Εκδήλωση κυνηγετικών σύλλογών στη Βουλή

Απάντηση
NARITAPA
Full Member

Re: Εκδήλωση κυνηγετικών σύλλογών στη Βουλή

Δημοσίευση από NARITAPA »

Στο link του ταμείου θηρας,διαβάστε τη ανακοίνωση στις 19/3/2012. Εκεί υπάρχουν σχεδόν όλες οι απαντήσεις που θέλετε. Κατ'εμένα το μόνο μεμπτό είναι η κατάργηση του αρθρου 89,δηλαδή, η ΑΥΤΟΜΑΤΗ Απαγόρευση έκδοσης αδειας κυνηγίου σε λαθροθήρες που έχουν καταδικαστεί 2 φορές ,με εισαγωγή των βαθμών ποινής.
Έτσι είναι,..άν έτσι νομίζετε...../Λουίτζι Πιραντέλλο
andreas mouzouras
Full Member

Δημοσίευση από andreas mouzouras »

Φιλοι μου καλησπερα, θα ηθελα και εγω να εκφρασω τη γνωμη μου για τη σημερινη διαμαρτυρια των "κυνηγων". Ειναι αδιανοητο για εμενα να διαμαρτυρονται οι κυνηγοι για την αυξηση των εξοδικων. Χρονια τωρα δηλωνουμε οτι ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα του κυνηγιου μας ειναι η λαθροθηρια και οι χαιδευτικες ποινες που επιβαλλονται. Τωρα που επιτελους αποφασισαν να επιβαλουν αποτρεπτικες ποινες διαμαρτυρομαστε. Πραγματικα απορω γιατι να διαμαρτυρετε καποιος για την αυξηση της ποινης για λαθροθηρια αγρινου. Ακομα και οι βαθμοι ποινης δεν αποτελουν τοσο σοβαρο προβλημα. Το θεμα ειναι απλο, αν δεν κυνηγας σε απαγορευμενες, αν δεν χρησιμοποιας ηχομιμητικες συσκευες, αν δεν χτυπας μη επιτρεπομενα ειδη και αν εισαι κατοχος ανανεομενης αδειας κυνηγιου τοτε κανενας δεν μπορει να σου επιβαλει προστιμο οι βαθμους ποινης. Δηλαδη πρεπει απλα να τηρουμε τα αυτονοητα. Εκτος και αν οι διαμαρτυριες ειναι καθοδηγουμενες με σκοπο να προστατευσουν τα συμφεροντα ορισμενων. Αν οντως ισχυει αυτο τοτε : "Ετσι κκελλε ετσι ξιουραφι θελει"!!!! Σιγουρα ομως καποια θεματα χρειαζονται περισσοτερη συζητηση, οπως οι περιοχες ασκησης κυνηγετικων σκυλλων αφου στις λιγες περιοχες που ειναι διαθεσιμες τα σκυλια μας ειναι ερμεο στις ορεξεις του καθε ΜΑΛΑΚΑ που γεμιζει τα βουνα δηλητηρια, αναγκαζοντας μας να ρισκαρουμε και να εξορμουμε σε περιοχες ποιο ασφαλης.
Ο κυνηγός σέβεται το φυσικό περιβάλλον επειδή το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους.
ΝΙΚΟΣ.Χ
Full Member

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ.Χ »

φιλοι μου να σας θεσο ενα εροτημα πιους λαθροθηρες θα κατακελου;αυτους που θα παρανομου για κερδοσκοπια η γιατη εχου ραχη και καληψη η εμας γιατη εμπικα η σηλοι μες την απαγορεμενη.το αλλο που μας κανου ειναι μεταις περιοχες που πρεπη να ρησκαρη μεταξη ψατση η θηρας και γιατη οτα ανηγου η περιοχες δεν επητρεπου της απαγορεμενες για να πιεζουμε το θηραμα να μπενη μεσα και να μενη εκει
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Ρε παιδιά επειδή τελευταία ακούω διάφορα θέλω να πώ και εγώ την άποψη μου. Κάποιοι κινδυνολογούν ότι ξέρετε εάν φεί ο σκύλος σου και κάμει καταδίωξη του λαγού απο την επιτρεπώμενη και πάει στην απαγορευμένη τότε κινδυνεύεις σύμφωνα με τους νέους νόμους να φάεις 500 ευρώ πρόστιμο. Για όνομα του θεού. όταν εγώ είμαι παρκαρισμένος μακριά απο την επιτρεπώμενη και πάει ο σκύλος μου μέσα και πάω να τον φέρω υπάρχει περίπτωση να με καταγγείλει κάποιος έτσι εύκολα. Αλλά όταν σε κόψει με 10 σκύλους μες την απαγορευμένη τότε κάτι δέν πάει καλά. Απο την μια θέλουμε πιο αυστηρούς νόμους για να αποτρέψουμε τους παράνομους απο την άλλη θέλουμς παράθυράκια να μπορούμε να παρανομούμε. Οι θυροφύλακες εν τσεν παλαβοί. Έχουν σεσημασμένα άτομα τα οποία μέχρι σήμερα ο νόμος τους έδιδε παραθυράκια να ξεφεύγουν και προσπαθούν να κλείσουν κάποια παραθυράκια με αυτή την νομοθεσία. Όταν στην Πάφο οι χειρότεροι λαθροθήρες κυνηγούν τους λαγούς με σκύλο και προβολέα την νύχτα και όπως ισχυρίζονται έφαγαν 200 λαούς πέρσι κάποιοι πήγαν έξω απο την βουλή και φώναζαν να μην περάσει η τροποποίηση που δίνει την δύναμη στην θήρα να καταπατήσει τέτοιους ίδους λαθροθηρίες. Τελικά τι θέλουμε????
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
Phinix

Δημοσίευση από Phinix »

εγώ άκουσα ψες από τες ειδήσεις στο σίγμα τον διευθυντή της υπηρεσίας θύρας και με τζινα που άκουσα να λέει εν διαφωνώ σε τίποτε.

τελικά ναι, πιθανόν να υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα ευκαιριακά για κάποιους οι οποίοι πιθανόν να προσπαθούν μέσον εμάς - του απλού κυνηγού - να περάσουν κάποια πράματα

ίδωμεν
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Δεν τίθεται θέμα αποδοχής ή όχι των νέων μέτρων από την πλειονότητα των κυνηγών. ΝΑΙ θέλουμε νέα μέτρα αλλά πιο στοχευμένα και το βασικό πιο αποτελεσματικά. Τα νέα μέτρα κατά την γνώμη μου δεν θα βελτιώσουν την κατάσταση. Βαθμοί ποινής ρε παιδιά, είμαστε σοβαροί; Δείτε τι έγινε με τις άδειες οδήγησης, μειώθηκαν μήπως τα τροχαία με το σύστημα βαθμών ποινής;

Έρχεσαι και βάζεις πρόστιμο για την εκπαίδευση σκύλων τη νεκρή περίοδο και κατά την διάρκεια του κυνηγιού κανένας δεν κοιτάζει πιστοποιητικά κατοχής σκύλων, πρόστιμο για αριθμό σκύλων που είναι συμπεριφορές που ενοχλούν όλους μας, χαλούν μας την μέρα μας στο βουνό, την αισθητική μας, μας κάνουν να πηγαίνουμε σπίτι και να είμαστε όλο νευρα. Όπως όταν μου κάνεις έλεγχο και θες το πιστοποιητικό κατοχής του όπλου μου γιατί δεν το κάνεις αυτό και με το σκύλο μου; Απαγορεύεις τα τελιασμένα με λαγούς για εκπαίδευση σκύλων και οι περιοχές που έδωσες είναι γεμάτες φόλες. Δώσε άδεια πρώτα στα τελιασμένα και μετά αύξησε ποινές για εκπαίδευση σε μη καθορισμένες περιοχές. Βάζεις πρόστιμο για τα μηχανάκια και όχι στέρηση......εεε μοιραζόμαστε το πρόστιμο 5 άτομα και την επόμενη φορά θα πάρει ο άλλος τους βαθμούς ποινής. Λαθροθηρία είναι και να χτυπήσεις 1 τζιήκλα με μηχανάκι λαθροθηρία είναι και να χτυπήσεις 10 λαγούς την νύκτα. Γιατί η ποινή να είναι διαφορετική. ΝΑΙ περιορίζεις με τα νέα μέτρα την ζημιά που όντως γίνεται στο θήραμα από τα εκπαιδευτικά αλλά δεν γίνεται καμιά μελέτη και ενέργεια για τα επιβλαβή. Μήπως τελικά στο τέλος με τα νέα μέτρα θα βγουν κερδισμένες οι αλεπούδες που όντως εγέμωσε ο τόπος. Στη Κρήτη που η λαθροθηρία επίσης οργιάζει γιατί έχουν τόσους πολλούς λαγούς; Εδώ και χρόνια ακούμε για το καλιφορνέζικο ορτύκι, που είναι οι μελέτες του ταμείου για το θέμα; που είναι οι μελέτες για λαγούς εκτροφής σε μεγάλα τελιασμένα; για περδίκια; Το ταμείο έχει κάτι μεγάλες περιοχές τελιασμένες εντελώς εγκαταλελειμμένες γιατί δεν τις παραχωρούν στους συλλόγους ή να τις αξιοποιήσουν για εκπαίδευση σκύλων την νεκρή περίοδο με τα έσοδα να πηγαίνουν στο ταμείο. Η υπηρεσία γενικά γιατι δεν γίνεται πιο......μοντέρνα σε ιδέες και κολλά στα στερεότυπα που τα ακούμε για χρόνια τώρα.

Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου ναι συμφωνώ με τα νέα μέτρα αλλά κατά την προσωπική μου άποψη είναι πολύ πρόχειρα και για το θεαθήναι μόνο. Δυστυχώς, δεν θα μειώσουν το βασικό πρόβλημα του κυνηγιού μας την οργανωμένη συστηματική λαθροθηρία από επαγγελματίες λαθροθήρες. Ειλικρινά, μακάρι να έχω λάθος και να βρουν εφαρμογή τα νέα μέτρα και θα είμαι ο πρώτος που θα πει ΜΠΡΑΒΟ στους ιθύνοντες και ότι έλεγα μ******ς εγώ τότε.

Καλημέρα
635marios
Full Member

Δημοσίευση από 635marios »

κοπελια εγω εψεσ που ειδα στεσ ειδισεισ τα γεγονοτα εφανικεν μου οτι επειαν ουλοι οι λαθροθηρεσ και εδιαμαρτυρουνταν για τισ ποινεσ και για να ιδιωτικοποιηθη το κυνηγι
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Αν και δεν πολυασχοληθηκα με το θεμα, αυτο που καταλαβα ειναι οτι στους περισσοτερους υπαρχει συγχιση και δεν καλοξερουν γιατι διαμαρτυρονται και με ποιου το μερος ειναι. Πολυ προετρεξαν να διαμαρτυριθουν ος μια αντιδραση αυτοαμυνας πριν να δουν ομως τι ειναι αυτο στο οποιο αντικρουοντε. Ακουσα ατομο στισ ειδησεις να διαδηλωνει εξω απο την βουλη και να μιλα υπερ της προτασησ και οχι κατα....Απλα του ειπαν στο καφενειο εχει απεργια και επιε χωρις να δει αν τα πιστευω του ειναι αντιθετα....

Αυτο που διαφαινεται ειναι οτι Υπαρχουν καποιοι κυνηγοπατερες οι οποιοι ηταν οι συνηθησμενοι σε προνομια τα οποια ηταν εν αγνοια της μαζας των κυνηγων. Αυτοι αντιδρουν εαν δουν τα νερα τους να ταρασσονται...

Πρεπει να καταλαβουμε πρωτα τι ειναι αυτο που θα μας παρει μπροστα και μετα να υποστηριξουμε καποια αποψη.

Και κυριοτερο, μην παρασιρεστε απο τυχον διεφθαρμενα στοιχεια του κυνηγοκοσμου και να νο συμμεριζεσται σαν αρνια οποιαδοτε αποψη πριν να βαλεται την κριση σας να δουλεψει

Ειμαστε απειροι και ακομα εχουμε ενα κυνηγι ελευθερο αλλα πρεπει να καταλαβουμε οτι εαν δεν επενδυσουμε σε ποιοτητα και αυστηροτητα δεν υπαρχει περιπτωση να διατυριθει αυτο το προνομιο.
Αρκετες απο της αποψεις της υπηρεσιας θηρας ηταν κατα την Αποψη μου σωστες και η ιδανικη λυση ειναι οπως σε πολες αλλες διαμαχες καπου στη μεση. Το κυνηγι χρειαζεται και βοηθεια με εκτροφη αλλα και ελεγχο συλλογικα απο μια υπηρεσια....
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

σημερα στο μερα μεσημερι
Βγαινει ο ενας και ζητα να μειωθει η αδεια στα 20 ευρω
Βγαινει ο αλλος και ζητα να μην καπνιζουν οι κυνηγοι γιατι βαζουν φωτιες :?
Βγαινει ο αλλος και λεει οτι δεν υπαρχει λαθροθηρια γιατι ο λαγος ειναι πλεον 20 ευρω η αξια του :?
Βγαινει ο αλλος και λεει οτι λογο της ανεργειας λαθροθηρουν για να ζησουν την οικογενεια τους :?
Μα που ζουν ολαν αυτοι στην κυπρο η στο εξωτερικο :?:
1.Η αδεια μπορει να ειναι ακριβη για ορισμενους αλλα για να τοποθετουνται ποτηστρες ,να γινονται σπορες, εκτρφουν τα αρρωστημενα περδικια πιστευω εν καλα τζιαμε που ειναι.
2.πανω στα δαση μονο κυνηγοι κινουνται και μονο αυτοι ευθυνονται για τις πυρκαγιες που σημειωνονται επειδη καπνιζουν.Ουτε τουριστες ουτε φωτογραφοι ουτε περιβαλοντιστες ουτε κανενας που να εχει σχεση με το κυνηγι.Στην πυρκαγια που σημειωθηκε και καηκαν ολα στην περιοχη Σαιτα εφταιγε κυνηγος θα μας πουν ακομα λιγο.
3.Ο αλλος που λαλει δεν εχει λαθροθηρια γιατι δεν αξιζει ο λαγος σημερα πρεπει να εχει χρονια να βγει εξω εστω σε κανενα καφενε να ακουσει ποσα παει και ειδικα ζωντανος
4.Ο αλλος πρεπει να ειναι ηδη λαθροθηρας γιατι τους υποστηριξε λογο της κρισης και της ανεργειας λαθροθηρουν για να παρουν στην οικογενεια τροφη η να τους πουλησουν για να ζησουν την οικογενεια τους μανα μου ρε η πεζινα τα τελλια και ο χρονος που τρωνε τα βραδια τις φθορεςν των αυτοκινητων φκαλουν τες περα και για την οικογενεια σκεφτηκε να πει

Ο ποιο σωστος για εμενα ηταν ο κυπριανου απο τα λεγομενα του που ηταν στην εκπομπη αλλα δεν ειχε κανενας χρονο να στηριξει οσα συζητηθηκαν
0 Χατζηγερου και ο Κακουλης που ηταν στην εκπομπη ηταν σαν να ηταν καπου αλλου και οχι κυπρο
Και ο κυριος Βορκας τι να πω :?:
Κατι ανθρωποι σαν αυτους ειναι που θα καταστρεψουν το ''ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΥΝΗΓΙ''
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
635marios
Full Member

Δημοσίευση από 635marios »

φιλε nature ετσι για να γνωριζουν και ορισμενοι και εσυ γιατι ορισμενοι ανυσυχουμε πριν 10 περιπου χρονια 3 χωρια τησ ορηνησ λαρνακασ υπεβαλαν ετυμα να μην πηγαινη κανενασ κυνηγι σε αυτα παρα μονο με αδεια απο αυτουσ .οτα κυνηγουσα τζικλεσ μια τεταρτη ειρτε ενασ με ενα διπλοκαμπινο και μου ειπε να φυγο και δεν επιτρεπετε να κυνηγο .εγω δεν ειξερα τι γινετο και σε τι διαδικασιεσ εβρισκετουν το θεμα .εμεινα αφωνοσ .εκανονισαμε τρια χωρια μου λεει δαπανω να μεν επιτρεπετε να κυνηγατε χωρισ την αδεια μασ .δεν επιτρεπουμε να μπαινετε μεσ τεσ περιουσιεσ μασ .εκαμα χρονια στην αγγλια μου λεει και ετσι διαιξαγετε το κυνηγι .εν να το καμουμε και εμεισ εδω .μετα παρελευση δυο τρια χρονια ειμουν σε συνεδριο τησ επαρχιακησ αντιπροσοπευοντασ το συλλογο μου .και ηταν και ο κυριοσ χατζιγερου του ταμιου θηρασ και το αναφερε οτι καπια χωρια ζητησαν να περασουν το κυνηγι στα χερια τουσ τοτε εγω θυμηθικα τα λογια αυτου που συναντυσα . ομωσ τοτε δεν μπορουσαν γιατι ο νομοσ δεν επετρεπε να αναπαραγουν και να απελευθερωνουν θηραματα ουτε και τωρα .ομωσ τωρα που ειμαστε στην ευρωπη τουσ διδει το δικαιωμα των ιδιωκτιτων γησ να το κανουν αλλα σκονταφτουν πανω στο νομο για τημν εκτροφη και απελευθερωση κατι που παμε να καμουμε .εκτασεισ μεγαλεσ υπαρχουν κοινωτιτεσ η και συπλεγματα κοινοτιτων για ενα εξτρα ισοδιμα .πιστευω και εγω ακραταντα οτι το ταμειπο θηρασ απετυχε παταγοδωσ σε οτι αφορα το θεμα αυξηση του θηραραματοσ αλλα οχι να καμουμε κατι που θα πειραξει το κυνηγι μασ .μακαρι να βρεθει μια χρυση τομη στο θεμα απελευθερωσεισ .εγω ειμαι τησ αποψησ εδω και πολυ καιρο εμεισ οι κυνηγοι να διμοιουργουμε τισ ιδανικεσ συνθικεσ σε ενα βιοτοπο συνθικεσ διαβιωσησ των θηραματων δηλαδη και το ταμειο θηρασ να απελευθερωνη τα θηραματα .να μυραστουμε την διαχειριση δηλαδι .με κανενα αλλο τροπο δεν θα τα καταφερουμε ενεργο ρολο των κυνηγων στα του κυνηγιου και το ταμειο θηρασ να απελευθερωνη και να προστατευη τα θηραματα .για την διαβιωση θα φροντιζουμε εμεισ
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”