μέχρι ποσα γραμμάρια μπορεί να παίξει ένα όπλο magnum ?

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Re: μέχρι ποσα γραμμάρια μπορεί να παίξει ένα όπλο magnum ?

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

με το οπλο μου Ανθημε 4 τσιοκ στα 40 μετρα εν ρεσσι τπτ που μεσα!! εν πολλα κλειστα και παντα εχω το στη δευτερη μ μονο!! η 34 που λες ειναι γεμισμενη με c7 perfecta νομιζω
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

AU-79 έγραψε:NSI απο τα αγαπημενα, εγω φετος στη φασσα επαιζα την colombo και την super casia ειχα φοβερα αποτελεσματα ειδικα με την super casia επαιζα τες σε αποστασεις 35-45 μετρα και πεφταν οπως τα μαρουλλια με σκαι Νο5 μιλουμε πρωτη φορα που εγυριζα το οπλο με σιγουρια για ετσι αποστασεις. Την colombo παιζω την και στο λαγο ως δευτερο φυσιεκκι μπορω να πω οτι απο τι lepre ειναι κατα πολυ ανωτερη. Στην φασσα μου συστησαν ακομα ενα αλλα δεν το δοκιμασα ειναι το nobel speed 34γρ αν δεν καμνω λαθος η πυρητιδα του δεν ειναι Techna.

Απλα λατρεια η Nobel Speed 34 για φασσα και περδικα στις πρωτες, ζεστες, εξορμησεις. Ειναι φυσιγγι της πολλης πυρας ομως αμα πεσουν οι θερμακρασιες αλλαζουν τα δεδομενα του.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
AU-79
Full Member

Δημοσίευση από AU-79 »

Anthimos έγραψε:
Απλα λατρεια η Nobel Speed 34 για φασσα και περδικα στις πρωτες, ζεστες, εξορμησεις. Ειναι φυσιγγι της πολλης πυρας ομως αμα πεσουν οι θερμακρασιες αλλαζουν τα δεδομενα του.

Οκ Ανθυμε μπηκε στη λιστα για τον Αυγουστο ;)
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Marino,

Το μόνο που διακρίνεται καθαρά είναι το βάρος των καννών - 1,410 γρ ή 1.41 κιλά και ο αυλός 18.4.

Οι σφραγίδες δεν διακρίνοντε.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Αγαπητε κύριε Μακρη - Κόψε το για να μείνουμε φίλοι.

Νομιζω οτι τα φυσιγγια 56 γρ ειναι 3 1/2 ιντζες και οχι 3 . Σωστός. Μέχρι 52γρ Magnum (3 ίντζες) και μέχρι 64γρ Super Magnum (3.5 ίντζες) έχω δει. Μπορεί να υπάρχουν αλλά προσωπικά δεν έχω δει ούτε στην Κύπρο αλλά ούτε και στο εξωτερικό

Εγω νομιζω οτι η μεταβαση μας σε όπλα μαγκνουμ και "βαρετα" φυσιγγια οφειλετε σε 3 άξονες .
1. Την ανάγκη επέκτασης των οπλοβιομηχανιων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικης όπου εφτασε η "μοδα" του 12αριου και σε ΔΟΚΟ αλλα και της καραμπινας ως όπλα πολλαπλής χρησης (για πολλα θηράματα).Οι αμερικάνοι αρεσκονται σε μαγκνουμ φυσιγγια για γαλοπουλα,χήνες κτλ - Σωστό αυτό που είπες για τους Αμερικάνους που χρησιμοποιούν φυσίγγια Magnum για χήνες και γαλοπούλες, αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο έχουμε στην Κύπρο
για να κυνηγήσουμε. Είναι υπερβολή να χρησιμοποιούμε τέτοιες γομώσεις στην Κύπρο.

2. Την αναγκη τα όπλα να μπορουν να ριξουν μια βαρετη γομωση steel shot οπου η γομωση έπρεπε απαραιτητα να μεγαλωσει για να εξισωθουν τα μειονεκτηματα που προεκυπταν έναντι της μολυβδινης βολης. - Όντος, το Steel Shot (ατσάλινα σκάγια) είναι πιο ελαφρύ από τον μόλυβδο και πράγματι βάζουν περισσότερα γραμμάρια για να εξισώσουν την ανάγκη, αλλά κάπου κόπασαν με αυτή την νοοτροπία και πάλι ρίχνουν πιο χαμηλά γραμμάρια 42-46γρ με ατσάλινα σκάγια. Είναι τάσεις αυτά τα πράγματα που αλλάζουν συνήθως ανά δεκαετία.

3. Πολλες βιομηχανίες διαφημισαν για να πάρουν πελάτες τις αντοχες των όπλων τους και τα μαγκνουμ ως καινοτομια και πλεονεκτηματα έναντι του ανταγωνισμου και ξεκινησε ενας φαυλος κύκλος όπου το μαγκνουμ κατεληξε δεδομένο στα μοντέρνα όπλα. - Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει και το Super Magnum δεδομένο. Προσωπικά έχω 3 όπλα με θαλάμες 3 ιντζών και 6 με θαλάμες 2.75 ιντζών. Αρέσκομαι στα 70 χιλ.

Τωρα ως πόσα γραμμαρια μπορει να ριξει ένα όπλο μαγκνουμ ειναι μια γενικη ερωτηση.
Ως μια βολη?Το μαξιμουμ δηλαδή?
Μέχρι ποσα γραμμαρια σ αυτη τη κατηγορια επαναλαμβανομενα χωρις να αρχισει να χαλα το όπλο??
- Μεγάλο κεφάλαιο ανοίγεις φίλε μου.

Νομιζω οτι οσα νιωθει άνετα ο σκοπευτης- κυνηγος να παιξει χωρις να εχει αγχος ή λακτισματπου θα του χαλάσουν το κυνηγι. - Συμφωνώ για τον κυνηγό. Ο σκοπευτής θέλοντας και μη έχει περιορισμούς.

Σάββας
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

KINIGOSS έγραψε: το οπλο σου ανετα παιζει 40-52γρ απλα το θεμα ειναι τι θα παιξεις?
η γνωμη μου ειναι τα βασικα σου να ειναι 28-32γρ και τα βαρια σου 34-36γρ και αυτα για μεγαλο θηραμα και πιο περιορισμενες βολες
η τζικλα-τραχιλα που εχουν ντουφεκιδι αμαν εν καλη η μερα και με 24-28γρ κουμανταρεις μια χαρα
Την απαντηση στο θεμα την εδωσε ο φιλος KINIGOSS και τη συμπληρωσα λιγο
Τωρα τι θεματα ανοιξατε παρακατω εν καταλαβω :roll:
Πανω απο 35-36γρ ειναι υπερβολικα για τα θηραματα της κυπρου και τελος
Φυσικα ολα εξαρτονται πρωτα πρωτα απο την εμπιστοσυνη που εχει ο καθενας μας στον εαυτο του
δευτερο στο οπλο μας
και μετα να μας φταινε τα φυσιγγια αμαν καλλικωσουμε τιποτα(φυσικο και αναμενομενο φαινομεννο ;) )
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
KINIGOSS
Full Member

Δημοσίευση από KINIGOSS »

'petros' έγραψε:
KINIGOSS έγραψε: το οπλο σου ανετα παιζει 40-52γρ απλα το θεμα ειναι τι θα παιξεις?
η γνωμη μου ειναι τα βασικα σου να ειναι 28-32γρ και τα βαρια σου 34-36γρ και αυτα για μεγαλο θηραμα και πιο περιορισμενες βολες
η τζικλα-τραχιλα που εχουν ντουφεκιδι αμαν εν καλη η μερα και με 24-28γρ κουμανταρεις μια χαρα
Φυσικα ολα εξαρτονται πρωτα πρωτα απο την εμπιστοσυνη που εχει ο καθενας μας στον εαυτο του
δευτερο στο οπλο μας
και μετα να μας φταινε τα φυσιγγια αμαν καλλικωσουμε τιποτα(φυσικο και αναμενομενο φαινομεννο ;) )
:D και κατι που αναφεροτανε πολυ πιο παλια και σημμερα πολλοι κανουν πως το ξεχνουν για διαφορους λογους
ειναι οτι στο δικανο ισχιει ο κανονας βαρος οπλου δια 96 ,ενα βαρυ οπλο βγαζει και βαρια γραμαρια πχ 3600 βαρος οπλου 36-37 γρ αλλα ενα ελαφρυ 3 κιλα η και 2,800? θα του ριχνεις 40 και θα περιμενεις μακροζωηα?αυτη η θεορια δεν λελει το μεγιστο βαρος σκαγιων που τραβα αλλα το βαρος που δεν το ενοχλα στην πολλη χριση πχ σε καρτερια με απανοτες ντουφεφκιες για χρονια ,οχι απλα μια εξορμιση γιατι ολα ο χρονος τα φερνει,αν σκεφτειτε ενα αγγλικο οπλο που αντεχε 50 κεε χρονια και δειτε ενα συχρονο οπλο με τη χριση δυναμιτων που βαζουμε σημμερα ,ρωτατε ενα οπλουργο να σας πει στα ποσα χρονια ηθελε συρταρια το αγγλικο με τα σωστα φυσιγκια και το σημμερινο με τους δυναμιτες.. και ας εχει πιεσεις turbo
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

KINIGOSS έγραψε:
'petros' έγραψε:
δευτερο στο οπλο μας
:D και κατι που αναφεροτανε πολυ πιο παλια και σημμερα πολλοι κανουν πως το ξεχνουν για διαφορους λογους
ειναι οτι στο δικανο ισχιει ο κανονας βαρος οπλου δια 96 ,ενα βαρυ οπλο βγαζει και βαρια γραμαρια πχ 3600 βαρος οπλου 36-37 γρ αλλα ενα ελαφρυ 3 κιλα η και 2,800? θα του ριχνεις 40 και θα περιμενεις μακροζωηα?αυτη η θεορια δεν λελει το μεγιστο βαρος σκαγιων που τραβα αλλα το βαρος που δεν το ενοχλα στην πολλη χριση πχ σε καρτερια με απανοτες ντουφεφκιες για χρονια ,οχι απλα μια εξορμιση γιατι ολα ο χρονος τα φερνει,αν σκεφτειτε ενα αγγλικο οπλο που αντεχε 50 κεε χρονια και δειτε ενα συχρονο οπλο με τη χριση δυναμιτων που βαζουμε σημμερα ,ρωτατε ενα οπλουργο να σας πει στα ποσα χρονια ηθελε συρταρια το αγγλικο με τα σωστα φυσιγκια και το σημμερινο με τους δυναμιτες.. και ας εχει πιεσεις turbo

Φιλε νομίζω πως οι μεγάλες οπλοβιομηχανιες έχουν εισαξει στην παραγωγη νέα εναλακτικα κραματα μεταλλων καθως και αλουμινιο , τιτανιο πραγματα ανυπαρκτα πριν 50 χρόνια η τουλαχιστον η τιμη τους ηταν απαγορευτική για χρηση στα δικανα.
Το παραδειγμα της Αγγλια ειναι αστοχο , επειδη αν κι εγω υποκλινομαι στη Αγγλικη σχολη ,ας μην ξεχνουμε οτι τις πωλήσεις στην Αγγλια τις κάνουν οι Μπερετα, Browning και άλλες συγχρονες οπλοβιομηχανιες. Τα αγγλικα μαγκνουμ ειναι ελάχιστα μιας και οι Αγγλοι ανοικουν στην "ρομαντικη" σχολη και πολλες φορες οι θαλάμες των όπλων ειναι 67 mm που σημαινει οτι και με φυσιγγια 34-36 γρ πάλι κανεις ζημια.
Αν βάλεις πεζινα με αυξημένα οκτανια σε μια αντικα θα καταστρεψεις τη μηχανη ενω ενα συγχρονο αυτοκινητο χρειαζεται τα οκτανια για ν αποδωσει.
Καπως ετσι και με τα συγχρονα όπλα σε σχεση με τα κλασσικα , ας μην ειμαστε απόλυτοι οτι ενα μοντερνο οπλο θα σπασει εναντι του αγγλικου , επειδη όπως ειπα και πριν το αγγλικο θα παιξει μαξιμουμ 30-32γρ αν παιζεις τα ίδια σε ενα μοντερνο όπλο μπορει να μην θέλει συρταρια ποτέ. Απο την αλλη μ ενα κλασσικο εγγλεζικο αν του ριξεις 1 μαγκνουμ μπορει να θελει συρταρια που την πρωτη.

Ας μην ειμαστε απολυτοι και να συγκρινουμε ομοια πραγματα.

Ειναι καθαρα θεμα επλογης και ειναι σχετικο το τι θα επιλεξεις με το τι γουσταρεις.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
KINIGOSS
Full Member

Δημοσίευση από KINIGOSS »

Φιλε συζιτηση κανουμε ουτε ξερολας ειμαι και μου αρεσει να ακουω τις αποψεις των αλλων και να μαθεννω
απλα το παραδειγμα με τα αγγλικα το ειπα ταχα οτι οι αγγλοι επεζαν τα σωστα φουσιεκκια στο σωστο οπλο τα οπλα τους ανεχαν ,γνωμη μου μπορει και λαθος
και οτι στις μερες μας για να ριχνεις βαρια φουσιεκκια θελεις και το καταλληλο οπλο γιαυτο και το βαρος δια 96 ασχετου αν εκαμαν θαλαμες μαγνουμ και πιεσεις που ετσι και αλιως ολες οι καννες εν μαζικη παραγωγη μια κοιλια σχεδον ολα τα εργοστασια.Τα ελαφρια οπλα θελουν πιο ελαφρια φυσιγκια ειδικα τα εργκαλ οπλα ,γιατι κουνανε πιο γρηγορα και κουνανε και τα κοκκαλα μας
τα σπορτινγκ οπλα τραβουν πιο βαριες γομωσεις λογω βαρους και πιο χοντρον τοιχοματων βασης και γεννικα κατασκεβης.Ολοι το ξερουμε ετσι και αλιως
Απλα στις μερες μας ειδικα αυτοι που πουλουν οπλα -φυσιγκια πουλουν ενα μπεκατσοντουφεκκο σε ενα καπος ασχετο και τον κουρτιζουν να σιρνει 42γρ οτι εν το φουσιεκκι του
αυτη ειναι η γνωμη μου και οπως ειπα συζητιση κανουμε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”