ΦΥΣΙΓΓΙΑ VICTORY MADE IN CYPRUS

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ VICTORY MADE IN CYPRUS

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

BAIKAL TEAM έγραψε:
spyrosspyrou851 έγραψε:Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πολύ πιθανόν, υπάρχει μόνο μικρός αριθμός φυσιγγίων για την Κυπριακή αγορά με το πιστονάκι της B & P. :(
Ακριβως...και οσοι δοκιμασαμε ειμαστε τυχεροι...δεν εχει ξανα...αλλα και ένα άλλο θεμα...είναι γιατι ο Αχερκωτης τις αγορασε αρκετα ποιο ακριβα από μενα??
Το θέμα με την τιμή το πρόσεξα με πολλά φυσίγγια ότι αλλάζουν τις τιμές τους και κάποιες διαφέρουν από πόλη σε πόλη, πολλές φορές οι αλλαγές γίνονται από τους καταστηματάρχες, ενώ κάποιοι αντιπρόσωποι, λόγω αυξημένης ζήτησης κάποιου φυσιγγίου αυξάνουν τις τιμές.

Ένας φίλος μου έλεγε ότι βρίσκει το Concorde σε χοντρό σκάι στην τιμή των €9 το πακέτο επειδή είναι χοντρό σκάι. Του είπα να έρτει Σκάλα να πιάσει 2 κάσιες που είναι €6-€6.5.

Όσον αφορά το δεύτερο μου σχόλιο για την αυξημένη ζήτηση και την αλλαγή της τιμής, ένα παράδειγμα που θυμάμαι είναι η Colombaccio της B & P, μόλις ήρτε ήταν €17.00 ενώ τωρά είναι €18.50.
Άβαταρ μέλους
cynergy
Full Member

Δημοσίευση από cynergy »

spyrosspyrou851 έγραψε:
BAIKAL TEAM έγραψε:
spyrosspyrou851 έγραψε:Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πολύ πιθανόν, υπάρχει μόνο μικρός αριθμός φυσιγγίων για την Κυπριακή αγορά με το πιστονάκι της B & P. :(
Ακριβως...και οσοι δοκιμασαμε ειμαστε τυχεροι...δεν εχει ξανα...αλλα και ένα άλλο θεμα...είναι γιατι ο Αχερκωτης τις αγορασε αρκετα ποιο ακριβα από μενα??
Το θέμα με την τιμή το πρόσεξα με πολλά φυσίγγια ότι αλλάζουν τις τιμές τους και κάποιες διαφέρουν από πόλη σε πόλη, πολλές φορές οι αλλαγές γίνονται από τους καταστηματάρχες, ενώ κάποιοι αντιπρόσωποι, λόγω αυξημένης ζήτησης κάποιου φυσιγγίου αυξάνουν τις τιμές.

Ένας φίλος μου έλεγε ότι βρίσκει το Concorde σε χοντρό σκάι στην τιμή των €9 το πακέτο επειδή είναι χοντρό σκάι. Του είπα να έρτει Σκάλα να πιάσει 2 κάσιες που είναι €6-€6.5.

Όσον αφορά το δεύτερο μου σχόλιο για την αυξημένη ζήτηση και την αλλαγή της τιμής, ένα παράδειγμα που θυμάμαι είναι η Colombaccio της B & P, μόλις ήρτε ήταν €17.00 ενώ τωρά είναι €18.50.
Το αστειο ειναι στη τιμη της Β & Ρ στη Ελλαδα η τιμη τους ειναι 4 ΕΥΡΟ πιο φτηνα σκετη ΚΟΡΟ'Ι'ΔΙΑ
dont shoot fast...shoot good
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο κανενός απλά να λάβουμε και κάποια άλλα πράγματα υπόψη. Για παράδειγμα στην Ελλάδα τα φυσίγγια πάνε οδικός τα Ιταλικά πολλές φορές ενω΄στην Κύπρο έρχονται με πλοίο ή αεροπλάνο και ανάλογα υπάρχουν και τα ναύλα με αποτέλεσμα να βγαίνει πάνω η τιμή. Επίσης το θέμα πώλησης Κυπριακών φυσιγγίων κάποιοι το έχουν εξευτελίσει και εξηγούμε. .. Υπάρχουν 1-2 καταστήματα Παγκύπρια που πουλάνε τα φυσίγια είτε σε τιμές κόστους είτε παρατιμής για να τραβάνε όπως λένε πελάτες να αγοράζουν ρούχα και άλλα πράγματα. Αυτό΄μπορεί να ειναι πρός το φαινομενικό συμφερον του πελάτη αλλά στην τελική θα την πληρώσουμε πο ακριβά. Εάν ένα κατάστημα στην περιοχή μας πουλάει ένα φυσίγγι Κυπριακό €7 και ένα συγκεκριμένο κατάστημα το πουλάει €6 εμείς μπορεί να τρέξουμε να πάρουμε το €6 άσχετα εάν θα φάμε και 2-3 ευρώ πήγαινε έλα , θα οδηγήσουμε το μικρό κατάστημα πρός κλείσιμο κα μετά όταν το κατάστημα με τις φθηνές τιμές ακριβίνει τότε δέν θα υπάρχει η κοντινή μας ενναλακτική λύση γιατί θα έχει κλείσει και τα οδηγούμαστε σε ολιγοπώλεια. Εγώ εκείνο που βλέπω πέραν απο την τιμή είναι και η εξυπηρέτηση και η συμπεριφορά του πωλητή πάντοτε. Θέλω εκεί που πηγαίνω να υπάρχει ποικιλία και εντιμότητα-σεβασμός στον πελάτη. όταν όμως μια τιμή είναι υπερβολικά χαμηλή συνήθως κάτι βρωμάει......
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

admin έγραψε:Χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο κανενός απλά να λάβουμε και κάποια άλλα πράγματα υπόψη. Για παράδειγμα στην Ελλάδα τα φυσίγγια πάνε οδικός τα Ιταλικά πολλές φορές ενω΄στην Κύπρο έρχονται με πλοίο ή αεροπλάνο και ανάλογα υπάρχουν και τα ναύλα με αποτέλεσμα να βγαίνει πάνω η τιμή. Επίσης το θέμα πώλησης Κυπριακών φυσιγγίων κάποιοι το έχουν εξευτελίσει και εξηγούμε. .. Υπάρχουν 1-2 καταστήματα Παγκύπρια που πουλάνε τα φυσίγια είτε σε τιμές κόστους είτε παρατιμής για να τραβάνε όπως λένε πελάτες να αγοράζουν ρούχα και άλλα πράγματα. Αυτό΄μπορεί να ειναι πρός το φαινομενικό συμφερον του πελάτη αλλά στην τελική θα την πληρώσουμε πο ακριβά. Εάν ένα κατάστημα στην περιοχή μας πουλάει ένα φυσίγγι Κυπριακό €7 και ένα συγκεκριμένο κατάστημα το πουλάει €6 εμείς μπορεί να τρέξουμε να πάρουμε το €6 άσχετα εάν θα φάμε και 2-3 ευρώ πήγαινε έλα , θα οδηγήσουμε το μικρό κατάστημα πρός κλείσιμο κα μετά όταν το κατάστημα με τις φθηνές τιμές ακριβίνει τότε δέν θα υπάρχει η κοντινή μας ενναλακτική λύση γιατί θα έχει κλείσει και τα οδηγούμαστε σε ολιγοπώλεια. Εγώ εκείνο που βλέπω πέραν απο την τιμή είναι και η εξυπηρέτηση και η συμπεριφορά του πωλητή πάντοτε. Θέλω εκεί που πηγαίνω να υπάρχει ποικιλία και εντιμότητα-σεβασμός στον πελάτη. όταν όμως μια τιμή είναι υπερβολικά χαμηλή συνήθως κάτι βρωμάει......
Άριστε αρκετά από αυτά που λέεις ισχύουν αλλά εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε. Είναι όπως τη κουβέντα με την οικονομική κρίση, έριξαν τους μισθούς με πρόφαση την οικονομική κρίση ασχέτως αν είχαν πρόβλημα ή όχι. Πράγματι πήγαν πάνω τα ναύλα ή είναι κουραφέξαλα; Δικαιολογείται η αύξηση στη τιμή; Ή ήταν το stock που είχε και λόγω ζήτησης αύξησε τη τιμή;

Επίσης μου είναι αδιανόητο να βρίσκω το ένα φυσίγγι 2.5 ευρώ πιο ακριβό από πόλη σε πόλη επειδή το νούμερο είναι νο 6 αντί νούμερο 9. Δηλαδή 31γρ νο6 έχουν παραπάνω βάρος σκαγιών από ένα φυσίγγι 31γρ νο9. Αυτό είναι καθαρή κλεψιά κανονικότατη. Δεν έριξε κάποιος τη τιμή του για να τραβήσει πελάτες αλλά κάποιος άλλος την αύξησε κατακόρυφα. Που ακριβώς είναι η εντιμότητα και ο σεβασμός στον πελάτη; Αν έχω επιλογή ξαναπατώ σε εκείνον;
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

spyrosspyrou851 έγραψε:
admin έγραψε:Χωρίς να θέλω να κάνω τον δικηγόρο κανενός απλά να λάβουμε και κάποια άλλα πράγματα υπόψη. Για παράδειγμα στην Ελλάδα τα φυσίγγια πάνε οδικός τα Ιταλικά πολλές φορές ενω΄στην Κύπρο έρχονται με πλοίο ή αεροπλάνο και ανάλογα υπάρχουν και τα ναύλα με αποτέλεσμα να βγαίνει πάνω η τιμή. Επίσης το θέμα πώλησης Κυπριακών φυσιγγίων κάποιοι το έχουν εξευτελίσει και εξηγούμε. .. Υπάρχουν 1-2 καταστήματα Παγκύπρια που πουλάνε τα φυσίγια είτε σε τιμές κόστους είτε παρατιμής για να τραβάνε όπως λένε πελάτες να αγοράζουν ρούχα και άλλα πράγματα. Αυτό΄μπορεί να ειναι πρός το φαινομενικό συμφερον του πελάτη αλλά στην τελική θα την πληρώσουμε πο ακριβά. Εάν ένα κατάστημα στην περιοχή μας πουλάει ένα φυσίγγι Κυπριακό €7 και ένα συγκεκριμένο κατάστημα το πουλάει €6 εμείς μπορεί να τρέξουμε να πάρουμε το €6 άσχετα εάν θα φάμε και 2-3 ευρώ πήγαινε έλα , θα οδηγήσουμε το μικρό κατάστημα πρός κλείσιμο κα μετά όταν το κατάστημα με τις φθηνές τιμές ακριβίνει τότε δέν θα υπάρχει η κοντινή μας ενναλακτική λύση γιατί θα έχει κλείσει και τα οδηγούμαστε σε ολιγοπώλεια. Εγώ εκείνο που βλέπω πέραν απο την τιμή είναι και η εξυπηρέτηση και η συμπεριφορά του πωλητή πάντοτε. Θέλω εκεί που πηγαίνω να υπάρχει ποικιλία και εντιμότητα-σεβασμός στον πελάτη. όταν όμως μια τιμή είναι υπερβολικά χαμηλή συνήθως κάτι βρωμάει......
Άριστε αρκετά από αυτά που λέεις ισχύουν αλλά εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε. Είναι όπως τη κουβέντα με την οικονομική κρίση, έριξαν τους μισθούς με πρόφαση την οικονομική κρίση ασχέτως αν είχαν πρόβλημα ή όχι. Πράγματι πήγαν πάνω τα ναύλα ή είναι κουραφέξαλα; Δικαιολογείται η αύξηση στη τιμή; Ή ήταν το stock που είχε και λόγω ζήτησης αύξησε τη τιμή;

Επίσης μου είναι αδιανόητο να βρίσκω το ένα φυσίγγι 2.5 ευρώ πιο ακριβό από πόλη σε πόλη επειδή το νούμερο είναι νο 6 αντί νούμερο 9. Δηλαδή 31γρ νο6 έχουν παραπάνω βάρος σκαγιών από ένα φυσίγγι 31γρ νο9. Αυτό είναι καθαρή κλεψιά κανονικότατη. Δεν έριξε κάποιος τη τιμή του για να τραβήσει πελάτες αλλά κάποιος άλλος την αύξησε κατακόρυφα. Που ακριβώς είναι η εντιμότητα και ο σεβασμός στον πελάτη; Αν έχω επιλογή ξαναπατώ σε εκείνον;

Σπύρο μου δέν μιλάω για τέτοιες περιπτώσεις αλλά δέν γίνετε ένα φυσίγγι να το πουλάει ο κατασκευστής 5.80 και να το πουλάει ο μεταπωλητής 5,80 ή ακόμη και 5,50 άκουσα !!!
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Δημοσίευση από BAIKAL TEAM »

Παντως την πρασινη και την αρπρη οπου πηγα ηταν 7,5 ευρω...σε 4 διαφορετικα μαγαζια οι ιδιες τιμες...γιαυτο παραξενευτηκα με την Gazal που την βρηκε ο Αχερκωτης 11 και γω 10,30
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

BAIKAL TEAM έγραψε:Παντως την πρασινη και την αρπρη οπου πηγα ηταν 7,5 ευρω...σε 4 διαφορετικα μαγαζια οι ιδιες τιμες...γιαυτο παραξενευτηκα με την Gazal που την βρηκε ο Αχερκωτης 11 και γω 10,30
Εγώ την σειρά την Special της Victory (λιλά, Europa, άσπρη, πράσινη κτλ) την βρίσκω στα 9.
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Δημοσίευση από BAIKAL TEAM »

spyrosspyrou851 έγραψε:
BAIKAL TEAM έγραψε:Παντως την πρασινη και την αρπρη οπου πηγα ηταν 7,5 ευρω...σε 4 διαφορετικα μαγαζια οι ιδιες τιμες...γιαυτο παραξενευτηκα με την Gazal που την βρηκε ο Αχερκωτης 11 και γω 10,30
Εγώ την σειρά την Special της Victory (λιλά, Europa, άσπρη, πράσινη κτλ) την βρίσκω στα 9.

Για ονομα του Θεου!!!!!

Αν ερθεις Λευκωσια καμμια μερα στειλε πμ να παμε να παρεις λιγα πακετα....εκατακλεψαν σας ρε φιλε Λαρνακα...1,5 ευρω διαφορα το πακετο???ελεος!!!
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

admin έγραψε:

Σπύρο μου δέν μιλάω για τέτοιες περιπτώσεις αλλά δέν γίνετε ένα φυσίγγι να το πουλάει ο κατασκευστής 5.80 και να το πουλάει ο μεταπωλητής 5,80 ή ακόμη και 5,50 άκουσα !!!
Εδώ υπολογίζω ο κατασκευαστής να το δίνει cost price στον μεταπωλητή και να μοιράζονται το κέρδος. Δηλαδή, τι εννοώ.

Το φύσιγγι κοστίζει π.χ 5 ευρώ το πακέτο. Ο κατασκευαστής το πουλά 5.80 και βγάζει .80 κέρδος. Εάν το πάρει σε μεταπωλητή πιθανόν να του το χρεώσει 5.00 και να το πουλά και εκείνος 5.80. 0.40 στον μεταπωλητή και 0.40 στον κατασκευαστή.

Εάν ο μεταπωλητής επιλέξει να χαμηλώσει το κέρδος του ανά πακέτο τότε πιθανόν να χαμηλώσει την τιμή και εκεί που έβγαζε 0.40 το πακέτο να βγάζει 0.10 το πακέτο, άρα η τιμή των 5.50.

Αυτά είναι εικασίες και δεν γνωρίζω εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει. Πάντως το πρόσεξα και εγώ με κάποια φυσίγγια ότι η τιμή του μεταπωλητή και του αντιπρόσωπου/κατασκευαστή είναι η ίδια.

BAIKAL TEAM έγραψε:
spyrosspyrou851 έγραψε:

Για ονομα του Θεου!!!!!

Αν ερθεις Λευκωσια καμμια μερα στειλε πμ να παμε να παρεις λιγα πακετα....εκατακλεψαν σας ρε φιλε Λαρνακα...1,5 ευρω διαφορα το πακετο???ελεος!!!
Λεωνίδα μου, στείλε μου σε π.μ σε παρακαλώ το κατάστημα, ο Σάββας δουλεύει Λευκωσία, να το έχω υπόψην μου αν χρειαστώ κάτι (αν και με τούτες τες δοκιμές έχω stock για 2-3 χρόνια :D :D ). Έπιασε με τζιαι ο Λεύκιος ότι σχεδιάζει επερχόμενη τεράστια δοκιμή, τζιαι μάλλον ως το 2025 δεν θα ξαναπιάσω φυσίγγια. :lol: :lol:

Ευχαριστώ.
Αχερκωτης
Full Member

Δημοσίευση από Αχερκωτης »

Φιλε για μενα εν ειναι απαραδεχτη τιμη ουτε αποτρεπτικο στο να ξαναπαω στο μαχαζι αφου για μενα κανονας εν η στηριξη μικρον μαχαζιων..στο ενδημικο ποσα πακετα να πιασεις;4-5 το πολυ;αλλα παεις τζιαμε να σ καμει καφε να σε κουβεντιασει ανθρωπινα..στα μεγαλα μαγαζια πας για ποσοτητα κ τιμη αμαν πιανω κασιες..
Περιττω να σου πω πως οταν πηγα να πληρωσω τα 11 εγιναν στρογγυλα 10€ πραγμα που τα μεγαλα μαγαζια εν το καμνουν..θελουν κ τα σεντ..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”