Εκπαίδευση Κυνηγόσκυλου - Εφ΄ όλης της ύλης

Απάντηση
Marinos
Full Member

Re: Εκπαίδευση Κυνηγόσκυλου - Εφ΄ όλης της ύλης

Δημοσίευση από Marinos »

Καλημέρα σας.
Προχτές έπιασα τον γκέκα μου, σχεδόν 3 μηνών.
2 μέρες φωνάζω του το όνομα του συνεχεια να το μάθει, το όχι με αλαφρο χτύπημα στο κωλoύι αμάν πάει να κάμει κάτι που δεν πρέπει, το έλα, και τον επιβραβεύω με treats μπράβο και χάδια όταν έρχεται για να το εμπεδώσει. Φυσικά τα treats σιγά σιγά θα του τα κόψω. Τώρα βούρα με πουπίσω ήδη, αλλα νομίζω δεν είναι λόγο υπακοής ακόμα αλλα επειδή με βλέπει σαν μέλος τις αγέλης, ότι θα εκαμνε και με τα αδέρφια του όταν ήταν στη μάνα του. Παρατήρησα τον προσεχτικά, είναι έξυπνο σκύλι ήδη, φτου να μην τον ματηκιασω :)

Σε τούτη την ηλικία εσείς τι πιστευκετε είναι σημαντικό να ξεκινήσω να κάμνω? (και πως)
Θέματα υπακοής ξεκίνησα ήδη

όσον αφορά τες εξόδους θα βγαίνει 2-3 φορες την βδομάδα σίγουρα, αλλα που ποίαν ηλικία και μετά πιστευκετε...
Φορούμε ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ πάντα. Γιατί κάμνουμε το χόμπι μας, ΔΕΝ πάμε στον ανταρτοπόλεμο!!!!! Πίσω στες οικογένειες μας σόι και αβλαβείς!
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

συνονόματε, εγώ εκτός από την καθοδήγηση από άλλους συναδέλφους διάβασα και ένα άρθρο στο ίντερνετ που μου έδωσε τις "γενικές γραμμές" ας πούμε

είμαι και εγώ σ'αυτη τη φάση λίγο ποιο μπροστά. 6 μηνών

Υπομονή και καλή επιτυχία

http://kynigos.net.gr/ekpedeysi/index.html
Si vis pacem, para bellum
AU-79
Full Member

Δημοσίευση από AU-79 »

Ρε παιδια θελω μια βοηθεια πως μαθαινουμε το σκυλλο στο λουρι? και να ειναι υλαροι δηλαδη να μην σε τραβανε η να πεισμωνουν σαν γαδουρκα και να μεν ταρασουν. Ειναι ευκολη η εκπαιδευση και σε σκυλλους ενηλικες?
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

Marinos έγραψε:Καλημέρα σας.
Προχτές έπιασα τον γκέκα μου, σχεδόν 3 μηνών.
2 μέρες φωνάζω του το όνομα του συνεχεια να το μάθει, το όχι με αλαφρο χτύπημα στο κωλoύι αμάν πάει να κάμει κάτι που δεν πρέπει, το έλα, και τον επιβραβεύω με treats μπράβο και χάδια όταν έρχεται για να το εμπεδώσει. Φυσικά τα treats σιγά σιγά θα του τα κόψω. Τώρα βούρα με πουπίσω ήδη, αλλα νομίζω δεν είναι λόγο υπακοής ακόμα αλλα επειδή με βλέπει σαν μέλος τις αγέλης, ότι θα εκαμνε και με τα αδέρφια του όταν ήταν στη μάνα του. Παρατήρησα τον προσεχτικά, είναι έξυπνο σκύλι ήδη, φτου να μην τον ματηκιασω :)

Σε τούτη την ηλικία εσείς τι πιστευκετε είναι σημαντικό να ξεκινήσω να κάμνω? (και πως)
Θέματα υπακοής ξεκίνησα ήδη

όσον αφορά τες εξόδους θα βγαίνει 2-3 φορες την βδομάδα σίγουρα, αλλα που ποίαν ηλικία και μετά πιστευκετε...
φιλε μου Μαρινο
ειπες κατι πολλα ορεο...
ακουσα το σε ενα ντοκιμαντερ ο σκυλος βλεπει σε σαν μελος της αγελης που ειναι μεσα! παντα μα παντα πρεπει να ξερει πως εσυ εισαι ο αρχηγος ζινις της αγελης...ποτε να μεν παρει το πανω χερι γιατι αν το παρει δεν θα ακουει κανενος!

οσο για του λουρι φιλε φορεις του το στην αρκει εν να πελανει εν να νομιζει οτι του κοφκεις τα φτερα του!
βαλεις του το... εν να αρκεψει να τραβα... τραβας τον πισω επιβλιτικα ζε θυμονεις του! μετα εν να ξανατραβισει 100% ζε παλε το ιδιο εσυ!
Browning ultra
Full Member

Δημοσίευση από Browning ultra »

Φίλε οσο για το θα δισκολευτις.Τισ πρωτες 2 ημερες θα τον τροει.Εγω συνφωνω με τον σοτιρι να του θυμωνεις οατν σε τραβα αλλα τζαι οταν δεν ταρασει παλε να του φωναζεις
sotiris!129

το κολανι πρεπει να εν χαλαρο, να ακουετε χαμε που το κολοσιρνει! μελια λογια να περπατα με τον ιδιο ρι8μο που περπατας ζεσι!
AU-79
Full Member

Δημοσίευση από AU-79 »

sotiris!129 έγραψε:το κολανι πρεπει να εν χαλαρο, να ακουετε χαμε που το κολοσιρνει! μελια λογια να περπατα με τον ιδιο ρι8μο που περπατας ζεσι!

Τουτο θελω και εγω αλλα προς το παρον καμια σχεση! Εδοκιμασα το λουρι στους 3 που κυνηγω η σκυλλα δεν το δεχεται τραβα πισω σαν να βλεπεις σκυλλο πρωτη φορα δυμενο σε αλυσο, ο ενας ο αρσενικος κολοσυρνει με σε σημειο που επηδει προσπαθω να μεινω σταθερος να μεν παω οπου με τραβα που το τραβα τραβα σαν πως και κοφκεται η αναπνοη του ο αλλος ο αρσενικος μολις το νωσει πανω του καθεται σαν τον γαρο τον σαματομενο χαμε και δεν ταρασει κυριολεκτικα ειναι σαν το γαδουρι τσακρα με!
Marinos
Full Member

Δημοσίευση από Marinos »

συνονόματε, ωραίο το site. ετοιποσα τα πιλε να τα περνώ μαζί μου :)
Thanks και καλή επιτυχία και σε σένα.

AU-79, στο site που εβαλεν ο Μαρίνος έχει και 2 παραγράφους για τον περίπατο, τσιακκαρε το!

Σωτήρη έτσι ενι. Που τα πολλά προγράμματα που είδα στο National Geographic τζάι Discovery εμπέδωσα το :lol: :lol:
Φορούμε ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ πάντα. Γιατί κάμνουμε το χόμπι μας, ΔΕΝ πάμε στον ανταρτοπόλεμο!!!!! Πίσω στες οικογένειες μας σόι και αβλαβείς!
Browning ultra
Full Member

Δημοσίευση από Browning ultra »

Φίλε με τον αφηνεις να σε τραβα.Να του θημώνεις όταν σου κάμνει έτσι.Όταν τον μάθεις έτσι ε να καλομάθει τζαι να κάμνει ότι θέλει ε να του λαλείς κινίγα τζαι να σου λαλεί οχι ;)
sotiris!129

AU-79 έγραψε:
sotiris!129 έγραψε:το κολανι πρεπει να εν χαλαρο, να ακουετε χαμε που το κολοσιρνει! μελια λογια να περπατα με τον ιδιο ρι8μο που περπατας ζεσι!

Τουτο θελω και εγω αλλα προς το παρον καμια σχεση! Εδοκιμασα το λουρι στους 3 που κυνηγω η σκυλλα δεν το δεχεται τραβα πισω σαν να βλεπεις σκυλλο πρωτη φορα δυμενο σε αλυσο, ο ενας ο αρσενικος κολοσυρνει με σε σημειο που επηδει προσπαθω να μεινω σταθερος να μεν παω οπου με τραβα που το τραβα τραβα σαν πως και κοφκεται η αναπνοη του ο αλλος ο αρσενικος μολις το νωσει πανω του καθεται σαν τον γαρο τον σαματομενο χαμε και δεν ταρασει κυριολεκτικα ειναι σαν το γαδουρι τσακρα με!
ε φιλε αν τους δοκις ζε καμια πουπανω να μαθουν να σε ακουν εν ζε βλαφτει (μεν το παρακαμεις ομως1-2 πατσους ετσι γερους εν αρκετοι)!
εκατσεν χαμε?? κολοσιρτον να ερτει ποσο εν να κολοσιρτει? εν να σικοστει αναγκαστικα!
τραβα σε? τραβα τον επιβλιτικα πισο να πονισει για να καταλαβει οτι κατι καμει λα8ος!(εμενα τουτο εκαμε οταν του το εβαλα)
εδι3εν πως το εφοιθικε χαιδεπσε την καμε την να καταλαβει πως ενε κατι κακο!
ζεμενα ετραβαν με σε σιμειο που εσπαζαν τα νευρα μου ζε εν του το εβαλα! ειδα μια εκπομπι στο national geographic το dog whisperer
ε φιλε ο αθρωπος ηταν ξεκαθαρος ζε καθετος "τραβα τον επιβλιτικα πισω" καμε τον να καταλαβει οτι εσυ καμεις κουμαντο!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκπαίδευση”