Χειμερινό κυνήγι Φάσσας
- MARIOSE
Re: Χειμερινό κυνήγι Φάσσας
Πανίκο μου είσαι ο καλύτερος που άκουσα, με διαφορά μάλιστα. 

- BAIKAL TEAM
- Full Member
κατά τα αλλα ολοι πουλουσαν φουμαρα ότι εχει φασσες φετος...ολοι εγιναν μεγαλοι φασοκυνηγοι και διεδιδαν την μεγαλη αυξηση του είδους...όταν τους λεγαμε ότι τα πουλια είναι πραγματικα πολύ πιο λιγα από τα προηγουμενα 2-3 χρονια ελαλουσαν μας εν καταλάβουμε και που ξερουμε...ναι ρε εν καταλαβω ο ασχετος που τρωω τοσα λεφτα πας τα πετρελαια τον χρονο για να βλεπω τις γραμμες των πουλιων και τους τοπους που λιμπιζουν για να εχω μια εικονα για τον πλυθησμο...ε κανει τουτο με αυτές τις διαδωσεις εκουρτισαν ακομα πιο πολύ κοσμο να βγει στο ειδος με αποτέλεσμα ο κάθε καημενος να βλεπει ένα πουλι στα 100 μετρα και να νομιζει σκοτωνει το οπλο του τζιπανω...
Τραγικα όλα και ισως εσκεμμένα καποιοι αφησαν να περασουν αυτά τα μηνύματα για να αποπροσανατολισουν το κοσμο από την τραγικη εικονα που εχει το ενδημικο και ειδικα το περδικι....
Εκαθουμουν 12 ωρες σε νερο με ετσι ξηρασια και ειδα εχτες πρωτη εξορμηση 5 περδικια...αν αυτό το πραμα δεν είναι καταντια τι να πω...και με ετσι καταντια ο κάθε τυφεκιοφόρος θα γυρισει σε αλλα θηράματα όπως η φασσα και μετα θα εξαφανιστεί και το ειδος αυτό...
Ακομα μια τραγικη εικονα εχτες...γυρω από 10 Ευκαλυπτους μετρησαμε πανω από 20 οπλα...αυτό θα πει κυνηγι φασσας...εγω απλα εκατσα 300 μετρα πιο κατω για να βλεπω σινεμά αλλα να εχω ησυχια...και να σκεφτητε πριν 4-5 χρονια ημουν ο μονος ανθρωπος μαζι με 1-2 ηλικιωμένους του χωριου που κυνηγούσαμε φασσες στον συγκεκριμενο τοπο...
Καληνύχτα μας κυριοι...εγιεμωσεν ο τοπος φασσες...παιζεται σφιχτα!!!
Τραγικα όλα και ισως εσκεμμένα καποιοι αφησαν να περασουν αυτά τα μηνύματα για να αποπροσανατολισουν το κοσμο από την τραγικη εικονα που εχει το ενδημικο και ειδικα το περδικι....
Εκαθουμουν 12 ωρες σε νερο με ετσι ξηρασια και ειδα εχτες πρωτη εξορμηση 5 περδικια...αν αυτό το πραμα δεν είναι καταντια τι να πω...και με ετσι καταντια ο κάθε τυφεκιοφόρος θα γυρισει σε αλλα θηράματα όπως η φασσα και μετα θα εξαφανιστεί και το ειδος αυτό...
Ακομα μια τραγικη εικονα εχτες...γυρω από 10 Ευκαλυπτους μετρησαμε πανω από 20 οπλα...αυτό θα πει κυνηγι φασσας...εγω απλα εκατσα 300 μετρα πιο κατω για να βλεπω σινεμά αλλα να εχω ησυχια...και να σκεφτητε πριν 4-5 χρονια ημουν ο μονος ανθρωπος μαζι με 1-2 ηλικιωμένους του χωριου που κυνηγούσαμε φασσες στον συγκεκριμενο τοπο...
Καληνύχτα μας κυριοι...εγιεμωσεν ο τοπος φασσες...παιζεται σφιχτα!!!
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
sanguine tuo...
- MARIOSE
Ευτυχώς που λέει τα πράματα τζιαί κάποιος με το όνομα του ρε Λεωνίδα. Επερίμενα να ακούσω τούτη τη συζήτηση πολύ καιρό. Απορώ ποιοί εν τούτοι που μετρούν τα πουλιά κάθε χρόνο τζιαί ξερουν αν είναι αυξημένα ή μειωμένα. Μήπως έχουμε κάποιο ειδικό τεχνοκράτη του θέματος που μπορεί να τα μετρά ούλλα με το μάτι σε 5-6 επισκέψεις σε κάθε επαρχία? Εκάμαμε καμιά φορά καμιά ΣΟΒΑΡΗ μελέτη με τη βοήθεια ΕΙΔΙΚΩΝ? Εκαταγράψαμε καμιά φορά τα πουλιά σε ολόκληρη την Κύπρο με σωστά μέσα ή υπολογίζουμε περίπου με το μάτι επειδή έτυχε φέτος να ρέξει που την περιοχή μας μια αγέλη με 500 πουλιά (η τηλεφωνική μελέτη κοπέλια εμένα όχι μόνο δεν με πείθει, άμα την ακούω θέλω να κλαίω...)? Δηλαδή αν δώσει γυρό της Κύπρου μια τέτοια αγέλη τζιαί δουν την ούλλοι εν να πούμε ότι εγέμωσεν η Κύπρος φάσσες τζιαί να τες κυρήξουμε επιβλαβή (κάτι μου θυμίζει τούτον...ίσως το εθνικό μας ζώο
)??? Μήπως τελικά εγίναν αιμομιξίες τζιαί στις φάσσες τζιαί πρέπει να τις ξυλίψουμεν???
Εκτός τούτου νομίζω ότι εν καιρός να ξυπνήσουμεν ούλλοι. Τα ψέματα που ακούω για το θέμα κυνηγίου τζιαί ψαρέματος είναι απίστευτα...Πότε επιτέλους εν να ξυπνήσουμε τζιαί να δούμε αλλά τζιαί να πούμε τα πράματα όπως πραγματικά είναι?? Μα τελικά ζούμεν οι παραπάνω έναν όνειρο...ακούω περιγραφές απίστευτες που μόνο σε όνειρα γίνονται..."εν σιηλλιάες τα πουλιά ρε!", "ήταν να με φαν οι γέριμες", "εν εκατομμύρια μες τη Λευκωσία, εγέμωσεν ο τόπος", "παίζε τες με gazal 1 τζαί ππέφτουν ως τα 80 μέτρα", "εμένα το όπλο μου σκοτώνει! Εχτές έπαιξα μιαν σιηπεθκιά μες την αγέλη των 100 σε ύψος 100 μέτρα τζιαί εππέσαν 5..." Ρε μα ποιόν όνειρο ζούμεν ούλλοι???? Εν καλά να είμαστε θετικοί αλλά εν ακόμα πιο καλά να είμαστε τζιαί λλίο ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ.
Προσωπικά θεωρώ ότι το έργο ετέλιωσε...

Εκτός τούτου νομίζω ότι εν καιρός να ξυπνήσουμεν ούλλοι. Τα ψέματα που ακούω για το θέμα κυνηγίου τζιαί ψαρέματος είναι απίστευτα...Πότε επιτέλους εν να ξυπνήσουμε τζιαί να δούμε αλλά τζιαί να πούμε τα πράματα όπως πραγματικά είναι?? Μα τελικά ζούμεν οι παραπάνω έναν όνειρο...ακούω περιγραφές απίστευτες που μόνο σε όνειρα γίνονται..."εν σιηλλιάες τα πουλιά ρε!", "ήταν να με φαν οι γέριμες", "εν εκατομμύρια μες τη Λευκωσία, εγέμωσεν ο τόπος", "παίζε τες με gazal 1 τζαί ππέφτουν ως τα 80 μέτρα", "εμένα το όπλο μου σκοτώνει! Εχτές έπαιξα μιαν σιηπεθκιά μες την αγέλη των 100 σε ύψος 100 μέτρα τζιαί εππέσαν 5..." Ρε μα ποιόν όνειρο ζούμεν ούλλοι???? Εν καλά να είμαστε θετικοί αλλά εν ακόμα πιο καλά να είμαστε τζιαί λλίο ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ.
- BAIKAL TEAM
- Full Member
Μαριε δεν εχω λεξη να προσθεσω σε ότι ειπες...ακριβως όπως εχει η κατασταση το εγραψες...MARIOSE έγραψε:Ευτυχώς που λέει τα πράματα τζιαί κάποιος με το όνομα του ρε Λεωνίδα. Επερίμενα να ακούσω τούτη τη συζήτηση πολύ καιρό. Απορώ ποιοί εν τούτοι που μετρούν τα πουλιά κάθε χρόνο τζιαί ξερουν αν είναι αυξημένα ή μειωμένα. Μήπως έχουμε κάποιο ειδικό τεχνοκράτη του θέματος που μπορεί να τα μετρά ούλλα με το μάτι σε 5-6 επισκέψεις σε κάθε επαρχία? Εκάμαμε καμιά φορά καμιά ΣΟΒΑΡΗ μελέτη με τη βοήθεια ΕΙΔΙΚΩΝ? Εκαταγράψαμε καμιά φορά τα πουλιά σε ολόκληρη την Κύπρο με σωστά μέσα ή υπολογίζουμε περίπου με το μάτι επειδή έτυχε φέτος να ρέξει που την περιοχή μας μια αγέλη με 500 πουλιά (η τηλεφωνική μελέτη κοπέλια εμένα όχι μόνο δεν με πείθει, άμα την ακούω θέλω να κλαίω...)? Δηλαδή αν δώσει γυρό της Κύπρου μια τέτοια αγέλη τζιαί δουν την ούλλοι εν να πούμε ότι εγέμωσεν η Κύπρος φάσσες τζιαί να τες κυρήξουμε επιβλαβή (κάτι μου θυμίζει τούτον...ίσως το εθνικό μας ζώο)??? Μήπως τελικά εγίναν αιμομιξίες τζιαί στις φάσσες τζιαί πρέπει να τις ξυλίψουμεν???
Πριν 10 χρονια τι ηταν η φασσα οι παραπανω δεν εξεραν και τωρα εγινε το εθνικο μας κυνηγι...γιατι αραγε???μηπως η προσοχή στρεφεται εδώ για να μην πηγαινει καπου αλλου???
φιλε μου μεν νευριάζεις και με χαλιεσαι...εγω εσταματησα εχει καιρο...ακομα και στα ποστα μου δεν επιδιώκω να παω να τα πιασω γιατι απλα θελω να απολαυσω μονος μου την μερα χωρις να εχω τον κάθε κενταυρο να στέκεται 10 μετρα που μενα να προλαβει να παιξει κανενα πουλι πριν να το παιξω...
θα συνεχισω να καμνω αυτό που αγαπω και ας μεν ξαναπαιξω 15-20 φασσες σε μια εξορμηση στη ζωη μου...λιγη σημασια εχει και μονο το ότι αυξάνεται ακομα πιο πολύ ο βαθμος δυσκολιας αυτου του κυνηγιου (λογο πολυκοσμίας) εμενα με κανει να πορωνομαι ακομα πιο πολύ...
είναι γιαυτο που εσταματησα εδώ και χρονια να πηγαινω στα ποστα μου στην Παφο...επειδή πλεον το κρεας εμενα δεν με τραβα...ας παιξω και 3 την πρωτη και παλι θα ευχαριστω το Θεο που μου εδωσε για ακομα μια χρονια την ευκαιρια να καμω αυτό που αγαπω
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
sanguine tuo...
- MARIOSE
Καλά κάμνεις Λεωνίδα μου. Τα ίδια κάμνω τζιαίε εγώ, απλά κάποτε γινονται κουραστικοί τζιαί εν τους αντέχω. Μακάρι να ζούσα σε καμιά αχανή χώρα τζιαί εν θα με ξαναθωρούσαν αλλά δυστυχώ όπου πάω βρίσκω τους. Εγέμωσεν ο τόπος δρόμους, σκουπίδια, σπίτια, καμένα δάση, κομμένους πεύκους για το τζάκι, παλιοσίερα κτλ κτλ. Εκαταντήσαμε να μεν μπορούμε να πάμε κάπου τζιαί να ηρεμήσουμε.
Το περασμένο Σάββατο στην αναγνώριση βρέθηκα με κάποιους και εμιλούσαμε. Σε κάποια φάση ο πατέρας του παιθκιού που εμιλούσαμε έτρωε σάντουιτσ τζιαί έσυρε το νάυλον χαμέ μαζί με το κουτί του καφέ του. Ρε φίλε ήρτεν μου να κάμω εμετό...εβαρέθηκα ειλικρινά...60 χρονών άθρωπος...έχουμε σωτηρία εμείς ρε φίλε? Ούτε να το σκεφτείς...
Το περασμένο Σάββατο στην αναγνώριση βρέθηκα με κάποιους και εμιλούσαμε. Σε κάποια φάση ο πατέρας του παιθκιού που εμιλούσαμε έτρωε σάντουιτσ τζιαί έσυρε το νάυλον χαμέ μαζί με το κουτί του καφέ του. Ρε φίλε ήρτεν μου να κάμω εμετό...εβαρέθηκα ειλικρινά...60 χρονών άθρωπος...έχουμε σωτηρία εμείς ρε φίλε? Ούτε να το σκεφτείς...
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Δυστυχώς το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η παιδεία.... Κανείς εμάς δεν μας δίδαξε τίποτε σωστό έπρεπε να τα ανακαλύψουμε μόνοι μας... και σε αυτό τον τόπο που ζούμε λίγοι είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό οι περισσότεροι για το καλό το δικό τους και την ευκολία τους. όσοι απο εμάς ευτύχησαν να κάτσουν με ένα σωστό άνθρωπο και αν μάθουν 5-6 πράγματα ή να σπουδάσουν εξωτερικό και να μάθουν απο εκεί κάτι καλό αλλά οι περισσότεροι ..... Βρήκαμε σήμερα πουλιά να τα παίξουμε ούλλα αμπα τσαι προλάβει μας κανένας άλλος. Βρήκαμε ψάρια ...το ίδιο ..βρήκαμε δεντρά..να κόψουμε να στιβάζουμε σπίτι να έχουμε...άσχετα αν καταστρέφουμε την πανίδα, την χλωρίδα και πολλά άλλα σε αυτό τον τόπο.
Υπάρχει σωτηρία....???? Σε ένα άλλο πόστ κάποιος πήγε α με μειώσει γιατί ανάφερα την πράξη να δώσω ένα περδίκι σε ένα νεαρό παιδάκι πιθανό αύριο κυνηγό. Ο παππούς του απο την άλλη ούτε γειά σου δέν μου είπε , ούτε άνοιξε το όπλο του μπάς και χάσει την ευκαιρία να καρπωθεί. Εκείνο το παιδάκι για εμένα είναι η ελπίδα. Ελπίζω να χάραξα κάτι μέσα στην κυνηγετική του ψυχή που θα τον επηρεάσει θετικά. Και το συγκεκριμένο post μπορεί μέχρι το τέλος του μήνα να το διαβάσουν 10 000 άτομα , ελπίδα μου δεν είναι να ακούσω μπράβο και γλυκόλογα αλλά να καταλάβουν κάποιοι 2-3 πράγματα. Ρίξτε μια ματιά στις διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης να δείτε πόσοι καπαρτίζουν με σκοτωμένα θηράματα και το γνωστό σλόγκαν- επεράσαμε και σήμερα. Αυτό είναι επίδειξη όχι η φωτογραφία ενός μωρού με ένα περδίκι και μια καλή πράξη!
Υπάρχει σωτηρία....???? Σε ένα άλλο πόστ κάποιος πήγε α με μειώσει γιατί ανάφερα την πράξη να δώσω ένα περδίκι σε ένα νεαρό παιδάκι πιθανό αύριο κυνηγό. Ο παππούς του απο την άλλη ούτε γειά σου δέν μου είπε , ούτε άνοιξε το όπλο του μπάς και χάσει την ευκαιρία να καρπωθεί. Εκείνο το παιδάκι για εμένα είναι η ελπίδα. Ελπίζω να χάραξα κάτι μέσα στην κυνηγετική του ψυχή που θα τον επηρεάσει θετικά. Και το συγκεκριμένο post μπορεί μέχρι το τέλος του μήνα να το διαβάσουν 10 000 άτομα , ελπίδα μου δεν είναι να ακούσω μπράβο και γλυκόλογα αλλά να καταλάβουν κάποιοι 2-3 πράγματα. Ρίξτε μια ματιά στις διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης να δείτε πόσοι καπαρτίζουν με σκοτωμένα θηράματα και το γνωστό σλόγκαν- επεράσαμε και σήμερα. Αυτό είναι επίδειξη όχι η φωτογραφία ενός μωρού με ένα περδίκι και μια καλή πράξη!
Προσέχουμε...για να έχουμε
-
- Full Member
Κυριακή πρωί οδηγώ όπως όλοι προς το μέρος που θα κυνηγήσω.
Μπροστά μου ένα διπλοκάμπινο με διψήφια νούμερα...
Το ΤΤΟΖΙ που έφα δεν περιγράφεται. πρέπει να έγινε το αυτοκίνητο μου απόχρωση του μαύρου.
Επαραμίλουν τζε εγώ μόνος μου τζε ελάλουν
"δε σιορ, εγώ παίρνω το αυτοκίνητο ΜΟΤ και βάλουν μηχανούδκια και σηρματούδκια και άμαν έχω λίο παραπάνω ρίπους δεν μου το παιρνούν,.τούτος;;; μα έχουμε αστυνομία δαμεσα;;;; "
Σε μιά φάση ο κύριος απλώνει την χερούκλα του έξω και ξαπολά το τσιγάρο αναμμένο χαμέ . Δίπλα στο δρόμο, πεύκα και ξερά..
ανέβηκε η πιεση μου...Εσκέφτουμουν να του αρκέψω τις πουρουες μες τα μαυρα μεσάνυχτα..
και εις ανώτερα λεβέντη μου..την μισή κύπρο εκάψαμεντην.. έχει άλλο μισή σωστή..΄δωκε μέσα..
Μπροστά μου ένα διπλοκάμπινο με διψήφια νούμερα...
Το ΤΤΟΖΙ που έφα δεν περιγράφεται. πρέπει να έγινε το αυτοκίνητο μου απόχρωση του μαύρου.
Επαραμίλουν τζε εγώ μόνος μου τζε ελάλουν
"δε σιορ, εγώ παίρνω το αυτοκίνητο ΜΟΤ και βάλουν μηχανούδκια και σηρματούδκια και άμαν έχω λίο παραπάνω ρίπους δεν μου το παιρνούν,.τούτος;;; μα έχουμε αστυνομία δαμεσα;;;; "
Σε μιά φάση ο κύριος απλώνει την χερούκλα του έξω και ξαπολά το τσιγάρο αναμμένο χαμέ . Δίπλα στο δρόμο, πεύκα και ξερά..
ανέβηκε η πιεση μου...Εσκέφτουμουν να του αρκέψω τις πουρουες μες τα μαυρα μεσάνυχτα..
και εις ανώτερα λεβέντη μου..την μισή κύπρο εκάψαμεντην.. έχει άλλο μισή σωστή..΄δωκε μέσα..
- ThkiamantoPezounos
- Full Member
BAIKAL TEAM έγραψε:ισως η χειροτερη 1η εξορμηση από τοτε που μπορω να φανταστω...και όχι μονο γιατι δεν ειχε πουλια αλλα γιατι ο δυνατος ανεμος δεν μας αφησε ουτε μιση ωρα να κυνηγήσουμε...με το ζορι εκαθουμασταν πας την καρεκλα να μεν κατρατσιλισουμε που τον αερα...ετσι πραμα πρωτη φορα ειδα...να μεν σταματησει ουτε μιση ωρα!!!
Κατά τα αλλα μια χαρα περασαμε με τον συντροφο και ευχαριστηθηκαμε βολες για οσκαρ σε οσα πουλια μας εκαναν την χαρη!!!!
είχαμε και από 2 χαμενες συν μια που εκλεψαν κατι λεβεντες του Χριστου...επεσεν πανω τους και παρολιγον να παιξουν το σκυλο τους που την λυσιαρα να την πιασουν και να την πυροβολησουν χαμε....τραγικη ειρωνια ότι ο σύντροφος εκοψεν 200 μετρα να παει να παρει μια φασα που επεξαν καποιοι αλλοι χωρις να παρουν ειδηση ότι επεσε 200 μετρα μακρια τους...καμε καλο να δεις χαιρι λαλει σου...
Να έχουμε την υγεία μας ρε σύντροφε, τζαι πεινασμένοι εν είμαστε. Μια φάσσα εν θα μου κάμει την διαφορά εμένα, αλλά να σεβόμαστε τζαι λίγο τους άγραφους νόμους. Τα νεύρα δυστυχώς σίγουρα θα υπάρχουν αμάν σε «κλέφκουν» τζαι θα σου χαλούν την διάθεση.
Όσο αφορά την φάσσα που επήγα τζαι έδωσα την στον άνθρωπο 200μ μακριά, απλά έκαμα το αυτονόητο.
Υγεία πάνω από όλα τζαι έχει πολλές εξορμήσεις ακόμα

“In a civilized and cultivated country, wild animals only continue to exist at all when preserved by sportsmen.” -Theodore Roosevelt
- πανικος
μππραβο ρε διαμαντοπεζουνουι μου
τωρα αυριο ειμαι σε διλημμα κλεινω τα ματια και βλεπω φασσες να ερχονται πανω μου και απο την αλλη με αυτες τις βροχες και το καλοκαιρακι αυριο ακουω τζικλες να τσακρουν και τραχηλες να με τριγηριζουν αυριο δεν ξερω τι να καμω
μαλλον πρωινο τζικλα τραχηλα και κατα το μεσημερακι απευθειας πτηση στο ποστο της φασσας αν εχω ορεξη
κυνηγετικος παραδεισος το νησι μας δεν ξερεις τι να κυνηγησεις

τωρα αυριο ειμαι σε διλημμα κλεινω τα ματια και βλεπω φασσες να ερχονται πανω μου και απο την αλλη με αυτες τις βροχες και το καλοκαιρακι αυριο ακουω τζικλες να τσακρουν και τραχηλες να με τριγηριζουν αυριο δεν ξερω τι να καμω

μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
- BAIKAL TEAM
- Full Member
τσικλες τσικλες να παεις...εταξες μου μια ντουζινα και εφτασα ειπα το του μιτση...μην τον στεναχωρήσουμε...ε κριμα το μωρο!!!πανικος έγραψε:μππραβο ρε διαμαντοπεζουνουι μου![]()
τωρα αυριο ειμαι σε διλημμα κλεινω τα ματια και βλεπω φασσες να ερχονται πανω μου και απο την αλλη με αυτες τις βροχες και το καλοκαιρακι αυριο ακουω τζικλες να τσακρουν και τραχηλες να με τριγηριζουν αυριο δεν ξερω τι να καμωμαλλον πρωινο τζικλα τραχηλα και κατα το μεσημερακι απευθειας πτηση στο ποστο της φασσας αν εχω ορεξη
κυνηγετικος παραδεισος το νησι μας δεν ξερεις τι να κυνηγησεις
![]()

περκι με το κακο της Κυριακης εν εχει πολλους αυριο και καμουμε και μεις λιγο το κυνηγι μας...χλωμο αλλα παντα ελπιζουμε!!!
sanguine tuo...
sanguine tuo...