Εκδήλωση κυνηγετικών σύλλογών στη Βουλή

Απάντηση
canis
Full Member

Re: Εκδήλωση κυνηγετικών σύλλογών στη Βουλή

Δημοσίευση από canis »

κοπέλια χαιρετώ...

nature έγραψε:Φίλε canis τα αιολικά είναι ένα έργο σημαντικής κοινής ωφέλειας, αειφόρου ανάπτυξης και σχεδόν πλήρως χρηματοδοτούμενο από ΕΕ. Συνεπώς είναι πιο εύκολο και υπάρχει η πολιτική θέληση να βρεθεί μια λύση σχετικά με τα διαδικαστικά αππαλοτριώσεις κτλ. Συμφωνώ φίλε είναι έργα κοινής οφέλειας αλλά δυστηχώς οι άδειες για τα πλείστα δεν δίνοντε για αυτό το λόγο, το κοινής οφελείας είναι η τέλεια δικαιολογία... αν ήταν κοινής οφελείας δεν θα κόφκουνταν οικόπεδα στη λμνη παραλιμνίου και δεν θα εγίνετουν το αιολικό στους ορέιτες που είναι προστατευόμενη περιοχή για τα πουλιά αφού είναι και αεροδιάδρομος για μετανστευτικά αρπακτικά και των 7 γύπων που μας απόμειναν...χωρίς μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων...χωρίς αντισταθμιστικά έργα.....το χειρότερο εμείς θα πληρώνουμε τα προστήματα από την ΕΕ....Το κυνήγι; Δεν συγκρίνονται αυτά τα 2. Αλλά και πάλι πες βρέθηκε ο χώρος, δλδ 2-3 το πολύ στη Κύπρο στο μέγεθος των αιολικών. Συγκρίνονται αυτά με το εξωτερικό όσο αφορά εκτάσεις και ποιότητα κυνηγιού; Μήπως μιλάμε για κρεατοσυλλογή; Ελευθερώνω, κτυπώ και πάλι. Μήπως αυτοί που θα πηγαίνουν σε αυτά τα μέρη είναι αυτοί που μας σπάνε τα νευρά σήμερα στο βουνό που μοναδικός σκοπός τους είναι η κάρπωση με κάθε τρόπο; Ας πάνε τότε να εκτονωθούν εκεί και να αφήσουν εμάς να κυνηγούμε όπως κυνηγάμε σήμερα, αποσυμφόρηση κυνηγότοπων...! αν γίνουν έτσι περιοχές δεν νομίζω τα συγκεκριμένα άτομα τα οποία αναφέρεις να ενδιαφερτούν.... αυτοί που κυνηγάνε απαγορευμένες, και αυτοί που βάζουν τους σκύλους μέσα και στέκοντε έξω, και οι μεγάλες παρέες των στοιχημάτων κλπ, δεν νομίζω να΄επηρεαστούν αν δεν τους επηβληθούν αυστηρότερες πονές..., γίρεψε κανέναν που κάθετε στις τζίκλες και καρτερά το σωτήρι να του στείλει κανένα πέρτικο :lol: :lol: :lol: (γιατί είμαι σίγουρος πολλοί Κύπριοι θα πουν "ας δίνω 50 ευρώ κάθε φορά και να χτυπώ κάτι παρά να ανανεώνω την άδεια και να κόβκουνται τα πόδκια μου να πιάσω ένα περδίκι"). Ποιος θα χάσει όμως χρήματα αν γίνει κάτι τέτοιο (φίλε Μάριε για ποιον κτυπά η καμπάνα :D );

Υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα που ένας δημόσιος οργανισμός να έχει τόσες πολλές εξουσίες όσο το ταμείο -προστασία, έλεγχος, βελτίωση, εκτροφή, έρευνα (λέμε τώρα :D ), επιμόρφωση, εξετάσεις κτλ; Στο Ιράν και το Πακιστάν σίγουρα θα υπάρχει. Ούτε ο chock norris δεν τα προλαβαίνει όλα αυτά! Σε όλες τις προηγμένες κυνηγετικά χώρες οι κυνηγετικοί σύλλογοι έχουν σημαντική εμπλοκή (αν όχι αποκλειστική και το κράτος απλά επικουρική) γιατί όχι και εδώ; Γιατί να μην δώσουν μερικές και στους οργανωμένους κυνηγούς; (Όταν λέω οργανωμένους κυνηγούς δεν αναφέρομαι κυνηγετικούς συλλόγους όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα αλλά σε πιο μεγάλα σύνολα πχ κυν σύλλογος δυτικής Λεμεσού όπου όλοι οι κυνηγοί υποχρεωτικά θα είναι μέλη) το σχετικό τροποποιητικό νομοσχέδιο προβλέπει την ετοιμασία κανονισμών μέσω των οποίων θα επιτρέπεται και θα ρυθμίζεται η κατοχή και η εμπορία των εκτρεφόμενων θηραμάτων κάτι που ήταν απαίτηση των οργανωμένων κυνηγών και σήμερα βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας απαγορεύεται, δηλαδή όπως το αντιλαμβάνομαι αυτό που πρέπει να αποφευκτεί είναι η απελευθέρωση επί πληρωμή για άμεση κάρπωση, για τους λόγους που ξανααναφερτήκαν... αξίζει να πάρουμε το ρίσκο?. Τι φοβούνται τόσο πολύ; Η ΕΕ ένωση προωθεί την ενεργή εμπλοκή των πολιτών παντού σήμερα. Γιατί να μην γίνει αυτό και με μας; Γιατί να μην γίνουμε πιο μοντέρνοι σε αντιλήψεις σε πράξεις. Η ΕΕ χρηματοδοτεί τέτοιες ενέργειες από σύνολα πχ μια ιδέα "ενεργή εμπλοκή και επιμόρφωση των κυνηγών στην βελτίωση των κυπριακών βιότοπων". Ναι υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες αλλά....... Σε καμία περίπτωση δεν λέω να καταργηθεί το ταμείο αλλά να έχει ένα πιο επικουρικό λόγο ώστε να γίνει και ποιο αποτελεσματικό ένεκα της υποστελέχωσης του και εμείς οι κυνηγοί έναν πιο ενεργό.

Πάντως έχω περιέργεια να ακούσω και τις απόψεις άλλων συναδέλφων.

Καληνύχτα/μέρα

Μαρίνο, are u here?
Το ορισμένοι ανθρώποι/σύνολα να επιδιώκουν να ιδιωτικποιήσουν ή όχι το κυνήγι μας μέσο της απελευθέρωσης και εμπορίας των θηραμάτων είναι κάτι το οποίο χρειάζεται και απαιτέι πολλές συζητήσεις για να μπορέσει κάποιος να πάρει άποψη..... και το καταλαμβαίνω....
εξάλου ο κάθε ένας μας σκεύτεται διαφορετικά...

το τι δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς κάποιοι διαμαρτύροντε για την αύξηση των προστίμων από τι στιγμή που η παρανομία και οι παράνομες μεθόδοι αυξάνοντε.....
υπάρχει κάνένας εδώ που να μπορεί να δόσει καμιά λογική εξήγηση ρε κοπέλια?
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Πριν απο λιγο τελειωσε μια συνομιλια στο ΡΙΚ1 (Εκπομπη + -)
Με καλεσμενους τους Χατζηγερου,Κυπριανου,Βορκα,Αντωνιαδη,Περδικη
Σχετικα με το νεο νομοσχεδιο που ειναι τροποποιηση του παλιου εθεσαν τα πιο κατω οσα εφτασαν δηλ.

Χατζηγερου
1. Αυστηροτερος νομος κατα λαθροθηριας αγρινου απο 17.000 σε 50.000 (συμφωνω)

2. Κατα λαθροθηριας τη νυχτα ητε με αυτοκινητο ητε με οπλο ητε με σκυλο 50.000 (συμφωνω)

3. Οι κυνηγοι τα θηραματα που θα θηρευσουν με νομιμο τροπο κατα την περιοδο κυνηγιου ορισμενα ειδη θα υποχρεωνομαστε να πηγαινουμε να τα σφραγιζονται απο αρμοδιους του ταμειου θηρας επι πληρωμης και απο οτι ακουσα περιπου 30-50 ευρω για το λαγο εαν δεν με απατα η μνημη μου (καποιος που κτηπα 20-25 περδικια 3-5 λαγους 4-5 φραγκολινες 5-10 φασσες που θα παει να σταθει εαν πληρωνει να τα σφραγισει η θηρα για να δικαιουτε να τα εχει στο ψυγειο του εκτος χρονοδιαγραμματος που καθοριζετε εως σημερα δεν συμφωνω εαν ετσι εχουν τα πραγματα αλλα δεν αναλυσε το θεμα αυτο ο κ.Χατζηγερου γιατι ξεχαστικε το θεμα και τελειωσε και ο χρονος.)

4. 500 ευρω προστιμο και 6 βαθμους ποινης (στους 12 να χανεις την αδεια κυνηγιου) σε ιδιοκτητη σκυλου που σε κυνηγετικη περιοδο μπει σε απαγορευμενη περιοχη κυνηγιου ητε με συνοδια η χωρις

5. 500 ευρω προστιμο και 6 βαθμους ποινης (στους 12 να χανεις την αδεια κυνηγιου) σε ιδιοκτητη σκυλου που σε περιοδο αναπαραγωγης σε απαγορευμενη που δεν ειναι για εκγυμναση σκυλων ητε με συνοδια η χωρις

(Για το θεμα 4 & 5 ηταν και 1 απο τα θεματα που ηταν και οι κυνηγοι σε αντιπαραθεση και πηγαν στη βουλη και κατα την γνωμη μου σωστα εθεσαν οτι θα πηγαινουν θυματα και νομιμοι κυνηγοι αφου μονο και μονο απο ενστικτο καποιο σκυλι να ακολουθησει καποιο λαγο που ξεπεταξαμε απο επιτρεπομενη περιοχη σε περιοδο κυνηγιου και να το ακολουθησει σε μια κοντινη απο εμας απαγορευμενη.Σε αυτη την περιπτωση θα ειναι στην αντιληψη του θηροφυλακα που θα παρευρεθει εαν ηταν σκοπιμο η καταλαθος που μπηκε το σκυλι στην απαγορευμενη και να κοψει η οχι το εξοδικο Η Απαντηση του Χατζηγερου εαν εχεις τετοιο ατιθασο σκυλι να μην το περνεις κυνηγι η να μην κυνηγας κοντα σε απαγορευμενες περιοχες για να μην εχεις προβλημα :? Και να περνεις βολτα το σκυλι μονο στις περιοχες που δινουν για εκγυμναση ητε ειναι κυνηγετικος σκυλος ητε οχι)

6.Περιορισμος σκυλων απο βοσκους γιατι χρησημοποιουν τα σκυλια για εκπαιδευση στο βουνο και σε περιπτωσεις να λαθροθηρουν με αυτα και να κανουν και καταστροφες στες φωλιες των περδικιων (δαμε καπου εχουν και δικαιο απλα ας τους απαγορευσουν να βγαζουν τα σκυλια μαζι με το κοπαδι.Εν τζε εχουμε λυκους η αρκουδες και θα μας προστατεψουν εμας και τα αιγοπροβατα μας και πρεπει να βγαζουμε 5-10 σκυλια εξω μαζι μας)

7.Περιορισμος των σκυλων κουρσας που χρισημοποιουνται στην καταδιωξη των λαγων (Συμφωνω)

8.Οσο θηραμα κρατας πανω σου που θηρευσες σε περιοδο κυνηγιου νομιμα τοσα φυσιγγια να κρατας πανω σου αλλοιως προστιμο(Συμφωνω αφου ετσι και αλλοιως ο νομος υπαρχει και που ποιο παλια απλα το προστιμο θα αυξηθει. Ερωτηση.Εαν ο σκυλος καποιου κυνηγου πιασει λαγο χωρις πυροβολισμο και πανω στον ενθουσιασμο σου ξεχασεις να ριξεις μια βολη στον αερα για να παρεις το αδειο φυσιγγιο ετσι οταν χρειαστει να το δειξεις τι γινετε?)

Απο οτι καταλαβα κοπελια το νομοσχεδιο ειναι το ιδιο με το παλιο αλλα με τροποποιησεις με αυστηροτερες ποινες και πολυ σωστα νομιζω και σε αυτο συμφωνουν ολοι οι νομιμοι κυνηγοι δεν νομιζω να εχει εστω και 1 που δεν θα θελει να επιβαλωνται αυστηροτερες ποινες σε λαθροθηρες
Το θεμα με τα εκτροφεια με αδειες και ιδιοτικοποιηση του θηραματος να το ξαναδουν γιατι δεν θα γλυτωσουν με αυτο το τροπο απο τους λαθροθηρες αλλα να βρουν λυσεις για εμπλουτισμο του θηραματος και οχι να αφηνουν 3-5 μερες τα περδικια των εκτροφιων πριν το κυνηγι και να λεν εχει κυνηγι.Να βρουν τροπους με ολα τα λεφτα που περνουν απο τους κυνηγους καθε χρονο να πολλαπλασιασουν τα αγρια θηραματα
Και πρεπει να το μελετησουν ξανα γιατι εχει κομματια που δεν εχουν ουσια και στο τελος της μερας θα γινετε καθε νομιμος κυνηγος που ερχετε σε μια τετοια περιπτωση θυμα μπροστα στην αντιληψη του προσωπικου του Ταμειου Θηρας
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
KINIGOSS
Full Member

Δημοσίευση από KINIGOSS »

Λογια λογια λογια και τπτ αλλο παντα ο απλος και νομοταγης κυνηγος θα πληροννει τα σπασμενα θα στερειτε θηραμα θα προσεχει τα παντα για να μην τον συλλαβουν να μην χασει την αδεια του
εσεις πιστεφκετε οτι θα κοψουν οι λαθροθηρες? θα σταματησουν οι επωνιμοι -μεσατζιες να κυνηγανε με μηχανακια τα αποδιμητικα,θα σταματισει η σφαγη της φασσας? η οργανομενη λαθροθηρια της νυχτας σε λαγο? η λαθροθηρια των αγρινων?θα εχουμε ποιοτικοτερο θηραμα? ΑΓΓΟΥΡΚΑ -CUCUMBERS (για να καταλαβουν ολοι)
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Μολις εγραψα και χαθηκεν και γυρισεν μου :evil:

Σχετικα με το προστιμο για εκγυμναση σκυλων σε εκτος καθορισμενη περιοχη, ειναι το μονο μη εφαρμοσιμο και που με βρισκει εναντιων και εξηγουμε.

Αφου με τοσο βαρυ προστιμο και βαθμους με αναγκαζεις να παω σε καθορισμενη ζωνη εκγυμνασης.... και ουσιαστηκα οπως καταντησαν αυτες τες πειροχες, να λαλω οτι εστραφηκα πισω με το σκυλο γιατι εφανηκα απλα τυχεροςγια πειτε μου.....

Που ειναι η προνοια για οσους συλληφθουν να βαζουν ψατζιες?Που ειναι η προνοια που μας προστατευει και εμας και τα σκυλια μας? Που ειναι η προνοια για το πως θα καταληγει αυτος ο μαλακας που σκοτωνει τα σκυλια μας?
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
axerkwtis

Δημοσίευση από axerkwtis »

οταν εγραψα στην αρχη δεν ηταν για να παρω το μερος κανενου ουτε να καταδικασω κανενα..ειπα την γνωμη μου σαν κυπριος κυνηγος..ανησυχιες για το αθλημα..τα προστιματα οπως αναφεροντε δλδ στις 17000 ευρω ειναι ηδη ψηλα και με την τροποποιηση ακομα καλυτερα..εν τουτο ομως που χρειαζεται το κυνηγι της Κυπρου σημερα...λιγο πολυ τους γνωστους αγνωστους ολοι τους ξερουμε τουτο ελειπε να μεν τους ξερουν οι αρχες αλλα εν νομιζω να ενεργουν χωρις συγκαλυψη αρα σαν συνεπακολουθο εν νομιζω τουτες οι τροποποιησεις να εχουν ως στοχο την παταξη αλλα εχουν καθαρα εισπρακτικο χαραχτηρα..ο καθενας μας πασχυζει ειδικα τουτη την περιοδο οικονομικης κρισης να εχει και να κρατησει τον σκυλλο συντροφο του..μπορει να στερειτε τα παντα απλα και μονο για να τον κρατησει..τα βουνα εν γεματα ψατζιες ειδικα τζιαμε που εδωσε η θηρα αδεια..ρωτω κυριοι αρμοδιοι ή εμπλεκομενοι..εν να περνετε τα μωρα σας βολτα καπου που ξερετε πως κινδυνευουν σωματικα?θα τα εταιζετε με δηλητηριο???εμενα γιατι μου ζητατε να τα παρω τα δικα μου "μωρα" σε ενα τετοιο μερος και γιατι μου βαζετε και την θηλια στον λαιμο αν παω καπου αλλου που δεν επιτρεπετε 6 βαθμους ποινης και 500 προστιμο???ξεκινησαν να μιλουν για ιδιωτικοποιηση του κυνηγιου..το ημαρτον μου θα το πω ετσι και αλλιως ζουμε σε ενα δηθεν φιλελευθερο κρατος..γιατι οχι?στο κατω κατω το μονοπωλειο οπως αποδειχνετε καθημερινα βλαφτει..δημιουργα λερναιες υδρες στα διαφορα ποστα με κοινωνικο ωφελος "0"..οπως ειπε καποιος συναδελφος πιο πανω απο τις αδειες και μονο το ταμειο θηρας εισπαττει περιπου 4.500.000 ευρω..κεινα τα λεφτα τι τα κανει?εχτος που μισθους και εστω καποιους υπαλληλους που δουλευουν..βαζω στοιχημα πως οταν ζητησουν λεφτα για ενεργειες που θελουν να κανουν η απαντηση ειναι πως δεν υπαρχουν λεφτα..ποιος ο εμπλουτισμος που καμνει?ποιες οι μελετες?τι καμνει γενικα???καποιος ειπε πριν πως εν γινεται να τα καμνουν ολα γιατι στο τελος εν καμνουν τπτ..ασ δωσουν δυνατοτητες σε αλλους να αποσυμφορηθουν λιο περκει δουμε και μεις ασπρη μερα..πρεπει ο κυνηγος να πιασει τον νομο στα χερια του δλδ?αγαναχτησαμε και καλα ειναι να το καταλαβουν ολοι..και απλα απορια..ειχε υπο8εσεις λαθροθηριας με ξερω γω ποσους λαγους..εβαλαν 17000 προστιμο?και γιαυτο θελουν να γινει 50000?θελετε παταξη της λαθροθηριας?πιαστε κοσμο 60 ατομα παγκυπρια τι να σας καμουν?και που τους 60 οι 10 και μπορει ναν πολλους που λεω δουλευκουν..
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

Ο Αχερκοτης άγγιξε τη 'βλεα'

όντως, γνωρίζει κανεισ αν πλήρωσε έστω ένας το πρόστιμο τον 17000 ευρώ για λαθροθηρία?

το πρόβλημα δεν ειναι το πόσους νόμους έχουμε και το πόσο αυστηροί είναι.

Το πρόβλημα είναι αν τους αστυνομεύουμε.

θυμάστε τις εκστρατείες με τα κινητά στο αυτοκίνητο???

δεν έβλεπες κανένα να κρατά κινητό.

Τώρα που τα έχουν 'ποιο σοβαρά πράματα' οι αστυνομικοί να ασχολούνται μετρώ χωρίς καμία υπερβολή 4-5 να οδηγούν επικίνδυνα μιλώντας στο κινητό
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

marinos.a έγραψε:Ο Αχερκοτης άγγιξε τη 'βλεα'

όντως, γνωρίζει κανεισ αν πλήρωσε έστω ένας το πρόστιμο τον 17000 ευρώ για λαθροθηρία?

το πρόβλημα δεν ειναι το πόσους νόμους έχουμε και το πόσο αυστηροί είναι.

Το πρόβλημα είναι αν τους αστυνομεύουμε.

θυμάστε τις εκστρατείες με τα κινητά στο αυτοκίνητο???

δεν έβλεπες κανένα να κρατά κινητό.

Τώρα που τα έχουν 'ποιο σοβαρά πράματα' οι αστυνομικοί να ασχολούνται μετρώ χωρίς καμία υπερβολή 4-5 να οδηγούν επικίνδυνα μιλώντας στο κινητό
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ

ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΤΕ 50 ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ 17000 ΕΙΤΕ 50000, ΑΜΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΕΝΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ. ΑΜΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝ ΜΕΣΤΗΝ ΜΕΣΗΝ Ο ''ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ'' ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΜΕ ΝΟΜΟ ΜΕ 1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ, ΣΤΑ ΑΡΧ.........ΤΟΥ

Γιαυτο και ειμαι εναντιων του εξοδικου των 500 ευρω για τα σκυλια εκτοσ καθορισμενων περιοχων.Διοτι δεν εχω κανεναν κουμπαρο να με προστατευσει, διοτι θα ειναι για εισπραξη λεφτων αμεσα, ενω οι γνωστοι κουμπαροι των λαθροθηρων, οι επαγγελματιες σκυλαριεσ κλπ θα την γλυτωνουν και θα την πληρωνουν ο απλοσ κοσμακης που θελει να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ το σκυλο του απο τις καθορισμενες , πλουσιεσ σε ψατζιεσ περιοχες.

Οξα ο Κυριος Χατζηγερου η ο Κυριος Κυπριανου η ο ο Κυριος Βορκας περνει τους αριστουσ σκυλους του μονο σε καθοπρισμενες περιοχες???

ΕΓΩ προσωπικα ειμαι προς ΕΝΑΝΤΙΩΝ προς το παρων της ΚΟΚ Κ ΔΑΖ Λευκωσιας αλλα συνηστω την προσοχη στους υπολοιπους, δηλαδη την κεντρικη κοκ κ δαζ, το ταμειο θηρας και τις υπολοιπες επραχιακες.

Καμετε κατι εφαρμοσιμο και αντικειμενικο.
Καθοριστε ποινες για αυτους που βαλλουν ψατζιες, και αστυνομεψετε τις περιοχες που δινετε για εκπαιδευση, διευρινετε τες και καντε μας να νιωσουμε ασφαλεια.
Θα σας ακολουθησουμε.......αν το αξιζετε.....

Πως μπορει να με κανετε να σας εμπιστευτω αμα αφηνετε εξω που το χωρο αυτους που βαλλους ψατζιες.???
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Αξιοκρατια! Ισως το μεγαλυτερο προβλημα στην Κυπρο!
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Χαίρεται συνάδελφοι,

Άνθιμε πρέπει να είσαι Σπαρτιάτης ρε φιλε και εγώ ίσως να έχω ρίζες απο Αθήνα. Ότι είπα εγώ σε 5 ποστ και 50 γραμμές είπες το σε ένα ποστ και 3 γραμμές. Όντως, κάτι τέτοιο επιβάλλεται να γίνει.

Όντως ο φίλος Αχερκώτης έχει απόλυτο δίκαιο. Η εφαρμογή είναι το παν και όχι η αύξηση. Πόλλες φορές ολοι παρασυρόμαστε απο την αγανάκτιση μας και εγώ το ίδιο και ζητάμε πιο αυστηρά μέτρα ενώ στην ουσία δεν είναι τα αυστηρά προστίματα που θα μας σώσουν.

Είδα την εκπομπή χθες στο ρικ και είμαι ακόμα πιο απαισιόδοξος για το μέλλον.....να τους χαιρόμαστε όλους! Δεν μου άρεσε καθόλου το ύφος του Χατζηγέρου στην εκπομπή. Παρόλο που έχει δίκαιο σε αρκετά θέματα έχει το ύφος του κλασικού Κύπριου που έχει ένα Α δημόσιο αξίωμα (προσωπική άποψη). Την πιο σωστή κουβέντα από όλους την είπε ο Περδίκης και μπράβο του ;) . Αναφέρθηκε σε άδειες και τέλη κυνηγετικών σκύλων και αυστηρότερο έλεγχο αυτών. Την μεγαλύτερη πατάτα την είπε ο Κύπριανού. "Επειδή δεν έχουμε αρκετό προσωπικό για το ταμείο θήρας να ελέγχουμε τις παρανομίες πρέπει να αυξήσουμε το ύψος των προστίμων". Today Germany tomorrow the world........(Μαρίνο ποιος το είπε :D :D :D )

Σχετικά με το θέμα με τους σκύλους η προτεινόμενη τροποποίηση λέι ότι όποιος συλληφθεί σε μη επιτρεπόμενη περιοχή θα έχει πρόστιμο 300 ευρώ ανεξάρτητου αριθμού σκύλων. Δηλαδή εγώ με ένα σκύλο κάνω την ίδια ζημιά με 10 σκύλους που βγάζει έξω ένας άλλος.....! Σίγουρα και τα 2 παράνομα είναι αλλά βρίσκονται 4 παρέες παίρνουν που 3 σκύλους και μοιράζονται το πρόστιμο.
-Γιατί δεν το άφηναν 85 ευρώ και να το έκαναν ανά σκύλο;
-Γιατί δεν βάζουν όριο στον αριθμό των σκύλων στα εκπαιδευτικά και αφήνουν το καθένα ανεξέλεγκτα; (δείτε στο facebook την σελίδα γνωστού λεμεσιανού εκτροφέα που διαφημίζει και αρθρογραφεί και στο περιοδικό)
-Γιατί επιτρέπει καθημερινά την εκπαίδευση σκύλων και δεν την αφήνει μόνο Τετάρτη- Κυριακή όπως στο κυνήγι;
-Γιατί δεν εφάρμοσαν ποτέ το 3 σκύλους ανά κυνηγό;
-Γιατί δεν αγγίζει καθόλου η νέα νομοθεσία τα συμφέροντα των εκτροφέων σκύλων;

Πως να εμπιστευτώ εγώ τώρα και να δεχτώ αυτά τα μέτρα.

Κλείνοντας, κάτι ψιλο-αναρχο-επαναστατικό :D , γιατί να αποφασίζουν οι άλλοι για μένα και όχι εγώ. Αφού ως κυνηγοί συμμετέχουμε στις αποφάσεις μέσω των συλλόγων μας και των εκπροσώπων μας στην ομοσπονδία που όλοι γνωρίζουμε πως γίνονται οι εκλογές κτλ. Στους συλλόγους είναι γραμμένοι 10000 κυνηγοί οι υπόλοιπες 40000 όχι. Γιατί να αποφασίζει ο ένας για τους 5. Έτσι δεν γίνεται σήμερα; Γιατί δεν κάνει η υπηρεσία θήρας ως αρμόδια αρχή δημοψήφισμα για τα νέα μέτρα και προτάσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας φόβος κανένας να μην εκπροσωπεί αλλότρια συμφέροντα που προσάπτουν στο κίνημα των Λευκωσιατών. Εύκολα και πολύ απλά γίνεται αυτό ηλεκτρονικάμε μηδαμινό κόστος. Δικαίωμα θα έχουν όσοι έχουν ανανεωμένοι άδεια και αφού ψηφίσουν οι κυνηγοί μετά να προωθηθούν στη βουλή χωρίς καμία αμβισβήτηση. Ούτε εκπρόσωποι ούτε τίποτα ΑΜΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ......καλό εεεεεεεεεε αλλά για ποιους κτυπάνε οι καμπάνες

Άτε καλή τύχη στην Αποελάρα
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Εγω δεν αντιλαμβανομαι γιατι ακόμα υπάρχει μια περιεργη "αποικιοκρατική" συμπεριφορα ως σαν να ειμαστε αμπαλατοι ιθαγενης και ο καθε προιστάμενος -παρισταμενος βολεμενος μας βλεπει αφ υψηλου σαν να κατεχει την απολυτη γνωση.
Βασικα τουτο μ εκνευριζει αφανταστα......
Δεν ειναι η αξια των λεφτων που δινω , τα λεφτα δεν εχουν αξια οταν τα δίνεις για κάτι που λατρευεις αλλα εν το περιπαιξιμο....
Υπάρχουν φυσικά ατομα αξιολογα και σε γνωσεις και σε μερακι αλλα όπως σε όλους τους κρατικους οργανισμους τους τρωει κι αυτους το συστημα
Δεν λέω καλες οι τροποποιησεις και η εκδηλωση ενδιαφεροντος απο πλευρας Ταμειου θηρας αλλα παλε σαν να τζαιν λιον " αποικιοκρατικο" το συστημα ...λιον οριζω τζαι αποφασιζω επειδη εισαστεν ουλλοι αμπαλατοι τζαι γω ξερω καλητερα τι ειναι καλο για εσας
Νισαφιν ομως κοφκει τζαι μας νακκον ο νους μας...βαρτε κανενα προτζεκτ των συλλογων .....
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”