ΚΥΝΗΓΟΙ - ΚΡΕΑΤΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

dangerous
Full Member

Re: ΚΥΝΗΓΟΙ - ΚΡΕΑΤΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

Δημοσίευση από dangerous »

τριτη βραδυ βρεθομαστε σε ενα σπιτι σε κατι φιλους..εκει βρισκω ενα φιλο εκ κοκκινοχωριων μεριες του λεω
φιλε μου τι εκαναν οι παρεες σου την πρωτη κυριακη΄?μου λεει φιλε μου επιαν τροοδος εφκαλαν 13 και επαιξαν 7 λογικα λεει μου θα παιξουν και αυριο 3-4..
ψευτης σαν ανθρωπος δεν ειναι αλλα εγω λεω σας δεν ειναι 7 ειναι 3-4-5 πεστε μου οταν ξεκινας το τροοδος απο την πρωτη εξορμηση(οχι σαν εμας που λεμε τροοδος θα φκουμε οταν μπει καλα ο δεκεβρης να πα8κιετε καλα να φαει και λια νερα) πεστε μου τι σωτηρια εχει το θηραμα μας.?

εγω ειλικρινα σας μιλω οτι το θηραμα μας πρεπει να το υπερ εκτιμουμε γιατι αν αναλογιστουμε τις ανομβριες το μεγαλο αριθμο κυνηγων και την περιορισμενη εκταση χωρου τις λαθροθηριες και πολλα αλλα ο ρυθμος με τον οποιο αναπαραγεται το θηραμα μας ειναι εκπληκτικος...κυνηγω βουλγαρια και βλεπω τις εκτασεις τα νερα και ολες τις συγκιριες(θετικες) και σας λεω οτι δεν θα ειχαν καμια υποθεση εαν ειχαν εστω τα μισα αρνητικα απο τι εχουμε..

γιαυτο πρεπει να καταλαβουν πολλοι οτι το θηραμα μας ειδικα την περδικα και το λαγο πρεπει να τα υπερ εκτιμουμε και να τα υπερ σεβομαστε
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

dangerous έγραψε:τριτη βραδυ βρεθομαστε σε ενα σπιτι σε κατι φιλους..εκει βρισκω ενα φιλο εκ κοκκινοχωριων μεριες του λεω
φιλε μου τι εκαναν οι παρεες σου την πρωτη κυριακη΄?μου λεει φιλε μου επιαν τροοδος εφκαλαν 13 και επαιξαν 7 λογικα λεει μου θα παιξουν και αυριο 3-4..
ψευτης σαν ανθρωπος δεν ειναι αλλα εγω λεω σας δεν ειναι 7 ειναι 3-4-5 πεστε μου οταν ξεκινας το τροοδος απο την πρωτη εξορμηση(οχι σαν εμας που λεμε τροοδος θα φκουμε οταν μπει καλα ο δεκεβρης να πα8κιετε καλα να φαει και λια νερα) πεστε μου τι σωτηρια εχει το θηραμα μας.?

εγω ειλικρινα σας μιλω οτι το θηραμα μας πρεπει να το υπερ εκτιμουμε γιατι αν αναλογιστουμε τις ανομβριες το μεγαλο αριθμο κυνηγων και την περιορισμενη εκταση χωρου τις λαθροθηριες και πολλα αλλα ο ρυθμος με τον οποιο αναπαραγεται το θηραμα μας ειναι εκπληκτικος...κυνηγω βουλγαρια και βλεπω τις εκτασεις τα νερα και ολες τις συγκιριες(θετικες) και σας λεω οτι δεν θα ειχαν καμια υποθεση εαν ειχαν εστω τα μισα αρνητικα απο τι εχουμε..

γιαυτο πρεπει να καταλαβουν πολλοι οτι το θηραμα μας ειδικα την περδικα και το λαγο πρεπει να τα υπερ εκτιμουμε και να τα υπερ σεβομαστε
χριστακη μου κοσμος επεχε αρκετους περτικους και λαους την πρωτη μερα και καποιοι ηβραν και τη τεταρτη... νομιζεις οτι απο την δευτερη κυριακη και μετα θα βλεπει θηραμα μπροστα του κανενας χωρις να λιωσουν τα ποδια του και να εχει και τυχη.

οσο θηραμα και να εχουν οι περιοχες μας πριν το κυνηγι ειναι τοση η πικνοτητα των κυνηγων που με εξερεση καπιες ορινες περιοχες το 85% των θηραματων πεθαινει τις πρωτες 2 εξορμμησεις.

οποτε μεν το ψαχνεις οτι καποιοι επιαν τροοδος απο την αρχη. το παιγνιδι που πεζουν οι παραπανο λεγεται 'απου προλαβει επρολαβεν και αποφαν εφαν'...

λες για τη βουλγαρια οτι εχει τα μισα προβληματα μας αλλα εγω σου λεω οτι εμεις δεν εχουμε ουτε το ενα τισ 1 τοις εκατο της διαχειρησης που εχουν

ενδικτικα σου λεο στη σερβια που κυνηγισε η παρεα μου φετος μπορουσες ανετα να κτυπησεις 5-8 λαγους την ημερα ο καθενας. εντουτις οι ντοπιοι δικαιουντε ενα λαγο το ατομο την ημερα και με αυστηρη επιβλεπση. και διατιρουν τους πλυθησμους.

στη κυπρο εχουμε 100 φορες λιγοτερους λαγους, 100 φορες περισσοτερη πυκνοτητα κυνηγων , διπλασιο κοτα , καθολου επιβλεπση και κερασακι στη τουρτα τα διπλασια προβληματα απο αυτους. νομιζω το αποτελεσμα ειναι απλα μαθηματικα...
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

γιατi να μην μειωθει το κοτα;

να δικαιουσε 1 λαγό 4 περδίκια (γιατί το 3 μπορει να φανει ακραίο) και 1 φραγκολίνα.

αλλά εννοείτε πρέπει να γινετε και ο απαιτούμενος έλεγχος Αλλα ΔΕΝ...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
NIKOLAS
Full Member

Δημοσίευση από NIKOLAS »

ΟΣΠΟΥ ΕΝ ΑΛΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ,ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΦΤΙΝΙΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ,Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΛΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΙΠΕΣ ΕΞΟΡΜΙΣΕΙΣ JOKER
ΕΠΕΞΑ 3 ΠΕΡΔΙΚΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΩ ΠΕΡΙΠΕΖΟΥΝ ΜΕ .ΜΑ ΜΟΝΟ??? ΕΕΕ ΜΑ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΟΡΙΟ ΕΝ 5 ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΕΡΩ ΜΙΑ ΣΑΚΚΟΥΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΠΡΑΒΟ? ΕΝ ΕΣΤΑΘΗΚΛΑ ΣΤΕΣ ΚΛΟΥΒΕΣ ΟΥΤΕ ΕΚΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥΚΩΣΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΓΙΑ ΛΑΓΟ ΛΟΓΩ ΖΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕΝ ,ΕΕ ΠΟΤΖΙ ΠΟΔΑ ΕΠΕΞΑ 3 ΠΕΡΔΙΚΙΑ,ΚΑΛΗΝ ΥΓΕΙΑΝ ,Ο ΛΑΟΣ ΗΡΤΕΝ ΕΧΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ! ΟΜΩΣ Ο ΠΛΕΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑ ΠΟΤΕ ΤΟΥ,ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΜΟΣ ΣΕ ΣΦΕΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΗΣ ΜΑΜΜΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΚΑΣ ΜΑΣ,ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΜΑΣ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΕΜΩΝΝΟΥΝ ΟΙ ΤΖΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩ,ΔΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΛΟΥΣ ΟΡΝΙΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝ ΝΑ ΞΙΑΣΟΥΝ ΠΑΛΕ.
ΚΑΤΙ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ.
NIKOLAS
Full Member

Δημοσίευση από NIKOLAS »

ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΗΘΛΕΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΕΡΔΙΚΙΩΝ(ΚΛΟΥΒΕΣ ΠΧ)?
ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITES ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΔΙΚΟΚΥΝΗΓΟΣ ΕΚΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΕΛΕΙ ΣΚΥΛΛΙ ΚΑΙ ΓΕΡΑ ΠΟΔΙΑ,ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΣΙΚΩΝΝΕΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.ΑΝ ΚΑΠΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ
JiniosEmba
Full Member

Δημοσίευση από JiniosEmba »

εγω εννα γορασω μια κουτα δισκους τζιαι που να σσιη τζινι εννα καθουμε με την μηχανη να παιζω να προσκολιουμε οσπου ενεσσιη τιποτε :D
Άβαταρ μέλους
tracker686
Full Member

Δημοσίευση από tracker686 »

admin έγραψε:
winchester έγραψε:Μα ρε παιδεια το πιο αστειο απολα αυτα ειναι οτι ερχοντε κατω στα σπιτια τους βλεπουν τους οι γυναικες τους οι συγγενεις τους και λαλουν τους μπραβο και χαιρωντε ρε,ελεος δηλαδη,στεκωντε εξω απο τες κλουβες και πεζουν τα μαννοπερδικια ? ουτε στες τζικλες να ηταν,θα ειχαν και ελεος...ατε ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΕΑΤΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ σαστε τα πραματουθκια σας για αυριο.....καλη πρωτη Τεταρτη.....
Εμένα ερωτούσα με κάτι γνωστοί μας , 'Μα τι έπαιξες' έλεα τους 2 περδίκια την Πρώτη Κυριακή και ελέα μου ειρωνικά Εμείς επίαμε μέχρι τις 9 και επιάσαμε 12 . Κάτσε τωρά να του εξηγήσεις ότι για να πέξεις αρκοπέρτικο πρέπει να έρτουν τα αρχ.... σου πάς τους αμυγδαλές σου.
σωστο :D εμεις κανουμε το μεγαλυτερο λαθος που ασχολουμαστε με τετοιου ειδους κατηγοριας/επιπεδου ανθρωπων...
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

συνφονω πως δεν πρεπει να καθουντε ποξω που τες κλουβες και να σφαζουν, λυση εχει πολλα εφκολη μαλιστα 100-200 μετρα περιμετρικα απο την κλουβα να απαγορεφτει η να εχει μονο κινιτες κλουβες η να εχει 1 θυροφιλακα/αστινομικο να προσεχει τα μωρα να μεν παιξουν παραπανο που 5! αν ειχε 1ν ζιαμε που εν η κλουβα να τον θορουν και να φοουνται ηταν να σου πω αν θα επεζαν 8-10!!! και γω εχτες ειδα μια φραγγολινα την ωρα που εφεφκα που ενα τοπο να παω σε αλλον και ηταν επιτρεπομενη, εκατσε μεσα σε ενα χωραφι διπλα που το δρομο με τριφιλι... οπως το λουκουμι αλλα επιδη ειχα ιδη παιξει 1 εσεβαστικα το κοτα...
αλλο θεμα ακουσα που πολους γνοστους μου/και πολους απο δαμεσα στο φορουμ που ειπαν ζε εκοπσαμε ζε επιαμε ζιπανο ζε περσι ειχε, και φετος επια κυριακη και τεταρτι 1 περδικι η ακομα και τιποτε!
καλα που επιαν ζινα τα περτιζια τα αγρια που ελαλουσαν ουλοι πως εγεμοσαν οι τοποι πριν αρχισει το κυνηγι?
και καλα τα περτιζια εσεις που επιεται ζε εν ειδεται ασεν που 2-3 περτιζια ελεος
και παλε εφκικαν στους καφενες τα κοπελια ζε λαλουσαν καθε περσι και καλιτερα! και καλα εγω η ο οπιος διποτε που παει και ως το τελος του επιδημητικου θηραματος και παιζει περδικια, λαγους και πετραχιλια που τα βρισκουμε? ειμαστε τοοοοοσο κολοι που ανιουν οι ουρανοι και συρνουν μας περτιζια ζε λαους?
σοβαρεφτιτε, παιζεται λιγοτερα εσεις που παιζεται παραπανο που το "κοτα", εσεις που εν παιζεται κιταξεται τι φτεει θυραμα εχει αρκετο...τουλαχιστον φετος,δεν σας φτεεν ουτε οι ταπελες ουτε τα τενεκουθκια ουτε τα γερακια και τα αλλα τα πουλουθκια! κατι καμεται λαθος εβρεται το και μεν κλεσται, αν δεν το εβρεται παρετατε το κυνηγι εν καλο και το fliper...oσο για ζινους που σας λαλου μα μονο εμεις επαιξαμε 10 την προτη κυριακη, ξαναροτατετους στο τελος της σεζον " ποσα επαιξεται ουλι την σεζον ?" και να σου πουν το πολλι αλλο 2!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Φιλε μου συγχαρητηρια για την φραγκολινα που αφηκες.

και ο πιο νομοταγης κυνηγος να εισαι, θέλει πολλη δυναμη να μεν πεσεις σε ετσι "πειρασμο" να καθεται μπροστα σου και να μεν την πεξεις.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Canis

Δημοσίευση από Canis »

Breda Pegaso έγραψε:Φιλε μου συγχαρητηρια για την φραγκολινα που αφηκες.

και ο πιο νομοταγης κυνηγος να εισαι, θέλει πολλη δυναμη να μεν πεσεις σε ετσι "πειρασμο" να καθεται μπροστα σου και να μεν την πεξεις.
BRAVO Σωτήρι, ετσι πρέπει να είμαστε όλοι.
Εγώ λόγο τού ότι κύνηγάμε λαγό πρέπει να το επιτρέπει η κατάσταση να μεν παίξω περδίκια, αν εχει μαλαή του λαού και οι σκύλλοι είναι στο ψάξιμό δεν παιζω πέρδικια. Απαγορεύειτο αυστηρά ο κουμπαρος :D :lol: :D . συνήθος όμωσ καμία 10αρια τη σεζόν τα καρπωνώμουν. τα προηγούμενα 2-3 χρόνια που πραγματικά τα άγρια ήταν πάρα μα πάρα πολύ λίγα, οποτε είχα την ευκαιρία να πυροβολήσω πέρδικια δεν το έπραξα γιατί τα ελυπούμουν. αφηνά τα και επαρακάλουν να γλιτώσουν και να αναπαραχθούν. (στα κατεχόμενα απαγορεεύσαν το περδίκι εντελός πριν 2 χρόνια λόγο του ότι ήταν μείωμένα).

Ακόμη μιά περίπτωση με λαγό πέρσι 2 κυριακή της τζίκλας. πήγαινα για ποφύσημα σε ένα τόπο που μπορεί να περάσει και καμια μπεκατσούα και πάντα κατέβεννά απο το αυτοκίνιτο κανένα 10 λεπτο πριν να αρχίσουν οι τζίκλες να ποφυσουν για καμιά βασίλισσα. ενα προι όπωσ εκαθόμουν πανω στη καρεκλούα μου μέσα στο δρόμο παίρνει το μάτι μου μια κίνηση στα δεξια και βλέπω ένα βερκολάι να σταματά στα 10 μέτρα. ενώμισα ότι με είδε αλλά παρέμεινα στο τόπο μου. έκατσε στα πισινά τού και άρχισε να γλείφει τα μπροστινά του και τα μουστάκια του. αμαν το εχάζεψα για κανένα λεπτό εσηκώστηκα και το ελάοσα να πάει απο την αντίθετη μεριά που ηταν οι κυνηγοί.
αποτέλεσμα οι μισοί που τους το είπα με εσυγχαίραν και οι άλλοι μισοι ακόμα περιπέζουμε.

Ας ελπίσουμε ότι με την πάροδο των χρόνων ο αριθμός των ευσηνήδητοων κυνηγών θα αυξηθεί και θα καλυτερέψουν τα κυνηγετικά μας δρόμενα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ / ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ / ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ”