ΚΥΝΗΓΙ ΤΖΙΚΛΑΣ 2015-2016
-
- Full Member
Re: ΚΥΝΗΓΙ ΤΖΙΚΛΑΣ 2015-2016
Άμα θέλουμε 24αρούες με σκληρό σκάι, μεγάλες ταχύτητες έχουμε και το Compak, που το πιάνουμε 42-45 ευρώ την κάσια και κατεβάζει και δίσκους και τζίκλες και ότι προκύψει!! 

- kanaris
- Full Member
Για την 28 λέω. ..savvis25 έγραψε:Άμα θέλουμε 24αρούες με σκληρό σκάι, μεγάλες ταχύτητες έχουμε και το Compak, που το πιάνουμε 42-45 ευρώ την κάσια και κατεβάζει και δίσκους και τζίκλες και ότι προκύψει!!
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
-
- Full Member
http://www.cyprushuntingmagazine.com/fo ... 4&start=10Τα μανιτάρια αυτά πως ονομάζονται;
Που τα βρίσκουμε τούτα ; και πως τα ξεχωρίζουμε αν επιτρέπετε;
Να μάθουμε και τίποτε νέο.
ΜΕΛΕΤΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Google και ρώτα ότι θέλεις.
Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις και το "Σπορ" της μανιταροσυλλογής, προτίνω να βρεις κάποιο γνώστη και να σ εμυήσει στην ΠΡΑΞΗ στα μυστικά γιατί δε θα ήθελες να έχεις εκπλήξεις (δηλητηριάσεις) αν και δεν είναι και καμιά επιστήμη να μάθεις να τα ξεχωρίζεις...
Επιστήμη είναι να μάθεις να τα εντοπίζεις χωρίς να ψάχνεις άσκοπα.
-
- Full Member
ΑΝ πέσουν στην αντίληψη μας να ενημερώσουμε???Αυτές με το 5 τοις εκατό αντιμονιο που εξαφανίστηκε πέρσι ως δια μαγείας φέτος δεν τις παίζει κανένας? !
- kanaris
- Full Member
savvis25 έγραψε:ΑΝ πέσουν στην αντίληψη μας να ενημερώσουμε???Αυτές με το 5 τοις εκατό αντιμονιο που εξαφανίστηκε πέρσι ως δια μαγείας φέτος δεν τις παίζει κανένας? !

ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
- spyrosspyrou851
Δεν είναι καθόλου μικρή η διαφορά τους στη διασπορά Σάββα μου, αν δεις τις δοκιμές που εκάμαμε με το Λεύκιο θα το προσέξεις και μόνος σου. Σε δοκιμή που εκάμαμε με το Λεύκιο στα 15μ το Direct η τουφεκιά του άνοιξε 1μ ήδη, ενώ σε πρόσφατη δοκιμή με το Tordo 30gr Dispersante που έχει το ίδιο πιστονάκι διασποράς με το 32 Dispersante εκείνο στα 20μ άνοιξε 90εκ η κατανομή του και σαφώς πιο πυκνή. Αν κάναμε την δοκιμή στα 15μ πιθανόν ο κύκλος διασποράς θα ήταν 75-80εκ, για τις πρωινές τουφεκιές όπου δεν μπορείς να σημαθκιάσεις με άνεση εκείνα τα 20-25εκ διαφορά αυξάνουν κατά πολύ τις πιθανότητες σου. Επίσης το πρωί πάνω σε πόσες σχιστές θα σύρεις και θα πείς ότι παίζει ρόλο η τιμή και είναι απαγορευτική; Εγώ έπιασα 1 πακέτο και αν έσυρα τις 7-8. Το Direct είναι για καθαρά βολές μέχρι 15-20μ ΜΟΝΟ, μετά υστερεί κατά πολύ. Ενώ το Dispersante/Tordo Dispersante επειδή δεν ανοίγει τόσο πολύ και τόσο γρήγορα έχεις την δυνατότητα για πιο μακρυνές βολές.savvis25 έγραψε:Μικρή η διαφορά τους όμως όσον αφορά τη διασπορά σε αποστάσεις 10-25 μέτρων που είναι εκεί που μας δίνουν το κάτι παραπάνω σε σχέση με φυσίγγια ΜΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ.! Συμφωνείς?
Επίσης... πιο φυσιολογική η τιμή της dispersante για χρήση στο κυνήγι τζίκλας (Η direct θεωρώ είναι για μπεκάτσες φερμαριστές)... ΚΑΙ... μπορεί να σε καλύψει άνετα μέχρι τα 25-30 μέτρα χωρίς υπερβολικά κενά!!
Και μια διευκρίνιση για τους υπόλοιπους, ο Σάββας αναφέρεται στο Dispersante Classic
http://www.lambro.gr/el/product/DIASPOR ... AS-CLASSIC
- spyrosspyrou851
Καταρχήν φίλε Κοσμά (αν δεν κάνω λάθος με το όνομα) πρέπει να σκεφτείς τι είδος κυνηγίου κάμνεις για να αποφασίσεις αναλόγως. Εάν κάμνεις περπατητό για πρώτη σου να πιάσεις διασποράς ή με μισότταππα, έτσι για να ανοίγει πιο γρήγορα η κατανομή σου. Εάν κυνηγάς σε καρτέρι μόνο τότε μπορείς να πιάσεις πιστονάκι και για τες δύο σου η μισότταππα για πρώτη και πιστονάκι στη δεύτερη.LAGOS έγραψε:Σπύρο αύριο θα περάσω απο τον Πέτρο να πίασω μια κασιούα Lambro.. Ακούω τις εισηγήσεις σου..
P.s εκαλλήκωσα τζήκλα την Κυριακή ξέρεις ποιος εννα φτέξει![]()
Εγώ που το παραπάνω κυνήγι το κάμνω περπατητό τα παραπάνω που θα έπιανα θα ήταν για να μου δίνει ανοικτή κατανομή η πρώτη μου τουφεκιά, και πιο κλειστή η δεύτερη. Κυνηγάς με κλειστά τσιοκς; Ανοικτά; 3-2, 4-2, 4-3. Π.χ εγώ σήμερα αν ήταν να πιάσω αποκλειστικά Lambro για το κυνήγι τις τζίκλας όπως κυνηγώ τωρά θα έπιανα τα εξής:
Για το πρωί (με τσιοκ 4-2):
(*4) Direct 32 #9.5 / (*2) A1 Speciale 34γρ #9 ή Lambro Classic 32gr #9
Για μετά στο περπατητό θα έβαζα
(*4) Tordo Dispersante 30gr no 10 Κίτρινο ή Μezzo 30gr no 9 ή 10 / (*2) Tordo 30/32 no9.
Σημείωση : Εάν είσαστε καλλικάριες δεν φταίω εγώ που σας προτείνω φυσίγγια.

Σημείωση 2: Έχεις Ππου μου.

- LAGOS
- Full Member
Καλημέρα Σπύρο. Φίλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Αποκλειστικά καρτέρι με τσόκ 4-3. Μεγάλη η χάρη τους να τες περπατώ όλη μέρα. . Μίλια εκόψαμε πολλά στο ενδημικό.. Καιρός για ξεκούραση τωρά.spyrosspyrou851 έγραψε:Καταρχήν φίλε Κοσμά (αν δεν κάνω λάθος με το όνομα) πρέπει να σκεφτείς τι είδος κυνηγίου κάμνεις για να αποφασίσεις αναλόγως. Εάν κάμνεις περπατητό για πρώτη σου να πιάσεις διασποράς ή με μισότταππα, έτσι για να ανοίγει πιο γρήγορα η κατανομή σου. Εάν κυνηγάς σε καρτέρι μόνο τότε μπορείς να πιάσεις πιστονάκι και για τες δύο σου η μισότταππα για πρώτη και πιστονάκι στη δεύτερη.LAGOS έγραψε:Σπύρο αύριο θα περάσω απο τον Πέτρο να πίασω μια κασιούα Lambro.. Ακούω τις εισηγήσεις σου..
P.s εκαλλήκωσα τζήκλα την Κυριακή ξέρεις ποιος εννα φτέξει![]()
Εγώ που το παραπάνω κυνήγι το κάμνω περπατητό τα παραπάνω που θα έπιανα θα ήταν για να μου δίνει ανοικτή κατανομή η πρώτη μου τουφεκιά, και πιο κλειστή η δεύτερη. Κυνηγάς με κλειστά τσιοκς; Ανοικτά; 3-2, 4-2, 4-3. Π.χ εγώ σήμερα αν ήταν να πιάσω αποκλειστικά Lambro για το κυνήγι τις τζίκλας όπως κυνηγώ τωρά θα έπιανα τα εξής:
Για το πρωί (με τσιοκ 4-2):
(*4) Direct 32 #9.5 / (*2) A1 Speciale 34γρ #9 ή Lambro Classic 32gr #9
Για μετά στο περπατητό θα έβαζα
(*4) Tordo Dispersante 30gr no 10 Κίτρινο ή Μezzo 30gr no 9 ή 10 / (*2) Tordo 30/32 no9.
Σημείωση : Εάν είσαστε καλλικάριες δεν φταίω εγώ που σας προτείνω φυσίγγια.![]()
Σημείωση 2: Έχεις Ππου μου.
Θα τα πούμε γύρω στο μεσημέρι.
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
-
- Full Member
Ευχαριστώ Σαββη,savvis25 έγραψε:http://www.cyprushuntingmagazine.com/fo ... 4&start=10Τα μανιτάρια αυτά πως ονομάζονται;
Που τα βρίσκουμε τούτα ; και πως τα ξεχωρίζουμε αν επιτρέπετε;
Να μάθουμε και τίποτε νέο.
ΜΕΛΕΤΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Google και ρώτα ότι θέλεις.
Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις και το "Σπορ" της μανιταροσυλλογής, προτίνω να βρεις κάποιο γνώστη και να σ εμυήσει στην ΠΡΑΞΗ στα μυστικά γιατί δε θα ήθελες να έχεις εκπλήξεις (δηλητηριάσεις) αν και δεν είναι και καμιά επιστήμη να μάθεις να τα ξεχωρίζεις...
Επιστήμη είναι να μάθεις να τα εντοπίζεις χωρίς να ψάχνεις άσκοπα.
δυστυχώς δεν έχω καλό φίλο γνώστη για να μου τα δείξει όπως λες και εσύ.
2-3 άτομα που ξέρω ότι ασχολούνται δεν θέλουν να αποκαλύψουν τους τόπους που πανε. Νομίζω το έζησες και εσυ αυτό.
Τα κόκκινομανίταρα τα ξέρω και τα έμαθα πριν χρόνια απο άγνωστους στο κυνήγι.
Αυτά της αναθρήκας δεν τα ξέρω, δεν κυνηγω φαίνεται σε τόπους με αναθρήκες!

-
- Full Member
Το μανιτάρι το κόκκινο θέλει τον τόπο του. Ενώ το Άσπρο(της αναθρήκας) θέλει την αναθρήκα του την "ξερή"...(και πάλι όμως δεν βγάζουν όλες οι ξερές οι αναθρήκες μανιτάρια- περίπου 30%).
Αν διάβασεις προσεκτικά κάποια πράγματα στα sites που σου έδωσα ή στο google θα δεις ότι χρειάζεται αυξημένη υγρασία και σχετικά σταθερές θερμοκρασίες (όυτε παγετούς, ούτε ανοιξιάτικες μέρες με θερμοκρασίες >20 βαθμών)
υ.γ. Παρακαλώ όπως μου απαντας στο θέμα που είναι για τα μανιτάρια για ευνόητους λόγους. Ευχαριστώ
Αν διάβασεις προσεκτικά κάποια πράγματα στα sites που σου έδωσα ή στο google θα δεις ότι χρειάζεται αυξημένη υγρασία και σχετικά σταθερές θερμοκρασίες (όυτε παγετούς, ούτε ανοιξιάτικες μέρες με θερμοκρασίες >20 βαθμών)
υ.γ. Παρακαλώ όπως μου απαντας στο θέμα που είναι για τα μανιτάρια για ευνόητους λόγους. Ευχαριστώ