ΕΥΘΥΒΟΛH ΒΟΛΗ -ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
demetris-demetriou
Full Member

Re: ΕΥΘΥΒΟΛH ΒΟΛΗ -ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ

Δημοσίευση από demetris-demetriou »

ΟΚ ΦΙΛΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ.
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΝΙΜΑΞ ΣΚΕΕΤ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΑΘΟΣ . :D :D :D
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

solon loyka έγραψε:
demetris-demetriou έγραψε:ΦΙΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ?
ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΤΑΙΡΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΝΩ ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΝΩ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ (ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΘΙΚΑ ΕΞΩΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΑ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΣΩΣΤΑ....ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΤΟ REMINGTON H TO NOPEL SPORT ( TA ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΕ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ....ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΤΟ ΜΗ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΕΡΥΓΙΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ...ΚΑΠΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ...ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΚΟΥΤΙΑ ΦΥΑΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΤΕΡΥΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΥΡΙΟ,ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΑΝ Η ΟΧΙ ?
Φίλε solon loyka σε χαιρετώ. Σήμερα πήγαμε με τον φίλο το Χρίστο (Καλαμαρά) και μετα απο το κυνηγι κάναμε αρκετες δοκιμές φυσιγγίων ( το είχαμε προγραμμματίσει εδώ και καιρό) και είδαμε και το θέμα που εθειξες σχετικά με πιστονάκια και ευθύβολη βολή η οπως λεχθηκε μετά επιρεασμός της κατανομής. Εχουμε μαζεψει ολα τα πιστονάκια που ριξαμε και συγκρίναμε εκ πρώτης οψεως, τις κατανομές σε σχέση με τα αντιστειχα πιστονάκια. Τα ευρήματα είναι πολύ διαφωτιστικά και θα εκπλαγείς απο αυτά που θα δης. Κάνε 2-3 μερές υπομονή( υπάρχει αρκετη δουλιά να γίνη, καταμέτρηση, ταξινόμιση κλπ) και θα τα τα δώσουμε στο site με φωτογραφίες και σχόλεια.
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

LEFKIOS έγραψε:
solon loyka έγραψε:
demetris-demetriou έγραψε:ΦΙΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ?
ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΤΑΙΡΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΝΩ ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΝΩ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ (ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΘΙΚΑ ΕΞΩΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΑ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΣΩΣΤΑ....ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΤΟ REMINGTON H TO NOPEL SPORT ( TA ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΕ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ....ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΤΟ ΜΗ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΕΡΥΓΙΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ...ΚΑΠΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ...ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΚΟΥΤΙΑ ΦΥΑΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΤΕΡΥΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΥΡΙΟ,ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΑΝ Η ΟΧΙ ?
Φίλε solon loyka σε χαιρετώ. Σήμερα πήγαμε με τον φίλο το Χρίστο (Καλαμαρά) και μετα απο το κυνηγι κάναμε αρκετες δοκιμές φυσιγγίων ( το είχαμε προγραμμματίσει εδώ και καιρό) και είδαμε και το θέμα που εθειξες σχετικά με πιστονάκια και ευθύβολη βολή η οπως λεχθηκε μετά επιρεασμός της κατανομής. Εχουμε μαζεψει ολα τα πιστονάκια που ριξαμε και συγκρίναμε εκ πρώτης οψεως, τις κατανομές σε σχέση με τα αντιστειχα πιστονάκια. Τα ευρήματα είναι πολύ διαφωτιστικά και θα εκπλαγείς απο αυτά που θα δης. Κάνε 2-3 μερές υπομονή( υπάρχει αρκετη δουλιά να γίνη, καταμέτρηση, ταξινόμιση κλπ) και θα τα τα δώσουμε στο site με φωτογραφίες και σχόλεια.
ΦΙΛΕ LEFKIE ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ....ΑΝ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ, ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΧΡΙΣΤΟ!!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΦΙΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΧΕΤΟΥΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ Κ ΕΠΙΔΕΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ....ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ, ΕΙΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΟ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ......ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΛΙΓΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΕΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΗ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Κάντε ένα πείραμα που θα σας πω.

Σε κάθε σκοπευτήριο υπάρχει πίνακας για δοκιμασία φυσιγγίων. Το λεγόμενο Pattern Board. Πάρτε μαζί σας και μια φτυνή νερομπογιά και μια βούρτσα.

Μπογιατήστε τον πίνακα, και με ένα κομμάτι από σπασμένο δίσκο, σχηματίστε διάφορους σταυρούς πάνω στον πίνακα.

Δοκιμάστε οποιοδήποτε φυσίγγιο από τα 15 μέτρα απόσταση και με το πιο στενό τσόκ που έχετε. Εαν έχετε Full τσοκ, χρησιμοποιήστε εκείνο.

Επωμίστε, σημαδέψτε στο κέντρο ενός από τους σταυρούς, σταθεροποιήστε το όπλο σας και πυροβολήστε ένα φυσίγγιο μόνο. Με Full τσοκ, η διασπορά πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από ένα πορτοκάλι.

Δοκιμάστε διάφορα φυσίγγια με συγκετρωτικό πιστονάκι, κάθε φορά όμως σημαδεύοντας ένα διαφορετικό σταυρό.

Μετά από κάθε ντουφεκιά, μαζέψτε τα πιστονάκια και συγκρίνετε τα αυτά που άνοιξαν πλήρος όλα τα φτερά με αυτά που μερικά φτερά έμειναν κλειστά. (Πάω στοίχημα ότι δεν θα δείτε απολύτος καμία διαφορά).

Μετά συγκρίνετε στον πίνακα την διασπορά. Μήπως αυτά που δεν άνοιξαν πήγαν στραβά τα σκάγια ? Εάν ναι, επαναλάβετε με το ίδιο φυσίγγιο για να αποκλείσετε οποιοδήποτε λάθος στην σκόπευσή σας.

Στα 15 μέτρα με Full τσοκ θα φανεί εάν υπάρχει πρόβλημα. Και πιστέψτε με, το πρόβλημα δεν είναι στα φυσίγγια και στα πιστονάκια αλλά στο κοντάκι σας.

Για κάθε ίντζα απόκλισης από το κέντρο του σταυρού υπολογίστε 8 ίντζες στα 30 μέτρα.
Εάν διαπιστώσετε ότι η ντουφεκιές σας πάντα τείνουν πχ. 3 ίντζες αριστερά, τότε για κάθε ίντζα απόκλισης, η ράχη του κοντακιού σας πρέπει να μετακινηθεί 1 χιλιοστό στην αντίθετη κατεύθυνση. Εάν πχ. η βολή σας πάει 4 ίντζες πάνω από τον σταυρό και 2 ίντζες αριστερά, τότε η ράχη του κοντακιού σας πρέπει να πάει 4 χιλιοστά προς τα κάτω και 2 χιλιοστά προς τα δεξιά.

Εάν μπορέσετε να βάλετε κάτι σταθερό για να ακουμπίσετε το όπλο αντί να το επωμίσετε, ακόμη καλύτερα. Πχ. Ένα βαρέλι με ένα μαξιλάρι από πάνω ή ένα σάκκο από άμμο.

Είμαι σίγουρος ότι ένας στους τρείς έχει την εντύπωση ότι το κοντάκι του είναι σωστό, αλλά ο πίνακας θα σας διαψεύσει.

Εάν χρείαζεστε βοήθεια, είμαι στην διάθεση σας.

Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
LOUIS SETTER
Full Member

Δημοσίευση από LOUIS SETTER »

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ . ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΑΝ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΒΟΛΗ ΜΑΣ , ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΛΕΩ ΣΑΝ ΓΝΩΜΗ . ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ . ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΚΩΣΤΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ .
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΤΕΡΥΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ . ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΑΧΙΛΛΕΩΣ Η Ο DEEGWEED H O RICHARD FAULTS H O YARDLEY ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ Η ΒΛΑΚΕΣ ?????
ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΔΙΣΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΔΙΣΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ , ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΔΙΣΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΗΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ .
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΑΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΨΥΛΛΟ ΣΤΑ ΑΧΕΡΑ .
ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΧΑΡΤΟΝΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 7 ΜΕΤΡΩΝ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΟ 32 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 6 ΣΚΑΙ, ΣΕ ΤΣΟΚ ΦΟΥΛ (ΑΣΣΟ) ,. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΣΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ . ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΜΕ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙ. ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΤΑΥΡΟ Η ΚΥΚΛΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΗΡΕΜΗ ΕΠΟΜΙΣΗ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ .ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΙΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Η ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ . ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΣΤΕ . ΕΠΟΜΙΣΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜ. ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΤΡΥΠΑΣ . // ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΤΟΤΕ Η ΒΟΛΗ ΣΑΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ . ΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ . ΤΑ ΠΙΣΤΟΝΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ . :) :)
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Σαββα οι μισοι τουλαχιστον κυνηγοι στη κυπρο εχουν λαθος κοντακι και δεν εχουν ιδεα.

Τους φταιει οτιδιποτε αλλο που μπορει να σου στιχισει 1 στοχο στους 500 και δεν καμνουν ενα ελεγχο για το κοντακι που ειναι το 95% της επιτιχιας για καπιον που ξερει τα στοιχειοδη περι σκοπευσεος με λειοκαννο.

Και το τραγικο που εμενα δεν χωρει ο νους μου ειναι πως ειναι δυνατον να υπαρχει οτιδηποτε στην αγορα εχει να καμει με το κυνηγι και να μην εχει ενα πλασμα που να σκαμπαζει στο να φερνει κοντακια στα μετρα σου.

Εγω πιστευω οτι ο ανθρωπος που θα μπορει να σε παρει στο σκοπευτηριο να σε δει να παιζεις με το οπλο σου , να αντιλαμβανεται το λαθος στο κοντακι και να σου το φερνει πανω σου η να σου καμνει αλλο θα ειναι ο πιο χρησιμος επιχειρηματιας στο χωρο και ισως και ομπιο επιτιχιμενος.

Αλλα στη κυπρο το θεμα κοντακι ειναι πολλα πισω.

Και ωραια τα πιστονακια και οι αχρωμιοτες και τα φοσφοριζε στοχαστρα αλλα με το να δηνουμε τοση βαρυτητα σε τουτα τα θεματα καμνουμε τους απειρους συναδελφους να δημιουργουν λαθος εντυπωσης.

Οι πρωταθλητες σκοποβολης γεμιζουν δικες τους χαρτουτσιες γιατι η καθε λεπτομερια στα υλικα παιζει ρολο. Αλλα για να φτασει στο σημειο να ασχολειτε με αυτα πραματα εκαμε 15 κοντακια custom made και εφτασε στη τελιοτητα. Πλεον μπορει να ασχολειτε με παραγωντες που αποτελουν το υπολοιπο σχεδον αμελειτεες λεπτομεριες που στο κυνηγι ειναι απολυτα αμελειτεες.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
LAGOS
Full Member

Δημοσίευση από LAGOS »

virtualgreek έγραψε:Κάντε ένα πείραμα που θα σας πω.

Σε κάθε σκοπευτήριο υπάρχει πίνακας για δοκιμασία φυσιγγίων. Το λεγόμενο Pattern Board. Πάρτε μαζί σας και μια φτυνή νερομπογιά και μια βούρτσα.

Μπογιατήστε τον πίνακα, και με ένα κομμάτι από σπασμένο δίσκο, σχηματίστε διάφορους σταυρούς πάνω στον πίνακα.

Δοκιμάστε οποιοδήποτε φυσίγγιο από τα 15 μέτρα απόσταση και με το πιο στενό τσόκ που έχετε. Εαν έχετε Full τσοκ, χρησιμοποιήστε εκείνο.

Επωμίστε, σημαδέψτε στο κέντρο ενός από τους σταυρούς, σταθεροποιήστε το όπλο σας και πυροβολήστε ένα φυσίγγιο μόνο. Με Full τσοκ, η διασπορά πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από ένα πορτοκάλι.

Δοκιμάστε διάφορα φυσίγγια με συγκετρωτικό πιστονάκι, κάθε φορά όμως σημαδεύοντας ένα διαφορετικό σταυρό.

Μετά από κάθε ντουφεκιά, μαζέψτε τα πιστονάκια και συγκρίνετε τα αυτά που άνοιξαν πλήρος όλα τα φτερά με αυτά που μερικά φτερά έμειναν κλειστά. (Πάω στοίχημα ότι δεν θα δείτε απολύτος καμία διαφορά).

Μετά συγκρίνετε στον πίνακα την διασπορά. Μήπως αυτά που δεν άνοιξαν πήγαν στραβά τα σκάγια ? Εάν ναι, επαναλάβετε με το ίδιο φυσίγγιο για να αποκλείσετε οποιοδήποτε λάθος στην σκόπευσή σας.

Στα 15 μέτρα με Full τσοκ θα φανεί εάν υπάρχει πρόβλημα. Και πιστέψτε με, το πρόβλημα δεν είναι στα φυσίγγια και στα πιστονάκια αλλά στο κοντάκι σας.

Για κάθε ίντζα απόκλισης από το κέντρο του σταυρού υπολογίστε 8 ίντζες στα 30 μέτρα.
Εάν διαπιστώσετε ότι η ντουφεκιές σας πάντα τείνουν πχ. 3 ίντζες αριστερά, τότε για κάθε ίντζα απόκλισης, η ράχη του κοντακιού σας πρέπει να μετακινηθεί 1 χιλιοστό στην αντίθετη κατεύθυνση. Εάν πχ. η βολή σας πάει 4 ίντζες πάνω από τον σταυρό και 2 ίντζες αριστερά, τότε η ράχη του κοντακιού σας πρέπει να πάει 4 χιλιοστά προς τα κάτω και 2 χιλιοστά προς τα δεξιά.

Εάν μπορέσετε να βάλετε κάτι σταθερό για να ακουμπίσετε το όπλο αντί να το επωμίσετε, ακόμη καλύτερα. Πχ. Ένα βαρέλι με ένα μαξιλάρι από πάνω ή ένα σάκκο από άμμο.

Είμαι σίγουρος ότι ένας στους τρείς έχει την εντύπωση ότι το κοντάκι του είναι σωστό, αλλά ο πίνακας θα σας διαψεύσει.

Εάν χρείαζεστε βοήθεια, είμαι στην διάθεση σας.

Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Φίλε Μακρή σε ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μας δίνεις σε αρκετά θέματα. Με τα πιο πάνω γραφωμενα σου μου δημιουργήθηκε μια απορία. Κατ αρχήν να σου πώ οτι αν και είμαι μανιακός κυνηγός δεν ασχολήθηκα ποτέ μου ιδιαίτερα με το θέμα κοντάκκι. Τα τελευταία 2 χρόνια άλλαξα το όπλο που κυνηγώ και μετά απο σοβαρά καλλικώματα φέτος (ειδικά σε γρήγορες βολές σε λαγό) μου μπήκαν υποψίες οτι ίσως το κοντάκκι του όπλου να μην είναι στα μέτρα μου. Πρίν πάρω το όπλο είχα συγκρίνει οπτικά τα 2 κοντάκκια και σχεδόν είναι τα ίδια. Η μοναδική διαφορά που έχουν είναι στο μήκος. Το καινούργιο είναι περίπου 1 ίντζα πιο μακρύ απο το προηγούμενο. Έχεις κάποιον καλό κοντακκά να μου προτείνεις για να το μετρήσει και αν χρειάζεται να το φέρει στα μέτρα μου?
Επίσης, για το πάνω τεστ που έγραψες θα ήθελα να σε ρωτήσω. Απο την στιγμή που λές οτι θα πρέπει να σημαδέψουμε και να σταθεροποιήσουμε το όπλο αυτό σημαίνει οτι θα κάνουμε την οποια διόρθωση χρειάζετε αν δεν είναι στα μέτρα μας στο κοντάκκι? Δεν θα ήταν πιό σωστό να ρίξουμε ενστικτωδώς? Χωρίς να σημαδέψουμε και χωρίς διορθώσεις? Απο την στιγμή που θα σημαδέψουμε δεν σημαίνει οτι θα φέρουμε το κεφάλι μας στην νοητή γραμμή της σκοπευτικής ρήγας ενώ κανονικά αν το κοντάκκι μας ήταν σωστο δεν θα χρειαζόταν διόρθωση?

Σε ευχαριστώ πολύ.
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
Άβαταρ μέλους
o kalamaras
Full Member

Δημοσίευση από o kalamaras »

Ξεφευγουμε από το θέμα όμως νομίζω. Μπορούμε να ανοίξουμε ένα άλλο θέμα αν δεν υπάρχει για την ανάλυση του ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ!!

Σε κάθε σκοπευτήριο υπάρχει πίνακας για δοκιμασία φυσιγγίων. Το λεγόμενο Pattern Board.........
Μα αυτό το έχουν τα σκοπευτήρια στην Κύπρο??? :shock: Αυτός που κρατά το σκοπευτήριο ξέρει τι είναι το Pattern Board?? :)
LOUIS SETTER έγραψε:ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΤ .................................. ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ............
σε πρόλαβε ο προλαλήσαντας όμως άργησες 1h και μερικά λεπτά να το ποστάρεις... :D μήπως διαβάσατε το ίδιο άρθρο?? :)
Άβαταρ μέλους
LOUIS SETTER
Full Member

Δημοσίευση από LOUIS SETTER »

o kalamaras έγραψε:Ξεφευγουμε από το θέμα όμως νομίζω. Μπορούμε να ανοίξουμε ένα άλλο θέμα αν δεν υπάρχει για την ανάλυση του ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ!!

Σε κάθε σκοπευτήριο υπάρχει πίνακας για δοκιμασία φυσιγγίων. Το λεγόμενο Pattern Board.........
Μα αυτό το έχουν τα σκοπευτήρια στην Κύπρο??? :shock: Αυτός που κρατά το σκοπευτήριο ξέρει τι είναι το Pattern Board?? :)
LOUIS SETTER έγραψε:ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΤ .................................. ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ............
σε πρόλαβε ο προλαλήσαντας όμως άργησες 1h και μερικά λεπτά να το ποστάρεις... :D μήπως διαβάσατε το ίδιο άρθρο?? :)
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ 2 ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ :) :) ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ . :) :) :) . ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΒΟΛΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΦΟΥΛ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ( ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΕΒΓΑΛΕ ΦΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ ) ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ . ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ( ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΚΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ) ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”