Πώς μπορώ να αυξήσω τα βαρος του όπλου?
- FRANCHI
- Full Member
Re: Πώς μπορώ να αυξήσω τα βαρος του όπλου?
Γιώργο είσαι καινούργιος κυνηγός? Κουτσιάς καλα με τουτο το όπλο;
Αν ναι χρείαζεται χρόνος να το ξεπεράσεις τον πονοκέφαλο και να συνηθήσεις το όπλο σου. Και εμένα με έπιανε. Δεν νομίζω το βάρος του να είναι το πρόβλημα. (Εγώ έπεζα 24 με 25 γρ. στην τσίκλα και κορακοειδή και ήταν εξαιρετικές δεν είχαν τπτ να ζηλέψουν που πιο πολλά γραμμάρια φτάνει να βρεις τα φουσιέκια. Στο ενδημικό 28 με 30 να σπάσει πέτρα 32 γρ. εν υπέρ αρκετές γομώσεις.). Εν τσιαι να παίζεις ελάφκια.
Δοκίμασε να παίξεις με άλλο όπλο να δεις αν σε πιανει πονοκέφαλος
Αν ναι χρείαζεται χρόνος να το ξεπεράσεις τον πονοκέφαλο και να συνηθήσεις το όπλο σου. Και εμένα με έπιανε. Δεν νομίζω το βάρος του να είναι το πρόβλημα. (Εγώ έπεζα 24 με 25 γρ. στην τσίκλα και κορακοειδή και ήταν εξαιρετικές δεν είχαν τπτ να ζηλέψουν που πιο πολλά γραμμάρια φτάνει να βρεις τα φουσιέκια. Στο ενδημικό 28 με 30 να σπάσει πέτρα 32 γρ. εν υπέρ αρκετές γομώσεις.). Εν τσιαι να παίζεις ελάφκια.
Δοκίμασε να παίξεις με άλλο όπλο να δεις αν σε πιανει πονοκέφαλος
I believe half of what I see and nothing of what I hear
- virtualgreek
- Moderator
Φίλε Γιώργο σε χαιρετώ.GiorgosT έγραψε:για σας συν- άρρωστοι, άδελφοι,
θέλω να ρωτίσω αν μπορώ και πώς μπορώ να αυξήσω το βάρος του όπλου μου, και να το κάνω και πιο ισοζυγισμένο.
οι κάννες του τραβάνε προς τα κάτω.
πχ. στο σκοπευτήριο οταν πάω, πάνω απο 25 δίσκους με πιάνει πονοκέφαλος και ρίχνω 24 γρ και 28γρ.
Το βάρος του όπλου τώρα ειναι 3125 γραμμάρια είναι 28’’, αυλοί είναι 18.5 και 18.3.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Γιώργος
Από τα προαναφερόμενά σου, δεν τίθεται θέμα βάρους του όπλου αλλά κλίσεων του κοντακιού ή και ύψος της ράχης του κοντακιού.
Τα γραμμάρια που ρίχνεις είναι λίγα για να έχουν σχέσει με το βάρος του όπλου.
Το πιο πιθανό είναι το όπλο να σε κτυπά ελαφρός στο μάγουλο και να μην το καταλαμβαίνεις άμεσα. Μετά όμως από μερικές ντουφεκιές αρχίζει ο πονοκέφαλος. Αν νοιώθεις πόνο στο μάγουλο μόνο τότε χρειάζεται διόρθωση η κλίση του πέλματος του όπλου (pitch). Εάν όμως νοιώθεις πόνο στον αυχένα και στο μάγουλο, τότε το πρόβλημα είναι το ύψος της ράχης του κοντακιού, χωρίς να αποκλείω συνδιασμό με λανθασμένη κλιση του πέλματος.
Όταν επωμίσεις χωρίς να κάνεις οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση, πως φαίνεται η σκοπευτική ρήγα ? Μόνο η ακίδα φαίνεται ? Μήπως βλέπεις περισσότερο την πεταλούδα του όπλου ? Μήπως βλέπεις την ρήγα να είναι ανηφορική?
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
-
- Full Member
ΦΙΛΕ GIORGOST ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟ
99624965 ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΗ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ RECOIL & BALANCING REDUSER ΒΑΡΟΥΣ 200 ΓΡ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΣΟΛΙΝΑΣ ΜΕ ΠΑΣΑ ΠΟΥ ΒΙΔΩΝΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΚΚΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΝΕΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΟΛΙΝΑ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ.
99624965 ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΗ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ RECOIL & BALANCING REDUSER ΒΑΡΟΥΣ 200 ΓΡ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΣΟΛΙΝΑΣ ΜΕ ΠΑΣΑ ΠΟΥ ΒΙΔΩΝΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΚΚΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΝΕΙ ΣΥΝΑΜΑ ΤΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΟΛΙΝΑ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ.
- kypros
Οι ελαφρος εμπροσθοβαρη καννες ειναι επιθυμιτες αρα μονο εαν ειναι μεγαλο το θεμα χρειαζεται παρεμβασηGiorgosT έγραψε:για σας συν- άρρωστοι, άδελφοι,
θέλω να ρωτίσω αν μπορώ και πώς μπορώ να αυξήσω το βάρος του όπλου μου, και να το κάνω και πιο ισοζυγισμένο.
πχ. στο σκοπευτήριο οταν πάω, πάνω απο 25 δίσκους με πιάνει πονοκέφαλος και ρίχνω 24 γρ και 28γρ.
Το βάρος του όπλου τώρα ειναι 3125 γραμμάρια είναι 28’’, αυλοί είναι 18.5 και 18.3.
Γιώργος
Ο πονοκεφαλος μπορει να οφειλεται στο οτι ισως εισαι απροπονιτος και στο οτι το οπλο σου δεν εχει σκοπευτικο Βαρος
Σημειωσε οτι καθε βολη ειναι μια μικρη διασιση και το effect ειναι προσθετικο. Επισης δοκιμασε να χρησιμοποιησεις οτοασπιδες αν δεν το καμνεις
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
-
- Full Member
Φίλε Γιώργο,
Κατ'αρχην, μπορείς να μας πείς τι όπλο έχεις και το βάρος του?
- Laurona
Γιωργο πε μας φιλε μου αυτα που σε ρωτησε ο Κωστας και σε παρακαλω, κοιταξε και πες μας ποσο ''βαθυ'' ειναι το ''αυλακουι'' που καθετε μεσα ο καλυκας του φυσιγγιου.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
- GiorgosT
- Full Member
Φίλε Κύπρο,kypros έγραψε:Οι ελαφρος εμπροσθοβαρη καννες ειναι επιθυμιτες αρα μονο εαν ειναι μεγαλο το θεμα χρειαζεται παρεμβασηGiorgosT έγραψε:για σας συν- άρρωστοι, άδελφοι,
Γιώργος
Ο πονοκεφαλος μπορει να οφειλεται στο οτι ισως εισαι απροπονιτος και στο οτι το οπλο σου δεν εχει σκοπευτικο Βαρος
Σημειωσε οτι καθε βολη ειναι μια μικρη διασιση και το effect ειναι προσθετικο. Επισης δοκιμασε να χρησιμοποιησεις οτοασπιδες αν δεν το καμνεις
Ωτοασπίδες στο σκοπευτήριο πάντα χρησιμοποιώ.
Πώς μπορώ να ξέρω αν είναι μεγάλο το θέμα με τις κάννες?
Απροπόνητος δεν ξέρω πιστεύω δεν είμαι αφού με το όπλο θα έρθω σε επαφή 2 με 3 φόρες την εβδομάδα.
Το βάρος του όπλου σίγουρα δεν είναι σκοπευτικό και για αυτό ρώτησα αν γίνετε με κάπιο τρόπο να αυξήσω το βάρος του όπλου.
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
- GiorgosT
- Full Member
Costas_ σε βλέπω να μην έχεις όρεξη να κοιμηθείς ,Costas_ έγραψε:Φίλε Γιώργο,
Είναι Bettinsoli και το βάρος είναι 3125 γραμμάρια.
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
- GiorgosT
- Full Member
Φίλε Laurona,Laurona έγραψε:Γιωργο πε μας φιλε μου αυτα που σε ρωτησε ο Κωστας και σε παρακαλω, κοιταξε και πες μας ποσο ''βαθυ'' ειναι το ''αυλακουι'' που καθετε μεσα ο καλυκας του φυσιγγιου.
Εσύ έβαλλες ωτοασπίδες στο σκοπευτήριο?
Μιλάς για τις θαλάμες?
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
- GiorgosT
- Full Member
Ευχαριστώ,ALEXIS έγραψε:ΦΙΛΕ GIORGOST ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΟ
Πολύ ενδιαφέρον αλλά τώρα να δούμε τι θα βγει μέσα από αυτήν την συζήτηση.
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS