franko bereta
- πανικος
franko bereta
παιδια εχω στην κατοχη μου εδω και 12 χρονια ενα οπλο καβαλλουρι γραφει στισ καννες franko beretta italy bouhler steel ειναι 30 ιντζες με τσιοκ 3-1 σταθερο.ειναι μαυρο με χρυσο σημα των ολυμπιακων σγωνων 5κυκλους δηλαδη,το οπλο εχει φοβερο σκοτωμα δεν το πουλω απλος θελω πληροφοριες για το οπλο αυτο δεν το εχω βρει στο ιντερνετ καμια πληροφορια.το μονο που ξερω ειναι οτι τα εφερε στην κυπρο ο λακης κυνηγος στη λευκωσια.εχει αξια το οπλο αυτο σημερα ειναι συλλεκτικο ?αν καποιος γνωριζει κατι να το γραψει ευχαριστω,
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
- virtualgreek
- Moderator
Re: franko bereta
Φίλε Πανίκο,πανικος έγραψε:παιδια εχω στην κατοχη μου εδω και 12 χρονια ενα οπλο καβαλλουρι γραφει στισ καννες franko beretta italy bouhler steel ειναι 30 ιντζες με τσιοκ 3-1 σταθερο.ειναι μαυρο με χρυσο σημα των ολυμπιακων σγωνων 5κυκλους δηλαδη,το οπλο εχει φοβερο σκοτωμα δεν το πουλω απλος θελω πληροφοριες για το οπλο αυτο δεν το εχω βρει στο ιντερνετ καμια πληροφορια.το μονο που ξερω ειναι οτι τα εφερε στην κυπρο ο λακης κυνηγος στη λευκωσια.εχει αξια το οπλο αυτο σημερα ειναι συλλεκτικο ?αν καποιος γνωριζει κατι να το γραψει ευχαριστω,
γνωστή/άγνωστη η μάρκα του όπλου σου. Μου κίνησε την περιέργεια και το έψαξα λίγο.
Ο Dr. Franco Beretta κατασκεύαζε ως επί το πλείστον εξαρτήματα για όπλα για διάφορες εταιρίες στην Brescia της Ιταλίας. Υπάρχει συγγένια με την γνωστή οικογένεια του οίκοθ P. Beretta αλλά καμία επαγγελματική συνεργασία. Σε κάποια φάση κατασκέυασε και μερικά όπλα. Από το βιβλίο "2009 Standard Catalog of Firearms" βρήκα μερικά μοντέλα του οίκου Dr. Franco Beretta.
Black Diamond Field Grade
Gamma Standard
Gamma Deluxe
Gamma Target
America Standard
America Deluxe
Europa
Europa Deluxe
Francia Standard
Alpha Three
Beta Three
Δυστηχώς δεν υπάρχουν εικόνες για να μπορέσω να εξακριβόσω το μοντέλο που έχεις. Εμπειρικά ομιλώντας είναι πολύ πιθανόν να έχεις το μοντέλο Gamma Target μιάς και οι Ολυμπιακοί κύκλοι παραπέμπουν σε Ολυμπιακά άθληματα. Ήταν χαρακτηριστηκό της εποχής της δεκαετίας του 90 οι Ολυμπιακοί κύκλοι να χρωμάτιζαν τα όπλα τύπου Τραπ, Σκητ και Σπορτινγκ, μέχρι που θύμωσε η Ολυμπιακή επιτροπή και το απέσυραν.
Τώρα το όπλο έχει κάννες Boehler που είναι ακριβό ατσάλι. Αυτό ανεβάζει την τιμή του. Συγκριτικά ένα P. Beretta μοντέλλο ASE 90, ASE Gold με κάννες Boehler κυμμαίνεται από 4,000-6,500 ευρώ. Αλλά μιλάμε για εάν όχι το καλύτερο σκοπευτικό όπλο, σίγουρα ένα από τα πρώτα τρία σκοπευτικά όπλα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Οπόταν ένα όπλο όπως το Dr. Franco Beretta με Boehler κάννες θα το αξιολογούσα μεταξύ 1000-1500 Ευρώ αναλόγος της κατάστασής του.
Αν βρω περισσότερες λεπτομέριες θα επανέλθω.
Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
- Anthimos
- Moderator
Φιλε η εταιρεια Franco Beretta που κατασκευαζε τα ομωνυμα όπλα μετα απο πιέσεις και αγωγες απο τους αδελφους Beretta γνωστους πια για τα πασιγνωστα όπλα Pietro Beretta , μετονομαστηκε σε EFFEBI Shotguns & Carbine. O Δρ Φρανκο Μπερεττα παραμένει διευθυνων συμβουλος της εταιρειας αυτης η οποια ειναι ο ηθικός αυτουργος για τα γνωστα στην αμερικάνικη αγορά όπλα SILMA την εταιρεια Tanfoglio την ΕLLI PIETTA και LPA!!!
Oι εταιρειες αυτές μεταξυ αλλων κατασκευαζουν μια πληθωρα ανταλλακτικων για μεγαλες εταιρειες όπως επίσης και κοντακια και σκάγια.
Για περισσοτερες πληροφορίες φίλε
www.effebisrl.eu.
Oι εταιρειες αυτές μεταξυ αλλων κατασκευαζουν μια πληθωρα ανταλλακτικων για μεγαλες εταιρειες όπως επίσης και κοντακια και σκάγια.
Για περισσοτερες πληροφορίες φίλε

www.effebisrl.eu.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- πανικος
ευχαριστω για τισ πληροφοριες το απογευμα θα βαλω φωτογραφιες μηπως μαθουμε κατι περισσοτερο
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
- vas.vas
- Full Member
πανικος έγραψε:ευχαριστω για τισ πληροφοριες το απογευμα θα βαλω φωτογραφιες μηπως μαθουμε κατι περισσοτερο
Είχα και εγώ ένα Franco Beretta πριν καμιά 15αριά χρόνια.
Το πήρα μεταχειρησμένο και μόνο προβλήματα είχα.
Μου έδωσαν εγγύηση αλλά όποτε έπαιρνα το όπλο με
πρόβλημα ( συγκεκριμένα δεν πυροδοτούσε η σκανδάλη )
το κρατούσαν μια εβδομάδα για επιδιόρθωση αλλά το πρόβλημα
παρέμεινε και παρουσιαζόταν σε κανένα μήνα. Άτε να αξαμώνεις
πας στον πέρτικο και το όπλο να μεν παίζει......
Τραυματική εμπειρία...
Τελικά το έδωσα τζιε ησύχασα ( το 1/4 των λεφτών που το αγόρασα )
Απο εμφάνιση το όπλο ήταν φτηνιάρικο , μέτριο σκότωμα
και αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν ότι αν και μονοσκάνδαλο δεν είχε επιλογέα δηλ πυροδοτούσε πρώτα η κάτω κάννη ( 4 *) και μετά η πάνω (2 *)
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ......
Οχι δεν θα (ξανα)πάρω ΜΑΚΡΥΑ............
- πανικος
καλα ρε μεγαλε πληροφοριες ζητησα δεν ειπα πουλω το,παντως εγω ποτε δεν ειχα προβλημα και για σκοτωμα μια χαρα το οπλο και του επαιξα ωσ τωρα ενα πλοιο χαρτουτσιες!μπορει το συγκεκριμενο που ειχες να ηταν προβληματικο.vas.vas έγραψε:πανικος έγραψε:ευχαριστω για τισ πληροφοριες το απογευμα θα βαλω φωτογραφιες μηπως μαθουμε κατι περισσοτερο
Τραυματική εμπειρία...
και αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν ότι αν και μονοσκάνδαλο δεν είχε επιλογέα δηλ πυροδοτούσε πρώτα η κάτω κάννη ( 4 *) και μετά η πάνω (2 *)
- vas.vas
- Full Member
πανικος έγραψε:καλα ρε μεγαλε πληροφοριες ζητησα δεν ειπα πουλω το,παντως εγω ποτε δεν ειχα προβλημα και για σκοτωμα μια χαρα το οπλο και του επαιξα ωσ τωρα ενα πλοιο χαρτουτσιες!μπορει το συγκεκριμενο που ειχες να ηταν προβληματικο.vas.vas έγραψε:πανικος έγραψε:ευχαριστω για τισ πληροφοριες το απογευμα θα βαλω φωτογραφιες μηπως μαθουμε κατι περισσοτερο
Τραυματική εμπειρία...
Μπορεί να ήταν προβληματικό φίλε....
Δεν σε ρώτησα αν το πουλάς απλώς είπα
την εμπειρία που είχα με την συγκεκριμένη
μαρκα όπλων και έτσι για να ξέρεις περίπου
τα ίδια προβλήματα είχε και ο σύντροφος μου
στο κυνήγι.....
Μπορεί το δικό σου να είναι διαφορετικό
- Anthimos
- Moderator
Με μια μικρη επιφυλαξη...
Ο ΘΡΥΛΟΣ δεν μπορεί να επιστρέψει επειδη δεν υπάρχει αυτο το ονομα, μαλλον ειναι εναπομεινων παλιο στοκ που διατιθεται τωρα σε προσφορά!!!
Ο ΘΡΥΛΟΣ δεν μπορεί να επιστρέψει επειδη δεν υπάρχει αυτο το ονομα, μαλλον ειναι εναπομεινων παλιο στοκ που διατιθεται τωρα σε προσφορά!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- Laurona
Ανθιμε, υπηρχε σε καποιο περιοδικο νομιζω διαφημιση ρε φιλε, οτι επιστρεφουν........ο θρυλος επιστρεφει...γιαυτο το ειπε ο φιλος πιο πανω.
Τωρα εαν ξαναμπηκαν στην παραγωγη, δεν ξερω, μπορεις ομως καποιος να το διαπιστωσει απο τους κωδικους του οπλου, με βαση ενα πινακα δεδομενων αποκρυπτογραφησης τους που υπαρχει.
Αρα αν καποιος πιασει στα χερια του εαν απο τα οπλα που λενε οτι τωρα ξανακυκλοφορουν μπορει να μαθει την ηλικια του.
Τωρα εαν ξαναμπηκαν στην παραγωγη, δεν ξερω, μπορεις ομως καποιος να το διαπιστωσει απο τους κωδικους του οπλου, με βαση ενα πινακα δεδομενων αποκρυπτογραφησης τους που υπαρχει.
Αρα αν καποιος πιασει στα χερια του εαν απο τα οπλα που λενε οτι τωρα ξανακυκλοφορουν μπορει να μαθει την ηλικια του.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
- Anthimos
- Moderator
Laurona έγραψε:Ανθιμε, υπηρχε σε καποιο περιοδικο νομιζω διαφημιση ρε φιλε, οτι επιστρεφουν........ο θρυλος επιστρεφει...γιαυτο το ειπε ο φιλος πιο πανω.
Φιλε οπως εγραψα και πριν οπλα με το ονομα FRANCO BERETTA εχει μια εικοσαετια αν οχι παραπάνω να κατασκευαστουν οπλα.. Ο Dr FRANCO BERETTA εκαμεν την EFFEBI μια αξιολογη εταιρεια που καμνει απο λαθκια για όπλα, ακιδες, snapcaps, ριγες, καννες, ejectors, τσοκακια, κοντακια, σκαγια και φυσικά οπλα αλλα λαλουν τα EFFEBI και καμνει και μεγαλο μερος των SILMA.....Fraco Beretta εν παλιο στοκ ή κατι !!!!!