Τσακρόστρουθοι
-
- Full Member
Re: Τσακρόστρουθοι
Σπίνος διπλός ή σπίνος μουττάς, αγγλική ονομασία Hawfinch, επιστιμονική Coccothraustes coccothraustes
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Full Member
Τσακρόστρουθος, αγγλική ονομασία Corn bunting, επιστημονική Miliaria calandra
αν κάποιος γνωρίζει άλλα ονόματα για το είδος παρακαλώ όπως ενημερώσει και τους υπόλοιπους
αν κάποιος γνωρίζει άλλα ονόματα για το είδος παρακαλώ όπως ενημερώσει και τους υπόλοιπους
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Full Member
Στρούθος της τουρκίας, η ισπανικός στρούθος, ή τσακρόστρουθος, αγγλική ονομασία spanish sparrow, επιστημονική Passer hispaniolensis
παρόλο που ονομαζεται ισπανικός στρουθος, εντούτις ο μεγαλύτερος πλυθησμός του είδους βρίσκεται στην τουρκία, και στην ισπανία είναι με διαφορά μικρότερος
ο θηλυκός μειάζει με το δικό μας
παρόλο που ονομαζεται ισπανικός στρουθος, εντούτις ο μεγαλύτερος πλυθησμός του είδους βρίσκεται στην τουρκία, και στην ισπανία είναι με διαφορά μικρότερος
ο θηλυκός μειάζει με το δικό μας
-
- Full Member
δυστηχώς παιδιά εξαιρουμένος των δυο τελευταίων είδων (spanish sparrow, corn bunting), όλα τα άλλα ανήκουν στην ίδια οικογέναι και όλα κάμνουν πέρασμα για τζίταστρο, και όλα σκοτώνονται από δήθεν κυνηγούς.....
εμεις εν τουτους που λαλουμε στρουφους της τουρζιας η' κελεζιες, τουλαχιστο ετσι μου εμαθεν ο ζιρις μου με την μεγαλη την μουτι που αν πει ζε ακασει σε εν να κλεεις 1 εφτομαcanis έγραψε:Σπίνος διπλός ή σπίνος μουττάς, αγγλική ονομασία Hawfinch, επιστιμονική Coccothraustes coccothraustes

οι αλλοι που λαλειτε που εβαλες φωτογραφια εν κοινος στρουφος...ερκουντε το σεπτεβρι εχουν ελαχιστες διαφορες που τους δικους μας στρουφους ζε βουρουν ουλοι οι κυπρεοι επιδη εν ξερουν που να παν να εβρουν ορτικια και τριγονια ζε σφαγκουν τα στρουφουθκια

ακιρο ζινο το διπλοσπινο κελεζι μουτα οπως θελετε πετε τον
ειχα δει περσυ σε ενα κλουβι εξω που ενα κεντρο μολις περασεις την ευριχου πρως κακοπετρια εχει ενα κεντρο μεγαλο στα δε3ια με καζαντου8κια...εχει κλουβι μεγαλο και εχει μεσα μαυροζικλες ζικλες και πουτουτους τους στρουφους!
φενετε και που το δρομο το κλουβι!
ειχα δει περσυ σε ενα κλουβι εξω που ενα κεντρο μολις περασεις την ευριχου πρως κακοπετρια εχει ενα κεντρο μεγαλο στα δε3ια με καζαντου8κια...εχει κλουβι μεγαλο και εχει μεσα μαυροζικλες ζικλες και πουτουτους τους στρουφους!
φενετε και που το δρομο το κλουβι!
- 'petros'
Και εγω ετσι ξερω οτι τουτος εν ο στρουθος της τουρκιας ο''κελλετζης'' που λαλουμεsotiris!129 έγραψε:εμεις εν τουτους που λαλουμε στρουφους της τουρζιας η' κελεζιες, τουλαχιστο ετσι μου εμαθεν ο ζιρις μου με την μεγαλη την μουτι που αν πει ζε ακασει σε εν να κλεεις 1 εφτομαcanis έγραψε:Σπίνος διπλός ή σπίνος μουττάς, αγγλική ονομασία Hawfinch, επιστιμονική Coccothraustes coccothraustes!
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
- FRANCHI
- Full Member
εν τούτος ο αρσενίκος ο διπλόςcanis έγραψε:Σπίνος διπλός ή σπίνος μουττάς, αγγλική ονομασία Hawfinch, επιστιμονική Coccothraustes coccothraustes
I believe half of what I see and nothing of what I hear
- marinos.a
- Site Admin
τούτο άκουσα να το λαλούν τζαι γλοροτυρο ή κάτι τέτοιοcanis έγραψε:Βκιολαρούι, αγγλική ονομασία siskin, επιστημονική Carduelis spinus
Si vis pacem, para bellum
-
- Full Member
μαρίνο νομίζω ότι στη πάφου λένε γλορότυρο το κλορκό....marinos.a έγραψε:τούτο άκουσα να το λαλούν τζαι γλοροτυρο ή κάτι τέτοιοcanis έγραψε:Βκιολαρούι, αγγλική ονομασία siskin, επιστημονική Carduelis spinus