Αμπελοπουλλι

miky55

Re: Αμπελοπουλλι

Δημοσίευση από miky55 »

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΖΕ ΓΩ ΜΕ ΤΟ ΦΛΟΜΠΕΡ ΕΚΥΝΗΓΟΥΝΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ ΕΠΑΙΖΑΜΕ ;ΕΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ .ΤΟΥΤΟΙ ΕΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΜΝΟΥΝ ΟΤΙ ΡΕΞΗ ΠΙΑΝΟΥΝΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΤΙ ΠΟΥΛΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ;
Μοδεστος
Full Member

Δημοσίευση από Μοδεστος »

κοπελια μου...παλια επιτρεπετουν με το φλοπερ και οι παλιοτεροι εβαλαν βερκα τζαι επιαναν αμπελοπουλια τζαι τζικλες,εν αδικω τους ανθροπους πανω που 60 χρονων που βαλουν βερκα διοτι ετσι εμαθαν τζαι εν σαν το εθιμο τους...τωρα οσοι καμνον τουτο το πραμα τζαι εχουν το ως επιχιριση με 100 διχτα 300 βερκα μιαν φαουσα μηχανουες εν οι παρανομοι τζαι οι εγκλιματιες που σκοτονουν καθε μερα το κυνηγι στην κυπρο...Τωρα πολλα σωστα πιανει μας ολους το κολανανι διοτι ανεχομαστε του τζαι εν καμνουμεν κατι οργανομενο για να σταματισουν τουτα τα πραματα... ενα μου πειτε ε και χε΄ι΄ ρε μιτσι που ενα τους καταφερεις να μεν βαλουν ουτε μιαν ματσα βερκα,οι τουτο εν θα το καταφερω αλλα τουλαχιστον ενα λιανουν την ζημια που καμνουν.ΑΑΑ τζαι παλια απο οτι μου ειπαν επιαναν 4-5 αμπελοπουλια την μερα,τζαι εν επιαναν οτι επεταν
canis
Full Member

Δημοσίευση από canis »

Μοδεστος έγραψε:κοπελια μου...παλια επιτρεπετουν με το φλοπερ και οι παλιοτεροι εβαλαν βερκα τζαι επιαναν αμπελοπουλια τζαι τζικλες,εν αδικω τους ανθροπους πανω που 60 χρονων που βαλουν βερκα διοτι ετσι εμαθαν τζαι εν σαν το εθιμο τους...τωρα οσοι καμνον τουτο το πραμα τζαι εχουν το ως επιχιριση με 100 διχτα 300 βερκα μιαν φαουσα μηχανουες εν οι παρανομοι τζαι οι εγκλιματιες που σκοτονουν καθε μερα το κυνηγι στην κυπρο...Τωρα πολλα σωστα πιανει μας ολους το κολανανι διοτι ανεχομαστε του τζαι εν καμνουμεν κατι οργανομενο για να σταματισουν τουτα τα πραματα... ενα μου πειτε ε και χε΄ι΄ ρε μιτσι που ενα τους καταφερεις να μεν βαλουν ουτε μιαν ματσα βερκα,οι τουτο εν θα το καταφερω αλλα τουλαχιστον ενα λιανουν την ζημια που καμνουν.ΑΑΑ τζαι παλια απο οτι μου ειπαν επιαναν 4-5 αμπελοπουλια την μερα,τζαι εν επιαναν οτι επεταν
Οι παλιοί το βερκί είχαν το σαν bonus. είχαν και δουλειές πολλές να κάμουν, τούτους σήμερα αυτή είναι η δουλεία τους.
παλιά κανένας δεν έδιαν έτσι λευτά για τα μικροπούλια και μόνο για το κέφι, το μεράκι, και το μεζέ εγήνετουν χρήση, και από μερικούς δυστηχώς λόγο φτώχιας οι οποίοι ήταν επίσης ευσηνήδυτοι και με μέτρο...

το να επικαλούνται την παράδοση είναι απαράδεκτο γιατί μας προσβάλoυν όλους σαν λαό...
Άβαταρ μέλους
GiorgosT
Full Member

Δημοσίευση από GiorgosT »

ρεζιλικια παντος τουλαχιστον για τα αμπελοπουλια εχει καπιους που βουρουν τους λαθροθηρες που πίσω για τους λαους πιός έιναι εκτός απο τον ουλαμό και την θήρα?
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
Γιατρός

Δημοσίευση από Γιατρός »

Η παράδοση είναι δική μας
η ζήτηση έκανε το μακελείό
ο κόσμος παλιά έφκαλλε τον μεζέ του δεν έκανε μαζικές δολοφονίες
αν τα έτρωγα σίγουρα θα έτρωγα πολλά παλιά σε τόσα τραπέζια που πήγα
Το ίδιο και το ψάρεμα , καταστρέψαν τον γόνο τα πάντα ..................τράτεςςςςςςςςςςςς
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

η απαγορευση φτει και εξιγω!
1)αν επιτρεπουνταν τα βερκα σε 1-2 ματσες και καπιος ο οπιος ηθελε αμπελοπουλια εφκαλε τον μεζε του δεν θα αγοραζε
2)οι απαγορευση ανεβασε την τιμη τους στα υψη και αυτο καθε αλλο παρα κινητρο ειναι, αλλο καπιος να φκαλει 50 ευρο για 100 πουλια και αλλο καπιος να φκαλει 50 ευρο για 10 πουλια
3)ο νους του αθρωπου λιτουργει ως εξης, το παρανομο εν πιο γλιζι
4)λογο του νομου καπιοι που εχουν την εφχερια να πλουτισουν δλδ εγω που εν ξερω κανενα αν με πιαν με 12 βερκα εν να με λαπορταρουν ενο καπιος που εχει το μεσο στινει 10 διχτια 150 βερκα και να μεν τον ενοχλουν καν επιδη εχει μεσο!
KINIGOSS
Full Member

Δημοσίευση από KINIGOSS »

sotiris!129 έγραψε:η απαγορευση φτει και εξιγω!
1)αν επιτρεπουνταν τα βερκα σε 1-2 ματσες και καπιος ο οπιος ηθελε αμπελοπουλια εφκαλε τον μεζε του δεν θα αγοραζε
2)οι απαγορευση ανεβασε την τιμη τους στα υψη και αυτο καθε αλλο παρα κινητρο ειναι, αλλο καπιος να φκαλει 50 ευρο για 100 πουλια και αλλο καπιος να φκαλει 50 ευρο για 10 πουλια
4)λογο του νομου καπιοι που εχουν την εφχερια να πλουτισουν δλδ εγω που εν ξερω κανενα αν με πιαν με 12 βερκα εν να με λαπορταρουν ενο καπιος που εχει το μεσο στινει 10 διχτια 150 βερκα και να μεν τον ενοχλουν καν επιδη εχει μεσο!
+1
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

sotiris!129 έγραψε:η απαγορευση φτει και εξιγω!

Ετσι
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
canis
Full Member

Δημοσίευση από canis »

Σίγουρα εν η απαγόρευση που φταίει για την μεγάλη έξαρση στη χρήση δικτύων και αμέτρητων ξόβεργων αλλά και να επιτρέπετουν μεν νομίζετε ότι θα ήταν καλύτερα τα πράματα, πιστεύω θα ήταν πολύ χειρότερα...
μέχρι πριν 10-15 χρόνια το κυνήγι στη κύπρο για τους πλήστους ήταν μεράκι, αγάπη, hobby, μέσω δημιουργίας φιλίας και αλλυλεγκύης μεταξύ των κυνηγών, και υπήρχε μεγάλος σεβασμός....
δυστηχώς τα τελευταία χρόνια για τους πλήστους κυνηγούς κατάντησε ΜΑΝΙΑ, ένα μέσω δημιουργίας κόντρων, μοναδικό ενδιαφέρον στη ζωή, η ποσότητα είναι το παν, και δεν υπάρχει καθόλου σεβασμός...
΄
αν επιτρέπόταν ακόμη το αμπελοπούλι όπως είναι η κατάσταση στην κοινωνία μας αυτή τη στιγμή θα ήταν καταστροφικό για το ενδημικό και το γνωρίζουμε όλοι....
δυστυχώς εμείναν μας τα φλοπέρ :(

και ναι ήταν παράδωση αλλά δυστηχώς πλέον ανοίκουμε στην ευρώπη και απαγορεύεται (για λάθος χηρισμούς προτού ενταχθούμε... τωρά το πουλί επέτασε...)

με το να θυμόμαστε τα παλιά και να αναπολούμε απλά υποστιρίζουμε άθελά μας τους παράνομους, και πιστεύω ότι είναι λάθος...

αφού απαιτούμε να βελτιωθούν τα θέματα όσο αφορά τη πάταξη της λαθροθηρίας στο κάθε είδος κυνηγίου τότε είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να καταδικάζουν κάθε τη κάθε μορφή της...

η πάταξή και της λαθροθηρίας με τα μικροπούλια αλλά και του ενδημικού και του αγρινού, μόνο με την αύξηση του πρωσοπικού του ουλαμού και της θήρας μπορέι να επιτευχθεί.
είναι όσο αναγκάιο όσο και η αύξηση των προστίμων και ο διορισμός εισαγγελέα που να ειδικεύεται στα παραπτόματα που να αφορούν το περιβάλλον...
πολλά από τα προστίματα είναι χαμηλά απλά γιατί οι δικαστές δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση και τη σοβαρότητα των αδικιμάτων.

το ίδιο ισχύει και για το ψάρεμα και όσοι ασχολούντε γνωρίζουν ότι εκεί η κατάσταση είναι εντελός χειρότερη....
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

παντως εγω αμαν δωκει κανενα μες την σκαγια του φλοπερ χωρις να θελω να το κτυπησω για να εξηγουμαστε τρωω το γιατι εν κριμα να το φαν οι ποντικες :lol:
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”