Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Re: Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Δημοσίευση από BAIKAL TEAM »

Αχερκωτης έγραψε:Αλλο εννοουσα φιλε μου..χτες ο αερας τα αναγκασε να καμουν το περασμα πιο χαμηλα ωστε να μπορουν να καρπωθουν καποιοι..
Εχει περιοχες που τες βλεπεις μεσουρανα αλλα με συγκεκριμενο αερα ερκοντε γλυφτες..τουτο εννοω

χαχαχα επρολαβα σε και διορθωσα το λαθος μου!!! :D
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
Αχερκωτης
Full Member

Δημοσίευση από Αχερκωτης »

Εμαθαμε κ μεις κατι τοις με λιες εξορμησης στες φασσες!
Τουτο εννοουσα γραφε τοπο συγκρκριμενες συνθηκες που χαμηλοπετουσαν κ τοτε οι εξορμησεις θαν πιο τυχερες!
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Αχερκωτης έγραψε:Εμαθαμε κ μεις κατι τοις με λιες εξορμησης στες φασσες!
Τουτο εννοουσα γραφε τοπο συγκρκριμενες συνθηκες που χαμηλοπετουσαν κ τοτε οι εξορμησεις θαν πιο τυχερες!

χαχαχα...προσεχω τα Μιχαλη τα χουγια του κάθε τοπου...ηντα ασκουμε νομιζεις 1-2-3-4-5-10 φορες στον ιδιο τοπο χωρις να συρνω σιηπεθκια...αν δεν φκαλω ακρη..απλα αλλασω τοπο μετα!!! :D

απλα η μαλακια με το κυνηγι μας...είναι ότι για να μαθεις ένα τοπο ισως φαεις και ολη τη σεζον... :?
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
Αχερκωτης
Full Member

Φιλε με 10 χρονια εν δεκα τοποι κ καθε τοπος 2-3 καλα ποστα!
Δε επιλογες!!!ανατολικο ξανα παεις τζιαμε για αλλες συνθηκες αλλου..τωρα αν χαλασουν οι εξορμησεις π αλλους παραγοντες βλεπεις αναλογα..
Φασσαν πολλην!!!χτες απογευμα επηα Παφο..εσταυρωσαν 3 αλαγια π τζιαμε π ειμουν αλλα επηα για τζικλα εν θα κατεβαιναν αν κ εν τοπος τους..εκαμαν βουθκια 20-30 πουλια μετα περασε αλλο κοπαδι 50 κ μετα μεσουρανα 100 αλλες εν ειδα..θελει την ησυχια της καλες συνθηκες κ καμνεις παπλωμα
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Αχερκωτης έγραψε:Φιλε με 10 χρονια εν δεκα τοποι κ καθε τοπος 2-3 καλα ποστα!
Δε επιλογες!!!ανατολικο ξανα παεις τζιαμε για αλλες συνθηκες αλλου..τωρα αν χαλασουν οι εξορμησεις π αλλους παραγοντες βλεπεις αναλογα..
Φασσαν πολλην!!!χτες απογευμα επηα Παφο..εσταυρωσαν 3 αλαγια π τζιαμε π ειμουν αλλα επηα για τζικλα εν θα κατεβαιναν αν κ εν τοπος τους..εκαμαν βουθκια 20-30 πουλια μετα περασε αλλο κοπαδι 50 κ μετα μεσουρανα 100 αλλες εν ειδα..θελει την ησυχια της καλες συνθηκες κ καμνεις παπλωμα
αλαγια εσιει ρε Μιχαλη μου πολλα...και των 500 και των 1000 πουλιων να δεις...συνηθως αμα είναι σε αλλαγια δεν τις κοφκεις η αν τις κοψεις καλυτερα να μην τες ενοχλήσεις και να περιμενεις τα πουλια που ερχονται λιγα λιγα...το αλλαι επεξες το σφυρα του...εκαταστραφηκεν ο τοπος...αλλα πε μου εισαι ουλλη μερα τζιαμε...ερκετε ένα αλαι 200 πουλια 70 μετρα υψος...τρωει σε το σιερι σου τζαι λαλεις σικκιμε...θελει πολλα γερα νευρα και φυσικα να μεν εχει άλλο τζιαμε...γιατι θα αρκεψει ριπες
sanguine tuo...
Αχερκωτης
Full Member

Εκαμε μου εντυπωση η συζητηση με ενα φιλο που χαιρει σεβασμου..
Εχει ενα αλαι 2000 πουλια..ξεκινα που τουρκια ερκεται κολπο μορφου με συγκεκριμενη πορεια λυμπιζει κ φεφκει..
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Αχερκωτης έγραψε:Εκαμε μου εντυπωση η συζητηση με ενα φιλο που χαιρει σεβασμου..
Εχει ενα αλαι 2000 πουλια..ξεκινα που τουρκια ερκεται κολπο μορφου με συγκεκριμενη πορεια λυμπιζει κ φεφκει..

μπορει και ναι...μπορει και όχι...αληθκεια η ψεματα...ποτε δεν ξερεις με αυτες
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Κάθε τόπος έχει και τα μυστικά του, αλλά οι αστάθμιτοι παράγοντες εν πολλοί. Πρέπει να το έσιεις να αγαπάς τούτο το πουλί (όπως το Λεωνίδα ας πούμε :D ) για να μπορείς να αποκωδικοποιείς τις κινήσεις τους και να τες κόψεις 1-2 φορές να παίξεις να ευχαριστηθείς. 2-3 πουλιά μπορεί να παίξεις με λίγη τύχη αλλά περισσότερες θέλει πολλά άλλα χαρίσματα και θυσίες (και να ξέρουμε τι εννοώ, μίλησα με φασσάρη ο οποίος αφιερώνει ολόκληρες μέρες στην αναγνώριση για να μπορέσει να παίξει 3-4 φορές αρκετά πουλιά).
Στους δικούς μας τόπους έκαμα λεπτομερή καταγραφή 2 σημείων τα τελευταία 4 χρόνια. Η εμφάνιση τους είναι σχεδόν βέβαιη στις συγκεκριμένες περιοχές αλλά η κίνηση τους είναι σχεδόν πάντα διαφορετική. Κάθε χρόνο λαλώ "τωρά που τες εθκιάβασα του χρόνου θα τες καρτερώ" τζιαί κάθε χρόνο αντί φάσσες καθαρίζουμε λουβί μες τους πεύκους...
Επίσης όλα που λέει ο Λεωνίδας είναι σωστά. Μπορεί να τες βλέπεις να παιρνούν ή να κάθονται 3-4 φορές την ημέρα σε ένα σημείο, αλλά άμα φκεις τζιαί παίξεις τες την 1η φορά οι άλλες δε ξανάρχονται...Μπορεί να παίρνει τους τόπους ο ανατολικός τζιαί τζιαμέ που άμα έσιει ανατολικό τζιαί πέρσι επεράσαν γλυφτές λόγω αέρα, φέτος επεράσαν στα 200 μέτρα ύψος.

Άβυσσος η ψυχή της (αντιγράφω το Λεωνίδα) :lol:

ΥΓ: Φέτος για εμένα και στις περιοχές που πήγα είναι οι χειρότερη χρονιά σε ποσότητα πουλιών από τότε που θυμάμαι + το ότι ξαφνικά τζιαμέ που είμασταν μόνοι τωρά έσιει πολλούς τζιαί ούλλοι λαλούν το ίδιο πράμα "Έσιει πολλές κουμπάρε μου, εγιώ έσιει 15 χρόνια που τες τζιηνιώ δαμέ."... :roll:
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

MARIOSE έγραψε:Κάθε τόπος έχει και τα μυστικά του, αλλά οι αστάθμιτοι παράγοντες εν πολλοί. Πρέπει να το έσιεις να αγαπάς τούτο το πουλί (όπως το Λεωνίδα ας πούμε :D ) για να μπορείς να αποκωδικοποιείς τις κινήσεις τους και να τες κόψεις 1-2 φορές να παίξεις να ευχαριστηθείς. 2-3 πουλιά μπορεί να παίξεις με λίγη τύχη αλλά περισσότερες θέλει πολλά άλλα χαρίσματα και θυσίες (και να ξέρουμε τι εννοώ, μίλησα με φασσάρη ο οποίος αφιερώνει ολόκληρες μέρες στην αναγνώριση για να μπορέσει να παίξει 3-4 φορές αρκετά πουλιά).
Στους δικούς μας τόπους έκαμα λεπτομερή καταγραφή 2 σημείων τα τελευταία 4 χρόνια. Η εμφάνιση τους είναι σχεδόν βέβαιη στις συγκεκριμένες περιοχές αλλά η κίνηση τους είναι σχεδόν πάντα διαφορετική. Κάθε χρόνο λαλώ "τωρά που τες εθκιάβασα του χρόνου θα τες καρτερώ" τζιαί κάθε χρόνο αντί φάσσες καθαρίζουμε λουβί μες τους πεύκους...
Επίσης όλα που λέει ο Λεωνίδας είναι σωστά. Μπορεί να τες βλέπεις να παιρνούν ή να κάθονται 3-4 φορές την ημέρα σε ένα σημείο, αλλά άμα φκεις τζιαί παίξεις τες την 1η φορά οι άλλες δε ξανάρχονται...Μπορεί να παίρνει τους τόπους ο ανατολικός τζιαί τζιαμέ που άμα έσιει ανατολικό τζιαί πέρσι επεράσαν γλυφτές λόγω αέρα, φέτος επεράσαν στα 200 μέτρα ύψος.

Άβυσσος η ψυχή της (αντιγράφω το Λεωνίδα) :lol:

ΥΓ: Φέτος για εμένα και στις περιοχές που πήγα είναι οι χειρότερη χρονιά σε ποσότητα πουλιών από τότε που θυμάμαι + το ότι ξαφνικά τζιαμέ που είμασταν μόνοι τωρά έσιει πολλούς τζιαί ούλλοι λαλούν το ίδιο πράμα "Έσιει πολλές κουμπάρε μου, εγιώ έσιει 15 χρόνια που τες τζιηνιώ δαμέ."... :roll:
Ισως από τα καλυτερα ποστ που θκιαβασα σε φορουμς η το fb...όπως τα λαλεις Μαριε μου και ο φασαρης καμμια φορα φαινεται και από τα λογια του ποσο μετριοπαθείς είναι...δεν είναι οι αριθμοι...δεν είναι παλικαρια να παμε την πρωτη Κυριακη του λαου και να πουμε εκαμαμε αριθμούς επεξαμε 20 πουλια...το θεμα είναι η συνεχεια....και για καποιον που αφιερωθηκε σε αυτό το κυνηγι η επιτυχια είναι να μπορει να χτυπα 2-3 πουλια στην κάθε εξορμηση...και μια στο τοσο να φαινεται πιο εξυπνος...πιο τυχερος από τα πουλια και λογο επιμονης στον τοπο να του δινεται απλοχερα η μαγεια του συγκεκριμενου κυνηγιου και να πετυχει 2-3 εξορμήσεις να καρπωθει 5-10 πουλια...όλα τα κυνηγια εχουν κατι κοινο...ο λατρεις του κάθε είδους δεν εξιτάρετε με ένα καπο γεματο θηράματα...εξιτάρετε με τα λιγα και τα δυσκολα όπως ενας περδικοκυνηγος η μπεκατσοκυνηγος που θα πετυχει μια ωραια φερμα και ένα ωραιο πεξιμο η όπως ενας λααρης που μετα από ωρες καταφερνει να βγαλει το λαγο...αυτό είναι το κυνηγι και όχι ανελεητο μακελιο μεχρι να ανοιξουν οι καννες
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

η ανταλλαγή απόψεων , γνώσεων και εμπειριών είναι ένα απο τα βασικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως κυνηγοί για να βελτιωνόμαστε και να βελτιώνουμε το κυνήγι μας. Κάποιοι τα μοιράζονται απλόχερα , άλλοι τα κρατάνε για τον εαυτό τους και άλλοι θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ elit για να μοιραστούν κάτι εκτός και εάν είναι για να φουμιστούν όπου εκεί σου τα ρίχνουν όλα. Κάποτε παρακάλεσα ένα μέλος του φόρουμ να πάω μαζί του για να κινηματογραφίσω τον σωστό τρόπο κυνηγίου του συγκεκριμένου θηράματος. Του είπα ότι δεν θέλω να πάω στον τόπο που κυνηγάει για να του αφαιρέσω την υποψία ότι ήθελα να μάθω τους τόπους του. Η πρόθεση μου ήταν να βοηθήσουμε νεαρούς να μπούν σωστά στο παιχνίδι. Η απάντηση ήταν αρνητική και με απέφευγε , αλλά την ίδια ώρα αναρτούσε ένα σωρό φωτογραφίες με νεκρά θηράματα. Το να παίξεις ένα θήραμα δεν είναι δύσκολο , το δύσκολο είναι να το βρεις και να το προσεγγίσεις. 10 ΧΡΌΝΙΑ αε αυτή την δουλειά έμαθα να εκτιμώ πολύ περισσότερο τους ανθρώπους που τους αρέσει να μοιράζονται την γνώση και της εμπειρίες τους χωρίς ιδιαίτερα ανταλλάγματα. όπως επίσης και τους ανθρώπους που παρά τις τεράστιες τους γνώσεις πάντα ξέρουν ότι υπάρχει και κάτι που δέν το γνωρίζουν. Το χειρότερο είδος είναι αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και εκείνα που ξέρουν τα κρατάνε για τον εαυτό τους κυρίως απο ζήλια.
Προσέχουμε...για να έχουμε
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”