαιρετω..
θα ηθελα τη γνψμη σας για τα springel spaniel δεν γνωριζω τιποτα το ιδιαιτερο γιαυτα τα σκυλια και ετυχε να δω ενα dvd ελληνικο και μου εκανε τρομερη εντυπωση...δουλευαν πολυ ορεα το φτερωτο ακομα και την τσικλα εκανε τρεμερα ξεπεταγματα απο τα πυκνα και μετα απο ολα αυτα δουλευε με παρα πολυ παθος μεσα στο πυκνο τα κουνελια..τρομερη ιχνηλασια και παθος με παρα πολυ ευκολο ξεπεταγμα..αλλωστε ειναι σκυλια ξεπεταγματος και επαναφορας..ερωτηση??θα μπορουσε στη κυπρο να εχει καλα αποτελεσματα στο λαγο΄??αφου εχει τοσο ευκολο ξεπεταγμα..παντος οπου θελει ας ειναι τρυπωνει και δεν το νοιαζει τιποτε..ενας παραγοντας που θα με προβληματιζε να αγοραζα ετσι σκυλο πραγματικα τοσο πολυ τρυπωνει οπου νανε που ειναι πολυ επικινδυνο απο τις φινες στους τοπους μας...αναμενω σχολια και αποψεις
Πριν δυο χρονια αποφασισα να το φερω κατω τη πρωτη κυριακη γιατι δεν ειχα ουτε αλλο σκυλο στη Κυπρο, μεχρι της 8.30 που δεν ηταν αρκετη ζεστη εκανα εξαιρετικο κυνηγι μαζι του, μου ξεφωλιασε περιπου 10-12 περδικια σε δυσκολα σημεια και ενα λαγο οπου των εστειλε κατευθειαν στο πατερα μου(στο πιατο που λαλουμε). Μολις ομως η θερμοκρασια ξεπερασε τους 27 με 28 βαθμους κελσιου ο σκυλος ερευσε κυριολεκτικα, εμενε καθιστως και λαχανιαζε και περιμενε να προχωρισω αρκετα μολις που να με βλεπει και εβρισκε το πιο συντομο δρομο και ερχοταν κοντα μου ωστε να μην με χασει, του εδωσα νερον ειπιε, τον ενιπσα (κανονικο μπανιο, μια μπουκκαλα νερο) αλλα ηταν αδυνατο να συνεχισει, στο φοβο της θερμοπληξιας επεστρεψα σιγα σιγα στο αυτοκινητο τζ'ετσι ετελιωσεν το πρωι της πρωτης κυριακης. Το προβλημα με τη συγκεκριμενη ρατσαν ειναι το διπλο τριχωμα τζαι το βραχυ σωμα, τζαι επειδι οι σκυλοι δεν ιδρωνουν οπως ο ανθρωπος στις ψηλες θερμοκρασιες ωστε να μειωννεται η θερμοκρασια του σωματος τους, ξεκινουν εντονο λαχανιασμα στη προσπαθεια να κανουν εξισωρροπιση θερμοκρασιας και επερχεται αμεσως η κουραση.
Δικη μου γνωμη ειναι οτι η συγκεκριμενη ρατσα για τις καιρικες συνθηκες του νησιου μας δεν ειναι αποτελεσματικη ολη μερα παρολες τις ικανοτητες της... η δικη μου αποψη ειναι οτι υπαρχουν ρατσες πιο καταλληλες για το κλιμα της Κυπρου(Μπρακ, Τρατσχαρ, Κουρτσχαρ, Βισζλα, Επανιελ Μπρετον, Μπιγκλ, Κρητικοι Ιχνηλατες, Γκεκας, Σκυλια της Αριεγης και Σεγκουτσιο) ειτε λιοτριχες ψηλες και χαμηλες ρατσες, ειτε ψηλες με πιο πικνο τριχωμα αλλα πιο σιρικνομενο σκελετο(compact dogs,Επανιελ Μπρετον,Τρατσχαρ).
- Breda Pegaso
Παιδια πανω στο θεμα της αντοχης.
Ποιες ρατσες πιστευετε οτι εχουν πιο καλη αντοχη; φυσικα εξαρταται και απο τη φυσικη κατασταση του σκυλου, αλλα παλι με αυτες τις ζεστες ενα καλογυμνασμενος σκυλος μπορει μεχρι τις 9-10 να αντεχει. Και υπαρχουν ρατσες που δεν γυμναζονται και τοσο και αντεχουν παραπανω. Παλι εχει σκυλους που πανε ολη μερα άσχετο αν δεν εχουν την ιδια αποδοση αλλα κυνηγουν, δε σε βουρουν που πισω. Παιζει ρολο αν ειναι μικροσωμο ζωο ή μεγαλοσωμο... Ποιες οι αποψεις σας απο τις εμπειριες σας;
Ποιες ρατσες πιστευετε οτι εχουν πιο καλη αντοχη; φυσικα εξαρταται και απο τη φυσικη κατασταση του σκυλου, αλλα παλι με αυτες τις ζεστες ενα καλογυμνασμενος σκυλος μπορει μεχρι τις 9-10 να αντεχει. Και υπαρχουν ρατσες που δεν γυμναζονται και τοσο και αντεχουν παραπανω. Παλι εχει σκυλους που πανε ολη μερα άσχετο αν δεν εχουν την ιδια αποδοση αλλα κυνηγουν, δε σε βουρουν που πισω. Παιζει ρολο αν ειναι μικροσωμο ζωο ή μεγαλοσωμο... Ποιες οι αποψεις σας απο τις εμπειριες σας;
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
-
- Full Member
χρυσανθε το ξερω οτι εχουν τρομερες δυνατοτητες αυτα τα σκυλια και εκτος αυτου εχουν αριστη επαφη με τον χειριστη τους...δεν αφηνουν τοπο για τοπο που να μην τον εξερευνησουν ομως το μεγαλο ερωτημα ειναι αν μπορουν να αντεξουν στις θερμοκρασιες μας...που αποτι φαινεται ειναι πολυ δυσκολο..η αληθεια ειναι οτι ειναι σκυλι για ολες τις δουλειες..
- ΚΥΡΙΑΚΟΣ
- Full Member
Πραγματι ρε φιλε ειναι οπως το λες σκυλος για ολες τις δουλειες , εκτος του κυνηγιου καμνει και για το σπιτι κυριος οταν εχεις μωρα , πανεξυπνος εμενα πετασετε πανω μου στες κορες μου δεν πετασετε γιατι ξερει οτι εν να τες ριξει χαμε.Του χρονου σκεφτουμε να τον κουρεψω περκει και ριξω του τες θερμοκρασιες του ληο κατω .dangerous έγραψε:χρυσανθε το ξερω οτι εχουν τρομερες δυνατοτητες αυτα τα σκυλια και εκτος αυτου εχουν αριστη επαφη με τον χειριστη τους...δεν αφηνουν τοπο για τοπο που να μην τον εξερευνησουν ομως το μεγαλο ερωτημα ειναι αν μπορουν να αντεξουν στις θερμοκρασιες μας...που αποτι φαινεται ειναι πολυ δυσκολο..η αληθεια ειναι οτι ειναι σκυλι για ολες τις δουλειες..
ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ?
- chrysanthos
- Full Member
Εαν θα το κουρεπσεις Κυριακο τουτο πρεπει να το καμεις απο τον Απριλη η το Μαι στους 27 με 28 βαθμους ωστε να συνηθησει η πετσα του σταδιακα τον ηλιο... καθαριζεις προσεχτικα τα μαλια στο εξωτερικο των αυτιων οχι απο μεσα ουτε στο γηρο ειναι ευσθητα τα σημεια αυτα, μετα το κεφαλι γηρο γηρο εκτος απο την περιοχη των ματιων(το κεφαλι κουρεπσετο με καπως χοντρο νουμερο). Μετα το κορμι με λεπτο νουμερο, την επιφανεια της πλατη στην αρχη τζαι μετα τα πλευρα αλλα οχι την κοιλια μετα το στερνο(αν θελεις να καμεις τι κοιλια με το πιο μεγαλο νουμερο ωστε να φειουν μονον οι χοντρι και οι κομποι), τα ποδια με λεπτο νουμερο μεχρι τα γονατα και μετα με χοντρο νουμερον ως κατω, η κοιλια τζαι οι κνημες ειναι ευσθητα σημεια τζαι γιαυτο πρεπει να αφηκεις παραπανω μαλια ωστε να μην χτερνεται ο σιυλος. Τελος να πιασεις μια φρουτσα ποτζεινες που εγιαλλιζες τ'αρβιλα στο στρατο του μαλακου τυπου να καμεις λιει σαπουνια τζαι να το τριπσεις να καθαρισει που τα μαλια για να μεν το πιαει η φαουρα, ξεπλιννετον τζαι αφειστον να στεγνωσει, μετα τριπσετον(χτενιστα) με αλλη βρουτσα μαλαχτη τζιαμε που του αφηκες μαλια ωστε να αεριζεται σωστα. ... ο επομενος παρακαλω
φκιογκουι να του καμουμεν
Η ολη διαδικασια να γινεται μια φορα το μηνα μεχρι να κριαδισει, αν βαρκεσαι καμε τουτα κοτσο για βρουλλι

Η ολη διαδικασια να γινεται μια φορα το μηνα μεχρι να κριαδισει, αν βαρκεσαι καμε τουτα κοτσο για βρουλλι

- ΚΥΡΙΑΚΟΣ
- Full Member
Εχει και pet παρπερchrysanthos έγραψε:Εαν θα το κουρεπσεις Κυριακο τουτο πρεπει να το καμεις απο τον Απριλη η το Μαι στους 27 με 28 βαθμους ωστε να συνηθησει η πετσα του σταδιακα τον ηλιο... καθαριζεις προσεχτικα τα μαλια στο εξωτερικο των αυτιων οχι απο μεσα ουτε στο γηρο ειναι ευσθητα τα σημεια αυτα, μετα το κεφαλι γηρο γηρο εκτος απο την περιοχη των ματιων(το κεφαλι κουρεπσετο με καπως χοντρο νουμερο). Μετα το κορμι με λεπτο νουμερο, την επιφανεια της πλατη στην αρχη τζαι μετα τα πλευρα αλλα οχι την κοιλια μετα το στερνο(αν θελεις να καμεις τι κοιλια με το πιο μεγαλο νουμερο ωστε να φειουν μονον οι χοντρι και οι κομποι), τα ποδια με λεπτο νουμερο μεχρι τα γονατα και μετα με χοντρο νουμερον ως κατω, η κοιλια τζαι οι κνημες ειναι ευσθητα σημεια τζαι γιαυτο πρεπει να αφηκεις παραπανω μαλια ωστε να μην χτερνεται ο σιυλος. Τελος να πιασεις μια φρουτσα ποτζεινες που εγιαλλιζες τ'αρβιλα στο στρατο του μαλακου τυπου να καμεις λιει σαπουνια τζαι να το τριπσεις να καθαρισει που τα μαλια για να μεν το πιαει η φαουρα, ξεπλιννετον τζαι αφειστον να στεγνωσει, μετα τριπσετον(χτενιστα) με αλλη βρουτσα μαλαχτη τζιαμε που του αφηκες μαλια ωστε να αεριζεται σωστα. ... ο επομενος παρακαλωφκιογκουι να του καμουμεν
![]()

- chrysanthos
- Full Member
Ακομη καλυτερα, μιαν εννοια πιο λια πανω στη κκελλε σου...χεχεχεΚΥΡΙΑΚΟΣ έγραψε:Εχει και pet παρπερchrysanthos έγραψε:Εαν θα το κουρεπσεις Κυριακο τουτο πρεπει να το καμεις απο τον Απριλη η το Μαι στους 27 με 28 βαθμους ωστε να συνηθησει η πετσα του σταδιακα τον ηλιο... καθαριζεις προσεχτικα τα μαλια στο εξωτερικο των αυτιων οχι απο μεσα ουτε στο γηρο ειναι ευσθητα τα σημεια αυτα, μετα το κεφαλι γηρο γηρο εκτος απο την περιοχη των ματιων(το κεφαλι κουρεπσετο με καπως χοντρο νουμερο). Μετα το κορμι με λεπτο νουμερο, την επιφανεια της πλατη στην αρχη τζαι μετα τα πλευρα αλλα οχι την κοιλια μετα το στερνο(αν θελεις να καμεις τι κοιλια με το πιο μεγαλο νουμερο ωστε να φειουν μονον οι χοντρι και οι κομποι), τα ποδια με λεπτο νουμερο μεχρι τα γονατα και μετα με χοντρο νουμερον ως κατω, η κοιλια τζαι οι κνημες ειναι ευσθητα σημεια τζαι γιαυτο πρεπει να αφηκεις παραπανω μαλια ωστε να μην χτερνεται ο σιυλος. Τελος να πιασεις μια φρουτσα ποτζεινες που εγιαλλιζες τ'αρβιλα στο στρατο του μαλακου τυπου να καμεις λιει σαπουνια τζαι να το τριπσεις να καθαρισει που τα μαλια για να μεν το πιαει η φαουρα, ξεπλιννετον τζαι αφειστον να στεγνωσει, μετα τριπσετον(χτενιστα) με αλλη βρουτσα μαλαχτη τζιαμε που του αφηκες μαλια ωστε να αεριζεται σωστα. ... ο επομενος παρακαλωφκιογκουι να του καμουμεν
![]()
Η ολη διαδικασια να γινεται μια φορα το μηνα μεχρι να κριαδισει, αν βαρκεσαι καμε τουτα κοτσο για βρουλλικαι περνεις τον και καμνουν σου τον πουλλιν τιτσιριν
![]()
![]()