Απόψεις για απαγόρευση κυνηγιού

Απάντηση
KINIGOSS
Full Member

Re: Απόψεις για απαγόρευση κυνηγιού

Δημοσίευση από KINIGOSS »

οι νομοι να τηρουντε??? :evil: οπως τους ετηρησαν και στο ηλιος και εν να το δουμεν και στο μαρι? :evil: :evil:

ολα στημενα τπτ δεν γινετε,γιατι με τες τζικλες? ποση ζημια γινετε με τα διχτια? θορουμεν 15 τζικλες μες σε μια λαξια και κανουμε χαρα,φανταστειτε τουτοι πιαννουν τες 100-100
οι τρασχιλες? καποτε οπου επατας σπερμενο εφεφκαν κοπες τορα ερκουντε 2-3 πρωτες μερες τα παιδακια του σκοπευτηριου κανουν τες σφαγες τους ανενοχλιτοι με τα μηχανακια τους 100-200-300 και ερκετε και η θηρα κοβεντιαζουν γελουν και πασιν να σιναξουν κανενα προταρη μιτσην με το mobile
οι αλλοι πεζουν λαους και ταχα εν πιαννουντε ,μα πιος εν πιαννετε ρε ,ελα να ειχαμεν αγγλικην αστυνωμια δαμε και να σου πω εγω ττοππουζιν οσπου να κραξουν,αλλα τπτ εν γινετε.
Costas_
Full Member

Δημοσίευση από Costas_ »

Πολύ ενδιαφέρον θέμα!

Πρίν την εισβολή, το ενδημικό θήραμα ήταν κατά πολύ μειωμένο. Κατα την εισβολή και μετά, το κυνήγι είχε απαγορευτεί για ένα διάστημα (1-2 χρόνια δεν είμαι ακριβως σίγουρος). Και όταν άνοιξε πάλι μετά δεν μπορείτε να φανταστειτε τι ανάκαμψη ετυχε το ενδημικό!!

Δεν σημαίνει ότι κατ' ανάγκη θα πρέπει να διακοπεί το κυνήγι για ένα χρονικό διάστημα. Παρόλο που είναι μια επιλογή που ενδεχομένως να φέρει θετικά αποτελέσματα.

Το θέμα απαγόρευση=λαθροθηρία, ναί είναι όντως μια πιθανότητα - φυσικά τωρά που επιτρέπεται, δόξασι ο θεός μηδέν λαθροθηρία!!! Και να ρωτήσω, σοβαρά τωρά, έχει έστω και ένα από εμάς εδώ μέσα που εάν διακοπεί το κυνήγι του ενδημικού για 1-2 χρόνια, σκοπεύει να λαθροθηρίσει?? Εάν ναί, τότε να είστε σίγουροι ότι το άτομο αυτό λαθροθηρά και σήμερα. Το επιχείρημα ότι μα εμείς δαμέ στο φόρουμ όχι, αλλα οι άλλεσ 49950 κυνηγοί σίγουρα θα λαθροθηρίσουν, δεν το δέχομαι. Είμαστε τάχα εμείς οι μόνοι καλοί, σωστοί και νομοταγείς κυνηγοί ολόκληρης της Κύπρου? Προς θεού!!! Εχει πολλά πιο σωστούς που εμάς που δέν ειναι μέλος του φόρουμ και η πλειοψηφία είναι σαν εμάς.

Σίγουρα όμως έχει πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να προηγηθουν, όπως για παράδειγμα η αυστηρότερες ποινές και η εισαγωγή της ποινής φυλάκισης σε περισσότερα αδικήματα. Άμαν κάτσει μέσα ο άλλος εν να δούμε πόσες φορές εν να σκεφτεί μετά να ξαναλαθροθηρίσει!

Η νομοθεσία δυστυχώς δεν βοηθά και την καταδίκη από τα δικαστήρια των υπόπτων κάτι το οποίο πρόσφατα το Ταμείο Θήρας μαζί με την ΚΟΚ&ΔΑΖ προχώρησαν και εισηγηθηκαν τροποποιήσεις. Ελπίζουμε ότι θα περάσουν από την βουλή - (σχετικό άρθρο απ'ότι με πληροφόρησε ο Αριστος θα υπάρχει και στο νέο περιοδικο!)

Συμφωνώ όμως ότι όσο γίνεται πρέπει να αποφύγουμε την εισαγωγή νέων περιορισμών στο κυνήγι, και απαγορευτικών μέτρων που επιρεάζουν κεκτημένα δικαιώματα των κυνηγών διότι έστω και άν ισχυριστούν ότι είναι προσωρινά, όλοι ξέρουμε ουδέν μονιμότερο του προσωρινού -= (εν σάνα σου λέν ότι το ΦΠΑ τώρα που εν να γίνει 17% εν να το πάρουν πίσω μετά την κρίση στο 15% !!!)

Σωστή κυνηγετική παιδεία, ουσιαστική εποπτεία από τους αρμόδιους και ουσιαστικά έργα από τους συλλόγους και το Ταμείο Θήρας είναι ότι καλύτερο!! Το μεγάλο ερώτημα είναι - ΘΕΛΟΥΜΕ??? διότι όταν θέλουμε σίγουρα μπορούμε!!!
Άβαταρ μέλους
demetris-demetriou
Full Member

Δημοσίευση από demetris-demetriou »

Anthimos έγραψε:ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ=ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ

Αμα τωρα υπάρχει ζητηση για θηραματα σε βαθμο που ανθιζει το παρανομο εμποριο τους και κατ επέκταση η λαθροθηρια φαντασταστητε να κοπει το κυνηγι!!

Κατ εμενα η λυση ειναι η μεταβιβαση της διαχειρισης των βιοτοπων και των θηραματων σε κατα τοπους κυνηγετικους συλλογους και οργανωσεις .

Η Υπηρεσια Θηρας και οι υπόλοιπες υπηρεσιες θα πρεπει να αναλονονται καθαρα σε αστυνομευσεις και συμβουλες διαχερισης προς τους συλλογους.
Να επιτραπει να γινουν ρεζερβες σε ιδιοκτητες γης οπου θα εκτρεφουν θηραματα μονοι τους και θα πληρωνεις για να κυνηγας .

Επισης ο τροπος που δινεται η αδεια , πρεπει να γιναι ανακατανομη ανα επαρχια να υπάρχου τελη επαρχειας και τα λοιπα .
Ας εφαρμοστουν μοντελα απο αλλες χωρες οπου υπαρχει αειφορος διαχειριση και το κυνηγι εγινε τουριστικη ατρακτιον και το πουλουν προς εμας.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε Άνθιμε και ειδικά με το άλλο θέμα που άνοιξες πιο παλία
Κυνηγετικες αδειες και κυνηγετικοι συλλογοι ανα επαρχια.
lagomania
Full Member

Δημοσίευση από lagomania »

ε κοπελια μα μιλουμε σοβαρα τωρα?????? οι λαθροθηρες πασιν και τσιλουν τους λαους για να τους πουλουν? πολλα λιγοι τους πουλουν αλλα και παλε ποιος τους αγοραζει? οι παραπανω τσιλουν τους για το μαγκιλικκι αλλο τα αμπελοπουλια που τα πουλουν
Άβαταρ μέλους
LAGOS
Full Member

Δημοσίευση από LAGOS »

lagomania έγραψε:ε κοπελια μα μιλουμε σοβαρα τωρα?????? οι λαθροθηρες πασιν και τσιλουν τους λαους για να τους πουλουν? πολλα λιγοι τους πουλουν αλλα και παλε ποιος τους αγοραζει? οι παραπανω τσιλουν τους για το μαγκιλικκι αλλο τα αμπελοπουλια που τα πουλουν
Ε φιλούι μου μα που εν που ζείς? Αλόπως εν εισαι Κυπραίος! Επήεν ο τζαιρός που ετσιλλούσαν λαούς για το μαγκιλικκι όπως λαλείς! Αμα κινδυνεύεις με πρόστιμο, φυλάκιση κτλ κτλ εν πρέπει να είσαι μάγκας αλλά μαλάκας να τσιλλάς λαούς και να μέν τους πουλάς! Τουλάχιστο στες περιοχές μου που ξέρω έχει ανθρώπους που είναι άνεργοι και τούτη εν η δουλειά τους. Ένα να παίξει την νύκτα έφκαλε το μεροκάματο. 75 ευρώ σαν το κουττούτζι. Και υπόψη σου οτι ο τσιλλιμένος 50 πάει. Οι κύριοι που τους αγοράζουν θέλουν τους με τα σκάγια για να πηένουν σπίτι και να καμαρώνουν.
Επήε ο καιρός που αρκετοι επηέναν να τσιλλίσουν 1 λαό για να φάν. Τωρα προτιμούν να μεν φαν λαό παρά να κινδυνέυουν για 2 κιλά κρέας.
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
Άβαταρ μέλους
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

Οπως λετε κι εσεις αν δεν αλλάξει η νομοθεσία και να μπαίνουν γερά προστίματα σε όσους λαθροθηρούν , εν κοφκουν τα έσοδα εν πολλα και τα εξοδα λίγα.... για μερικούς όπως λεει και ο φίλος λαγός είναι η ζήση τους αλλά τα γεριμα οχι πανω στην ράσιη του κυνηγιού....!!!

Νίκος Α
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Ρε κοπελια λαθροθηρες υπαρχουν και παντα θα υπαρχουν ητε το θελουμε ητε οχι.
Ειμαι 30 χρονων και απο τα 14 που εκρατουν αυτοκινητο στο χωριο μιας και δεν ειχαμε αστυνομιες.
Μου αρεσε και ακομα μου αρεσει να πηγαινω χωματοδρομους να βλεπω και να βγαζω βιντεο λαγους την νυχτα.
Με τον αδελφο μου καναμε πολλα τετοια βιντεο.
Ενα πραγμα δεν ειδα ποτε μου σε χωματοδρομο ειναι η 'ΘΗΡΑ''.
Αν καποιος παρκαρει πανω σε 1 βουνο που βλεπεις αρκετη αποσταση γυρω σου απο τον μαρτη και μετα νομιζεις οτι εν το παναηρι της Χρυσοσπηλιωτησσας που τους πολλους που γυριζουν μες τους χωματοδρομους και που τες σηπεθκιες οτι ειναι 1η του απριλη.
Εγιναν καταγγελιες απο πολλους αλλα ως δια μαγιας φεφκουν σχεδον ολοι 5 λεπτα πριν κοντεψει η Υπηρεσια Θηρας .(Τουτο εν αλλο μεγαλο θεμα)
Μια φορα ως τωρα εγινε καποια καταγγελια αλλα στον ουλαμο απο κυνηγετικο συλλογο και κατεβηκαν 3 αυτοκινητα πριν νυχτωσει και εστησαν καρτερι για 2 νυχτες το ιδιο πραγμα αποτελεσμα σε 8 αυτοκινητα που εγινε ερευνα στα 3 αυτοκινητα βρεθηκαν 2 οπλα 1 λαγος τσιλημενος καταγγελθηκαν και στα σπιτια τους τα ψυγεια γεματα και τι εγινε σταματησαν? διπλασιασαν τις εξοδους τες νυχτες να φκαλουν τα σπασμενα απο το εξοδικο οσο μεγαλο και εαν ηταν το ποσο.
Ατε και εκοψε του εξοδικο 1000 ευρω 1 λαγο να πιανει το μηνα 1 χρονο εφκαλεν τα σπασμενα και οχι 1 την εβδομαδα που θα φκαλει 4000 ως το τελος του χρονου
Ενω κατσε τους φυλακη 1 χρονο να πηξει ο νους τους τζε να δουμε εαν ξαναπανε θα το σκεφτουν 3-4 φορες
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

'petros' έγραψε:Ρε κοπελια λαθροθηρες υπαρχουν και παντα θα υπαρχουν ητε το θελουμε ητε οχι.
Ειμαι 30 χρονων και απο τα 14 που εκρατουν αυτοκινητο στο χωριο μιας και δεν ειχαμε αστυνομιες.
Μου αρεσε και ακομα μου αρεσει να πηγαινω χωματοδρομους να βλεπω και να βγαζω βιντεο λαγους την νυχτα.
Με τον αδελφο μου καναμε πολλα τετοια βιντεο.
Ενα πραγμα δεν ειδα ποτε μου σε χωματοδρομο ειναι η 'ΘΗΡΑ''.
Αν καποιος παρκαρει πανω σε 1 βουνο που βλεπεις αρκετη αποσταση γυρω σου απο τον μαρτη και μετα νομιζεις οτι εν το παναηρι της Χρυσοσπηλιωτησσας που τους πολλους που γυριζουν μες τους χωματοδρομους και που τες σηπεθκιες οτι ειναι 1η του απριλη.
Εγιναν καταγγελιες απο πολλους αλλα ως δια μαγιας φεφκουν σχεδον ολοι 5 λεπτα πριν κοντεψει η Υπηρεσια Θηρας .(Τουτο εν αλλο μεγαλο θεμα)
Μια φορα ως τωρα εγινε καποια καταγγελια αλλα στον ουλαμο απο κυνηγετικο συλλογο και κατεβηκαν 3 αυτοκινητα πριν νυχτωσει και εστησαν καρτερι για 2 νυχτες το ιδιο πραγμα αποτελεσμα σε 8 αυτοκινητα που εγινε ερευνα στα 3 αυτοκινητα βρεθηκαν 2 οπλα 1 λαγος τσιλημενος καταγγελθηκαν και στα σπιτια τους τα ψυγεια γεματα και τι εγινε σταματησαν? διπλασιασαν τις εξοδους τες νυχτες να φκαλουν τα σπασμενα απο το εξοδικο οσο μεγαλο και εαν ηταν το ποσο.
Ατε και εκοψε του εξοδικο 1000 ευρω 1 λαγο να πιανει το μηνα 1 χρονο εφκαλεν τα σπασμενα και οχι 1 την εβδομαδα που θα φκαλει 4000 ως το τελος του χρονου
Ενω κατσε τους φυλακη 1 χρονο να πηξει ο νους τους τζε να δουμε εαν ξαναπανε θα το σκεφτουν 3-4 φορες

Η Κυπρος και ορισμενες αραβικες και τριτοκοσμικες χωρες ειναι στις ελάχιστες χωρες που υποτιμουν την αξια του θηραματος και εχουν τοσο χαμηλες ποινες .

Ως πριν καμια 100στη χρονια στην Αγγλια η λαθροθηρια τιωρειτω δια απαγχονισμου και μιλουμε για φασιανους οχι για ελάφια.
Στο εξωτερικο η λαθροθηρια ειναι τεραστιο αδικημα και οι καμπανες ειναι οντως απαγορευτικες
Ιτάλια για να βγαλεις αδεια κυνηγιου πρεπει να εχεις αδεια κατοχης οπλου(οπως κι εδώ), αλλα αν και εστω ενας ξαδελφος σου να εχει παραπτωμα στην αστυνομια δεν σου δινουν αδεια για οπλο ο θεος να κατεβει.
Στη Σουηδια αν παραβιασεις το quota σου αφαιρειται η αδεια κυνηγιου και πρεπει να καμεις εξετασει μετα απο 3 χρονια και να περασεις με αριστα για να πιασεις αδεια. Και μιλουμε για εξετασεις οχι μασκαραλικια.

Στη Κυπρο οι πολλες " κουμπαριες"τα "ατε σιορ για ενα λαον τωρα να βαλετε τον ανθρωπο φυλακη" ή τα" για ενα λαον σιορ 1000 ευρω για το παλιοκουνελλι" κτλ κτλ εκαταντησεν το εμποριο θηραματων παραπανω που το εμποριο των ναρκωτικων!!!

Ξαναλεω ...." παλια ουτε ζωνες φορουσαμε και το κινητο ηταν κολλημενο πας το αυτι μας μες το αυτοκινητο , τωρα με την ασυνομευση και τα ψηλα προστιμα δειτε αποτελεσματα..."
Αντι να πετασσουν τα λεφτα στο απελευθερωμενο θηραμα ας βγαλουν ενα προυπολογισμο να γινει ακομα ενα η δυο κλιμακια του ουλαμου πάταξης λαθροθηριας να δειτε τι αποτελεσμα θα εχει!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

Anthimos έγραψε: Αντι να πετασσουν τα λεφτα στο απελευθερωμενο θηραμα ας βγαλουν ενα προυπολογισμο να γινει ακομα ενα η δυο κλιμακια του ουλαμου πάταξης λαθροθηριας να δειτε τι αποτελεσμα θα εχει!!!
Συμφωνω τζαι με τουτο
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
ttoppouzis
Full Member

Δημοσίευση από ttoppouzis »

Nikos έγραψε:Καλησπέρα παιδιά και καλά Χριστούγεννα

Με αφορμή τα λόγια του φίλου Costas_ σε κάποιο άλλο ποστ :

''Αντί να πεις να απαγορευτεί το κυνήγι του λαγού και του πέρδικου 2-3 χρόνια έτσι ώστε να φέρει τα μίλια του το ενδημικό.''

Σε κυνηγετικά πηγαδάκια που στήνονται ακούστηκε πολλές φορές το συγκεκριμμένο θέμα.Ενα μεγάλο θέμα με θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Προσωπική μου θέση στο συγκεκριμμένο θέμα είναι ότι έστω και ένας χρονος διακοπής του ενδημικού θηράματος, με σωστή διαχείρηση απο όλους τους παράγοντες,(κυνηγους, θήρα κλπ) θα φέρει καλά αποτελέσματα.Για να φέρει όμως τα θετικά αποτελέσματα πρέπει να παρέχεται στο θήραμα τροφή , νερό και πάνω απ'ολα προστασία απο την λαθροθηρία.
Σίγουρα για όλους μας θα είναι δυσάρεστο να μην έχουμε για ενα χρόνο κυνήγι, κυνηγούς, εμπορους , κυβέρνηση και ολους τους άλλους παράγοντες που επηρεάζονται.

Και ερχομαι και λέω....Αν γινει αυτό, αν λεμε τωρα!! και μετα απο ένα χρόνο βγούμε στο βουνο πόσοι κυνηγοι στους 100 πιστευετε θα τηρήσουν το κότα.... ??? 10 ή ισως λέω πολλούς???Και το αποτέλεσμα θα είναι ότι, αν κάποιος κυνηγός σε μια συνηθισμένη 1τη κυριακή χτυπούσε 3 περδίκια, μετά απο την διακοπή ενος χρόνου θα χτυπουσε ίσως 6 ή 8 .... ή κάποιος λαάρης που θα κτυπούσε 2 μετά απο την διακοπή ίσως κτυπούσε 4 ή 5....Αρα θα φτάσουμε, πάντοτε με δική μου άποψη, στο ίδιο σημείο που ήμασταν...!!

Απο όλα τα άλλα προβλήματα που έχουμε στην μικρή μας Νήσο το κυριότερο νομίζω ότι είναι η κυνηγετική παιδεία...Τα παραδείγματα όπως βλέπουμε σε δίαφορα πόστ ποικίλουν!!Μερίδιο ευθύνης ίσως να έχουμε όλοι μας, γιατί σίγουρα με κάποιο τρόπο ο καθένας μας, είτε λίγο είτε πολύ, μπορεί να βοηθήσει.

Ποιές οι δικές σας απόψεις??Πιστεύεται ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?Εγω προσωπικά δεν το πιστεύω και οι λόγοι είναι ευνόητοι...

Σας χαιρετώ
Νίκος Α.
file Niko i lisi pou pisteyw egw pos iparxi xorizete se 2 ypokatigories
i tha apagoreysoun to kinigi gia 2-3 xronia en xriazete parapano kai ena pelanoun oi thirofilakes kai o oulamos (pou kamnei idi polla kala tin doulia tou kai mpravo tous ) stes peripolies kai tsino to diasti ta prostima na ksekinoun me dipsifio aritho kai na exoun 3 midenika
i to allo pou mporoun na kamoun na ektrepsoun thiramata se megalous arithmous terastious gia tin akrivia kai na ta apeleytherosoun monofatsia oula se isokatamerismenes perioxes
touti en i gnomi m
Filika
Ttoppouzis
sorry kopelia gia ta greeklish alla o ipologistis m en grafei ellinika en nakon xalasmenos
Το μονο που χρειάζετε είναι να βάλεις το χέρι πίσω απο τους εξωλκείς! Σκέψου το γίνεται!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”