Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Panmoy
Full Member

Re: Χειμερινό κυνήγι Φάσσας

Δημοσίευση από Panmoy »

Τελευταια εξορμηση σημερα για μενα...κρεμασα τα παπουτσια...επερασαμε καλα και φετος...Το πιο σημαντικο γεγονος σημερα ειναι οτι τα πουλια τα πηρα με φυσιγγια ιδιογομωσης...ολοδικα μου...ανοιξα νεο κεφαλαιο...δουλεια για τους ησυχους μηνες που ερχονται.... 5 πουλια σημερα...το 1 δεν εκανε για φωτογραφηση...ελειπε ο μισος του εαυτος :lol:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Μπράβο σε όλους παιδιά. Εγώ δεν μπήκα καν στο γήπεδο (εδώκαμεν τυχαία σε πιο μικρά πουλιά... :D )
και εδιαγράφηκα από την ομοσπονδία φασσών...Ραντεβού ξανά του χρόνου με υγεία.

Η φετινή χρονιά ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη από την περσινή σε αριθμό πουλιών (στους τόπους μου μιλώ πάντα). Φαίνεται όμως ότι από πλευράς αναπαραγωγής θα είναι φοβερά δύσκολα τα πράγματα και φοβάμαι ήδη ότι του χρόνου τα πουλιά θα είναι πολύ λιγότερα...Έχουμε αρκετό καιρό να το αναλύσουμε τούτο φυσικά.

Εύχομαι σε όλους καλά και ασφαλή κυνήγια στον τελικό της Τετάρτης 8-)
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Panmoy έγραψε:Τελευταια εξορμηση σημερα για μενα...κρεμασα τα παπουτσια...επερασαμε καλα και φετος...Το πιο σημαντικο γεγονος σημερα ειναι οτι τα πουλια τα πηρα με φυσιγγια ιδιογομωσης...ολοδικα μου...ανοιξα νεο κεφαλαιο...δουλεια για τους ησυχους μηνες που ερχονται.... 5 πουλια σημερα...το 1 δεν εκανε για φωτογραφηση...ελειπε ο μισος του εαυτος :lol:
Μπραβο ρε φιλε τελειωσες μια χαρα τη χρονια σου :P

Αλλα οταν λεω οτι εισαι σιγανο ποταμακι...εισαι...απο ιδιογομωση ωστε :D

Welcome to the club φιλε και ειμαι σιγουρος οτι θα το ευχαριστηθεις οσο τιποτε αλλο ;)
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

MARIOSE έγραψε:Μπράβο σε όλους παιδιά. Εγώ δεν μπήκα καν στο γήπεδο (εδώκαμεν τυχαία σε πιο μικρά πουλιά... :D )
και εδιαγράφηκα από την ομοσπονδία φασσών...Ραντεβού ξανά του χρόνου με υγεία.

Η φετινή χρονιά ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη από την περσινή σε αριθμό πουλιών (στους τόπους μου μιλώ πάντα). Φαίνεται όμως ότι από πλευράς αναπαραγωγής θα είναι φοβερά δύσκολα τα πράγματα και φοβάμαι ήδη ότι του χρόνου τα πουλιά θα είναι πολύ λιγότερα...Έχουμε αρκετό καιρό να το αναλύσουμε τούτο φυσικά.

Εύχομαι σε όλους καλά και ασφαλή κυνήγια στον τελικό της Τετάρτης 8-)
Σιγα σιγα Μαριε μου πλησιαζουμε για ακομα μια φορα στο τελος...το σημαντικοτερο απ'ολα ειναι οτι ειμαστε καλα και αρτιμελεις μετα απο τοσο περπατημα στο ενδημικο και τοσες κατηφορες και ανηφορες με τις ''ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ''.

Σιγουρα η χρονια αυτη θα ειναι πολυ δυσκολη απο θεμα ανομβριας και ελπιζω τουτο να μην εχει αντικτυπο στο θηραμα που χλωμο το βλεπω!

Στους τοπους που κυνηγω ηταν ακριβως το αντιθετο με σενα....ελαχιστα τα πουλια...φετος ηταν προβληματικη η χρονια μου :roll:
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Σόλωνα επεριμέναν, ετοιμαστήκαν και θα σου κάμουν φουλ επίθεση την Τετάρτη στον τελικό ;)
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

MARIOSE έγραψε:Σόλωνα επεριμέναν, ετοιμαστήκαν και θα σου κάμουν φουλ επίθεση την Τετάρτη στον τελικό ;)
Μαριε μου οτι εγινε εγινε,ειτε ετσι ειτε αλλιως μια χαρα περασαμε....περναμε καλα και με τα πολλα και με τα λιγα....απλα το αναφερα πανω σε αυτο που ειπες εσυ...οτι φετος οι περιοχες σου ηταν σε καλυτερα επιπεδα απο περσι!

Απο εδω και περα οτι παρουμε ειναι ζημια...μονο και μονο που βλεπω τα πουλια να κλαιουν συνεχως και να κανουν το χαρακτηριστικο πεταγμα της πεταλουδας και να ψαχνουν ταιρι δεν ειναι και οτι καλυτερο...αποτρεπτικο μπορω να πω!!!
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
MARIOSE έγραψε:Σόλωνα επεριμέναν, ετοιμαστήκαν και θα σου κάμουν φουλ επίθεση την Τετάρτη στον τελικό ;)
Μαριε μου οτι εγινε εγινε,ειτε ετσι ειτε αλλιως μια χαρα περασαμε....περναμε καλα και με τα πολλα και με τα λιγα....απλα το αναφερα πανω σε αυτο που ειπες εσυ...οτι φετος οι περιοχες σου ηταν σε καλυτερα επιπεδα απο περσι!

Απο εδω και περα οτι παρουμε ειναι ζημια...μονο και μονο που βλεπω τα πουλια να κλαιουν συνεχως και να κανουν το χαρακτηριστικο πεταγμα της πεταλουδας και να ψαχνουν ταιρι δεν ειναι και οτι καλυτερο...αποτρεπτικο μπορω να πω!!!
Σωστος...ας σταματουσαν το κυνηγι της φασσας τελος του Γεναρη και ας εδιναν τις τελευταιες του 2 βδομαδες καθημερινες
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Αχερκωτης
Full Member

Δημοσίευση από Αχερκωτης »

Μια παρατηρηση..ειδικα χτες οι φασσες π ειδαμε ηταν πιο πολλες π τες τζίκλες..ειδικα σε μια περιοχη ενα αρκετα μεγαλο κοπαδι 100+ πουλια να μας καμνουν βολτες

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
ANTROS BREDA

Δημοσίευση από ANTROS BREDA »

εχτες μετα τα νερα που εφα το πρωι στες τσικλες πηγα σπιτι αλλαγη ρουχον και δοκιμη για φασσες σε κοντινο ποστουι που καποτε περνουν πουλια!
10,40 στο καρτερι μετα που κανενα εικοαλεπτο βλεπω 1 φασσα να πλησιαζει και να καθετε στα 45-50 μετρα στον πευκο και να ξεκινα το χαρακτιστικο κλαμα της στα 5 λεπτα ερκετε και δευτερη καθετε μαζι της (μαλλον εγω εκρατουν το κερακι :lol: ) λαλω οπας τα κοπελια καμνουν τα δικα τους μαζεψα τα πραματα και σπιτι! εμπορουσαν σαν επιεννα στο αυτοκινητο να παω κοντα αν μου εδιουσαν χερι αλλα εν αξιζη ετσι κηνηγη το συγκεκριμενο θυραμα!
Ο Tσακ Νόρις βγαίνει για κυνήγι και επιστρέφει με χταπόδι.
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Δημοσίευση από MARIOSE »

Κάπου είχα και μια μελέτη που έγινε στην Κύπρο (νομίζω το 2000) και αφορά τις φάσσες και την αναπαραγωγή τους σε μια περιοχή στην Πάφο. Θα προσπαθήσω να την βρω αν και νομίζω το έγγραφο το έχω σαρωμένο (scanned) και δεν ξέρω πως να το βάλω στο φόρουμ να το διαβάσετε.

Πάντως χαίρομαι που διαβάζω αυτά που εγράψετε λεβέντες. Δείχνει την ποιότητα σας σαν κυνηγοί. Σεβασμός στο θήραμα!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”