ΕΥΘΥΒΟΛH ΒΟΛΗ -ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ

Απάντηση
DUKDUK
Full Member

Re: ΕΥΘΥΒΟΛH ΒΟΛΗ -ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ

Δημοσίευση από DUKDUK »

nature έγραψε:
DUKDUK έγραψε:
nature έγραψε: Φιλε μου ακουσα οτι η Winchester ψαχνη για ειδικους να τους παραντζιλουν ινταλος να ψαμνουν πιστονακια για τες χαρτουτσιες τους. Με ξεχασης να παρεις τζιε τα τενεκκουδκια σου. Get serious :?: :?: :?:

Ρε φίλε ειλικρινά πέραν της ειρωνείας σου δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Αν έχεις να πεις κάτι για τα γραφόμενα μου πες το στα ίσια να μπορέσουμε να κάνουμε διάλογο.
Φίλε μου στη Κύπρο διανθίζουμε το κώνωπα και καταπίνουμε το κάμηλο. Όλα μας τα άλλα λάθη τα διορθώσαμε και έμεινε να ασχολούμαστε με το αν άνοιξαν όλα τα φτερά στο πιστονακι η μόνο το ένα η τα δυο από τα τέσσερα; Ποτέ δεν φτεμαι εμείς. Ρίχνουμε δυο τουφεκιές σε ένα χαρτόνι και αμέσως βγάζουμε το συμπέρασμα οτι η Winchester η η όπια Winchester ενεν καλή η δεν σκοτώνει. Η Α η Β χαρτουτσια εν η καλλητερι γιατί ειπε ο κουμπάρος ότι επεξεν τον περτικο δκιυο σκαλες τζιε εππεσεν σαν την μαππα.
Όταν μιλάμε για εταιρίες που ξοδεύουν εκατομμύρια σε R & D σωστό είναι να προσέχουμε τι συμπεράσματα βγάζουμε και περισσότερο και σοφότερο να τα κρατήσουμε για τον εαυτό μας και το κουμπάρο που επεξεν το περτικο στις δκυο σκαλες.
Άβαταρ μέλους
Giorgos Aristotelous
Full Member

Δημοσίευση από Giorgos Aristotelous »

DUKDUK έγραψε:Φιλε μου ακουσα οτι η Winchester ψαχνη για ειδικους να τους παραντζιλουν ινταλος να ψαμνουν πιστονακια για τες χαρτουτσιες τους. Με ξεχασης να παρεις τζιε τα τενεκκουδκια σου. Get serious :?: :?: :?:
[/guote] Φίλε μου στη Κύπρο διανθίζουμε το κώνωπα και καταπίνουμε το κάμηλο. Όλα μας τα άλλα λάθη τα διορθώσαμε και έμεινε να ασχολούμαστε με το αν άνοιξαν όλα τα φτερά στο πιστονακι η μόνο το ένα η τα δυο από τα τέσσερα; Ποτέ δεν φτεμαι εμείς. Ρίχνουμε δυο τουφεκιές σε ένα χαρτόνι και αμέσως βγάζουμε το συμπέρασμα οτι η Winchester η η όπια Winchester ενεν καλή η δεν σκοτώνει. Η Α η Β χαρτουτσια εν η καλλητερι γιατί ειπε ο κουμπάρος ότι επεξεν τον περτικο δκιυο σκαλες τζιε εππεσεν σαν την μαππα.
Όταν μιλάμε για εταιρίες που ξοδεύουν εκατομμύρια σε R & D σωστό είναι να προσέχουμε τι συμπεράσματα βγάζουμε και περισσότερο και σοφότερο να τα κρατήσουμε για τον εαυτό μας και το κουμπάρο που επεξεν το περτικο στις δκυο σκαλες.[/quote][/quote]

+1 φίλε μου !!
Η πέρδικα που προκαλεί
κι ύστερο κόβει τόπο
ψάχνει να βρεί τον κυνηγό
με το δικό της τρόπο
DUKDUK
Full Member

Δημοσίευση από DUKDUK »

virtualgreek έγραψε:
nature έγραψε:Είμαι και εγώ αντίθετος στο ότι δεν επηρεάζει το πιστονάκι την βολή και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό. Επίσης πως γίνεται να ξεφεύγουν τα σκάγια από τις 21 ίντσες; Τόσο R&D χαμένο από τις εταιρείες. Δείτε και το παρακάτω video.
http://www.youtube.com/watch?v=URFI-FUG ... r_embedded

Σε κάθε περίπτωση ωραία συζήτηση.

Σύμφωνοι.

Μια ερώτηση τώρα. Αυτό δεν προκαλεί πρόβλημα στα όπλα και στα τσοκάκια συγκεκριμένα. Δηλαδή, το να περνά ολόκληρο το πιστονάκι με τα σκάγια μέσα από ένα στενό τσοκ δεν είναι επικίνδυνο ?
Φίλε Σάββα σε χαιρετώ,
Από ότι γνωρίζω τα γραμμάρια που μπορείς να ρίξεις και το choke εξαρτούνται από το μέγεθος του σκαγιού. Δηλαδή δεν μπορείς να ρήξης 50 γρ. ζερο με ένα full choke. O λόγος ότι τα χοντρά σκάγια δεν συμπιέζονται όσο τα πιο λεπτά. Εξου και δεν συνίσταται να ρίχνεις steel shot με full choke. Ο λόγος είναι ότι το ατσάλινο σκαι δεν συμπιέζετε καθόλου.
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

DUKDUK έγραψε:
virtualgreek έγραψε:
nature έγραψε:Είμαι και εγώ αντίθετος στο ότι δεν επηρεάζει το πιστονάκι την βολή και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό. Επίσης πως γίνεται να ξεφεύγουν τα σκάγια από τις 21 ίντσες; Τόσο R&D χαμένο από τις εταιρείες. Δείτε και το παρακάτω video.
http://www.youtube.com/watch?v=URFI-FUG ... r_embedded

Σε κάθε περίπτωση ωραία συζήτηση.

Σύμφωνοι.

Μια ερώτηση τώρα. Αυτό δεν προκαλεί πρόβλημα στα όπλα και στα τσοκάκια συγκεκριμένα. Δηλαδή, το να περνά ολόκληρο το πιστονάκι με τα σκάγια μέσα από ένα στενό τσοκ δεν είναι επικίνδυνο ?
Φίλε Σάββα σε χαιρετώ,
Από ότι γνωρίζω τα γραμμάρια που μπορείς να ρίξεις και το choke εξαρτούνται από το μέγεθος του σκαγιού. Δηλαδή δεν μπορείς να ρήξης 50 γρ. ζερο με ένα full choke. O λόγος ότι τα χοντρά σκάγια δεν συμπιέζονται όσο τα πιο λεπτά. Εξου και δεν συνίσταται να ρίχνεις steel shot με full choke. Ο λόγος είναι ότι το ατσάλινο σκαι δεν συμπιέζετε καθόλου.
Το λέει ξεκάθαρα και πάνω στα τσοκάκια.

Τι είναι πιο σωστό? Να αφήνουμε το τσοκ να δίνει κατανομή (π.χ φυσίγγια με χαρτινη/μαλλίνη/πλαστική τάππα) ή να τα κρατάμε κλειστά μέσα σε ένα πιστονάκι το όποιο θα συμπιεστεί από τα τσοκάκια και που θα έχουν πιο στενές κατανομές (λογικά).

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άτομα που γεμίζουν φυσίγγια μόνοι τους και μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτή την συζήτηση.

Σ.Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

DUKDUK έγραψε:[

Φίλε μου στη Κύπρο διανθίζουμε το κώνωπα και καταπίνουμε το κάμηλο. Όλα μας τα άλλα λάθη τα διορθώσαμε και έμεινε να ασχολούμαστε με το αν άνοιξαν όλα τα φτερά στο πιστονακι η μόνο το ένα η τα δυο από τα τέσσερα; Ποτέ δεν φτεμαι εμείς. Ρίχνουμε δυο τουφεκιές σε ένα χαρτόνι και αμέσως βγάζουμε το συμπέρασμα οτι η Winchester η η όπια Winchester ενεν καλή η δεν σκοτώνει. Η Α η Β χαρτουτσια εν η καλλητερι γιατί ειπε ο κουμπάρος ότι επεξεν τον περτικο δκιυο σκαλες τζιε εππεσεν σαν την μαππα.
Όταν μιλάμε για εταιρίες που ξοδεύουν εκατομμύρια σε R & D σωστό είναι να προσέχουμε τι συμπεράσματα βγάζουμε και περισσότερο και σοφότερο να τα κρατήσουμε για τον εαυτό μας και το κουμπάρο που επεξεν το περτικο στις δκυο σκαλες.
Φίλε μου καταρχάς η έκφραση είναι "διυλίζουμε τον κώνωπα" και όχι διανθίζουμε.

Έκανα 3 post μέχρι τώρα στο παρών θέμα. Στο πρώτο γράφω για την ανωτερότητα ποιοτικά στα πιστονάκια των αμερικάνικών εταιριών winchester και remington. Στο δευτερο post βάζω φωτογραφία με ένα χάλια πιστονάκι (χωρίς να ονοματίσω εταιρία) και ένα τέλειο σχεδιαστικά για μένα πιστονάκι. Στο τρίτο λέω γιατί θεωρώ χάλια το ένα πιστονάκι και ενημερωτικά λέω ότι το άλλο το καλό δλδ ποιοτικά πιστονάκι είναι της winchester και μάλιστα της οικονομικής της σειράς. Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι κατηγορώ την winchester την στιγμή που το συμπέρασμα που βγαίνει από τα posts μου είναι το αντίθετο..... Τι να πω ας μας κρίνουν αυτοί που διαβάζουν και ας αφήσουμε εδώ την αντιπαράθεση μας μην χαλάμε το πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Γεια χαρά
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

virtualgreek έγραψε:
Σύμφωνοι.

Φίλε Μακρή, προσωπικά δεν ξέρω την απάντηση. Κάποιες υποθέσεις που κάνω προτιμώ να τις κρατήσω για τον εαυτό μου αφού δεν είμαι σίγουρος για την ορθότητα τους.
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

virtualgreek έγραψε:[

Τι είναι πιο σωστό? Να αφήνουμε το τσοκ να δίνει κατανομή (π.χ φυσίγγια με χαρτινη/μαλλίνη/πλαστική τάππα) ή να τα κρατάμε κλειστά μέσα σε ένα πιστονάκι το όποιο θα συμπιεστεί από τα τσοκάκια και που θα έχουν πιο στενές κατανομές (λογικά).

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άτομα που γεμίζουν φυσίγγια μόνοι τους και μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτή την συζήτηση.

Σ.Μακρής
Μεγάλη συζήτηση το θέμα και φοβάμαι πολλές φορές χωρίς προφανείς απαντήσεις. Τέλεια συζήτηση δηλαδή. Κάτσε να κάνω και και μια συζήτηση με τον πατέρα μου (παλιός ιδιογομωτής) και έχουμε να πούμε πολλά τις επόμενες μέρες.

Καληνύχτα από εμένα.
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

virtualgreek έγραψε: Τι είναι πιο σωστό? Να αφήνουμε το τσοκ να δίνει κατανομή (π.χ φυσίγγια με χαρτινη/μαλλίνη/πλαστική τάππα) ή να τα κρατάμε κλειστά μέσα σε ένα πιστονάκι το όποιο θα συμπιεστεί από τα τσοκάκια και που θα έχουν πιο στενές κατανομές (λογικά).

Σ.Μακρής
Η λογική λέι ότι τα πιστονάκια με φτερά που ανοίγουν αμέσως μετά την έξοδο από την κάννη δεν έχουν να επιδείξουν κάτι διαφορετικό από την τάππα πέραν της λίγο πιο κλειστής τουφεκιάς άλλα μια ταππα υπερτερεί σε ποιότητα κατανομής. Προσωπικά ούτε εγώ βρίσκω κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ τάππας και πιστονιού με φτεράκια υπό την προϋπόθεση ότι τα φτεράκια είναι κομμένα πλήρως και συμμετρικά και όχι όπως στο αριστερά της εικόνας που έβαλα.
Τώρα στην περίπτωση με τα πιστονάκια χωρίς τα συνηθισμένα φτερά νομίζω ότι υπερτερούν σε κατανομές όσο αφορά τις μακρινές τουφεκιές καθιστώντας μονόδρομο την επιλογή τους σε οριακές αποστάσεις. Τελευταία χρησιμοποιώ πολύ φυσίγγιο με μισό πιστονάκι χωρίς φτερά και δηλώνω ικανοποιημένος τόσο σε κοντινές όσο και σε μακρινές βολές. Ο πατέρας μου αν και πλέον χρησιμοποιεί συμβατικά φυσίγγια με πιστόνι αναπολεί τις χειροποίητες τάππες που γέμιζαν την δεκαετία του 70-80 θεωρώντας πιο γλυκιά την τουφεκιά αυτή. Απο την άλλη γιατί τόση αγάπη και προτίμηση των παλιών κυνηγών στις παλιές "handmade"τάππες την στιγμή που η τεχνολογία και η πρόοδος στα υλικά έχει φέρει εξίσου ποιοτικές τάππες; Είναι μόνο συναισθηματικό το θέμα; Αυτό είναι το δικό μου ερώτημα φίλε Μακρή :) . Εγώ δεν έχω απάντηση σε αυτό και ο πατέρας μου αρκείται στο να πει ότι εν ψεύτικες οι νέες.
Όσο για το ερώτημα αν θα πρέπει να αφήνουμε το τσιοκ να διαμορφώνει την κατανομή θεωρώ πως σε ανοικτά τσιοκ η απάντηση είναι (εν μέρη) ναι. Όσο για τις μακρινές θεωρώ το πιστονάκι μονόδρομο μιας και δεν είμαι υποστηρικτής των full ή extra full choke.

Θα χαρώ πολύ να ακούσω και απόψεις άλλων συναδέλφων.
Άβαταρ μέλους
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΥΡΙΑΚΟΣ »

Προχτες την τεταρτη εκανα μια δικιμη σε χαρτονι (κασια ψυγειου ) μετρισα 40 ασιελιες και και εριξα με το 5 τσοκ ενα φυσιγγιο με ταππα πλαστικη 31γρ νο9. δεν περιμενα να δω ετσι κλειστη τουφεκια με 5αρι τσοκ και ταππα . 1 μετρο διαμετρο χωρις κενα :o . ουτε με μπελτσοκ να εριχνα .
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΚΥΡΙΑΚΟΣ έγραψε:Προχτες την τεταρτη εκανα μια δικιμη σε χαρτονι (κασια ψυγειου ) μετρισα 40 ασιελιες και και εριξα με το 5 τσοκ ενα φυσιγγιο με ταππα πλαστικη 31γρ νο9. δεν περιμενα να δω ετσι κλειστη τουφεκια με 5αρι τσοκ και ταππα . 1 μετρο διαμετρο χωρις κενα :o . ουτε με μπελτσοκ να εριχνα .
ΦΙΛΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.... ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑΠΠΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ....ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ(ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΜΕ) ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.....ΑΝ ΜΕ ΤΟ 5 ΤΣΟΚ ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΛ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ?ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ, ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΘΑ ΔΕΙΣ Κ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ!!!!!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”