ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ
-
- Full Member
Re: ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ
Έχει δοκιμάσει κανείς τις Victory Sonic V1 σε τζίκλες 9άρι ή φάσσες το 7.5??
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-
- Full Member
Πρωτη φορα που ειδα το φυσιγκιο αυτο σε δραση ηταν στες τραχιλες νο9,μασιερι σκεττο!!vti-chris έγραψε:Έχει δοκιμάσει κανείς τις Victory Sonic V1 σε τζίκλες 9άρι ή φάσσες το 7.5??
εριξα το και σε τζικλα αρεσεμου ,μετα το δοκιμασα στα τριγωνια αυγουστο νο7,5 σε ζεστη και αρεσε μου αρκετα
ακουσα καλα λογια και απο ενα φιλο για τη φασσα
ολοι με beretta οπλο
νομιζω βγεννει και σε νο 6
-
- Full Member
Φίλε vti-chris για το συγκεκριμένο φυσίγγιο που ρωτάς σου δίνω τις ποιό κάτω πληροφορίες σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του, εγώ προσωπικά δεν το χρησιμοποίησα σε δοκιμές για να σου πώ με σιγουριά ποτε πεζεται.vti-chris έγραψε:Έχει δοκιμάσει κανείς τις Victory Sonic V1 σε τζίκλες 9άρι ή φάσσες το 7.5??
Το συγκεκριμένο V1 sonic είναι πολύ γρήγορο, V2(ταχύτητα στα 20μ) είναι 370μ/δ (η V1 του δηλ στο 1μ ειναι πάνω απο 430μ/δ). Βγένει σε 28γρ νο 7,5-8-9. Η εταιρεία το βγάζει τελευταίως και σε νο6 για το ενδημικό. Ειναι γεμισμένο με μπαρούτι AS(Γαλλική nobel sport). Αν μπορούσα να σου δώσω μια πληροφορία το φυσίγγιο αυτό επειδή είναι πολύ γρήγορο τότε λογικά θα κάνει σε ξηρασία δηλ βοροιους η ανατολικούς ανεμους και σίγουρα οχι σε υγρούς καιρούς. Ελπίζω να σε βοήθησα, ισως καποιοι φίλοι που το χρησιμοποιούν να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες.
-
ΤΟ ΦΥΣΙΚΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΕ ΞΗΡΟ ΚΑΙΡΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΛΕΥΚΙΟΣ.
- virtualgreek
- Moderator
Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετώ.
Το συγκεκριμένο φυσίγγιο το χρησιμοποιούσα πριν καμιά 10αριά χρόνια σε κυνήγι ορτυκιού. Ητάν μαλακό φυσίγγιο και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά.
Επίσης ένας φίλος μου είχε δώσει δύο φυσίγγια σε Νο. 6 για να τα δοκιμάσω στο κυνήγι φάσσας. Με αυτά τα δύο φυσίγγια πήρα δύο φάσσες, σε μέτρια απόσταση (20-25 μέτρα περίπου). Την επόμενη χρονιά ενώ ψώνιζα για φυσίγγια για το κυνήγι της φάσσας θυμήθηκα αυτό το φυσίγγιο, αλλά δυστηχώς δεν το βρήκα σε Νο. 6.
Σε γενικές γραμμές θα συνιστούσα αυτό το φυσίγγιο απο Νο. 7.5 μέχρι 9 για μικρά θηράματα όπως πχ. ορτύκια, τσίχλες και τραχήλες. Όσο αφορά τις καιρικές συνθήκες δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Τα σκοπευτικά φυσίγγια είναι πολύ σταθερά τόσο σε ξηρό καιρό όσο και σε υγρασία και κρύο.
Σ. Μακρής
Το συγκεκριμένο φυσίγγιο το χρησιμοποιούσα πριν καμιά 10αριά χρόνια σε κυνήγι ορτυκιού. Ητάν μαλακό φυσίγγιο και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά.
Επίσης ένας φίλος μου είχε δώσει δύο φυσίγγια σε Νο. 6 για να τα δοκιμάσω στο κυνήγι φάσσας. Με αυτά τα δύο φυσίγγια πήρα δύο φάσσες, σε μέτρια απόσταση (20-25 μέτρα περίπου). Την επόμενη χρονιά ενώ ψώνιζα για φυσίγγια για το κυνήγι της φάσσας θυμήθηκα αυτό το φυσίγγιο, αλλά δυστηχώς δεν το βρήκα σε Νο. 6.
Σε γενικές γραμμές θα συνιστούσα αυτό το φυσίγγιο απο Νο. 7.5 μέχρι 9 για μικρά θηράματα όπως πχ. ορτύκια, τσίχλες και τραχήλες. Όσο αφορά τις καιρικές συνθήκες δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Τα σκοπευτικά φυσίγγια είναι πολύ σταθερά τόσο σε ξηρό καιρό όσο και σε υγρασία και κρύο.
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
-
ΤΟ ΦΥΣΙΚΙΟ ΑΥΤΟ ΣΕ 6 ΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΩΜΑ ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ ΦΕΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣΑ.ΣΤΟ ΝΟ 9 ΕΙΝΑΙ ΒΙΣΣΥΝΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ R.C 32 CACCIA ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΘΟΣ.ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΗ Η ΞΗΡΑΣΙΑ ΠΟΛΥ.
-
- Full Member
Τούτη τη φιλοσοφία ότι τα γρήγορα φυσίγγια είναι για ξηρό καιρό και τα αργά για υγρασία δεν την καταλάβω.
Κανονικά ο υγρός καιρός δεν είναι και πιο πυκνός άρα θέλει και γρήγορο φυσίγγιο???
βέβαια ο υγρός καιρός συνήθως είναι και ζεστός άρα θέλει πιο ήπιο φυσίγγιο...αλλά αυτό πάει ζεστό/κρύο και όχι ξηρό/υγρό!!!???

Κανονικά ο υγρός καιρός δεν είναι και πιο πυκνός άρα θέλει και γρήγορο φυσίγγιο???
βέβαια ο υγρός καιρός συνήθως είναι και ζεστός άρα θέλει πιο ήπιο φυσίγγιο...αλλά αυτό πάει ζεστό/κρύο και όχι ξηρό/υγρό!!!???

-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
- Giorgoscy
- Full Member
φιλε σε χαιρετωvti-chris έγραψε:Τούτη τη φιλοσοφία ότι τα γρήγορα φυσίγγια είναι για ξηρό καιρό και τα αργά για υγρασία δεν την καταλάβω.
βέβαια ο υγρός καιρός συνήθως είναι και ζεστός άρα θέλει πιο ήπιο φυσίγγιο...αλλά αυτό πάει ζεστό/κρύο και όχι ξηρό/υγρό!!!???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αν και εγω προσπαθω να μειωσω τες ποικιλιες χαρτουτζιων γιατι αγχωνει με το γεγονος οτι πρεπει να εχω μαζι μου 3-4 ειδη και να πρεπει να αθυμουμε σε ποια μερκα του γιλεκου εν η καθε μια και σε πιαν μερκαν της ζωνης εν τζινη που καμνει το πρωι και ποια καμνει το δειλις !!! και προσπαθω να εβρω την χαρτουτσια που καμνει ουλλη μερα,οπως μου εξηγησεν ενας φιλος,πολυ γνωστος κατασκευαστης και εξαγωγεας φυσιγγιων οι μεγαλες ταχυτητες οταν υπαρχει υγρασια πρεπει να αποφευγονται γιατι οσο πιο γλιωρα προσκρουσει την υγρασια το σκαι τοσο πιο πολλα ανοιγει η τροχια του με αποτελεσμα να μην ειναι συγκεντρωτικη η βολη.Θεωρητικα εχει δικαιο.Τωρα πρακτικα να σου πω την αληθκιαν εγω αμαν εν καλη η ψυχολογια μου ειμαι ΟΚ αμαν ενιμε καλα αν θελεις δωσμου και χαρτουτζια τηλεκατευθυνομενη...
«Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.» - Όττο φον Μπίσμαρκ
-
- Full Member
Φίλε vti-chris σε χαιρετώ. Για την απορεία που λες για το οτι ο υγρός καιρός ειναι ποιό πυκνος αρα θα θέλει ποιό γρήγορο φυσιγγιο για να "σκίζει" τον αέρα εχει την λογική του, ελα ομως που η ταχύτητα σε συνάρτηση με την αντίσταση προκαλεί αλλαγη της ευθείας πορείας των σκαγιών και αρα και τη κατανομη. Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ενα δικό μου αρθρο στο site ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ,διαβαστο με προσοχή ολο και ειμαι σίγουρος οτι θα λυσης την απορεία σου.vti-chris έγραψε:Τούτη τη φιλοσοφία ότι τα γρήγορα φυσίγγια είναι για ξηρό καιρό και τα αργά για υγρασία δεν την καταλάβω.
βέβαια ο υγρός καιρός συνήθως είναι και ζεστός άρα θέλει πιο ήπιο φυσίγγιο...αλλά αυτό πάει ζεστό/κρύο και όχι ξηρό/υγρό!!!???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- virtualgreek
- Moderator
Μίαν απορία έχω.LEFKIOS έγραψε: Το συγκεκριμένο V1 sonic είναι πολύ γρήγορο, V2(ταχύτητα στα 20μ) είναι 370μ/δ (η V1 του δηλ στο 1μ ειναι πάνω απο 430μ/δ).
Κατ'αρχάς το V2 εξόσο γνωρίζω είναι στα 2 μέτρα. Το V5 στα 5 μέτρα κλπ. Στην Ιταλία μετρούν τις ταχύτητες στα 2.5 μέτρα μετά από οδηγίες του CIP και το σημειώνουν ως V2.5.
Η απορία μου είναι η εξής. Πώς γίνεται να κάνει κάποιος κατασκευαστής δοκιμή στα 20 μέτρα ? Δεν θα κτυπηθεί από σφαιρίδια ο χρονογράφος και να καταστραφεί ?
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...