Αναγνώριση μανιταριών

Απάντηση
Γιατρός

Re: Αναγνώριση μανιταριών

Δημοσίευση από Γιατρός »

Laurona έγραψε:
louisll έγραψε:εγώ θέλω μια μηχανούα να την περνώ πάνω από το μανιτάρι και να μου λέει 'τρώεται' ή 'εν τρώεται' :lol:

ειπες να πεισ τζιε ειπες :lol: :lol:

παιθκιά μηχανούα που καθαρίζει τζικλες έσιη;;; :lol: :roll: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

ρε φιλε εγω εχω αλλα μονο νυχτα δουλευκει
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
mikros

Δημοσίευση από mikros »

οπως εγρεψε και πιο πανω...οταν θα γινουν περιπου σαν την παλαμη σου κοψε τα!!!εμενα εφκαλαν μου ηταν πολλα ωραια!!!ειπαν μου οτι αν τα αφεικεις ξανα φκαλου...αληθεβει??? :?:
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
VALANTIS
Full Member

Δημοσίευση από VALANTIS »

για μενα ρε κοπελια για μενα ηταν πολλα καλα γιατι εβρισκαμεν τα με τες σικλες!!
canis
Full Member

Δημοσίευση από canis »

οι πρώτες μορχέλες (morels) ή αρνία του κούκου της χρονιάς...΄
Αν και λίγα, μεγάλος μεζές και δυσέβρετα!!!
ελπίζω να είναι καλή χρονία και να έβρω ακόμα λίγα πριν ζεστάνει ο καιρός 8-)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
axerkwtis

Δημοσίευση από axerkwtis »

φιλε λιγες περισσοτερες πληροφοριες αν μπορεις..που τα συναντουμε?πως μαγειρευοντε?πρωτη φορα τα βλεπω..
canis
Full Member

Δημοσίευση από canis »

φίλε όπως ανάφερα είναι πολύ δυσέβρετα. συνήθως σε πευκόφυτες περιοχές που καήκαν πρόσφατα υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να βλαστήσουν...
θεωρούντε από τα πιο καλά μανιτάρια που υπάρχουν και πολύ πιθανόν να έρχοντε δεύτερα μετά τισ τρούφες :shock:
εγώ ξέρω όλα και όλα 2-3 σημεία που βλαστούν και άυριο πρωί πρωί θα πάω στα άλλα 2 να ψάξω!!!
για τόπο μαγηρέματος μόνο τηγανιτά με το λεμόνι δοκίμασα. λόγο του ότι κατεβάζουν αρκετό ζουμί πρέπει να είναι καλά και μέσα σε ριζότο κλπ.
στο εξωτερικό τα αποξηρένουν και λένε ότι η αποξήρανση ενισχύει τη γεύση αλλά μια τιανία ποτζί μια ποδά που βρίσκω δεν αξίζει να μπω στη διαδικασία της αποξήρανσης

προσοχή, υπάρχει και το false morel που είναι τοξικό :!:
axerkwtis

Δημοσίευση από axerkwtis »

ευχαριστω για την απαντηση..με μια γρηγορη ματια στο google να δω διαφορες με τα τοξικα που λεεις στην ουσια δεν βρηκα..υπαρχουν καποια που ξεχωριζουν κατι μαυρα που φανταζομαι ειναι υποειδος αλλα υπαρχουν που ειναι ακριβως τα ιδια..πως τα ξεχωριζεις?
canis
Full Member

Δημοσίευση από canis »

false morel να κάνεις search. το συγκεκριμένο είναι τοξικό, και θανατηφόρο....
morel spp. έχει αρκετά σε διάφορα χρώματα...

το βιβλίο εδώδιμα και τοξικά μανιτάρια της κύπρου του Μ. Λοιζίδη, Θ. Κυριάκου και Α. Τζιακουρής, είναι ένα από τα νέα μου αποκτήματα αφού κυκλωφόρισε πρίν 2-3 μήνες. Οι συγγραφείς έκαναν πάρα πολύ καλή δουλεία στην παρουσίασει της βιοποικιλότητας των μανιταρίων μας, και είναι άξιοι συγχαρητηρίων που έκαναν κάτι προτότυπο και ενδιαφέρων!!!
φυσικά ένα βιβλίο δεν είναι αρκετό για την ασφαλή κατανάλωση νέων ειδών μανιταριών αφού ορισμένα είναι αρκετά δύσκολο να αναγνωριστούν, και ορισμένα είναι και θανατηφόρα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”