Οι κλιματολογικες συνθηκες ΔΕΝ επηρεαζουν την αποδοση ενος φυσιγγιου.
Αυτο δεν ειναι δικο μου ευρημα. Αυτη ειναι η αποψη ολων των κατασκευαστων οπλων, φυσιγγιων, πυριτιδων και πλειστων οσων εγκυρων αρθρογραφων.
Και εγω, στα νιατα μου, ειχα μαθει απο τον μακαριτη τον αδελφο μου, και τον γερο τον Βισσιη, και τον David τον Εγγλεζο, και πολλους αλλους, οτι καθε χαρτουτσια εχει τον καιρο και την ωρα της.
Σιγα σιγα ομως, καταλαβα οτι ηταν ολα "κουτουρου ππελαφκια" και εψαξα το θεμα αλλου.
Θυμουμαι εντονα την επιστολη που πηρα τοτε, 1983, απο τον Διευθυντη παραγωγης της ELEY που μου ελεγε οτι του φαινοταν παραξενο διοτι αυτη την ερωτηση με τους καιρους, αερηδες, υγρασιες κλπ ΜΟΝΟ απο την Κυπρο την επαιρνε. Τοτε η Εταιρεια του εκανε εξαγωγη σε 54 διαφορετικες χωρες, τα ιδια φυσιγγια, και κανενας δεν ειχε παρατηρησει οτι η αποδοση τους επηρεαζοταν απο τον καιρο.
Αν κατσω να σας λεω με ποσους μιλησα απο τοτε .............θα γεμισω τομους.
Θα μου πειτε βεβαια, τοτε που ησουν μεσα στα πραματα γιατι δεν επεισες τον κοσμο να δει το θεμα σωστα?
Απλα διοτι δεν ηθελαν να ακουσουν. Τοσα ηξεραν, τοσα εκαναν.
Σημερα ομως αντιδρω διοτι περιμενα να δω τους νεωτερους, που ειναι πολυ πιο μορφωμενοι, που εχουν στα χερια τους τον υπολογιστη και μπορουν να παιρνουν πληροφοριες απο παντου ευκολα, να εχουν προχωρησει ενα βημα μπρος.
Αν δεν θελετε, και σας προβλημα σας.
Και εγω ειμαι σαν εσας. Χρηστης και καταναλωτης. Δεν ειμαι ουτε Χημικος, ουτε Πυροτεχνουργος, ουτε Επιστημονας Βλητικης. Χρησιμοποιω ομως την λογικη μου και δεν αφηννω τον καθε "......." να μου πουλα πελλαρα και φουμαρα.
Τα πιο δραματικα πραγματα που επηρεαζουν την αποδοση στο Κυνηγι ειναι ΠΡΩΤΟΝ η Ψυχραιμια του Κυνηγου και ΔΕΥΤΕΡΟΝ η καλη επωμιση με ενα οπλο που ειναι επεκταση του χεριου του κυνηγου.
Οι εταιρειες κατασκευαζουν φυσιγγια για διαφορετικα ειδη θηραματων, ΟΧΙ για διαφορετικους καιρους.
Εσεις απλα πρεπει να διαλεγεται πιο φυσιγγι εχει την καλυτερη αποδοση (κυριως διασπορα) με το δικο σας οπλο.
Και να μην εχετε εμπιστοσυνη κανενου. Ιδιαιτερα οταν προκειται για εισαγωμενα φυσιγγια που μπορει να ειναι πολυ παλλια, ειτε οταν ο κατασκευαστης "μπειει μεσα οτι ευρη".
Αυτα που γραφω οι πιο πολλοι Κυπριοι κατασκευαστες τα ξερουν παρα πολυ καλα. Για να πουλουν ομως σας λενε αυτα που θελετε να ακουσετε. Θελετε του Βορκα

Διουν σαν του Βορκα

Οτι θελει ο πελατης