Σκοπευση χωρις στοχαστρο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kypros

Σκοπευση χωρις στοχαστρο

Δημοσίευση από kypros »

Πολλοι κυνηγοι μπαινουν στην διαδικασια αλλαγης στοχαστρου στο οπλο δοκιμαζοντας κοκκινα φοσφορα, ασπρα μακρια κοντα κτλ.

Υπαρχει ουσια ομως ? αλλαζει το αποτελεσμα απο το στοχαστρο ¨η καταβαθος μπορει το στοχαστρο να καμνει και ζημια σε καποον απειρο σκοπευτη εαν το ματι κολλα στο στοχαστρο και δεν καρφονεται στο στοχο?

Μπορεις ομως να ξερεις που ειναι οι καννες χωρις στοχαστρο?
Πολλοι πρωταθλητες σκοποβολης, κυριως στο σπορτινγ χρησιμοποιουν οπλα χωρις καθολου ακιδες.

Πιστευω οτι πολυς κοσμος υστερει σκοπευτηκα γιατι δινει σημασια στο στοχαστρο του.
Το στοχαστρο πρεπει να χρησιμοποιειτε μονο απο οσους ξερουν να το χρησιμοποιησου...δηλαδη το εχουν μονο ος βοηθημα στην τρισδιαστατη οραση για να τους βοηθα ος το που ειαι η καννη.

Καποιος που προσπαθει να το τοποθετησει στην σωστη προσκοπευση εχει χασει το στοχο σιγουρα γιατι εχει εστιαση στο στοχαστρο και οχι στο στοχο.αμεσως εχει σκοτωση την καταδειξη και τον αφθορμιτισμο στη σκοπευση. Σε αυτες τις περιπτωσης καλυτερα θα ηταν να μαθει πρωτα να σκοπευει χωρια στοχαστρο για να μαθει να ελεγχει το στοχο με τις καννες ασυνεσθητα καρφωνο τας το βλεμα μονο στο στοχο. Απαρετητο το σωστο κοντακι.

Ποιες οι αποψεις σας?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kypros την 18 Ιαν 2012, 22:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Re: Σκοπευση χωρις στοχαστρο

Δημοσίευση από Anthimos »

kypros έγραψε:Πολλοι κυνηγοι μπαινουν στην διαδικασια αλλαγης στοχαστρου στο οπλο δοκιμαζοντας κοκκινα φοσφορα, ασπρα μακρια κοντα κτλ.

Υπαρχει ουσια ομως ? αλλαζει το αποτελεσμα απο το στοχαστρο ¨η καταβαθος μπορει το στοχαστρο να καμνει και ζημια σε καποον απειρο σκοπευτη εαν το ματι κολλα στο στοχαστρο και δεν καρφονεται στο στοχο?

Μπορεις ομως να ξερεις που ειναι οι καννες χωρις στοχαστρο?

Πολλοι πρωταθλητες σκοποβολης, κυριως στο σπορτινγ χρησιμοποιουν οπλα χωρις καθολου ακιδες.

Πιστευω οτι πολυς κοσμος υστερει σκοπευτηκα γιατι δινει σημασια στο στοχαστρο του.

Η αποψη μου ειναι οτι το στοχαστρο πρεπει να χρησιμοποιειτε μονο απο οσους ξερουν να το χρησιμοποιησου...δηλαδη το εχουν μονο ος βοηθημα στην τρισδιαστατη οραση για να τους βοηθα ος το που ειαι η καννη.

Καποιος που προσπαθει να το τοποθετησει στην σωστη προσκοπευση εχει χασει το στοχο σιγουρα γιατι εχει εστιαση στο στοχαστρο και οχι στο στοχο.

Ποιες οι αποψεις σας?

Προσωπικα συμφωνω οτι στο στοχαστρο δεν πρεπει να δινεται ιδιαιτερη σημασια και πολλες φορες τα πολυ μακρια φωσφορουχα σημαδια εχουν αντιθετα αποτελεσματα απ οτι διαφιμιζουν
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
LOUIS SETTER
Full Member

Δημοσίευση από LOUIS SETTER »

ΔΙΑΦΩΝΩ ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΝ ΔΕΥΤΕΡΟΙΣ .
ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΟ ΝΑ ΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ .
ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ . ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΩ ΔΙΟΦΘΑΛΜΑ, ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΛΦΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΣΤΩ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΟΠΛΑ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ .
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΤΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΤΙΩΝ- ΚΑΝΝΩΝ- ΣΤΟΧΟΥ . ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ , ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΥΠΡΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΗ ΜΑ ΠΟΛΛΗ ΜΑ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟ ΠΡΑΜΑ . ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΤΡΙΒΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ.
ΕΓΩ ΠΧ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΜΑΤΙ . ΞΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΤΑ ??? ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ROYAL . ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΚΑΝΩ. Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ .
ΠΕΡΣΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΣΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΗΓΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ . ΜΙΛΑΜΕ Ο ΤΥΠΟΣ, ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ. ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ : ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΜΟΥ . ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΒΡΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗΚΕ . ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ????
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ : ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΙΖΩ 100% ΣΩΣΤΑ .
ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ .
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Eμενα δεν μου αρσεκουν τα κοκκινα. Ειμαι του κλασσικου με τη σιδερενια πηλιουα.

Παντος αυτο που λες

[ Καποιος που προσπαθει να το τοποθετησει στην σωστη προσκοπευση εχει χασει το στοχο σιγουρα γιατι εχει εστιαση στο στοχαστρο και οχι στο στοχο. ]

νομιζω μου τυγχενει χωρις να το προσεχω...

Εγω νομιζω οτι με διοφθαλμη σκοπευση το στοχαστρο απλα σου δειχνει που ειναι η καννη. Τωρα αν κλεισεις το ματι και η προσοχη σου ειναι στο στοχαστρο αντι τον στοχο νομιζω εκει ειναι το λαθος και ερχεται ο λαθος υπολογισμος...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Οι βολες που χανονται απο κυνηγους γιατι ασυναισθητα προσπαθουν να βαλουν το στοχαστεο μπροστα απο το στοχο δινοντας την χ προσκοπευση ειναι παρα πολλες. Η ολη ιδεα της σκοπευσης με το λειοκανο χανεται.

Εξου και πιστευω οτι ειδικα ενα μεγαλο στοχαστρο το οποιο ειναι εντονο και μπορει να κολλησει το ματι σου μπορει να εινια χειροτερο απο το να μην εχεις καθολου αφου εκει απλα το οπλο τζιλα και σκουπιζει το στοχο.

Προηποθεση το σωστο κοντακι

Το ιδανικο ισως ειναι το μικρο διακριτικο στοχαστρο που απλα χαιδευει το ματι

Προσωπικα με ενοχλει ιδιαιτερα εαν το στοχαστρο μου ειναι μεγαλο .

Στις βολες royal για καποιους το στοχαστρο ενοχλει γιατι μπλοκαρει το δισκο και δεν φενεται

Πολυ καλυτερα ελεγχεται ενας στοχος με τα τελευταια 10 εκατοστα μιας καννης τα οποια πρεπει να φαινονται κατα την επομιση παρα με μια ακιδα.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
kanaris
Full Member

Δημοσίευση από kanaris »

καλησπερα! κι εγω σκοπευω χωρις να κλεινω ματι αλλα την παθαινω στις μακρινες δεξιες βολες οπου παντα κλεινω το ενα ματι και προσπαθω να ευθιγραμισω στοχαστρο ματι και θηραμα και εχω 100% αποτυχια. τι να κανουμε ? την πρωτη φορα που πηγα σε νυχτερινο αγωνα σε δισκους επαθα το εξης: επειδη υπηρχαν προβολεις στο "γηπεδο" και το φοντο λογω σκοτους ηταν καταμαυρο το ματι μου αθελα επεφτε στην ακιδα η οποια να σκεφτειται ειναι η κλασικη νικελ πιλιουα. παποτελεσμα πληρης αποτυχια. τελικα καταλιγω στο εξης: μπορει οταν καμνει φρρρρρ ο περτικος και ενστικτοδως τον χτυπας με επιτυχια να μην προλαβαινεις να δεις ουτε ακιδα ουτε τιποτε αλλο αλλα στο πισω μερος του μυαλου σου η ακιδα υπαρχει και καθοδιγει τις καννες. πιστευω οτι την χρησιμοποιω χωρις καν να θυμαμαι οτι υπαρχει πανω στο οπλο. νομιζω πως αν την εχανα στο κυνησι θα ειχα αποτυχιες οχι επειδη την χρειζομαι 100% αλλα λογω ψυχολογιας
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
ttoppouzis
Full Member

Δημοσίευση από ttoppouzis »

sinadelfoi sxedon ouloi oi kipreoi eimasten tou fest shoot kai tis pathitikis skopeusis diladi kai me ta dio matia anikta.... prosopika en tha alaksw pote tin mpilioua mou gia ton logo pou eipamen an tha tin alaksw enan gia na mou fatsari parapano to oplo diladi gia logous ithikou kai psixologias..
Το μονο που χρειάζετε είναι να βάλεις το χέρι πίσω απο τους εξωλκείς! Σκέψου το γίνεται!
Άβαταρ μέλους
FRANCHI
Full Member

Δημοσίευση από FRANCHI »

καλησπερα! κι εγω σκοπευω χωρις να κλεινω ματι αλλα την παθαινω στις μακρινες δεξιες βολες οπου παντα κλεινω το ενα ματι και προσπαθω να ευθιγραμισω στοχαστρο ματι και θηραμα και εχω 100% αποτυχια. τι να κανουμε ? την πρωτη φορα που πηγα σε νυχτερινο αγωνα σε δισκους επαθα το εξης: επειδη υπηρχαν προβολεις στο "γηπεδο" και το φοντο λογω σκοτους ηταν καταμαυρο το ματι μου αθελα επεφτε στην ακιδα η οποια να σκεφτειται ειναι η κλασικη νικελ πιλιουα. παποτελεσμα πληρης αποτυχια. τελικα καταλιγω στο εξης: μπορει οταν καμνει φρρρρρ ο περτικος και ενστικτοδως τον χτυπας με επιτυχια να μην προλαβαινεις να δεις ουτε ακιδα ουτε τιποτε αλλο αλλα στο πισω μερος του μυαλου σου η ακιδα υπαρχει και καθοδιγει τις καννες. πιστευω οτι την χρησιμοποιω χωρις καν να θυμαμαι οτι υπαρχει πανω στο οπλο. νομιζω πως αν την εχανα στο κυνησι θα ειχα αποτυχιες οχι επειδη την χρειζομαι 100% αλλα λογω ψυχολογιας
+1

ούτε εγώ χρησιμοποιώ την κλασσική πιλιούα ενστικτωδώς άλλα νομίζω άν την έβγαζα θα είχα αποτυχίες και σίγουρα 100% αποτυχία στον ακίνητο στόχο. Πάντως έχω γνωστό μου πολύ καλό σκοπευτή κυνηγίου που εκπλάγηκε όταν του είπα ότι δεν κλείνω το μάτι μου όταν πυροβολώ!
I believe half of what I see and nothing of what I hear
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Στο εξωτερικό τα στόχαστρα στα λειόκαννα όπλα τα χρησιμοποιούν επίσης και για να διορθώσουν εν μέρη τα λάθος μέτρα του κοντακιού.
Π.χ. Όταν το όπλο μας ψηλοτουφεκκά μπορούμε να βάλουμε πιο ψηλή ακίδα...αυτό μας αναφκάζει να κατεβάζουμε το όπλο πιο κάτω για να μπει στην νοητή πορεία του στόχου...αφού η επώμιση παραμένει η ίδια το μόνο που θα αλλάξει είναι η τοποθέτηση του όπλου πάνω στον στόχο.

Επομένως επηρεάζει το στόχαστρο, μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις όπου πλέον αλλάζουμε(παρεμβάλλοντας το στόχαστρο) την νοητή γραμμή ...μάτι/ρίγα όπλου-στόχαστρο/πορεία του στόχου.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

Σε μένα συμβαίνει το φαινόμενο όπου το κυρίαρχο μάτι είναι αντίθετο από το κυρίαρχο χέρι.
Λόγο του ότι δεν είχα καμιά ιδιαίτερη καθοδήγηση βασανίστηκα αρκετά μέχρι να βρω τη λύση.
Για χρόνια έκλινα το μάτι για να μπορώ να αντιλαμβάνομαι την θέση του όπλου ως προς τον στόχο και σημάδευα χρησιμοποιώντας το σκοπευτικό του όπλου αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα ιδικά σε κάποιες συγκεκριμένες βολές.

Σε κάποια φάση τοποθέτησα και EZ hit.
Δεν πρόσεξα καμιά διαφορά και με ενοχλούσε και αισθητικά πάνω στο όπλο αλλά δίσταζα να το βγάλω ώσπου μια μέρα ο φίλος μου Λούις Σέτερ μου εισηγήθηκε με το λεπτό του τρόπο:
ΦΚΑΡΤΟ ΟΛΑΝ ΤΖΙΝ ΤΟ ΣΚ@ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΣ ΤΟ ΣΙΗΠΕΤΤΟ.

Εξιμπαρροσα το σε χρόνο DT

Όταν ξεκίνησα να ‘νιώθω’ πως πρέπει να είναι το όπλο για να είμαι στη πορεία του στόχου τότε άρχισα σιγά – σιγά να ανοίγω και το δεύτερο μάτι.

Και τώρα αυτό που κάνω είναι να βλέπω το στόχο και να γυρίζω το όπλο εκεί που υπολογίζω ότι θα συναντηθεί με τα σκάγια.

Καθοριστικό ρόλο παίζουν η σκοπευτικές συμβουλές που παίρνω από τους διάφορους φίλους σε κυνηγητικές ή σκοπευτικές εξορμήσεις
Εξόρμηση με την εξόρμηση αντιλαμβάνομαι βελτίωση
Si vis pacem, para bellum
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ”