πωλουνται deutsch kurzhaar (german pointer)
-
- Full Member
Re: πωλουνται deutsch kurzhaar (german pointer)
Φιλε λαγομανια και εγω κυνηγουσα παλια με ιμιαιμα. Αυτο με τις χρονιες που δεν ειναι σταθερα τα σκυλια το συναντανε πολλοι και αυτο που εννοω ειναι οτι τα ημιαιμα ειναι του κομματιου και κυριως του αρκατζιου. Μπορει την μια σεζον να βολεψει ο καιρος και να πλησιασεις και αρκετους λαγους με αποτελεσμα το σκυλι να τους ξεφωλιαζει και να κτυπησεις πολλους λαγους ενω την επομενη χρονια επειδη ισως δεν βολεψει ο καιρος και ισως δεν πλησιασεις λαγους και το σκυλι δεν εχει μια σταθερη εργασια την ποια να εκτελα σε ευνοικες αλλα και σε δυσκολες καιρικες συνθηκες να μην κτυπησεις λαγους. Ενω αντιθετα με ενα εμπειρο καθαροαιμο τα πραγματα θα ειναι πιο σταθερα και αποτελεσματικα και ειμαι σιγουρος πως το εχεις διαπιστωσει αυτο με τα καθαροαιμα σκυλια σου!
-
- Full Member
φιλε συγνωμη αλλα διαφωνω παλι μαζι σου καλοπροαιρετα παντα διαλογο κανουμε ετσι και αλλιος
αμαν ο σκυλος βγαινει 2-3 φορες την βδομαδα και ασπουμε σκληραγογηθη σε διαφορσς συνθηκες εν εχει προβλημα καθολου οπως ειναι ενας καθαροαιμος ετσι ειναι και ενας ημιαιμος ο κολλητος μου κυνηγα με ημιαιμα πορσελεν και σχεδον καθε χρονο πανω κατω τους ιδιους λαγους παιζουμε
φιλε Σωτηρη ο καλυτερος μου σκυλος ιμιαιμος ηταν λουκανικουι με πουτολ μου το εδωσαν για το σπιτι οταν ημουν στρατιωτης και το επερνα μαζι μου οταν πηγαινα στους σκυλους με ενα φιλο τοτε μονο εκεινο το σκυλο ειχα εβουρισε λαο 1-2 φορες μετα επιανε ψευτομαλαες σιγα σιγα εφκαλεν το πρωτο του μετα πιος το επιανε ετρατεψε μου ουλους τους σκυλους μου που ειχα πιο μετα το κυνηγουσα για 11 χρονια οσπου μια μερα μου το εκλεψαν πριν λιγα χρονια 

-
- Full Member
Φιλε μου δεν αμφιβαλω για την ποιοτητα των σκυλων του φιλου σου αλλα εγω δεν μιλω για συγκεκριμενες περιπτωσεις αλλα γενικα με αυτα που ακουω και βλεπω, φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις. Παντως την περασμενη χρονια φιλοι και γνωστοι ηταν απογοητευμενοι απο τα σκυλια ενω την προπερασμενη χρονια με τα ιδια σκυλια αν και ηταν νεαροτερα ηταν υπερευχαρηστημενοι!
φιλε μου επαιτρεψε μου να επεμβω... περσυ μεχρι το τελος του κυνηγιου ο καιρος θυμιζε κυνηγι φασας... οι θερμοκρασιες ηταν παρα μα παρα πολλα ασχημες και για μας και για τα ζωα μας ειχε παρα μα παρα πολλι σκονη χαμε και οι σκυλοι δεν μπορουσαν να εβρουν η να κρατισουν μαλαι με αποτελεσμα να μεν παιξουμε λαους! αφτο δεν εχει να καμι με την ρατσα του σκυλου αλλα με τον καιρο... το 90% τον κυνηγον αντιμετομπιζαν προβλημα και οι περισοτεροι ηταν λαγοκυνηγοι...σκεφτου οτι εμεις αν εκυνηγουσαμε 3ς ωρες επαθεναμε ηλιαση ποσο μαλον να εν η μουτι σου χαμε να ρουφας ζε ζινη την σκονη ουλλι!!!
- Vasilis-beagle
- Full Member
φιλε μου εχεις απολυτο δικαιο αλλα εννεν μονο ο καιρος εν παρα πολλοι οι παραγοντες που επιρεαζουν και εν σιγουρο πως ο καλος σκυλος εν ενα που τα πιο βασικα γιατι κ καιρο καλο να καμνει αμαν δεν εχεις τ σκυλο που να μπορει να αποδοση και να σε ικανοποια δηλαδη να σου φκαλει ας πουμε τ λαγο σου εν γινετε τιποτε θα γιριζεις μες το καμπο μονο. τωρα για τα κα8αροαιμα η ιμιαιμα εν εχει παλε σημασια καθε ρατσα καθαροαιμη εχει κ τους καλους και τους και αριστους αλλα και πολλα αδιναμους σκυλους στο κυνηγι ετσι και με τα ιμιαιμα παλε εχει κ καλους κ αδιναμους απλα η διαφορα με τα καθαροαιμα εν οτι ξερουμε τ στανταρ της φυλης πως εκπεδευεται και πως δουλευκει...φιλικα παντα 

απλα για τον καιρο ειπα γιατι ο φιλος αναφερθικε στην περσυνη κυνηγετικη σεζον.... η πρερσινη κυνηγετικη σεζον δεν μπορει να συνκριθει με καμια αλλι χρονια γιατι ηταν η χιροτερη σε ολους τους τομης!
οπως τα σκυλια ρατσας ετσι και τα ιμιαιμα πρεπει να βαθμολογουνται βασι καποιον κρητιριον..
δλδ: σκεφτου ενα σκυλλο ρατσας που να εχει πολλα πικνο και μεγαλο τριχομα και να του φακουν 40 βαθμοι κελσιου πανω στην κελλε... σιγουρα θα κουραστη και θα εχει μιομενη αποδοση με τον ιδιο σκυλο που 8α κυνηγα στους 30-25 βαθμους κελσιου και η μητρικη του πατριδα!
το ιδιο και το ιμιαιμο αμαν εν μεγαλος μαβρος σκυλος με πολλι τριχομα εν λογικο να κουραζεται πιο εφκολα απο ενα αλλο μικροσομο ασπρο με λιγοτερο τριχομα σκυλο!
επισης η χωρα προελεφσης του σκυλου παιζει μεγαλο παραγοντα...το ιδιο και με τα ιμιαιμα...αμα οι ρατσες που διασταβροθικε εν χωρες με χαμιλες θερμοκρασιες ειναι λογικο και ιμιαιμο και καθαροαιμο να εχουν μιομενες αποδοσις στους καλοκερινους μηνες!
οπως τα σκυλια ρατσας ετσι και τα ιμιαιμα πρεπει να βαθμολογουνται βασι καποιον κρητιριον..
δλδ: σκεφτου ενα σκυλλο ρατσας που να εχει πολλα πικνο και μεγαλο τριχομα και να του φακουν 40 βαθμοι κελσιου πανω στην κελλε... σιγουρα θα κουραστη και θα εχει μιομενη αποδοση με τον ιδιο σκυλο που 8α κυνηγα στους 30-25 βαθμους κελσιου και η μητρικη του πατριδα!
το ιδιο και το ιμιαιμο αμαν εν μεγαλος μαβρος σκυλος με πολλι τριχομα εν λογικο να κουραζεται πιο εφκολα απο ενα αλλο μικροσομο ασπρο με λιγοτερο τριχομα σκυλο!
επισης η χωρα προελεφσης του σκυλου παιζει μεγαλο παραγοντα...το ιδιο και με τα ιμιαιμα...αμα οι ρατσες που διασταβροθικε εν χωρες με χαμιλες θερμοκρασιες ειναι λογικο και ιμιαιμο και καθαροαιμο να εχουν μιομενες αποδοσις στους καλοκερινους μηνες!
-
- Full Member
to an tha kinigisei enas skilos i oxi dne exartate an einai katharoemos i oxi! a to exei to talento kai doulefti sosta kai kathimerina tote tha exeis ena kalo skilo! an omos ton vgazeis apo to klouvi mia fora ton mina , oso kai na exei to talento den prokite na kinigisei pote opos prepei!
-
- Full Member
Υπαρχουν θεματα στο σιτε "αποτελεσματα εκπαιδευτικων" και αλλα τα οποια μαρτηρουν κυριως οτι κατα των μηνα σεμπτεμβρη οπου οι καιρικες συνθηκες ειναι ακομα καλοκαιρινες τα αποτελεσματα ειναι καθημερινα ξεφωλιασματα λαγων. Πως γινεται την περσινη κυνηγετικη σεζον οπου οι συνθηκες ηταν σαφως καλυτερες απο του σεμπτεμβρη να δικαιολογουμαι την αποτυχια καρπωσης λαγων στις δυσκολες καιρικες συνθηκες?? Εξαλλου ο φιλος λαγομανια πολυ σωστα ειπε πως οταν ο σκυλος εκπαιδευεται σε αντιξοες συνθκες τοτε μαθαινει να εργαζεται με επιτυχια σε αυτες τις συνθηκες!!
συνφονω σε αυτο αλλα μεν ξεχνας τον παραγοντα οτι στα εκπαιδεφτικα που παμε ειμαστε σχεδον μονοι μας η παμε σε απαγορευμενες περιοχες που το θυραμα ειναι ανενοχλιτο και περισοτερο τες παραπανω φορες... στο κυνηγι ομως πας ζιαμε ζε εχει αλλο 5 κυνηγους το λιγοτερο...που μπορει πρην καν ξυμεροσει να αρκεψει ο αλλος να παιζει ζικλες με αποτελεσμα ο λαος που ηταν να κουτσοσει καπου ζιαμε να παει καπου "ασφαλες" η που τους πυροβολισμους να σικοστουν τα περτιζια ζε να παν μεσα στες απαγορευμενες η' να παει ο αλλος ο ζικλαρις να πιαει το "ποστο" που μες τα σκοτεινα και μες την στρατα του να συκοσει τους περτικους με αποτελεσμα ο αλλος που παει για περτιζια να περπατα ωρες αδικα γιατι ο αλλος επαιξε 2 χαρτουτσιες που ακουσε ενα τσιφ η που εφκικε πας το βουνο μες τα σκοτεινα ζε εσικοσε τα περτιζια για να πιαει το ποστο!
εμενα περσυ ετιχε μου 2 φορες μαλιστα κρατω παγανια με τους φιλους μου κατω απο χοματοδρομο ζε να ερκουντε την μια φορα 3 διπλοκαμπινα ζε την αλλι 2 διπλοκαμπινα ... φορτομενα σκυλους να σταματουν πουπανω μας να μας βλεπουν ζε να πιενουν ταπο να παρκαρουν 100 μετρα πιο κατω ζε να κατεβενουν μπροστα μας ζε να τον παιζουν θεμας δηλαδη ουτε να το ξεραν οτι εκαθετουν ζιαμε! ζε εν κανει να προχορουν μετα την πορια που ηταν να παμε εμεις με αποτελεσμα να σικονουμαστε να φεφκουμε ζε να πσαχνουμε να εβρουμε αλλου να κυνηγισουμε..οσπου να γινει τουτο μεσομερκαζει ζε μετα μεσα σε 40 βαθμου ζε με ετσι πσιχολογια κατσε να κυνηγισεις!
σεπτεβρη εκπεδευτικα 8α πας το προι 2-3 ωρες οσπου εν "δροσια" κυνηγι ομως εχει φορες που μενεις αλλη μερα
αυτες ειναι μερικες διαφορες που εγω σαν ατομο βρισκω ενδιαμεσα εκπεδευτικου και κυνηγιου
εμενα περσυ ετιχε μου 2 φορες μαλιστα κρατω παγανια με τους φιλους μου κατω απο χοματοδρομο ζε να ερκουντε την μια φορα 3 διπλοκαμπινα ζε την αλλι 2 διπλοκαμπινα ... φορτομενα σκυλους να σταματουν πουπανω μας να μας βλεπουν ζε να πιενουν ταπο να παρκαρουν 100 μετρα πιο κατω ζε να κατεβενουν μπροστα μας ζε να τον παιζουν θεμας δηλαδη ουτε να το ξεραν οτι εκαθετουν ζιαμε! ζε εν κανει να προχορουν μετα την πορια που ηταν να παμε εμεις με αποτελεσμα να σικονουμαστε να φεφκουμε ζε να πσαχνουμε να εβρουμε αλλου να κυνηγισουμε..οσπου να γινει τουτο μεσομερκαζει ζε μετα μεσα σε 40 βαθμου ζε με ετσι πσιχολογια κατσε να κυνηγισεις!
σεπτεβρη εκπεδευτικα 8α πας το προι 2-3 ωρες οσπου εν "δροσια" κυνηγι ομως εχει φορες που μενεις αλλη μερα
αυτες ειναι μερικες διαφορες που εγω σαν ατομο βρισκω ενδιαμεσα εκπεδευτικου και κυνηγιου
-
- Full Member
[quote="sotiris!129"]συνφονω σε αυτο αλλα μεν ξεχνας τον παραγοντα οτι στα εκπαιδεφτικα που παμε ειμαστε σχεδον μονοι μας η παμε σε απαγορευμενες περιοχες που το θυραμα ειναι ανενοχλιτο και περισοτερο τες παραπανω φορες... στο κυνηγι ομως πας ζιαμε ζε εχει αλλο 5 κυνηγους το λιγοτερο...που μπορει πρην καν ξυμεροσει να αρκεψει ο αλλος να παιζει ζικλες με αποτελεσμα ο λαος που ηταν να κουτσοσει καπου ζιαμε να παει καπου "ασφαλες" η που τους πυροβολισμους να σικοστουν τα περτιζια ζε να παν μεσα στες απαγορευμενες η' να παει ο αλλος ο ζικλαρις να πιαει το "ποστο" που μες τα σκοτεινα και μες την στρατα του να συκοσει τους περτικους με αποτελεσμα ο αλλος που παει για περτιζια να περπατα ωρες αδικα γιατι ο αλλος επαιξε 2 χαρτουτσιες που ακουσε ενα τσιφ η που εφκικε πας το βουνο μες τα σκοτεινα ζε εσικοσε τα περτιζια για να πιαει το ποστο!
+10000 Φιλε Σωτηρη
Εν ξερω αν παρεξηγουμε αλλα ο ποιο συμαντικος λογος που εν θελω να φανουν τσικλες που τα τωρα ειναι αυτος. Οι περιοχες που γνωριζω προσωπικα απο την 4-5 εξορμηση δεν μπορεις να τις κυνηγησεις για τους λογους που αναφερες και να πεις περσι να ειχε και τσικλες τιποτα που το χαραμα εκλαιαν τα καημενα τα πουλλουθκια. Καθε αλλο παρα κυνηγοι ειναι για μενα.Βασικα αυτους που εβλεπα ηταν ατομα 18 με 25 μακαρι να ηταν φαση του " εννα παμε club ποψε και παμε πιντα κυνηγι να σπασουμε πλακα" πολυ πιθανον να μην ειχαν ουτε ΚΑΤΟΧΗ του οπλου.
+10000 Φιλε Σωτηρη
Εν ξερω αν παρεξηγουμε αλλα ο ποιο συμαντικος λογος που εν θελω να φανουν τσικλες που τα τωρα ειναι αυτος. Οι περιοχες που γνωριζω προσωπικα απο την 4-5 εξορμηση δεν μπορεις να τις κυνηγησεις για τους λογους που αναφερες και να πεις περσι να ειχε και τσικλες τιποτα που το χαραμα εκλαιαν τα καημενα τα πουλλουθκια. Καθε αλλο παρα κυνηγοι ειναι για μενα.Βασικα αυτους που εβλεπα ηταν ατομα 18 με 25 μακαρι να ηταν φαση του " εννα παμε club ποψε και παμε πιντα κυνηγι να σπασουμε πλακα" πολυ πιθανον να μην ειχαν ουτε ΚΑΤΟΧΗ του οπλου.