φωτογραφιες απο τα κυνηγια 2010-2011

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
GiorgosT
Full Member

Re: φωτογραφιες απο τα κυνηγια 2010-2011

Δημοσίευση από GiorgosT »

ninos έγραψε:
admin έγραψε:Χθές οι λαοί εκάμνα κούρσες έν ήβραμε μια μαλαή στρωμένη. Έπαιξε ένα πέρτικο ο editor που έμεινε ψηλά και εγώ μετά απο ένα μουντάρισμα του σκύλου σε ένα βάτο ήρτε πάνω μου μούτρα ένας αλουπός (ο 4ος που βλέπω σε 4 εξορμήσεις) 40γρ νο 5 νομίζω έν έφυε σκάει εκτός βολής :D
Tους αλουπους τους βγαζει το σκυλι?
και εγω εχω αυτην την απορία???????????
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

admin έγραψε:Χθές οι λαοί εκάμνα κούρσες έν ήβραμε μια μαλαή στρωμένη. :D
Είναι η τρίτη εξόρμηση που χωρίς αποτέλεσμα προσπαθούμε να κτυπήσουμε λαγό σε μια περιοχή όπου οι μαλαές ξεκινούν από ένα σημείο και τελειώνουν στο ίδιο σημείο με απόλυτα κυκλικό σχήμα. Οι λαγοί δεν προσηκώνονται. Τελικά το πείσμα δεν θα μας βγει σε καλό έτσι παραδεχτήκαμε ήττα και δεν θα πάμε φέτος τουλάχιστον στην ίδια πλαγιά. Μέχρι τις 3 τελευταίες εξορμήσεις πάντα σηκώναμε έστω και ένα λαγό.

Το απόγευμα μια βόλτα με το κουτάβι και παραλίγο να μου τον ακκάσει φίνα......ενστικτωδώς μόλις άκουσα το ποφύσημα της και είδα το σκύλο να προσπαθεί να μυρίσει έτρεξα μακριά για να τον κάνω να με ακολουθήσει φωνάζοντας τον και έτσι και έγινε. Νομίζω αυτή η αντίδραση είναι η καλύτερη παρά να δοκιμάσουμε να προλάβουμε να την παίξουμε με το σκύλο μπροστά της.
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

GiorgosT έγραψε:
ninos έγραψε:
admin έγραψε:Χθές οι λαοί εκάμνα κούρσες έν ήβραμε μια μαλαή στρωμένη. Έπαιξε ένα πέρτικο ο editor που έμεινε ψηλά και εγώ μετά απο ένα μουντάρισμα του σκύλου σε ένα βάτο ήρτε πάνω μου μούτρα ένας αλουπός (ο 4ος που βλέπω σε 4 εξορμήσεις) 40γρ νο 5 νομίζω έν έφυε σκάει εκτός βολής :D
Tους αλουπους τους βγαζει το σκυλι?
και εγω εχω αυτην την απορία???????????
εξαρτατε... οι αλουποι εχουν λαγουμια που την μερα την περνουν μεσα σε αυτα! ομως και εγω τες τελευτεες 2 εξωρμισεις βρικα αλουπο στην ιδια περιοχη ομως πολλη μακρια την μια φορα που την αλλη! δεν ξερω αν εν ο ιδιος αφιβαλο ομως!
οι αλουποι συνχιζουν την μαλαι του λαου δλδ ο σκυλος ακολουθα τον αλουπο ομως δυσκολα θα τον πετιχεις να μενει εξω απο το λαγουμι του και να κρηψει μεσα σε βατα! για να γινει κατι τετειο πρεπει να βρεθεις στο δρομο που οδιγει στο λαγουμι και μη εχοντας αλλη επιλογι να κριψει καπου με την ελπιδα να μεν τον δεις!
ειναι πολι επικινδινο για τον σκυλο η οπια διποτε συναναστροφη με αυτο το ζωω! η αλεπου αναγκαστικα θα τρεξει ο σκυλος ενστικτοδος θα την κυνηγισει και τοτε να παρακαλας να μην την φτασει! γιατι αν γινει κατι τετειο θα μαλοσουν η αλεπου θα προσπαθισει να αμηνθει δαγκονοντας το σκυλο (μπορει να του φκαλι κανενα ματι να του σπασει κανενα ποδι να τον τραβματισει σοβαρα η και ακομα να τον κολισει λυσα)
ειναι προτιμοτερο η να σκωτοσεις την αλεπου αν δεις πως ειναι αρκετα κοντα σου και ειναι αναποφεκτο να μην την δει ο σκυλος η αν την δεις απλα να περνα και ο σκυλος χαπαρι να την αφικεις να φιγει!
πυροβολισμος που θα τραβματισει απλα το ζωω δεν ειναι καλος για κανενα λογο αφου το ζωω θα ταλεποριτε μετα μεχρι να πεθανει η με τον πυροβολισμο σου να τρεξει ο σκυλος πανω της και να συνβουν τα πιο πανω αφου ενα πλιγομενο αγριο ζωω ειναι πολι επικηνδινο!
(το μεν την σκοτονεται γιατι ετσι θελει ο Κ.Περδικης ας το αφικουμε στην ακρι γιατι δυστιχος οι αριθμοι τους τα τελευτεα χρονια εχουν αφξιθει παρα πολι και κανουν τρομερες καταστροφες στα θηρευσιμα ειδη)
HUNTER
Full Member

Δημοσίευση από HUNTER »

βαρτε τους σιηλλους μεσα στους βατους με καλαμιονες τσε εν να τον εβρουν 1000 %. Αλλα οπος λαλη τσε ο φιλος ο Σωτος αν το πεκσετε τσε τραυματισετε τον εννα εσηι σοβαρη μαχη με τους σιηλλους.
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Πραγματι. Ακουσα κουβεντα που αλουπος εδακκασε σκυλο στη κελλε τζιαι εκαμε του μεγαλη ζημια...πανω στη μουσουδα.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
sotiris!129

ειμαι 100% καθετος πανω σε τουτο!
για να τον παιξεις πρεπει να εισαι 1000000% πως εν να παιθανει αμεσος η' τουλαχιστο να εχεις δευτερη εφκερια για εκτελεση πρην παν οι σκυλοι ζιαμε!
ΑΝ ακασει το σκυλο να εισαστε σιγουρι πως κατι εν να κολισει!
καβαλα πολλες αροστιες γιατι τρωει ψοφιμια ζε δεν ξερω και εγω τη αλλο!
πρεπει να εν ο κερος της αναπαραγογης τους γιατι ξαφνικα αρκεψαν και κικλοφορουν μερα και ανενιας θεμας!
koursaros21
Full Member

Δημοσίευση από koursaros21 »

παιδια εχτες οταν ετελιοναμε την πρωινη μας πανια ειβραμε μες το δρομο ενα λαο αποκεφαλισμενο ξαπολυτο χαμε..πρεπει να ηταν τζιε 2-3 ημερων...αλουπος λογικα ενεν??
Ιβηρικός Ιχνηλάτης
Full Member

Δημοσίευση από Ιβηρικός Ιχνηλάτης »

Ειναι ενα απο τα χειροτερα λαθη που μπορεις να κανεις σε ενα ιχνηλατη να του κτυπησεις αλεπου και ειδικα εαν την εχει ξεφωλιασει! Πασχιζουμε να μην μαθει στα ιχνη της αλεπους ποσο μαλλον να τον προωθησουμε να την κυνηγα. Με τον καιρο ο σκυλος θα ξεφωλιαζει περισσοτερες αλεπουδες παρα λαγους μιας και η ιχνηλασια τους ειναι πιο ευκολη αλλα και ο αριθμος τους ειναι περισσοτερος απο τους λαγους. Επισης οταν ιχνηλατει λαγο μπορει να αφησει τα ιχνη του για χαρη της αλεπους!
sotiris!129

ειναι ενα μεγαλο προβλιμα για το φυσικο περιβαλον!
ειδικα τον καιρο της αναπαραγογης καταστρεφει πολλες φολιες περδικιον-φραγκολινον, σκοτονει πολλα λαγουδακια που ειναι εφκολος στοχος!
τον καιρο τον καλοκερινον τριγονιον ειμουν σε ενα ποστο στο ζυγι σε ενα υψοματουι, πρην καλα καλα ξυμεροσει ηταν ακομα νυχτα ακουσα ενα κατσιαρισμο μεσα στο σκοταδι, αναψα ζε εγω το φαναρι μου και εγυρισα το μεσα στο ερισμενο με αποτερο σκοπο αν εν αλλος κυνηγος να με δει και να μεν κοντεψει πολλα...με μεγαλι μου εκπλιξη ειδα 3 ζεφκαρκα μαθκια να γιαλιζουν :lol: 3 αλουπες μεσα σε ενα χωραφι! αλλα δεν επαιξα γιατι ηταν ακομα νυχτα!
Άβαταρ μέλους
demetris-demetriou
Full Member

Δημοσίευση από demetris-demetriou »

Μίας και ανοίχτηκε η συζήτηση γνωρίζει κάποιος πόσο είναι το πρόστιμο αν κτυπήσεις αλεπού?
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”