Ο πύθωνας της Κύπρου...Όλα τα είχε η Μαριορή...
Είδαν τον πύθωνα να κυνηγά σκύλο
Πονοκέφαλος για την Αστυνομία Αμμοχώστου οι φήμες Από δυο μέτρα έγινε πέντε και έχει ο Θεός...
Τρομερά πράγματα και σενάρια διαδραματίζονται στο Παραλίμνι όπου φαίνεται πως δουλειά δεν είχαν και δουλειά βρήκαν μέσα από την ιστορία του… πύθωνα που έτρεχε ξοπίσω σκύλο για να τον καταβροχθίσει στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, κοντά στη «Λίμνη». Οι φήμες οργιάζουν από στόμα σε στόμα, διαδικασία κατά την οποία ο πύθωνας κερδίζει συνεχώς πόντους, με αποτέλεσμα από τα δύο μέτρα που είχε όταν τον είδε- αν τον είδε αυτός που τον είδε, να φτάσει μέχρι τις 8.30
χθες το πρωί, σύμφωνα με… στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, τα πέντε μέτρα!
Και μέχρι το απόγευμα, εκφράζονταν φόβοι ότι θα έφτανε διά των αφηγήσεων, τα 15 μέτρα, τρέποντας ίσως σε φυγή και κάποιους κατοίκους που έχουν καταληφθεί από πανικό. Τα μόνο βέβαιο γύρω από την ιστορία του πύθωνα μέχρι στιγμής είναι ότι έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Αστυνομία Αμμοχώστου, καθώς τα τηλέφωνα και τα σενάρια που φθάνουν κοντά της, είναι καταπληκτικά, ενώ ο άφαντος μεγάλος όφις μετρά και το πρώτο του «θύμα». Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα που αργά το απόγευμα της Τετάρτης μάζευε την μπουγάδα της νύ φης της σε οικία στην περιοχή της «Λίμνης» προς Σωτήρα, όταν ξαφνικά είδε ένα μαύρο πράγμα να κινείται στην τσιμεντένια επίστρωση της αυλής. Πέταξε την κούπα με τα ρούχα και πανικοβλημένη έτρεξε να μπει στο σπίτι με αποτέλεσμα να γλιστρήσει στα σκαλιά της βεράντας και να κτυπήσει στο πρόσωπο και τα γόνατα. Στις κραυγές της προσέτρεξε ο γιος της που ήταν στο σπίτι και την περιμάζεψε. Όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα εξέλαβε μαύρο καλσόν (κολάν)
που το είχε πάρει ο άνεμος ως τον πύθωνα που αναζητούν στο Παραλίμνι, γεγονός που την κατατρόμαξε και είχε συνέπεια τον τραυματισμό της.
Ενωρίτερα την Τετάρτη, η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να φτάσει στην πηγή πληροφορίας ότι ο πύθωνας εθεάθη σκαρφαλωμένος πάνω σε δέντρο. Κάθε φορά που εντόπιζε κάποιον που φερόταν ως ο μάρτυρας που είδε τον πύθωνα πάνω στο δέντρο, αυτός έλεγε ότι «άκουσε το γεγονός που κάποιον άλλο». Τελικά, η Αστυνομία έφτασε και σε εκείνο που πρωτοείπε σύμφωνα με όλους τους άλλους την ιστορία. «Μα ρε κοπέλια τζιαι εγώ έτσι άκουσα τζιαι είπα το. Είπεν μου κάποιος πως ήταν ο πύθωνας σκαρφαλωμένος πάνω στο δέντρο τζιαι «έχασεν» την κίνηση», ανέφερε η υποτιθέμενη πηγή της «πληροφορίας». Και ενώ στην περιοχή της «Λίμνης» κάποιοι κάτοικοι δηλώνουν πως «βαδώνουν και σταγκώνουν» και προσέχουν πολύ όταν βγουν στις αυλές τους, γνωστός ερπετολόγος από την Πάφο ενημέρωσε χθες την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου ότι έσπευσε στην περιοχή για να διεξάγει έρευνες προς εντοπισμό του πύθωνα. Και αυτός δεν ήταν ο πρώτος, αφού σύμφωνα με την Αστυνομία την Τετάρτη και άλλοι ερπετολόγοι έκαναν το ίδιο.
» σεναρια
…Τον είδαν σε δέντρο, αλλά αυτός που τον είδε δεν είχε ιδέα… Κάποιοι λένε για λυμένο σκύλο που έτρεχε με τοσχοινί του και για «αθκειασάρηδες»!... Ίσως να ήταν και νερόφιδο…
Η ιστορία και η εκδοχή… Η ΥΠΟΘΕΣΗ έχει την αφετηρία της προ δεκαπενθημέρου. Κάτοικος Παραλιμνίου που κινείτο στην περιοχή του ιδρύματος Αγίου Νεκταρίου αργά το βράδυ, φέρεται να είδε τον πύθωνα δύο μέτρων να κυνηγά σκύλο. Αρχικά άρχισε να λέει την ιστορία σε φίλους του, που τον παρότρυναν προχθές Τετάρτη να το αναφέρει στην Αστυνομία. Ωστόσο, η επιστημονική άποψη που έχει η Αστυνομία είναι ότι οι πύθωνες κινούνται σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου και σίγουρα δεν μπορούν να κυνηγούν σκύλους και μάλιστα μεγαλόσωμους. Επίσης, ούτε από καταστήματα που πουλούν πύθωνες ή κάποιο ιδιοκτήτη αναφέρθηκε απώλεια.
Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή για την υπόθεση. Κάποιοι μιλούν για ένα σκύλο που λύθηκε με το σχοινί του και έτρεχε στους δρόμους της περιοχής. Και ίσως με τα φώτα το βράδυ να δημιουργήθηκε η σχετική εικόνα στον άνθρωπο που ανέφερε την υπόθεση. Αλλά και πέραν όλων αυτών, αρκετοί στο Παραλίμνι μιλούν και για «αθκειασάρηδες» που έκαναν τον «ψύλλο κάμηλο» ή και για το ενδεχόμενο ο υποτιθέμενος πύθωνας να ήταν ένα γερασμένο νερόφιδο ή ακόμα και μαύρο φίδι, «περβολάρης», που απλώς έλαχε να διασταυρώνει τον δρόμο ξοπίσω του σκύλου, που ίσως να ήταν και η αιτία που ξεσήκωσε την ιστορία.
Πάντως εκ των πραγμάτων και εκ των διαστάσεων που προσέλαβε η ιστορία με τον πύθωνα στο Παραλίμνι, η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης, με την ελπίδα κάποια στιγμή- εάν όντως υπάρχει πύθωνας- να λάβει την πληροφορία που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και παγίδευσή του.
ΤΟΥ ΠΑΜΠΟΥ ΒΑΣΙΛΑ
Τελικα τι εγινε με αυτη τη κουβεντα?
Ξερει κανενας τιποτα?
Ο πύθωνας του Παραλιμνιου
- 'petros'
- Δημοσιεύσεις: 990
- Εγγραφή: 10 Αύγ 2011, 13:52
- Τοποθεσία: Λευκωσια
Ο πύθωνας του Παραλιμνιου
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
- marinos.a
- Site Admin
- Δημοσιεύσεις: 1804
- Εγγραφή: 24 Αύγ 2010, 10:55
- Τοποθεσία: Λευκωσία
Re: Ο πύθωνας του Παραλιμνιου
άκουσα οτι έτρωε πολλά αγγουρκα της Χλορακας και γι αυτό έγινε τόσος
Si vis pacem, para bellum