ΤΖΙΚΛΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011 - 2012
- Breda Pegaso
Re: ΤΖΙΚΛΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011 - 2012
Φιλε Laurona το περπατητο θελει στρατηγικη τζιαι παλε καποτε δεν φκενει, για να κοφκεις τα πουλια.
Πρεπει να μιλας συνεχεια με το συντροφο σου για να ξερεις που ειναι ακριβως ειναι αν δεν το βλεπεις. Στους πυκνους τοπους οπως περβολια, ελιες κλπ παλε πρεπει οπως ειπες να προσεχεις να μεν εχει αλλους και να μεν πεζεις χαμηλα. Βασικα δεν πεζει ποτε αν δεν εισαι σιγουρος.
Π.χ επαιξε μια τζιηκλα ο συντροφος τζιαι παει να την εβρει τζιαι καθυστερα τζιαι συ επροχωρησες χωρις να μιλησετε εν επικυνδυνο.
Πρεπει να μιλας συνεχεια με το συντροφο σου για να ξερεις που ειναι ακριβως ειναι αν δεν το βλεπεις. Στους πυκνους τοπους οπως περβολια, ελιες κλπ παλε πρεπει οπως ειπες να προσεχεις να μεν εχει αλλους και να μεν πεζεις χαμηλα. Βασικα δεν πεζει ποτε αν δεν εισαι σιγουρος.
Π.χ επαιξε μια τζιηκλα ο συντροφος τζιαι παει να την εβρει τζιαι καθυστερα τζιαι συ επροχωρησες χωρις να μιλησετε εν επικυνδυνο.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- 682 GOLD E
- Full Member
πρεπει να πηγαινεις σε τοπους που οι κυνηγοι ειναι πολυ λιγοι, να περπατας αθορυβα και παντα με συντροφο! βασικα πρεπει να ξερεις τον τοπο καλα! 2 ατομα το πολλη 3 μετα γινεται παναιρι! και φυσικα να κουτσιας! 

- 'petros'
κοπελια τα πραματα εχουν οπως λετε΄΄ 2 ατομα τα αυλατζια με τες μερσινιες και να προσεχουν.Ξερω ατομο που παει μονος του και απο το πρωι ως τις 8 το πολλυ ειναι στο σταμα και μετα ξεκινα αυλατζια ως τες 12 το μεσημερι κατω που 25-30 δεν πεφτει καθε τεταρτη και κυριακη ολοι στα γυρω χωρια τον ξερουν για τους αριθμους που καμνει για να καταλαβετε για αυτο μεν λαλειτε οτι με καμια δυναμη δεν παιζεις τοσες.Οταν εχεις ποδκια τζαι σωνεις εχει πολλες
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
[quote="Breda Pegaso"]Φιλε Laurona το περπατητο θελει στρατηγικη τζιαι παλε καποτε δεν φκενει, για να κοφκεις τα πουλια.
+1000
Εμείς για να τις παίξουμε σηκωτές έχουμε συγκεκριμένους τόπους που ξέρουμε ότι εάν πάει ο ένας απο την μια πλευρά θα φύγουν τα πουλιά απο την άλλη. Παρατηρήσεις χρόνων. Πάει λοιπόν ο ένας πέρνει θέση και πάει ο άλλος και τους τες στέλνει πάνω του μετά αλλάζουμε. Μην φανταστείς ότι πιάνεις τυχαία τα βουνα΄και περπατάς.
+1000
Εμείς για να τις παίξουμε σηκωτές έχουμε συγκεκριμένους τόπους που ξέρουμε ότι εάν πάει ο ένας απο την μια πλευρά θα φύγουν τα πουλιά απο την άλλη. Παρατηρήσεις χρόνων. Πάει λοιπόν ο ένας πέρνει θέση και πάει ο άλλος και τους τες στέλνει πάνω του μετά αλλάζουμε. Μην φανταστείς ότι πιάνεις τυχαία τα βουνα΄και περπατάς.
Προσέχουμε...για να έχουμε
- 'petros'
+1000admin έγραψε:Breda Pegaso έγραψε:Φιλε Laurona το περπατητο θελει στρατηγικη τζιαι παλε καποτε δεν φκενει, για να κοφκεις τα πουλια.
+1000
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
ειπαρχουν τα επονομαζομενα hot spot!'petros' έγραψε:+1000admin έγραψε:Breda Pegaso έγραψε:Φιλε Laurona το περπατητο θελει στρατηγικη τζιαι παλε καποτε δεν φκενει, για να κοφκεις τα πουλια.
+1000
δηλαδη και μονος σου να εισαι αμαν ξερεις καλα την περιοχη υπολογιζεις... πχ εγω παω σε 2 τοπους περπατιτο εδω και χρονια εχει δεν εχει ζικλες σταμα και παντα μονος μου οχι γτ δεν θελω παρεα αλλα επιδη ειμαι λιο μαζοχιστης και περπατω που το προι ως την νυχτα... επιδη βαρκουμε να καθουμε πολι ωρα για ζικλες!
ξερω 90% που να συναντισω πουλια στην περιοχη (σε ζινα τα καλαμια ζιαμε πιανει τες παντα αν παω που δεξια εν θα παιξω ουτε 1 αν παω που αριστερα doyble!!!, ζινι η αρκοελιουα ζιαμε εχει minimum 2-3 πουλια παντα ενο η διπλα τιποτε) και παει λεγοντας!
προπερσυ σε μια εξορμιση επαιξα μονος μου 38-40 πουλια και οσες επαιξα ηβρα τες δεν εχασα ουτε 1 πουλι γιατι ηξερα τον τοπο πολλα καλα οκ ειχε και πουλια εκεινη την μερα! αλλα ΔΕΝ εχασα ουτε 1 ζικλα στο εδαφος! μιλουμε για ενα ποταμουι τελεια καθαρο με μεσφιλουες μεσα, επερπατουν πουπανω στον ποταμο ζε εφεφκαν πουκατω μου 1-2 μετρα που πας τες μεσφιλιες!
-
- Full Member
Να ερτω και εγω μαζι σας...εσεις να κυνηγατε τζαι εγω ενα εβρω κανενα θαμνο να βολευτω με την πουτ... 

- FRANCHI
- Full Member
άμαν ξέρεις καλά το τόπο τσιαι είναι τόπος που βολεύκει τσιαι φεύκουν κοντά μπορει να τις παίξεις ούλλες ειδικά άμαν δεν μπορούν να φύγουν από την μια πλευρά. Πάεις σχεδόν επομησμένος και ξέρεις πόθεν εν να φύγει τσιαι έπιαστην. Θέλει λίγη γρηγοράδα και αντοχή στο περπάτημα γιατί με τη κούραση αρκέφκουν τα καλληκώματα
I believe half of what I see and nothing of what I hear
-
- Full Member
Φίλε μου σε χαιρετώ,δαμέ απλά συζητούμε δεν θα τσακκοθούμε προς θεούAU-79 έγραψε:Φιλε Canis εν θελω ουτε να σε πω ψεφτη ουτε οτι εν σε πιστεφκω εγω εμεινα στην περιοχη ως τις 10 κατω χαμηλα στο μεσο του δρομου που χωριζει την απαγορευμενη που την επιτρεπομενη επηδει εσπασαν τα νευρα μου που τα ρεζιλικια εφυα και επυα ψυλα που εν τα πεφκα ενισχε τιποτε και εφυα η ωρα 11-30 επηα ξανα στα ποστα που ημασταν το πρωι και οι κυνηγοι που ηταν το πρωι στην απαγορευμενη εγιναν οι διπλασιοι γιαφτο μην μου λες οτι {" αν δεν είμουν και εγώ παρόν προχτές στην περιοχή και να αναφέρω και εγώ το τί είδα έγω με τα μάτια μου τι εντύπωση θα είχαν οι υπολοιποι συνάδελφοί που θα διαβάσουν τα ποστ σου?"} αυτα που ειδα αυτα λεω.
Οσο για τη ισοπεδωνω τα παντα μονοι τους τα ισοπεδωσαν εδω και χρονια εν εχρειαζεται να το καμω εγω. Συμφωνω οτι εν λιγοι οι αντρες στην θυρα για να προλαβουν τα παντα αλλα ακομα ποιο λιγοι ειναι οι καλοι και οι εντιμοι αλλα παλε οτι και να πουμε ειναι αυτο που αναφερες το μεγαλο φταιξιμο πεφτει στην μη εφαρμογη τους νομους.

Ούτε με είπες ψεύτη, ούτε εγώ εσένα. Καταλαμβαίνω την αγανάκτηση σου, πίστεψε με όλοι μας βιώνουμε παρόμοιες στιγμές.
με το να κατηγορούμε όμως απλά δεν θα επτύχουμε τίποτε. Χρειάζεται να κατανοούμε και το πρόβλημα και να συνεχίζουμε να προσπαθούμε να βοηθούμε. δεν είναι κόπος να πίασουμε ένα τηλέφωνο. αν έρτουν καλός, δεν ήρθαν, την επόμενη φορά. με τις κατηγορίες και την απάθεια απλά σιγά σιγά χειροτερεύει η κατάσταση.
δυστηχώς και όλοι οι θηροφύλακες να προσπαθούσαν με μεγάλο ζήλο, παλί η κατάσταση η ίδια θα ήταν αφού τα προστίματα είναι τόσο χαμηλά παρόλες τις πρόνοιες τησ νομοθεσίας

πολλούς που τους μεγάλους λαθροθήρες τους εκατάγγειλέ και η θήρα και ο ουλαμός. πόσοι εσταματήσαν?
.... γιαυτό το πρόβλημα όλο και μεγαλώνει.
Την κουβέντα του αστρομερίτη θυμάστε την? το πολύωρό κυνηγητό και την ανταλαγή πηροβολισμων μεταξή λαθροθήρων και του ουλαμόυ? όταν την άκουσα εχάρηκα γιατί πίστεψα θα τους κλειδώσουν μέσα για απόπειρα φόνου....
τα κοπέλια πρέπει να συνεχίζουν την λαθροθηρία...
δυστηχως οι ποινες στην Κύπρο για τα διάφορα παραπτώματα ΜΕΙΩΝΩΝΤΑΙ ΟΣΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΕ

Πρωσοπικά πιστεύω ότι μόνο με οργάνωση και διαδηλώσης διαφόρων μορφών έξω από δικαστήρια, είσαγγελεία, και βουλή με αιτήματα σαν την αύξηση των ποινών και της αστυνόμευσης, τον διορισμό δικαστών που να ειδικεύωνται στο wildlife crime. επίσης τη δημοσίευση των ποινών στις διάφορες υποθέσεις λαθροθηρίας....
-
- Full Member
Μια είδηση που είδα κάπου,έκαμε μου ιδιαίτερη εντύπωση.Μια υπηρεσία ,της ....Μπύρας ή της Θύρας,νομίζω,δεν εφαίνετουν καλά,γιατί ήταν λλίο μουντζουρωμένη, εζήτα υπαλλήλους για το υποκατάστημα της στη Πάφο. Το εντυπωσιακό ήταν ότι,πέραν απο τα τυπικά προσόντα,έλεγε ότι,...λλιη ττοπουζωσύνη διά σου εξτρα πόντους,αν δε,ετύγχεννε να ήσουν και βοσκός,με λλίουσ σσίλλους,οι μετοχές σου ανεβαίνουν παραπάνω.Εξαιρετικό δε προτέρημα,να μπορείς να κατεβάζεις τζε λλίο κονιακκούι ή ζιβανία.Προσλαμβάνεσαι δε,οπωσδήποτε,αν καπνίζεις και λλίο χορτούι ή χασισούι...για πληροφορίες και ιντερβιους απευθύνεστε στον Α.Ο.Υ.(Αποκλειστικό Όμιλο Ύπνου) Πάφου....
Έτσι είναι,..άν έτσι νομίζετε...../Λουίτζι Πιραντέλλο