Ασχολούμαι με κίτρινα μωσαϊκά και έχω και μερικά κοινά φιλε. Εσύ τι καναρίνια έχεις? Είναι νωρίς, τα έχω χωριστά ακόμα μέχρι να πυρώσουν . Περιμένω να βράσει και λίο ο καιρός για να μεν έχουμε πολλές απώλειες.canis έγραψε:![]()
![]()
![]()
με τι καναρίνια ασχολείσε? έβαλες τα για ζευγάρωμα ή ακόμα?
εμένα είναι στο στάδιο τις προοληπτικής θεραπείας....
Τσακρόστρουθοι
-
- Full Member
Re: Τσακρόστρουθοι
-
- Full Member
τους τσακροστρουθους λεν τους και κελετζιες νομειζω και ειναι μεταηξυ τρασηκλας και τζηκλας το μεγεθος του. Νομειζω οτι επειτρεπονται
oxi ρε φιλε εν επιτρεπουνται...
οι κελεζιες που λαλεις εν οι στρουφοι της τουρζιας που ακουεις καμια σχεση με το τσακροστρου8ο εν διαφορετικο εντελος πουλι!
ζε ζινοι απαγορευουνται!
βασικα οπως ειπε και ο english setter το πιο μικρο πουλι θηρεφσιμο ειναι η τρασιλα οτι'διποτε αλλο ειναι απαγορευμενο...
οι κελεζιες που λαλεις εν οι στρουφοι της τουρζιας που ακουεις καμια σχεση με το τσακροστρου8ο εν διαφορετικο εντελος πουλι!
ζε ζινοι απαγορευουνται!
βασικα οπως ειπε και ο english setter το πιο μικρο πουλι θηρεφσιμο ειναι η τρασιλα οτι'διποτε αλλο ειναι απαγορευμενο...
-
- Full Member
Παρακαλω αν εχει καποιον Ορνιθολογο στο Φορουμ να κανει μια ενημερωση σχετικα με τα υπο αναφορα ειδη (Τσακροστρουφος, Σπιννος, Μπασταρτοκαναρινο, Ζγαρτηλι).
Οπως και με τα ψαρια, ετσι και με τα πτηνα και πολλα αλλα ειδη, σε καθε περιοχη του τοπου μας υπαρχουν διαφορετικα ονοματα.
Η τοπολαλια της Κυπρου ειναι παρα πολυ πλουσια και παναρχαια και ειναι πολυ ωραιο θεμα να ασχοληθει καποιος.
Οπως και με τα ψαρια, ετσι και με τα πτηνα και πολλα αλλα ειδη, σε καθε περιοχη του τοπου μας υπαρχουν διαφορετικα ονοματα.
Η τοπολαλια της Κυπρου ειναι παρα πολυ πλουσια και παναρχαια και ειναι πολυ ωραιο θεμα να ασχοληθει καποιος.
-
- Full Member
sotiris!129 έγραψε:oxi ρε φιλε εν επιτρεπουνται...
ζε ζινοι απαγορευουνται!
Ε οι στρουφοι που την τουρκια οι κελετζιες που λες αφουν εν ποιο μεγαλη που την τρασχιλα ρε Σωτηρη τωρα αν ειναι απαγωρευμενει δεν κσερω
- FRANCHI
- Full Member
sotiris!129 έγραψε:oxi ρε φιλε εν επιτρεπουνται...
ζε ζινοι απαγορευουνται!
φίλε οι στρούφοι της τουρκίας δεν είναι οι τσακρόστρουθοι;; Έχει κάτι άλλα πουλιά που εχαθήκαν τα τελευταία χρόνια γιατί άμαν πετούν μιάζουν πολλά με την τσίκλα. Μιάζουν με τους σπίνους αλλά εν διπλάσιοι γιαυτό και λέουμεν τους διπλόσπιννους

I believe half of what I see and nothing of what I hear
- GiorgosT
- Full Member
καπου γνωριστήκαμε το μονο που είχες εβρει ηταν ο νουρος του λαου απογευμα.
Τα κολλιουθκια ηταν εξαιρετικος μεζες για τους προτινους , ριψοκυνδινευαν πανω στου γκρεμους για να τα πιασουν που μες τις φωλιες
Φανταζουμε πεινα τζαι φτωχια τα παλια χρόνια
[/quote]
Εφίλαξες τον νούρο του λαού που βρήκες στο κυνηγι?
[/quote]
Γιατί ρε Γιωργο μου εισαι τιποτε χρυσοχοος τζαι θέλεις τον.
Ο τελευταιος λαος που επεξα ρε Γιωργο εν που ςτις 16 του Νιοβρη και δεν ξερω που κρατα ο νουρος του.[/quote]
Τα κολλιουθκια ηταν εξαιρετικος μεζες για τους προτινους , ριψοκυνδινευαν πανω στου γκρεμους για να τα πιασουν που μες τις φωλιες
Φανταζουμε πεινα τζαι φτωχια τα παλια χρόνια

Εφίλαξες τον νούρο του λαού που βρήκες στο κυνηγι?

Γιατί ρε Γιωργο μου εισαι τιποτε χρυσοχοος τζαι θέλεις τον.
Ο τελευταιος λαος που επεξα ρε Γιωργο εν που ςτις 16 του Νιοβρη και δεν ξερω που κρατα ο νουρος του.[/quote]
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
- kypros
Απαραδεκτο το τι γινεται με τους σπινους. Ειναι αμαρτια, αντιδεοντολογικο, αντικυνηγιετικο, σπαστικο και οποιος το καμνει συγνωμη αλλα για μενα πρεπει να τους κοντευκεις να τους διας θκιο τρις πατσους και ενα ταβλι και να τους στελλεις στο κοντινοτερο καφενε να ποσκολιστουν. Φιλε μου εν εχει τζηκλες εμπα στο αυτοκινητο και εσσο σου. Θελεις σηιπεθκιες 8 ευρο γορασε 2 πουλες και φκαρτο αχτι σου.canis έγραψε:georgies έγραψε:Ο τσακροστρουφος από ότι ξέρω είναι αυτός.
όσο αφορά τα πουλούθκια κοπέλια προσωπικά νομίζω εκατάντισε αηδεία το πράμα και κάθε άλλο παρά κυνηγοί είναι όσοι τα παίζουν. γεμόνουν τους τόπους άδεια φυσίγγια, πιάνουν τα πόστα που τις 1 γιατί αρχίζουν τα πουλούθκια, και το χειρότερο ο σωστός ο κυνηγός δεν μπορεί να κυνηγήσει δίπλα τους αφού δεν ησυχάζουν για βα περάσουν οι τζίλες.
αν επισκευτείτε ποτέ το πλατύ ποταμό το μάη και ακούσεται τους σπίνους που κελαηδούν θα νομίσεται είσαστε στο παράδεισο...
την πρώτη φορά που επία έτσι καιρό δεν το επίστευκα....
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
franchi kai AU-79
Ο τσακροστουφος ειναι 1 και ο στρουφος της τουρζιας αλλος κελεζις εν αλλος αυτο ειπα...
ναι συνφονω ο στρουφος της τουρζιας αν και εχει πολλα χρονια να δω ειναι μεγαλιτερος απο την τραχιλα ΑΛΛΑ δεν επιτρεπεται ουτε ζινος! παλια τους κυνηγουσαν με μεγαλα κλουβια, εβαζαν μεσα μια σακουλα ναιλον και ο ηχος που εκανε οταν την επερνε τραβουσε τα πουλια και εμπεναν ολα μεσα στο κλουβι, πραγμα απαγορευμενο φυσικα...
ΔΕΝ γνοριζω την επιστημονικη ονομασια για να βρω φωτογραφια παρολα αυτα εχει σχεδον τα ιδια χροματα με τον κινο Αρσενικο κυπριακο στρουφο χ3 σε μεγεθος με μεγαλο χοντρο ραφος σχεδον ιδιο σε μεγεθος με την κεφαλι του!
Οσο για το κοινο τσακροστουθο (η' διπλοσπινο οπως τον ειπες πρωτη φορα ακουω τουτι την ονομασια) ειναι και αυτος απαγορευμενος ειναι το πουλι που εβαλαν πιο πανω σε φωτογραφια... δεν νομιζω να χα8ικε εγω καθε εξορμιση βλεπω πολλους φυσικα μπορει να εν στες περιοχες που κυνηγω σε αλλες οντως να εχουν μιοθει οι αριθμοι τους...
το καλοκαιρι μαζεβονται σε μεγαλους αριθμους κοντα σε νερο, τον χειμονα συναντιουντε σε χωραφκια με σπαρτα και τριφιλια
παρολα αυτα νομιζω ειμαι σε θεση να ξεχοριζω σχεδον ολα τα ειδη πουλιον
Ο τσακροστουφος ειναι 1 και ο στρουφος της τουρζιας αλλος κελεζις εν αλλος αυτο ειπα...
ναι συνφονω ο στρουφος της τουρζιας αν και εχει πολλα χρονια να δω ειναι μεγαλιτερος απο την τραχιλα ΑΛΛΑ δεν επιτρεπεται ουτε ζινος! παλια τους κυνηγουσαν με μεγαλα κλουβια, εβαζαν μεσα μια σακουλα ναιλον και ο ηχος που εκανε οταν την επερνε τραβουσε τα πουλια και εμπεναν ολα μεσα στο κλουβι, πραγμα απαγορευμενο φυσικα...
ΔΕΝ γνοριζω την επιστημονικη ονομασια για να βρω φωτογραφια παρολα αυτα εχει σχεδον τα ιδια χροματα με τον κινο Αρσενικο κυπριακο στρουφο χ3 σε μεγεθος με μεγαλο χοντρο ραφος σχεδον ιδιο σε μεγεθος με την κεφαλι του!
Οσο για το κοινο τσακροστουθο (η' διπλοσπινο οπως τον ειπες πρωτη φορα ακουω τουτι την ονομασια) ειναι και αυτος απαγορευμενος ειναι το πουλι που εβαλαν πιο πανω σε φωτογραφια... δεν νομιζω να χα8ικε εγω καθε εξορμιση βλεπω πολλους φυσικα μπορει να εν στες περιοχες που κυνηγω σε αλλες οντως να εχουν μιοθει οι αριθμοι τους...
το καλοκαιρι μαζεβονται σε μεγαλους αριθμους κοντα σε νερο, τον χειμονα συναντιουντε σε χωραφκια με σπαρτα και τριφιλια

franchi kai AU-79
Οσο για το κοινο τσακροστουθο ειναι και αυτος απαγορευμενος ειναι το πουλι που εβαλαν πιο πανω σε φωτογραφια... δεν νομιζω να χα8ικε εγω καθε εξορμιση βλεπω πολλους φυσικα μπορει να εν στες περιοχες που κυνηγω σε αλλες οντως να εχουν μιοθει οι αριθμοι τους...
Οσο για το κοινο τσακροστουθο ειναι και αυτος απαγορευμενος ειναι το πουλι που εβαλαν πιο πανω σε φωτογραφια... δεν νομιζω να χα8ικε εγω καθε εξορμιση βλεπω πολλους φυσικα μπορει να εν στες περιοχες που κυνηγω σε αλλες οντως να εχουν μιοθει οι αριθμοι τους...