Αλήθεια ή παραμύθια

Άβαταρ μέλους
beretta682
Full Member

Re: Αλήθεια ή παραμύθια

Δημοσίευση από beretta682 »

Laurona έγραψε:Τα περδικια απελευθερωσης επιβιωνουν.........εδω σας θελω....

Εχει 2 βδομαδες που βρισκω στον κεντρικο δρομο του χωριου μια περδικα, που ρεσσω διπλα της με το αυτοκινητο, καμαρωνω την , παιζω της πουρου και εν φευκει.Τρωει διπλα διπλα με τα φιλικουτουνια, με στο δρομο. τζινα πετουν τζιε φευκουν τζινη περπατα και καμαρωνει.Ειναι πανεμορφη αλλα .......ειναι αγρια η ειναι εκτροφειου και εχει επιβιωσει.......??

Εκτος εαν ειναι διχασμενη προσωπικοτητα και νομιζε ιοτι εν φιλικουτουνα :lol:
φκάλε καμια φοτό να την καμαρώσουμε τζιεμείς...
Φιλικά,
Χρήστος
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

:
Κατά την δική μου άποψη και με τα όσα έχω διαβάσει (ελεύθερο χρόνο) μπορεί να επιβίωση ένα 10%. Αλλά και αυτό το μικρό ποσοστό που επιβιώνει το οποίο προέρχεται από μαζική εκτροφή αμφιβάλω αν μπορεί να δώσει απογόνους και να μεταφέρει γενετικά χαρακτηριστικά. Σίγουρα ένα μικρό ποσοστό θα το κάνει αλλά αξίζει για ένα τόσο μικρό ποσοστό να πηγαίνει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό χρημάτων στα περδίκια εκτροφής;
Άβαταρ μέλους
beretta682
Full Member

nature έγραψε:

:
Κατά την δική μου άποψη και με τα όσα έχω διαβάσει (ελεύθερο χρόνο) μπορεί να επιβίωση ένα 10%. Αλλά και αυτό το μικρό ποσοστό που επιβιώνει το οποίο προέρχεται από μαζική εκτροφή αμφιβάλω αν μπορεί να δώσει απογόνους και να μεταφέρει γενετικά χαρακτηριστικά. Σίγουρα ένα μικρό ποσοστό θα το κάνει αλλά αξίζει για ένα τόσο μικρό ποσοστό να πηγαίνει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό χρημάτων στα περδίκια εκτροφής;
Ο σκοπός των απελευθερώσεων φίλε μου δεν είναι να αυξηθεί ο πληθυσμός των περδικιών.. σκοπός τους είναι να κυνηγηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα απο τις απελευθερώσεις έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται τα άγρια περδίκια και να κρατείται έτσι μια ισορροπία..
Φιλικά,
Χρήστος
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Φίλε, αν ισχύει αυτό τότε φαντάζομαι θα μιλάμε για παγκόσμια κυπριακή πρωτοτυπία :D . Δεν νομίζω να είναι αυτός ο βασικός σκοπός.

Δες ένα link περί διαχείρισης άγριας ζωής που έβαλε άλλος φίλος σε άλλο θέμα

http://youtu.be/ssQoJqdZcRw
Άβαταρ μέλους
beretta682
Full Member

nature έγραψε:Φίλε, αν ισχύει αυτό τότε φαντάζομαι θα μιλάμε για παγκόσμια κυπριακή πρωτοτυπία :D . Δεν νομίζω να είναι αυτός ο βασικός σκοπός.

Δες ένα link περί διαχείρισης άγριας ζωής που έβαλε άλλος φίλος σε άλλο θέμα

http://youtu.be/ssQoJqdZcRw
φίλε φέτοσ έκαμα τα μαθήματα για να φκάλω άδεια τζε εμίλησεν μας θηροφύλακας περι του θέματος.. έννεν δικές μου εικασίες
Φιλικά,
Χρήστος
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Εχει 2 βδομαδες που βρισκω στον κεντρικο δρομο του χωριου μια περδικα, που ρεσσω διπλα της με το αυτοκινητο, καμαρωνω την , παιζω της πουρου και εν φευκει.Τρωει διπλα διπλα με τα φιλικουτουνια, με στο δρομο. τζινα πετουν τζιε φευκουν τζινη περπατα και καμαρωνει.Ειναι πανεμορφη αλλα .......ειναι αγρια η ειναι εκτροφειου και εχει επιβιωσει.......??

Εκτος εαν ειναι διχασμενη προσωπικοτητα και νομιζε ιοτι εν φιλικουτουνα :lol:

Μαλλον εν αρσενικος τζαι δεν ηβρε θηληκο και φακκα γυρω τις φιλικουτουνες περκι του κατσει καμια, τζαι ετσι για να καμνει τον μαγκα εν σηκωνεται αμα ρεσσεις με τ αυτοκινητο για να εντυπωσιάσει!! :lol:
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

Anthimos έγραψε:
marinos.a έγραψε:αλλη κουβέντα που άκουσα ειναι οτι εκι που εχει περτικους συνήθως εχει και κατσικορώνες διότι τρων τες τσιλαρκες τους
Οπου εχει κατσικωρονες πιθανόν να έχει πέρτικους επειδη εν ησυχία!!!! Ειχα μες το κλουβι παλια μαζι με τους περτικους μια κατσικωρονα, οποτε την εταιζα ετρωεν πάντωες εν την εκοψα καμια φορα χορτάτη που τις τσιλλαρκες :D

ετσι ετσι... ;)
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

[/quote]

φίλε φέτοσ έκαμα τα μαθήματα για να φκάλω άδεια τζε εμίλησεν μας θηροφύλακας περι του θέματος.. έννεν δικές μου εικασίες[/quote]

Αγαπητέ μου φίλε δεν το λέω για σένα. Απλά, δεν μου ακούγεται λογικό, και το κυριότερο δεν είναι αειφόρο.

Καλά για τα μαθήματα της θήρας άστο επίπεδο μηδέν. Καθαρά για κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Τα περδικια απελευθερωσης μπορουν να επιβιωσουν σιγουρα αλλα αμφιβαλω εαν μπορουν να γεννησουν. Εχω χτυπησει περδικι με κοκκινο πλαστικο δακτυλιδι 3,4 χρονια μετα απο την χρονια που εβαλαν τα δακτυλιδια εκεινα.

Επισης αρκετες φορεσ ετιχε να χτυπησουμε περδικια που ηταν απελευθερωσεις παλιας χρονιας σε περιοχες με κλουβες που ειναι ομως δυσβατες κα γλυτωνουν.

Ομως το γενικο ποσοστο που επιβιωνει απο το κυνηγι και αλλους παραγοντες μεχρι να φτασει σε σημειο να αναπτυξει ικανοτητες επιβιωσης δεν ξεπερνα το 5 με 10 % του συνολου κατα την αποψη μου.
Συμφωνω και εγω οτι τα θηραματα αυτα απελευθερονονται καθαρα για συμπληρωμα της καρπωσης και οχι για εμπλουτισμο σε μακροχρονιο σταδιο. Αλλιως δεν θα τα αφηναν λιγες μερες πριν το κυνηγι με το συγκεκριμενο τροπο.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Παιδες πριν καμια 25 ετια ειχαμε περδικους σε κλουβι, μια μερα στο κυνηγι στο Κορνο ο σκυλος μας ( λαμπραντορ) μας εφερε μια θυλικη περδικα δακτυλιωμενη ζωντανη και την βαλαμε στο κλουβι μαζι με τους υπόλοιπους . Μετα απο καμια 10αρια μερες θυμαμε οτι ψοφισαν 5-6 απο τα υπολοιπα πουλια αλλα αυτη επεβιωσε και γεννησε 3 τζοιλιες απο καμια 20αρια αυγα τα οποια εκκολαψαμε . Ήταν πολυ παραγωγικη και μια χρονια της τα αφησα και καταφερε ν αναγιωσει 3 πουλλουθκια!!! νομιζω πως αναπαραγονται μια χαρά !!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”