Καιρικές συνθήκες και Τσίκλες.

Απάντηση
635marios
Full Member

Re: Καιρικές συνθήκες και Τσίκλες.

Δημοσίευση από 635marios »

εγω θα συφωνησο απολυτα με το λευκιο .μονοι μασ ανοιγουμε το λακο μασ .εν εμειναν αλλεσ παραχορισεισ στο κυνηγι μασ .ουτε μερα να κοπει δεν επειτρεπετε απο εδω και περα .τα περισσοτερα τα χασαμε με αυτεσ τισ νοοτροποιεσ .καποιοι εκαμναν αγωνεσ και προσπαθειεσ για το απριλιατικο τρυγονι και την τζικλα του μαρτη για να μην κοπουν και καποιοι επικροτουσαν την απαγορευση .ενα παιζουν τουσ λαουσ ελαλλουσαν .πολλεσ φορεσ εκαμναν σκεψεισ να σταματισουν την τζικλα γιατι δεν ειχεν πουλια και ελεγαν παιζουν περδικια και λαγουσ σαν εκαθουνταν εσω τουσ τουτοι , οι ασχετοι . Κυνηγω με το ηδειο παθοσ μπορω να πω ολα τα κυνηγια .τωρα κυνηγω περδικεσ ,μολισ τελιωσει κυνηγω την τζικλα ολεσ τισ εξωρμισεισ συνεχωσ ακομη και καθημερινεσ περιοχεσ ομωσ δεν εχω κανενα δικαιωμα να πω του αλλου μεν παεισ τζικλεσ πηγενε στο περδικη τωρα και στο λαο και αφιστεσ τζικλεσ για μετα .ο καθε ενασ εχει το δικαιομα να παει οπου θελει και κανενασ δεν μπορει να του επειβαλει τιποτα .ο καθε ανθρωποσ ειναι διαφορετικοσ και τα αρεσω του διαφορετικα .και αυτα τα ΜΑΣΚΑΡΑΛΙΚΙΑ που λενε παιζουν τεσ τζικλεσ τωρα και δεν θα εχει μετα εγω προσωπικα δεν τα δεχουμε ,αν ερτουν θα γεμιση ο τοποσ αν μεν ερτουν δεν πειραζει εν α παιζουμε δυο τρεισ την καθε φορα και παλι ευχαριστημενοι θαμαστε μιασ και ευχαριστουμαστε και με τεσ λιγεσ φτανει να βρεθουμε στη φυση . και να ξερετε και κατι αλλο ,εμεισ οι κυνηγοι τησ κυπρου σε σχεση με ολεσ τισ χωρεσ τησ ευρωπησ ειμαστε οι τελευταιοι οσον αφορα θηραματα και καρποση αλλα αν δειτε τι λενε για την κυπρο οι οικλογοι σε διαφορεσ ιστοσελιδεσ θα τρελαθιτε .80 με 120 εκατομυρια τζικλεσ περνουμ απο την κυπρο και 3 με 4 εκατομυρια επεκτικαν περσι .θα μασ το κλισουν το μαγαζι
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

το λοιπον για να ριξουμε λιγο τους τονους...

Δωστε παραγγελιες του ΝΙΒΑ οπως θελει ο καθενας τον πινακα (ΚΥΝΗΓΙ) να τελιώνουμε!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Ανθιμε sorry! Κοντα σου εν να ρτω αν δε μου αρεσει του ΝΙΒΑ! :lol:
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
APOLLON AROSTIA MOU
Full Member

Δημοσίευση από APOLLON AROSTIA MOU »

ENE KATALAVES KALA FILE LOUI KAI SOTIRI. TON LAGO APO TIN STIGMI POU TON EPAIKSA TON DIKAIOUMOUN. TORA AN IXA TIN KALI THELISI NA TOUS TON PROSFERO ALLO THEMA. TORA POU ENA ARKEPSI I TZIKLA GIA ESAS OPOS LETE NA PEZETE MONO TES SIKOTES. AMPA TZAI GELASTITE TZAI PEKSETE KAMIA POU EN THA TIN SIKOSETE GIATI KAPIOS ALLOS ENA TIN SIKOSE I ENA TIN EPEKSE PROTOS TZAI DEN SAS ANIKI.
OSO GAI TO SXOLIO TOU SOTIRI, AN ESHI PAS TO VOUNO 10 PERTIKOUS TZAI SIKOSO TOUS 5 TZAI PEKSOUN MOU TOUS TZINOI POU KATHONTE STAMA STIN TZIKLA TIN ALLI FORA POU ENA PAO ENA ESHI MONO 5 PAS TO VOUNO ANTI 10 YPARXI LISI?( NA TOU TELIASOUME ENA VOUNO NA VALOUME TZAI MIA KLOUVA MESA ME KAMIAN 300 PERTIKOUS FOSFOROUXOUS OPOTE AN GELASTEI KANENAS TZAI FKI EKSO POU TA TELIA NA MEN TON PEZOUME GIATI ENA KSEROUME EN TOU SOTIRI)
ELEOS ELEOS ELEOS
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Δαμε τερκαζει η κουβεντα τοσα ξερεις τοσα λαλεις!!!
Ρε κουμπαρε εφκα πας το βουνο να δροσσει ο κολος σου να παιξεις 1 περτιζι με 2 κοτσια σικοτο που το σκυλο ζε τοτε εν να καταλαβεις τη σου λαλω! που την στιγμη που "εγω" ο περτικαρις η ο "ραι" ο λααρις σου προσφερουμε εστο και το μιδαμινο θηραμα που περνεις εσοο σου σιοπινε!
για να τελειονει τουτι η κουβεντα... ζε να σου δοκο να καταλαβεις παρολο που αφιβαλο!

Λαλεις επαιξες 1 λαο σαν εστεκεσουν στο ποστο για ζικλες ζε εδοκες τους τον ζινους που τον εφκαλαν και δεν τον επιαναν! σωστος ως δαμε? σωστος!
Τη εκαταλαβες πως τον επαιξες????????????????????????????????????????
ΑΚΟΥΣΕΣ 1 ΜΠΑΜ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?????????????????????????? δηλαδη μεν με καμεις να παρανοω εν λογικο τουτο που λαλω, επατισες την σκανδαλη και ακουσες 1 ΜΠΑΜ!!!
Γιατι στου τελος της μερας τουτο ειναι 1 μπαμ παραπανω!!! ουτε εσυ το εφχαριστηθικες γιατι οπως λες δεν εισαι κρεατοσιλεχτης αρα για να εφχαριστιθεις 1 λαγο πρεπει να δροσει ο κολος σου πανω σε εκπαιδευτικα και ατελιοτες ωρες πρην και κατα το κυνηγι στους σκυλους, και να δεις την μαλαι να ξεδιπλονεται μπροστα σου, την αδρεναλινη σου να φκενει ζιπανω ζε να λαλεις ετον τωρα εν να τον φκαλουν ετο τωρα εν να τον φκαλουν....., αλλα ουτε οι κυνηγοι που εκαμαν ολα τα πιο πανω δεν τον εφχαριστιθικαν οσο θα επρεπε γιατι δεν καταφεραν να νικησουν την φυση και να χτιπυσουν το λαγο γιατι πολι απλα η φυση τους κερδισε καπιοι λαγοι πρεπει να επιβιοσουν για να εχουμε και του χρονου θηραμα...και γιαυτο και δεν τον επιανα αφου αυτοι δεν τον αξιζαν!

Ζινος ο Λαος το πιο πιθανω θα εγλιτονε τες τελευτεες 3 εξωρμισεις που εμιναν δηλαδη εσυ δεν σκοτοσες 1 λαγο σκοτοσες και τους απογονους του μαζι που θα κυνηγουσαμε του χρονου!
Στο τελος της μερας bravo ακουσες 1 μπαμ παραπανω αξιε και εφσινηδιτε κυνηγε! σαν παιξεις 1 τενεκουι καλητερα παλε το ιδιο μπαμ ηταν να ακουστει!
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

α ζε κατι αλλο!
πρην 2 εβδομαδες εκαλικοσα τον πρωτο μου λαγο μετα που 3 χρονια που κυνηγο καβαλα με το σκυλο μου!
το πρωτο μου καλιζι επληροσα το με 2 νυχτες αιπνος που το καχρι μου...ακομα εν το πιστευκο πωσες συνκιριες εγινικαν για να καλικοσω ζινο το λαο που το 1 μετρο!
την επομενη εξορμιση επια ζιαμε με τον nicos που εγραπσε πιο πανω, και επρολαβε και εφκαλεν τον ενας αλλος κυνηγος που και αφτος τον καλικοσε, με αποτελεσμα μετα που επερνουσαμε εμεις που ζιαμε να εβρουμε απλα την κουτσι του αδεια 200 μετρα που ζιαμε που τον εφκαλα εγω την πρωτη φορα!
δηλαδη ζινος ο λαος που εγω καλικοσα και μου προσφερε εμενα αφτη την εμπιρια του καλικοματος εδωσε σε εναν αλλο κυνηγο την εφχαριστηση του να δει εστο τα σκυλια του να δουλεφκουν 1 μαλαι που εσυ στερισες με την συρα σου σε ενα αυριο το Σαββατο!
ζινος ο λαος που καλικοσα δια μου λογο να ξανα παω σε εκεινη την περιοχη τες τελευτεες 3ς εξωρμισεις που απεμιναν παρολο που τωρα μετα που 2 καλικοματα ξερω πως εν δυσκολο να σταθει να τον φκαλει ο σκυλος!!
αλλα τουλαχιστο εχω την ελπιδα μεσα μου και δεν εβρεθικε ενας σαν εσενα να μου την σκοτοσει!
ζε επιμενω bravo σου ακουσες 1 μπαμ παραπανω!
canis
Full Member

Δημοσίευση από canis »

παιδιά καλημέρα,
Η ταπεινή μου πάντοτε γνώμη,
Όλα αυτά τα προβλήματα και οι παρεξηγήσεις δημιουργούνται λόγο του μειωμένου θηράματος. Ένας από τους πολλούς λόγους που εγώ άλλαξα νοοτροπία είναι γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να κυνγήσω στην αμερική όταν είμουν φοιτητής. θήραμα αύθονο και κανένας δεν έχει να ζηλέψει από τον άλλο.
Η πρώτη μέρα που κυνήγησα στην αμερική πήγα στα τρυγόνια. πήγαμε σε ένα χόρο όπου είχε τεράστειες φυτείες εσπεριδοειδών και περιμέναμε τα ξημερώση να βγούν έξω τα πουλιά. πολλοί κυνγοί στην περιοχή. με το πρώτο μπάμ γέμισε ο ουρανός πουλιά. Επαλάβωσα. ξεκίνισε ένας πόλεμος κυριολοεκτικά ο οποίος διάρκεισε λιγότερο από 15 λεπτά. ο κάθε κυνηγός 10 δικαιούτε και αυτά τα 15 λεπτά ήταν αρκετά για να πετύχει ο κάθε κυνγός το κότα του. μετά αυτά τα 15 λεπτά άκρα του τάφου σιωπή. όλοι καρπωθήκαν από 10 πουλιά και άρχισαν να φεύκουν. 500 όπλα και κανένας δεν διανοείθηκε να ρίξει σε 11ο πουλλί. ήταν κάτι προτώγνωρο για μένα που άλλακσε το τρόπο σκέψεως μου.
μέχρι την τελευταία μέρα της σεζον κτυπούσες τα 10 σου αλλά όχι σε 10 λεπτά αλλά 3-4 ώρες. ;)
όπως και να έχει. πιστεύω ότι λίγο πολύ όλοι στρα γραφόμενα τους έχουν και δίκαιο αλλά και άδικο κάπως. όλα είναι πρωσοπικές γνώμες, και ο κάθε ένας μας είναι διαφορετικός οπόταν είναι φυσικό να διαφωμνούμε σε ορισμένα θέματα, αλλά χρειάζεται και κατανόηση διαφορετικά πάντα θα μας βασανίζουν οι σκέψεις και ποτέ δεν θα απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε.
είναι χρέως όλων μας να τηρούμε και τους γραμμένους νόμους αλλά και τους άγραφους νόμους του κυνηγίου, και τους άργαφους λίγα άτομα τους τηρούνε ΟΛΟΥΣ.
ο κυνηγός δηλαδί ο οποίος είναι εμπλακώμενος σε συλλόγο, καθαρίζει πηγές, βοηθά στις σπορές κλπ, πία πρέπει να είναι η άποψη του? ότι πρέπει να μην δίνονται άδειεσ κυνγίου σε όσους δεν προσπαθούν ενεργά να για ανάπτυξη των θηραμάτων?
Στο παρελθόν όταν κυνηγούσα με το θείο μου κάθε εξόρμηση παίρναμε 2-5 λαγούς (η παρέα 3-4 άτομα). αν μας έφευκεν κανένας και έπεζεν τον τζικλάρης ή περτικάρης έλεες χαλάλι. έδωσα τόση χαρά σε κάπιο που κτύπησε λαγό, άφηστο να τη χαρεί. Τώρα τα πράματα όπως και να έχει είναι διαφορετικά. είναι πιό δύσκολο να ΄΄εβρεισ λαγό, πολλές φορές προσηκόνουνται κλπ κλπ.
που θέλω να καταλήξω? αλλού μας τρώει και αλλού τσιούμαστε. άμαν όλοι προσπαθούμε και κάνουμε θησίες για την ανάπτυξη του θηράματος, και εννοώ να είμαστε εμπλακόμενει σε σύλλογο, να βοηθούμε με τις σπορές, να καθαρίζουμε πηγές, να καταγγέλουμε τους λαθροθήρες όλους και σε όλες τις περιπτώσεις, να τηρούμε όλοι το κότα, να καλιεργούμε σωστή συνήδηση στην παρέα μας και γενικά σε όποιον μπορούμε να επηρεάσουμε, να δίνουμε την υσηχία που χρειάζεται το θήραμα την περίοδο της αναπαραγωγής, να συνεργαζόμαστε με την υπηρεσία θήρας κλπ κλπ, τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έρθει και η μέρα όπου οι πληθυσμοί ανθίσουν και πάλι και είναι όλοι happy.
Στο κάτω κάτω, είναι χρέως και του κάθε κυνηγού.....
master
Full Member

Δημοσίευση από master »

Καλημέρα παιδιά,

Λυπούμαι και εγώ για την αντιπαράθεση γιατί από τα γραφόμενα σας φαίνεται ότι είσαστε συνηδητοποιημένοι κυνηγοί και είναι κρίμα να υπάρχουν αυτές οι παραξηγήσεις.

Η άποψη μου είναι ότι δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κανένα να κυνηγά ότι θήραμα θέλει και όπου θέλει. Αν εγώ που κυνηγώ αποκλειστικά περδίκια, τζιαι δεν αφήνω μούττη για μούττη απάτητη, κάκκαφο για κάκκαφο απάτητο, εβρώ μπροστά μου τζικλάρηες ποηρίζω τους κανονικά και κάνω ότι μπορώ ώστε ότι σηκώσω να μην πάει πάνω τους. Αν όμως το θήραμα με ξεγελάσει και φύγει από μακριά κτλ και πάει πάνω τους τότε taf luck που λέμε, όμως χαλάλι τους. Είναι και η τύχη παράγοντας σοβαρός και στο κυνήγι και στην θήρευση παίζει σοβαρό ρόλο.

Το ίδιο και με τους λαγούς. Δηλαδή αν ο λαγός πάει πάνω τους να μην τον παίξουν? Όχι να τον παίξουν και χαλάλι τους. Έτσι είναι τα πράγματα είτα μας αρέσουν είτε όχι, είτε μας πληγώνουν είτε όχι. Υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές πάντοτε στο κυνήγι και πρέπει να τις δεχόμαστε και τις δύο.

Καλή συνέχεια σε όλους με προσοχή, ασφάλεια και σεβασμό προς το θήραμα.

Χαιρετώ,
master
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

απο χθες οταν ειπα την γνωμη μου για τους λογους που δεν εχει τζικλες μεχρι τωρα που μοηκα στο φορουμ καθησα και διαβασα ολα οσα γραφτηκαν.Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΟΠΩς ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΥΝΗΓΟς ΕΧΕΙ ΑΓΡΑΦΟΥς ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΡΑ,Ας ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥς ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ,ΑΡΧΙΖΩ ΠΡΩΤΟΣ
1.ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΥΝΗΓΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΕΚΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤΟ
2.ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΓΑΝΙΑ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΩ ΘΗΡΑΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΑ Η ΠΑΓΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ
3.ΟΤΑΝ ΔΩ ΚΑΠΟΙΟ ΘΗΡΑΜΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΒΟΗΘΩ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ.
4.ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΙΣ ΤΖΙΚΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΠΕΡΔΙΚΙ Η ΛΑΓΟΣ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΑΓΑΝΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΩ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΡΘΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΤΗΝ ΜΟΥΤΤΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙ ΕΝΔΙΚΟΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΣΗΚΩΣΑΤΟ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΑΣ ΦΑΚΚΑ ΧΑΜΕ
5.ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΩ ΛΑΓΟ ΠΟΥ Η ΠΑΓΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΩΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥς ΠΡΩΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΙΞΩ100%ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ.
6.ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΩ ΧΑΜΗΛΑ Η ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ ΠΑΤΑΤΕς ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ.ΠΡΩΤΑ ΗΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ Η ΞΕΝΕς ΠΕΡΙΟΥΣΙΕς.
7.ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΑΜΕ ΟΙ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΦΑΙ ΕΙΜΑΙ 200%ΟΤΙ ΕΣΒΗΣΑ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.
8.ΚΥΝΗΓΩ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΔΩ ΛΑΓΟ Η ΠΕΡΔΙΚΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗς ΤΖΙΚΛΑΣ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΠΥΡΟΒΟΛΩ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΕΑ.
9.ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΔΙΚΙΘΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΘΗΡΑΜΑ ΤΖΙΚΛΑ ΠΕΡΔΙΚΙ ΤΡΑΧΗΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΩ ΣΤΑ ΑΚΡΑ /ΥΠΟΧΩΡΩ ΠΡΩΤΟς ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟς Ο ΑΛΛΟΣ.
10.ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΠΙΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΩ.ΑΝ ΔΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΕΣ Η ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΩ ΕΝ ΨΥΧΡΩ.
ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΙΣΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΘΕΜΑ ΟΙ ΑΓΡΑΦΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. :idea:
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Σε κυνηγιν λαγου στην Ελλαδα με ιχνηλατες, εβαλαν εναν κολλητο μου στο καρτερι και στο απεναντι βουνο κυνηγουσε αλλη παρεα. Τα σκυλια της αλλης παρεας ξεσηκωσαν λαγο και σε μια φαση παιζει το τηλεφωνο του παρεα και του λεει ο Ελλαδιτης συναδελφος: "Ταδε...αν περασει λαγος στο καρτερι σου μην τον ντουφεκάς ειναι απ τ αλλα τα σκυλια , τα δικα μας ακομα τον ψαχνουν. :o " φυσικα κοκκαλο ο φιλος , ο λαγος ο αλλος καρπωθηκε απο τους αλλους και αυτοι πηραν δυο τον ενα τον επαιξε ο φιλος.

Στην Κυπρο όμως δεν μπορει να συμβει αυτο. Ο χωρος λιγος οι κυνηγοι πολλοι. Ο λευκωσιατης κυνηγα στη Παφο και ο Παραλιμνιτης Λευκωσια.

Αν φκαλω λαγο, περτικο, μπεκατσα και τον παιξει καποιος στο σταμα, χαλαλι του. Ο λογοι απλοι...ο τζικλαρης μπορει να ειναι ο πατερας μου που εχει 4 εγχειρησεις πας σε καθε γονατο ή καποιου αλλου ο πατερας. Αν ειναι νεαρος παλε χαλαλι μπορει να ειναι και ο μοναδικος που θα δει για χρονια μιας και ασχολειται με τζικλα. Εγω με τα σκυλια μου θα βρω παρακατω και θα μου δωθουν ευκαιριες να παιξω.

Σωτομην σε παρασυρει το οτι εισαι νεος. Κι εγω δοξα τον θεο οπου κρεμμαλι και δυσκολο ειμαι πανω αλλα συντομα φιλε θα ερτει το γυρι μου που μονο τζικλουδες θα μπορω να παιξω, απλα επειδη δεν θα μπορω να φκω στις μουττες να τους καρφωνω φουρριστους!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
pai
Full Member

Δημοσίευση από pai »

πανικος έγραψε:απο χθες οταν ειπα την γνωμη μου για τους λογους που δεν εχει τζικλες μεχρι τωρα που μοηκα στο φορουμ καθησα και διαβασα ολα οσα γραφτηκαν.Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΟΠΩς ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΥΝΗΓΟς ΕΧΕΙ ΑΓΡΑΦΟΥς ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΡΑ,Ας ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥς ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ,ΑΡΧΙΖΩ ΠΡΩΤΟΣ
1.ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΥΝΗΓΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΕΚΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤΟ
2.ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΓΑΝΙΑ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΩ ΘΗΡΑΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΑ Η ΠΑΓΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ
3.ΟΤΑΝ ΔΩ ΚΑΠΟΙΟ ΘΗΡΑΜΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΒΟΗΘΩ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ.
4.ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΙΣ ΤΖΙΚΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΠΕΡΔΙΚΙ Η ΛΑΓΟΣ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΑΓΑΝΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΩ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΡΘΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΤΗΝ ΜΟΥΤΤΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙ ΕΝΔΙΚΟΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΣΗΚΩΣΑΤΟ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΑΣ ΦΑΚΚΑ ΧΑΜΕ
5.ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΩ ΛΑΓΟ ΠΟΥ Η ΠΑΓΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΩΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥς ΠΡΩΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΙΞΩ100%ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ.
6.ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΩ ΧΑΜΗΛΑ Η ΣΕ ΔΕΝΤΡΑ ΠΑΤΑΤΕς ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ.ΠΡΩΤΑ ΗΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ Η ΞΕΝΕς ΠΕΡΙΟΥΣΙΕς.
7.ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΑΜΕ ΟΙ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΦΑΙ ΕΙΜΑΙ 200%ΟΤΙ ΕΣΒΗΣΑ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.
8.ΚΥΝΗΓΩ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΔΩ ΛΑΓΟ Η ΠΕΡΔΙΚΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗς ΤΖΙΚΛΑΣ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΠΥΡΟΒΟΛΩ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΕΑ.
9.ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΔΙΚΙΘΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΘΗΡΑΜΑ ΤΖΙΚΛΑ ΠΕΡΔΙΚΙ ΤΡΑΧΗΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΩ ΣΤΑ ΑΚΡΑ /ΥΠΟΧΩΡΩ ΠΡΩΤΟς ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟς Ο ΑΛΛΟΣ.
10.ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΠΙΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΩ.ΑΝ ΔΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΕΣ Η ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΩ ΕΝ ΨΥΧΡΩ.
ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΙΣΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΘΕΜΑ ΟΙ ΑΓΡΑΦΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. :idea:
Καλημερα σας και απο μενα φιλε πανικο οπως ειπες και εσυ πιο πανω αγραφη κανονες που εχουμε εμεις οι κυνηγικαι συμφωνω απολητα μαζι σου !εγω ομως θα μιλησω για το θεμα των λαγον που πεζονται απο τους τζικλαρηες.παντα κυνηγουσα λαγο καβαλα (και θα συνεχεισω)ομως πηγα με μια παρεα που κυνηγουσε λαγο με σκυλια καταδιωξης(οπως πρεπει να κυνηγιουνται οι ιχνηλατες)και ειδα οτι το κυνηγι καλος η κακος δεν τελιωνει με το ξεπεταγμα του λαγου αλλα με τα απο μια καταδιωξη.Τωρα αν χτυπηθει απο ενα αλλο ειναι φυσικο να εθουν να σου ζητησουν εξηγησεις!γιατι με αυτον τον τροπο εκπεδευσαν τα σκυλια τους και με αυτον τον τροπο κυνηγουν ετσι ειναι σαν να τους δειχνουμε οτι δεν τους σεβομαστε!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ”