Τσακρόστρουθοι

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Re: Τσακρόστρουθοι

Δημοσίευση από Anthimos »

Το τι επιτρεπεται και τι απαγορευεται ειναι πολυ σχετικο.
Για παραδειγμα ο παραδοσιακος σπινος ειναι στα 3 πολυπληθεστερα πουλια στον πλανητη και απαγορευεται, ενω η τρασιηλα και η τζικλα που ειναι σαφως λιγοτερες σε αριθμο επιτρεπονται σε ορισμενες χωρες.

Spinnos.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

canis έγραψε:Φίλε και το κόρωνο και το κολιό αν τον φάεις δεν θα πάθεις τίποτε.
οι παλιοί ετρώαν και τα γεράκια και τους αετούς και ελέγαν ότι ήταν νόστιμα. Δηλαδή πρέπει ότι τρώεται να το πέζουμε? στη Κίνα τρώνε σκύλλους, να αρχίσουμε και εμείς?
Σύμφωνα με τα όσα έγραψες, δίνεις την εντύπωση ότι τα θηράματα τα κυνηγούμε για να μεν κάμνους ζημιές. αυτό απέχει πολύ από τη πραγματικότητα και δεν συμβαδίζει με τις ιδέες του κυνηγίου!!!!
όσο αφορά το φαινόμενο με τα πουλλούθκια, διούμε ψωμί των πολέμιων του κυνηγίου και αν με ρωτάς έχουν και δίκαιο να διαμαρτήρωνται.
ναι μπορεί οι σπίνοι να εν πολλοί αλλά μαζί τους πέζουν και τα μπασταρτοκάναρα, τα σγαρτήλια και γενικά όσοι πέζουν πουλούθκια πέζουν ότιδήποτε πετά.
Από ότι γνωρίζω υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες ΚΑΙ απο κυνηγούς και υπάρχουν και οδηγίες στους θηροφύλακες να καταγγέλλ=ουν έτσι άτομα, και καλά να τους κάμουν...

Τα κολλιουθκια ηταν εξαιρετικος μεζες για τους προτινους , ριψοκυνδινευαν πανω στου γκρεμους για να τα πιασουν που μες τις φωλιες
Φανταζουμε πεινα τζαι φτωχια τα παλια χρόνια :?
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
GiorgosT
Full Member

Δημοσίευση από GiorgosT »

Anthimos έγραψε:
οι παλιοί ετρώαν και τα γεράκια και τους αετούς και ελέγαν ότι ήταν νόστιμα. Δηλαδή πρέπει ότι τρώεται να το πέζουμε? στη Κίνα τρώνε σκύλλους, να αρχίσουμε και εμείς?
Σύμφωνα με τα όσα έγραψες, δίνεις την εντύπωση ότι τα θηράματα τα κυνηγούμε για να μεν κάμνους ζημιές. αυτό απέχει πολύ από τη πραγματικότητα και δεν συμβαδίζει με τις ιδέες του κυνηγίου!!!!
όσο αφορά το φαινόμενο με τα πουλλούθκια, διούμε ψωμί των πολέμιων του κυνηγίου και αν με ρωτάς έχουν και δίκαιο να διαμαρτήρωνται.
ναι μπορεί οι σπίνοι να εν πολλοί αλλά μαζί τους πέζουν και τα μπασταρτοκάναρα, τα σγαρτήλια και γενικά όσοι πέζουν πουλούθκια πέζουν ότιδήποτε πετά.
Από ότι γνωρίζω υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες ΚΑΙ απο κυνηγούς και υπάρχουν και οδηγίες στους θηροφύλακες να καταγγέλλ=ουν έτσι άτομα, και καλά να τους κάμουν...

Τα κολλιουθκια ηταν εξαιρετικος μεζες για τους προτινους , ριψοκυνδινευαν πανω στου γκρεμους για να τα πιασουν που μες τις φωλιες
Εφίλαξες τον νούρο του λαού που βρήκες στο κυνηγι? ;)
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Anthimos έγραψε:
FRANCHI έγραψε:
Anthimos έγραψε:Ποιο πουλι εννοεις τσακροστρουθο?
εν κάτι πουλιά που παιτούν γρήγορα και συνήθως σε κοπάδια και κάνουν ένα χαρακτηριστικό κελάιδημα "πιτ-πιτ"

Εν τζει που το απαγορευμενο
Εν κανει που εν παρανομα εκαμαν το και μοδα τωρα αντι να παν στο τζιταστρο για τζικλες πιανουν που η ωρα 1 ποστο στους σπινους και παιζουν ωσπου να νυχτωσει.
Και το χειροτερο γεμιζουν τους τοπους χαρτουτσιες οπου σταθουν μιλουμε για 3-4 πακετα χαρτουτσιες ο καθενας περιπου 75-100 χαρτουτσιες καθε εξορμιση χαμε
Στις περιοχες μου εκαμαν τα βουνα και τους δρομους αχρηστους
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

GiorgosT έγραψε:
Anthimos έγραψε:

Εφίλαξες τον νούρο του λαού που βρήκες στο κυνηγι? ;)

Γιατί ρε Γιωργο μου εισαι τιποτε χρυσοχοος τζαι θέλεις τον.
Ο τελευταιος λαος που επεξα ρε Γιωργο εν που ςτις 16 του Νιοβρη και δεν ξερω που κρατα ο νουρος του.
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

georgies έγραψε:Ο τσακροστρουφος από ότι ξέρω είναι αυτός.

Από ότι βλέπω κοπελια είμαστε άξιοι τις μοίρας μας εβάλαμε πόστα και στα πουλούθκια τώρα ένα μεν μείνει tpt να πετα στο τέλος. Τα σγαρτίλια εφάν τα σχεδόν, τζιαμέ που επίεννες έχω και έβλεπες αρκετά και άκουες κανένα να κελαηδά τώρα σπάνια βλέπεις ποσο μάλλον να ακούσεις. Όταν λείψουν όλα ελάτε που πόδα έχω κάμποσα καναρίνια να σας ξαπολώ ένα ένα να τα παίξεται και τούτα εν και μιλλαρωτα καλοταΐζω τα.

ε giorgies ενεν τσακροστρου8ος ρε φιλε τουτος, τουτο εν ενα πουλουι πιο μιστι που το σπινο ενο ο τσακροστρου8ος εν πιο μεγαλος, τουτο εν κοπα8κια πολλα πουλια μαζι αμαν τα συναντισεις εν να καταλαβεις οτι εν ζινα ζε εν ροζ το χρομα του πας το στιθος, εν πανω κατω το ιδιο μεγεθος με τα ζγαρτιλια ζε κλεν πολλα εντονα ουλα μαζι ασχιμα αμαν σικοστουν!
ναι εν γεγονος οι σπιναριες μας εμαραναν εκαταστρεψαν τα παραδοσιακα περασματα της ζικλας ...
georgies
Full Member

Δημοσίευση από georgies »

Φιλε Σωτήρη έχεις απόλυτο δίκαιο, μετά από λίγο ψάξιμο το βρήκα. Για του λόγου το αληθές παραθέτω και φωτό. O φίλος FRANCHI ήξερε καλύτερα το πουλί αυτό. Βάζω και ένα link με όλα τα πουλια που βρίσκουμε προς το παρόν στην κύπρο. :? :cry: Το πουλί που γυρεύουμε είναι το τελευταίο τέρμα κάτω στη λίστα.
Το πουλί που έβαλα πριν εν το Τσακροσγάρτιλο. Κάπου στο Τσακρο έχασα το. :lol:

http://www.birdlifecyprus.org/index.php ... 84&lang=el
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
canis
Full Member

Δημοσίευση από canis »

Από ότι βλέπω κοπελια είμαστε άξιοι τις μοίρας μας εβάλαμε πόστα και στα πουλούθκια τώρα ένα μεν μείνει tpt να πετα στο τέλος. Τα σγαρτίλια εφάν τα σχεδόν, τζιαμέ που επίεννες έχω και έβλεπες αρκετά και άκουες κανένα να κελαηδά τώρα σπάνια βλέπεις ποσο μάλλον να ακούσεις. Όταν λείψουν όλα ελάτε που πόδα έχω κάμποσα καναρίνια να σας ξαπολώ ένα ένα να τα παίξεται και τούτα εν και μιλλαρωτα καλοταΐζω τα.
ρε φίλε μου τούτο εν το τσακροσγάρτιλο. το αγγλικό του όνομα είναι linnet και το επιστημονικό Garduelis cannabina.
πως και γίνεται καναρινάς άνθρωπος να μεν ξέρεις τα τσακροσγάρτιλα? φκάλουν δυνατούς μούλους....

όσο αφορά τα πουλούθκια κοπέλια προσωπικά νομίζω εκατάντισε αηδεία το πράμα και κάθε άλλο παρά κυνηγοί είναι όσοι τα παίζουν. γεμόνουν τους τόπους άδεια φυσίγγια, πιάνουν τα πόστα που τις 1 γιατί αρχίζουν τα πουλούθκια, και το χειρότερο ο σωστός ο κυνηγός δεν μπορεί να κυνηγήσει δίπλα τους αφού δεν ησυχάζουν για βα περάσουν οι τζίλες.
αν επισκευτείτε ποτέ το πλατύ ποταμό το μάη και ακούσεται τους σπίνους που κελαηδούν θα νομίσεται είσαστε στο παράδεισο...
την πρώτη φορά που επία έτσι καιρό δεν το επίστευκα....
georgies
Full Member

Δημοσίευση από georgies »

canis έγραψε:

ρε φίλε μου τούτο εν το τσακροσγάρτιλο. το αγγλικό του όνομα είναι linnet και το επιστημονικό Garduelis cannabina.
πως και γίνεται καναρινάς άνθρωπος να μεν ξέρεις τα τσακροσγάρτιλα? φκάλουν δυνατούς μούλους....

όσο αφορά τα πουλούθκια κοπέλια προσωπικά νομίζω εκατάντισε αηδεία το πράμα και κάθε άλλο παρά κυνηγοί είναι όσοι τα παίζουν. γεμόνουν τους τόπους άδεια φυσίγγια, πιάνουν τα πόστα που τις 1 γιατί αρχίζουν τα πουλούθκια, και το χειρότερο ο σωστός ο κυνηγός δεν μπορεί να κυνηγήσει δίπλα τους αφού δεν ησυχάζουν για βα περάσουν οι τζίλες.
αν επισκευτείτε ποτέ το πλατύ ποταμό το μάη και ακούσεται τους σπίνους που κελαηδούν θα νομίσεται είσαστε στο παράδεισο...
την πρώτη φορά που επία έτσι καιρό δεν το επίστευκα....
:lol: :lol: Φιλε canis ήξερα ότι ήταν το τσακροσγάρτιλο αλλα λίο το τσακρο λίο το ότι υπολόγισα ότι μπορεί να το λαλούν κάπως αλλιώς σε άλλη περιοχή τις κύπρου έγινε o χαττάς. καλή υγεία να έχουμε
canis
Full Member

Δημοσίευση από canis »

:lol: :lol: :lol:
με τι καναρίνια ασχολείσε? έβαλες τα για ζευγάρωμα ή ακόμα?
εμένα είναι στο στάδιο τις προοληπτικής θεραπείας....
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”